Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, hvala puno. Samo da vidim ima li kod nas XD, ima X8005 i on je oko 1000. Ovaj XD je vjerovatno još skuplji. Ima i X8309. I on je skuplji. Valjda su X8 modeli ili prošlogodišnji ili nijesu HDR (za razliku od XD).
Ako imaju C (X800xC; X830xC) na kraju, to su modeli iz 2015. I nemaju HDR.
X830C je ok TV, ali ništa ekstra sem 1080p 120 Hz moda kad se koristi PC.
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x830c

Da li moze pomoc pri izboru tv-a , 40" - 46" , najvise me zanima za gledanje sporta i filmova ( da cita nasa slova )
Zanima me da li je velika razlika u kvalitetu slike ako gledam Sport klub u HD na full HD ili UHD tv-u na toj velicini ekrana ( 40"-46").
Da li po vasem misljenju ima efekta 3d tv (mislim da li ima puno 3d filmova crtanih da se skinu sa neta itd. , jer kanal nemam da gledam ).
Ja sam izdvojio par nekih , pa ako moze vasa pomoc , hvala svima unapred.

Panasonic TX-40DS630E Smart TV 40" 3D Full HD
SAMSUNG SMART LED TV 43" UE43KU6072 4K Ultra HD
LG SMART LED TV 40" 40UH630V 4K Ultra HD
LG 43UH668V TV 43" Smart LED
Televizor TV 49" LED LG 49LH541V,1920x1080(Full HD)

@dkecman

Evo ukratko vezano za 3d. Za 4-5 god koliko imam trenutni tv, odgledao sam ukupno 20ak 3d filmova. Najbitnija stvar je meni smart funkcija, odlicno radi sa plex-om.

Sad je doslo vreme za novi tv i trenutno gledam neki LG 4k od 43". Budzet je oko 70-80k dinara. U uzi izbor su usli:

- LG 43UH650V
- LG 43UH661V
- LG 43UH664V
- LG 43UH668V
- LG 43UH6507

U cemu je razlika izmedju pomenutih modela osim u dizajnu postolja, boji i 668v dolazi sa magic remote-om? Preporuka za neki drugi model.

Samsung televizore, kupuju samo ljudi koji se kockaju..

Cek, ja kad sam birao TV vodio sam se time sta ljudi najvise preporucuju i jelte i kupuju, i skoro svugde je preporuka KS7000 u iznosu od oko 1000eur, mislim ko zeli sve pomalo sa malo kompromisa. Mislim i ja sam setao sa modela na model, od Sony do LG do Samsunga Philipsa i Panasonica i bio sam u teskim dilemama, kad sam povecao budzet gledao sta uzeti, citao rtings, avforums, ma svi preporucuju KS7000/8000 u tom cenovnom rangu, cak je na rtings na prvom mestu kod 49inc modela kao preporuka... ne napadam te ili nesto slicno samo mi nije jasno, jer ipak je Samsung najveci proizvodjac televizora i ima najveci market share...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cek, ja kad sam birao TV vodio sam se time sta ljudi najvise preporucuju i jelte i kupuju, i skoro svugde je preporuka KS7000 u iznosu od oko 1000eur, mislim ko zeli sve pomalo sa malo kompromisa. Mislim i ja sam setao sa modela na model, od Sony do LG do Samsunga Philipsa i Panasonica i bio sam u teskim dilemama, kad sam povecao budzet gledao sta uzeti, citao rtings, avforums, ma svi preporucuju KS7000/8000 u tom cenovnom rangu, cak je na rtings na prvom mestu kod 49inc modela kao preporuka... ne napadam te ili nesto slicno samo mi nije jasno, jer ipak je Samsung najveci proizvodjac televizora i ima najveci market share...

Problem kod recenzija je, da ne testiraju Hardwersku tehnologiju. Več se uglavnom sve svodi samo na kvalitet slike i smart sistema..Tu jeste Samsung među boljima.Ali ima Samsung mnogo poteškoča što se tiče kvalitet kućišta, panela,konektora panela i matičnih ploča.Kad bi stranice sa recenzijama ocenjivala i ove parametre, vjeruj, da Samsunga ne bi bilo nigdje..Ja osobno radije uzmem televizor, sa nešto slabijom kvalitetom slikom i boljom Hardwerskom tehnologijom.Več se ljudima polako otvaraju oči. A što se tiče tržnog djela, se mogu zahvalit nenormalnom marketingu i podmićivanjem..Da se razumijemo, ja sam bio prije pristaš i Samsunga,ali ovi noviji televizori su samo bljeda senca Samsunga izpred 2 ili 3 godine nazad..

Poslednja izmena:
Najbolje je kad pominje sam kvalitet proizvoda, a nema većeg nekvaliteta od modernog Philips-a, tj. ima, to su ovi silni turski brendovi, ali Philipsovi televizori su tu negde. Ajd da predlaže u tom slučaju Sony televizore koji se zaista rade kvalitetno, ali ne, on uvek ubaci i neko smeće od Philipsa u svaku čorbu :d

Poslednja izmena:
Za Samsung je nažalost u pravu kad je u pitanju kvalitet kućišta da su najgora od ovih poznatih imena.
Čini se da su modeli za ovu godinu to popravili.

A i kucao sam kakvi su u pitanju prevaranti, tj. najveći (zajedno sa korejskom „braćom“ iz LG Electronicsa)
su po pitanju panela mada su to smanjili prošle godine. Videćemo u novoj sezoni.

A TPV Technology je odličan na monitor tržišti (AOC i Philips). E sad TV sektor...

Judder.
Even high-end models, Samsung TVs aren't great at removing judder (More info on judder).
Their motion interpolation feature is also not as good as some competitors.
Mediocre build quality.
Samsung TVs, in general, will not have stellar build quality.
A lot of plastic is used, and it isn't unusual for some parts of the TV to come off after some use.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung

Sve ovo je živa istina dosta poznata na AVForumsu.

Poslednja izmena:
Najbolje je kad pominje sam kvalitet proizvoda, a nema većeg nekvaliteta od modernog Philips-a, tj. ima, to su ovi silni turski brendovi, ali Philipsovi televizori su tu negde. Ajd da predlaže u tom slučaju Sony televizore koji se zaista rade kvalitetno, ali ne, on uvek ubaci i neko smeće od Philipsa u svaku čorbu :d

Vidim, da se puno spoznaješ na televizore..Ali nisam još susreo u svim godinama što radim sa televizorima, da bi se več novi televizor rapadao kao Samsung..:D Kad smo več kod Samsunga, se nikako ne može uspoređivat sa Philipsom.. Ovdje mislim prvenstveno na kvalitet izrade itd..A ti sad možeš pričat šta očeš, a nečeš promjenit istinu..;)

Čiju istinu? I naravno da ne može da se uporedi kad je bolji... osim naravno u slučaju kad cenjeni ocenjivači sa sajta nisu u stanju da pravilno saberu i podele tri broja pa onda napišu pogrešan zaključak - a to je u stvari ona pomenuta istina o tarabi i natpisu...

Pa uzmi Panasonic model DX750 i imaš odličan televizor..Pa ne treba , da brineš, da češ imat kakvih problema.Samsung televizore, kupuju samo ljudi koji se kockaju..

bez obzira na razne komentare ili bas zbog toga pogledao sam o kakvom tv aparatu se radi. pogledao sam i njega i model 780.
sve sto sam procitao im ide u prilog jedina mana je sto fizicki ne mogu da se vide, mislim prvenstveno na sliku a zatim zvuk i tako ne mogu da ih realno uporedim ni po kom osnovu.
izmedju ostalog vecina komentara i prikaza je na nemackom jeziku sto mi dodatno otezava pracenje. medjutim najtezi deo je onaj subjektivni u vezi boja, crne, kontrasta, osvetljenja...

da li je neko mogao da uporedi i vidi slicnost ili razliku sa sony, samsung, pjilips i lg tv slicnih karakteristika.

i da kad smo vec kod panasonica vidim da je izala i serija za 2017 godinu i da ima nesto drugacije oznake koje su uopste razlike u odnosu na 2016. godinu po modelima.

i za kraj kakvo je misljenje za model Panasonic TX-50EXW784.

unapred hvala na odgovoru!

Poslednja izmena:
Čiju istinu? I naravno da ne može da se uporedi kad je bolji... osim naravno u slučaju kad cenjeni ocenjivači sa sajta nisu u stanju da pravilno saberu i podele tri broja pa onda napišu pogrešan zaključak - a to je u stvari ona pomenuta istina o tarabi i natpisu...

Samo za tebe.Ovdje si pogledaj kvalitetu Samsunga.I več mrtvi pixeli, kod novog televizora.
0d63c0a598feb66c2b87fcbc9f8e87c5.db3c1b9ee93914ca64244598b180b52b.jpg
2a737282e744f167109307f020a4817d.d5c74ca98738ca53a5e763d601655412.jpg
7fc88aca6135a2c83d37557602156460.38f56c41fb433f57a498280e0fcae52a.jpg
5d89c50a8d6181cca93b7124fa1f1df6.4719a156188bddd47b4b437809df9f44.jpg
cee0eb073c8c0aea43972c69344571cb.373a6e1fc894fa23137a61de4ccf56db.jpg

bez obzira na razne komentare ili bas zbog toga pogledao sam o kakvom tv aparatu se radi. pogledao sam i njega i model 780.
sve sto sam procitao im ide u prilog jedina mana je sto fizicki ne mogu da se vide, mislim prvenstveno na sliku a zatim zvuk i tako ne mogu da ih realno uporedim ni po kom osnovu.
izmedju ostalog vecina komentara i prikaza je na nemackom jeziku sto mi dodatno otezava pracenje. medjutim najtezi deo je onaj subjektivni u vezi boja, crne, kontrasta, osvetljenja...

da li je neko mogao da uporedi i vidi slicnost ili razliku sa sony, samsung, pjilips i lg tv slicnih karakteristika.

i da kad smo vec kod panasonica vidim da je izala i serija za 2017 godinu i da ima nesto drugacije oznake koje su uopste razlike u odnosu na 2016. godinu po modelima.

i za kraj kakvo je misljenje za model Panasonic TX-50EXW784.

unapred hvala na odgovoru!

Ovdje si pogledaj.
https://youtu.be/_FklpQXzJew

Samo za tebe.Ovdje si pogledaj kvalitetu Samsunga.I več mrtvi pixeli, kod novog televizora.
Pogledajte prilog 227576
Pogledajte prilog 227577
Pogledajte prilog 227578
Pogledajte prilog 227579
Pogledajte prilog 227580

Sto se tice odlepljivanja zadnje stranice to je jedna od najvecih boljki KS7000, ne srafe zadnju stranu vec stavljaju neki jaci lepak koji zna da popusti, opet zavisi kako te u***e, meni je zasad zadnja strana dobra, kazu da to ne kaci sve serije al opet i to je mana, ali to je cena ultra tankog dizajna, ipak je dobio 9.5 za dizajn na rtings kao i vecina drugih Sammy TV [emoji12]

stp se tice mrtvih piksela nisi video moj nesudjeni primerak ovo na tvojim slikama nije nista.
ali u comtrejdu takav isti je fenomenalan.

sto se tice youtuba afirmativan oregled. medjutim otvorio sam i sa strane ponudjena dva druga kompletan test za isti model i njegovo uporedjenje sa sony 900 oba su sa va panelom. ne ulazeci u dobar deo koji nisam razumeo zbog nemackog jezika cini se da je sony sto se tice same slike ipak boljim i boje i kontrast i svetlo cak je i crnu na snimku izvukao bolje. za pc je nesumnjivo u prednosti. panasonic nudi vise sa svoja 4 tjunera 3d slikom i jos niz detalja ali ipak slika je najbitnija za tv pa onda sve ostalo. naravno i ovo je sasvim odokativna procena jer jedno je youtube a drugo uzivo...

hvala na odgovorima...

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 227576
Pogledajte prilog 227577
Pogledajte prilog 227578
Pogledajte prilog 227579
Pogledajte prilog 227580
Naravno, kod Philipsa se ne dešavaju mrtvi pikseli...

I naravno, kad prodaješ n puta više proizvoda od drugog brenda (još mi samo reci da Samsung ne prodaje više televizora od Philipsa), stvarno je čudo to što dođe i neki falični primerak, gde problem može biti i do prodavca a ne do proizvođača...

Kad bih ja postavio kakvu sam Bosch ugradnu rernu dobio, lepo upakovanu, video bi da ti televizori i ne izgledaju loše, ali valjda Bosch ne pravi kvalitetne proizvode pa je do toga...

Sto se tice odlepljivanja zadnje stranice to je jedna od najvecih boljki KS7000, ne srafe zadnju stranu vec stavljaju neki jaci lepak koji zna da popusti, opet zavisi kako te u***e, meni je zasad zadnja strana dobra, kazu da to ne kaci sve serije al opet i to je mana, ali to je cena ultra tankog dizajna, ipak je dobio 9.5 za dizajn na rtings kao i vecina drugih Sammy TV [emoji12]

nezgodno je sto panasonica na rtingsu nema uopste pa je svako dalje uporedjenje moguce samo onako kakp sam ja izveo a ono ne mora da valja nista jer svaki ciga svoga konja hvali. dakle sony 900 nesto bolji od panasonic 784 a samsung 8000 (eu) opet bolji od sony 900 koji je da dovrsim nesto bolji od lg 850, kada kazem bolji mislim pre svega na sliku i odnos cena-kvalitet pa tek onda na dodatne mogucnosti (mom oku najvise prij slika sa sony tv-a ali uopste gledajuci za sareno svetlo i potpuni mrak iako prenaglasen samsung mozda i samo zbog toga sto trenutno sony gledam samo u ips varijanti a ovaj 900 je va). dakle da zakljucim i to sve pada u vodu kad se vide zajedno i uporede. a onda ce svako od nas licno i subjektivno procenjujuci da zavoli ono sto njegovom oku i sluhu a pogotovo primeni i ukusu najvise odgovara.

Poslednja izmena:
mnogo se spominje taj rting da je najtacniji sem kada spomenu "savrseni" panel pa ga tad ne treba gledati :) kriju informacije, lazu, kradu :d verovatno je neko uporedio obe tehnologije pa zna :D

onda ce svako od nas licno i subjektivno procenjujuci da zavoli ono sto njegovom oku i sluhu a pogotovo primeni i ukusu najvise odgovara

upravo, ovde se preporucuju najvise licna opredeljenja bez da su i neki televizor isprobali sto potencijalnom kupcu otezava kupovinu. Kad vec imas mogucnosti da isprobas vise televizora onda najbolje da kupis ono sto tebi odgovara :)

Poslednja izmena:
mnogo se spominje taj rting da je najtacniji sem kada spomenu "savrseni" panel pa ga tad ne treba gledati :) kriju informacije, lazu, kradu :d verovatno je neko uporedio obe tehnologije pa zna :D

upravo, ovde se preporucuju najvise licna opredeljenja bez da su i neki televizor isprobali sto potencijalnom kupcu otezava kupovinu. Kad vec imas mogucnosti da isprobas vise televizora onda najbolje da kupis ono sto tebi odgovara :)

zanima me da li je kao nekada tv radjen za nase trziste odnsono istocno evropsko slabijeg kvaliteta u odnosu na onaj radjen za zapadnu i severnu evropu. primera radi
ks8002 u srbiji - ks8000 u madjarskoj - ks8080 u austriji - ks8090 u nemackoj?
ili je to sve isto...

iskreno vise ne verujem da se to vise radi, podjednako su nekvalitetni :D mislim da ima razlike samo u broju i vrstama prikljucka, a za ostalo to niko ne moze da zna s obzirom da nijedan tv nije isti.

Treba mi neki LCD da zameni CRT u sobi. Gleda se sa 2m daljine max, pa mislim da bi i 23" završilo. Od bitnih faktora cenim:
- jeftinoća
- vertikalni ugao gledanja (recimo da bi se uglavnom gledalo pod uglom DO 30 stepeni)

Gleda se analogna televizija, tako da HD Ready nije minus.

Realno za ove potrebe bi i neki novi CRT završio priču, ali, rekoh da proverim možda ima nešto što slučajno odskače od niželigaškog škarta :)

Da li moze pomoc pri izboru tv-a , 40" - 46" , najvise me zanima za gledanje sporta i filmova ( da cita nasa slova )
Zanima me da li je velika razlika u kvalitetu slike ako gledam Sport klub u HD na full HD ili UHD tv-u na toj velicini ekrana ( 40"-46").
Da li po vasem misljenju ima efekta 3d tv (mislim da li ima puno 3d filmova crtanih da se skinu sa neta itd. , jer kanal nemam da gledam ).
Ja sam izdvojio par nekih , pa ako moze vasa pomoc , hvala svima unapred.

Panasonic TX-40DS630E Smart TV 40" 3D Full HD
SAMSUNG SMART LED TV 43" UE43KU6072 4K Ultra HD
LG SMART LED TV 40" 40UH630V 4K Ultra HD
LG 43UH668V TV 43" Smart LED
Televizor TV 49" LED LG 49LH541V,1920x1080(Full HD)

@wladymeer

Nisam ti bas za te neke Vox, Fox, Vivac, Vivanco, Tesla modele.

Razlika izmedju 720p i 1080p je 30-40e sto je zaista premalo a moci ces da nakacis i neku konzolu ko covek.

Ispod 32" ti je egzotika, a ako nisi gadljiv na oglase, baci pogled na neki polovan samsung 32" na kp, npr vidim prodaje neki tvoj komsija iz Smedereva.

http://www.kupujemprodajem.com/SAMSUNG-32-inca-44526182-oglas.htm?filter_id=82666306

Ok, hvala puno. Samo da vidim ima li kod nas XD, ima X8005 i on je oko 1000. Ovaj XD je vjerovatno još skuplji. Ima i X8309. I on je skuplji. Valjda su X8 modeli ili prošlogodišnji ili nijesu HDR (za razliku od XD).

Da odgovorim- ponuda kod nas je jako loša a cijene - fijuuuuuuu
Dakle, imamo sljedeće:
Sony XE8005 1133 €
Sony X8005B 1000 € (ne znam je li ovo 2016. ili 2015. model, a ne znaju ni u prodavnici)
Sony XD7005 750 €
LG UH7707 957 €
LG UH8507 1045 €
Philips PUS 6501 772 €
Samsung KS7002 1400 €

Svi modeli su 49".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno