Misliš na ovako nešto? [emoji14]Ima ih...
Samo pazi šta su ispisali na temi:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=389562
Kasnije, kada ljudi zveknu pare za 4K, očekujući da će popraviti kvalitet filmova iz 80-tih...![]()
Srećom, postoji trag na drugoj temi.Lepa zamena teze![]()
Jedino da proveriš uniformnost crne (da nema previše ekcesivnog LED probijanja i „oblaka“)
i uniformnost sive (tzv. efekat prljavog ekrana da nije previše izražen).
Ovde možeš pročitati o tome:
http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/black-uniformity-clouding-flashlighting
http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse
Moćeš pročitati da se određeni nivo mora tolerisati zato što je nemoguće proizvesti savršen panel.
Snimi sledeće dve fotografije i prebaci na USB fleš pa ubodi u TV da testiraš sliku:
http://www.rtings.com/images/test-materials/2015/203_Black_Uniformity.png
http://www.rtings.com/images/test-materials/2015/204_Gray_Uniformity.png
Kao što vidiš, tako se profi testira samo mi nemamo i DSLR aparat.
Jok Miki sa Vracara, on prodaje vise televizora nego svi ti, ima istaknut oglas na KP i prodaje iskljucivo Samsung i LG, a sto kaze @MarkoZ uzmi KS7000, ima slicne performanse kao KS8000, jedino ako mozes da se ispruzis za KS9500, on je vec perverzija, ima pravi local dimming ako se. E varam i moze jos jace da osvetli, ali iskreno i KS7000 je i vise nego dovoljan... Mislim pogledaj test na rtings (za US trziste se zove KS8000), odlicne je ocene dobio, best buy po njima (naravno best buy kod amerikanaca kod nas druga prica, haha). Slobodno istrazi odlican televizor i to ti govorim iz prve ruke [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posto Sony KD-49XD8005 ima IPS panel i po testu je slican sa 49XD7005, da li to znaci da je onda XD7005 bolji od 49UH7707, ako se uzme u obzir da se TV nece gledati u totalnom mraku, tj. sa ugasenim svetlima?
Interesuje me ovo, jer za nekih 2 meseca, kupujem TV (cim se uselim) pa sam se i sam razmisljao oko ovih modela.
Dakle, namena filmovi, serije sa kompa, ponekad neki HD kanali sa kablovske i sport, nikad sa ugasenim svetlima, bez gubitka kvaliteta slike u lezecem polozaju cena do 850e na kp? Ako postoji neka bolja opcija, samo recite?
P.S. Verujem da ce do tada izaci novi modeli, ali ne verujem da cu imati sta da kupim kvalitetno za te pare.
Hvala unapred.
Hvala na preporuci, ali nakon procitanih komentara gde su vlasnici imali problema oko update-a i teletex greske Philips vise nije u opticaju.
Dakle Sony 49XD8005/7005 vs LG497707? Okruzenje i potrebe iznad navedeni.
sinoc posle sedam dana cekanja, i zbog praznika izmedju ostalog, stigao tv preko mikija sa vracara. uz pomoc testnih slika, jos jedno hvala vojvodi, i testnog video fajla odmah i vracen za madjarsku,
ono sto se meni nije svidelo je to da je prodavac i pre nego sto mi je isporucio tv znao da mu je kutija-ambalaza u neshvatljivo jadnom stanju, zatim da je zbog toga tv otvaran u radnji
u madjarskoj kako bi se proverilo na licu mesta da li radi a da me za misljenje da li zelim takav tv nije pitao ili makar obavestio o svemu tome. ocekivao sam tv u fabricki neotpakovanoj kutiji
a stigao je otpakovan i u kutiji koja da nije neophodna zbog eventualne reklamacije - transporta bi trebala odmah da se baci.
prodavac je hteo da mi ponudi nizu cenu za tv ali nisam zeleo da je cujem jer tv sa mrtvim pikselima mi ni po jednoj ceni nije interesantan. bilo bi tesko dati tolike pare za mrtve piksele
kada sam okruzen tv aparatima i monitorima starim od 1-10 godina koji nemaju nijedan mrtav piksela, da budem precizniji od 30-tak ekrana koje imam ili sam imao nemaju ili nisu imali nijedan
mrtav piksel. mozes samo da zamislis moje i razocaranje moje porodice posle 7 dana cekanja.
Bas mi je zao zbog tvog iskustva, mislim ja sam se vodio mojim, odnosno ja sam dobio da se izrazim odlicnu kutiju, ma ni ogrebotine, fabricki selotejp je bio na njoj i TV je iz 2017, a ja sam ga dobio kraj januara pocetak februara sa najnovijim softverom tako da nije bio neki stariji lager, bar tako pise na deklaraciji. Nadam se da ces to brzo resiti.
@DukeofSerbia cek zar nisu na rtings testirali i pod osvetljenjem i rekli da je odlican performer? Mislim ja ga drzim na malom osvetljenju jer je nekako najbolje izgledaju serije i filmovi dok on kad pojaca za igre sve se lepo vidi i pod svetlom i u mraku, a nije max osvetljenje vec na 14od20, na koji on grune kada se pusti HDR materijal. Mislim zar nije bas u tom osvetljenju najveca prednost KS serije u odnosu na druge TV? Mislim ako je Sony bolji kao TV zasto onda vise preporucuju KS7000 (u US) nego Sony? Cisto pitam iz radoznalosti [emoji2]
Bas mi je zao zbog tvog iskustva, mislim ja sam se vodio mojim, odnosno ja sam dobio da se izrazim odlicnu kutiju, ma ni ogrebotine, fabricki selotejp je bio na njoj i TV je iz 2017, a ja sam ga dobio kraj januara pocetak februara sa najnovijim softverom tako da nije bio neki stariji lager, bar tako pise na deklaraciji. Nadam se da ces to brzo resiti.
@DukeofSerbia cek zar nisu na rtings testirali i pod osvetljenjem i rekli da je odlican performer? Mislim ja ga drzim na malom osvetljenju jer je nekako najbolje izgledaju serije i filmovi dok on kad pojaca za igre sve se lepo vidi i pod svetlom i u mraku, a nije max osvetljenje vec na 14od20, na koji on grune kada se pusti HDR materijal. Mislim zar nije bas u tom osvetljenju najveca prednost KS serije u odnosu na druge TV? Mislim ako je Sony bolji kao TV zasto onda vise preporucuju KS7000 (u US) nego Sony? Cisto pitam iz radoznalosti [emoji2]
@ mintichess
Ne znam šta da ti kažem… Barem si odmah otkrio da si dobio defektan panel.
Sad čekaš ponovo isti model ili…?
Sto se crne tice na mom je crna savrsena, nisam testirao sa tim materijalima, ali kada se u serijama prebacuju scene pa bude kao crna ili neki loading u igri crna je crna, nema probijanja i to, znaci TV kao da se iskljuci da se izrazim tako [emoji16] znam ovaj je EDGE LED ali i sa tim npr pravi ogromnu razliku u odnosu na KU seriju koja ima isto VA panel, ali crna je mnogo vise crna na KS, video u Tehnomaniji isti materijal iznad KS7000 ispod KU6400, ma razlika ogromna po pitanju crne...
@ rzeljko
Vid‘ ovako, Samsung UE49KS7000 je ovde nekih ~1.200 €. Da li je najbolji? Ako ćeš gledati u mraku, onda jeste,
ali je i klasa iznad ostalih. Ako postoji izvor svetla, onda više nije u prednosti. Takođe nije u prednosti za sport, tu je
Sony najbolji zato što ima najbolji procesor i odrađen overdrajv i ne koristi PWM (koji reguliše pozadinsko LED osvetljenje).
Znači, Sony KD-49XD8005, koji je ovde ~900 € je najbolje rešenje za sport, a dovoljno je bolji od LG 49UH8507 (koji
je ovde ~1.070 €), a pogotovo od 49UH7707 koji je u njegovoj cenovnoj klasi. Pod svetlom KS7000 ima nula prednosti.
cuo sam se sa mikijem sa kp. tv ce sutra biti vracen u prodavnicu u nadjarskoj pa ce nesto vise znati u vezi novog.
ne trazim ja bog zna sta osim da bude jednako dobar kao i onaj iz comtrejda ili moji samsunzi kod kuce, ma da crna bude mrak crna,
samo sto me plasi da ne stigne ponovo neki sa slicnim problemom sta onda...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari