Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
stigao LG 40'' uh630V... Za mali novac odličan 4k tv..Nemam šta drugo da dodam. Slika je odlična..NIsam stigao sve da testiram ali za sada sam jako zadovoljan. 40w potrošnje.

stigao LG 40'' uh630V... Za mali novac odličan 4k tv..Nemam šta drugo da dodam. Slika je odlična..NIsam stigao sve da testiram ali za sada sam jako zadovoljan. 40w potrošnje.

Ajde cim budes mogao testiraj molim te motion blur na nekom 4K sportskom sadrzaju.

Da li dolazi do zamucenja prilikom ispucacanja lopte u fudbalu recimo...

Mozes ovde da skines video :

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=123

Takodje input lag ako mozes ikako da proveris :)

Juce sam bio u radnji hteo sa usb-a da mi pusti fudbal da vidim i ne da mi prodavac bez gazde ladno, kaze virusi itd... :rolleyes:

Ajde cim budes mogao testiraj molim te motion blur na nekom 4K sportskom sadrzaju.

Da li dolazi do zamucenja prilikom ispucacanja lopte u fudbalu recimo...

Mozes ovde da skines video :

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=123

Takodje input lag ako mozes ikako da proveris :)

Juce sam bio u radnji hteo sa usb-a da mi pusti fudbal da vidim i ne da mi prodavac bez gazde ladno, kaze virusi itd... :rolleyes:

ovo će skidati 3 dana, sudeći po brzini downloada sa sajta
aj, skidam pa sačekaj..
Untitled-1 copy.jpg

Poslednja izmena:
Meni je relativno brzo islo, moguce da im je server preopterecen, trebalo bi da ubrza. :)

Hvala u svakom slucaju!

Скинух снимак...Убрзао је... Али снимак показује припреме пре утакмице...Нема лопте и играња..Оно што је пустио тв је беспрекорно, без икакве задршке, преслојавања и слично...

Poslednja izmena:
Meni je relativno brzo islo, moguce da im je server preopterecen, trebalo bi da ubrza. :)

Hvala u svakom slucaju!

Скинух снимак...Убрзао је... Али снимак показује припреме пре утакмице...Нема лопте и играња..Оно што је пустио тв је беспрекорно, без икакве задршке, преслојавања и слично...

Pa premotaj, to je celo prvo poluvreme covece :)

Vidis da pise :

Duration : 56min 33sec :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc u izboru novog TVa.

Sto se tice karaktiristika koje su mi potrebne:
-Dijagonala 40-43 inch-a
-Rezolucija fullHD
-Lepo bi bilo da bude smart, ali mi to nije najbitnije. Bitniji je kvalitet prikaza
-Ne prevelik input lag, posto ce se mozda koristiti i za konzolni gejming u buducnosti

TV bi se koristio za kablovsku, gledanje serija i filmova, mozda cu povezati i konzolu u buducnosti. U obzir dolaze i domace prodavnice, i preko Madjara. Sto se budzeta tice, recimo 350-400 e(mozda i malo vise, ali samo ukoliko bi stvarno vredelo izdvojiti)

Otvoren sam za predloge konkretnih modela, i hvala svima unapred :)

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc u izboru novog TVa.

Sto se tice karaktiristika koje su mi potrebne:
-Dijagonala 40-43 inch-a
-Rezolucija fullHD
-Lepo bi bilo da bude smart, ali mi to nije najbitnije. Bitniji je kvalitet prikaza
-Ne prevelik input lag, posto ce se mozda koristiti i za konzolni gejming u buducnosti

TV bi se koristio za kablovsku, gledanje serija i filmova, mozda cu povezati i konzolu u buducnosti. U obzir dolaze i domace prodavnice, i preko Madjara. Sto se budzeta tice, recimo 350-400 e(mozda i malo vise, ali samo ukoliko bi stvarno vredelo izdvojiti)

Otvoren sam za predloge konkretnih modela, i hvala svima unapred :)

za malo više tj. 450eu imaš 4k rezoluciju smart...lg 40 incha 630v..Koristim ga..Odličan.. Testiraću ti u igrama da vidim kakav je..Za sve ostalo je odličan jer sam probao...
EDIT>: probao....COD.-....nema razlike u odnosu na monitor...Nema laga...Sve je ok.,..

Poslednja izmena:
Kolika je razlika u odnosu na 7707 koji takođe imaš. Ja se razmišljam da uzmem 50LH630V ako je tako dobar kao što govoriš.

Veruj mi da je ne vidim razliku a ne nosim naočare... Čak mi je zapao model koji nema nigde probijanje svetla i uniformnost ekrana mu je daleko bolja nego na mom 7707( definitivno) a taj 7707 je proglašen tv-o godine i nosi neku nagradu u toj klasi... Mislim da je sigurica 7707 ipak, ako nije velika razlika u ceni..A ako je razlika 100 do 150 eu onda ne vredi bacati pare na 7707..... Izmenjao sam mnogo tv-a i neko moje iskustvo je sledeće: mnogo ima ovde Resavske škole prepisivača sa interneta...Te 8bitni panel slabiji od 10bitnog( a nigde pouzdanih podataka koji je 8bita a koji 10bita), te chroma 4:4:4------- Ne valja, ovaj, ne valja onaj... Moje iskustvo je ( a imam 7 smart tv-a ove godine po sobama u kući) je da ne postoji donja klasa u LG....Sve ovo je srednja klasa...Pa i 7707 i 8500 su srednja klasa u kvalitetu slike.... Visoka su samo OLED po kvalitetu slike..Ovo UH- led-trt-mrt. je sve, po meni, u sličnoj ravni.,..Ili sam ja iznabadao dobre modele srednje klase, pa postoji ipak low end class a ja nisam to kupio..Ali mislim da nema toga...Ipak, to je samo moje iskustvo...ne mora da znači da sam u pravu.. Moja preporuka ti je da kupiš onaj model koji ti se više sviđa...7707 je lepši i ima bolji centar stand..ovaj 630v je sa krakovima sa strane.-..7707 ima lepše ivice... web os je trojka kod oba i oba imaju quad core..puštaju bez seckanja 4k sadržaj-to nema spora.

Poslednja izmena:
A jesi li ga povezivao sa računarom, DARK SIDE? I ako jesi, na koji način i kako izgleda tekst i uopšte desktop okruženje?

Veruj mi da je ne vidim razliku a ne nosim naočare... Čak mi je zapao model koji nema nigde probijanje svetla i uniformnost ekrana mu je daleko bolja nego na mom 7707( definitivno) a taj 7707 je proglašen tv-o godine i nosi neku nagradu u toj klasi... Mislim da je sigurica 7707 ipak, ako nije velika razlika u ceni..A ako je razlika 100 do 150 eu onda ne vredi bacati pare na 7707..... Izmenjao sam mnogo tv-a i neko moje iskustvo je sledeće: mnogo ima ovde Resavske škole prepisivača sa interneta...Te 8bitni panel slabiji od 10bitnog( a nigde pouzdanih podataka koji je 8bita a koji 10bita), te chroma 4:4:4------- Ne valja, ovaj, ne valja onaj... Moje iskustvo je ( a imam 7 smart tv-a ove godine po sobama u kući) je da ne postoji donja klasa u LG....Sve ovo je srednja klasa...Pa i 7707 i 8500 su srednja klasa u kvalitetu slike.... Visoka su samo OLED po kvalitetu slike..Ovo UH- led-trt-mrt. je sve, po meni, u sličnoj ravni.,..Ili sam ja iznabadao dobre modele srednje klase, pa postoji ipak low end class a ja nisam to kupio..Ali mislim da nema toga...Ipak, to je samo moje iskustvo...ne mora da znači da sam u pravu.. Moja preporuka ti je da kupiš onaj model koji ti se više sviđa...7707 je lepši i ima bolji centar stand..ovaj 630v je sa krakovima sa strane.-..7707 ima lepše ivice... web os je trojka kod oba i oba imaju quad core..puštaju bez seckanja 4k sadržaj-to nema spora.

Eto, napokon docekasmo da dobijemo utiske nekog ko poseduje dva televizora i ko moze na licu mesta da ih uporedi. Hvala Dark!!!
Evo i pitanje za tebe: S obzirom da se radi o razlicitim panelima (IPS i VA) mozes li da nam das poredjenja kontrasta, gledanja u mraku i uglova gledanja? Da li tu postoje znacajne razlike?

A jesi li ga povezivao sa računarom, DARK SIDE? I ako jesi, na koji način i kako izgleda tekst i uopšte desktop okruženje?

Naravno. Meni ovaj 630v 40'' i služi kao monitor a 7707 je u dnevnom boravku za razonodu....
20161203_204146.jpg
lap top baca 1080P na njega klasično.... Sve radi kako treba. Ni najmanji bug---Slika je odlična..Kada zamorim oči, pogotovo uveče, prebacim na movie mod i dobijem blažu sliku sa žućkasnom belom bojom (stari papir boja) i jako je prijatan. Sva setovanja su mi na low kod opcija super resolution i slično..I opet daje jako oštru i jasnu sliku. Pokušavam da nađem neku zamerku, jer svemu nađem manu..I ovih dana, ako nađem javljam-.-Za sada, ne vidim mane, osim ovih *****nih bočnih nogica, koje mi ne odgovaraju. Više volim centralni stalak, kao na 7707.
PS. priložena slika je odrađena tupavim samsung s7, koji na auto modu daje preveliku ekspoziciju pa je veliko belilo i po nekada je "isprana slika"----Nije realna slika monitora..

Poslednja izmena:
Pozz..i oprostite na smetnji..vidim da su ovdje samo razgovori o top modelima ..no mene zanima model iz 2014 i bila bih vam vrlo zahvalna ako je netko prije imao sličan ili isti da mi kaže dojmove ..radi se o modelu LG 32LB561V televizoru...

Poslano sa mog HUAWEI NXT-L29 koristeći Tapatalk

za malo više tj. 450eu imaš 4k rezoluciju smart...lg 40 incha 630v..Koristim ga..Odličan.. Testiraću ti u igrama da vidim kakav je..Za sve ostalo je odličan jer sam probao...
EDIT>: probao....COD.-....nema razlike u odnosu na monitor...Nema laga...Sve je ok.,..

Pozdrav, i hvala na odgovoru.

Ipak sam shvatio da bi dijagonala 40'' bila premala, tako da cu ici na 43-49. Sto se tice potreba, ostaju iste. Cenim da je za vecu dijagonalu potrebno izdvojiti vise novca, tkd je budzet sada do nekih 450e, eventualno 500 ako bas vredi.

Vidim da si mi predlozio TV sa 4k rezolucijom, ali mislim da u mom slucaju to nije neki narociti benefit. TV ce se gledati sa 2-2.5 metra, za dijagonalu koju trazim necu primetiti benefite, samo je cena TVa veca.

Da li postoji neki fullHD 43-49'' model sa solidnim prikazom slike koji se uklapa u budzet?

Veruj mi da je ne vidim razliku a ne nosim naočare... Čak mi je zapao model koji nema nigde probijanje svetla i uniformnost ekrana mu je daleko bolja nego na mom 7707( definitivno) a taj 7707 je proglašen tv-o godine i nosi neku nagradu u toj klasi... Mislim da je sigurica 7707 ipak, ako nije velika razlika u ceni..A ako je razlika 100 do 150 eu onda ne vredi bacati pare na 7707..... Izmenjao sam mnogo tv-a i neko moje iskustvo je sledeće: mnogo ima ovde Resavske škole prepisivača sa interneta... Te 8bitni panel slabiji od 10bitnog ( a nigde pouzdanih podataka koji je 8bita a koji 10bita), te chroma 4:4:4------- Ne valja, ovaj, ne valja onaj... Moje iskustvo je ( a imam 7 smart tv-a ove godine po sobama u kući) je da ne postoji donja klasa u LG....Sve ovo je srednja klasa...Pa i 7707 i 8500 su srednja klasa u kvalitetu slike.... Visoka su samo OLED po kvalitetu slike..Ovo UH- led-trt-mrt. je sve, po meni, u sličnoj ravni.,..Ili sam ja iznabadao dobre modele srednje klase, pa postoji ipak low end class a ja nisam to kupio..Ali mislim da nema toga...Ipak, to je samo moje iskustvo...ne mora da znači da sam u pravu.. Moja preporuka ti je da kupiš onaj model koji ti se više sviđa...7707 je lepši i ima bolji centar stand..ovaj 630v je sa krakovima sa strane.-..7707 ima lepše ivice... web os je trojka kod oba i oba imaju quad core..puštaju bez seckanja 4k sadržaj-to nema spora.

Ako neko planira da koristi HDR materijal (ps4, netflix, uskoro i uhd diskovi sa hdr podrškom) , itekako mu je bitno da li je panel od 8 ili 10bita...

Pozdrav, i hvala na odgovoru.

Ipak sam shvatio da bi dijagonala 40'' bila premala, tako da cu ici na 43-49. Sto se tice potreba, ostaju iste. Cenim da je za vecu dijagonalu potrebno izdvojiti vise novca, tkd je budzet sada do nekih 450e, eventualno 500 ako bas vredi.

Vidim da si mi predlozio TV sa 4k rezolucijom, ali mislim da u mom slucaju to nije neki narociti benefit. TV ce se gledati sa 2-2.5 metra, za dijagonalu koju trazim necu primetiti benefite, samo je cena TVa veca.

Da li postoji neki fullHD 43-49'' model sa solidnim prikazom slike koji se uklapa u budzet?

Dok sam tražio TV za oko mi je zapao ovaj, razmišljao sam se da ga kupim ali ja sam ipak išao na 4K, ima extra dizajn i kvalitetnu sliku:
Samsung UE49K55002 FullHD Smart
Specifikacije: http://www.displayspecifications.com/en/model/c28b5ae

@DARK SIDE - Hvala za odgovor i za fotku. Znači ti ovu sliku dobijaš u 1920x1080 sa GT540M?
Sa koje to daljine gledaš, oko metar, metar i po? Nije li prekrupno? Šta ti je potrebno za UHD?
I što bre ova bela slova toliko isijavaju? :)
Na konto ovog tvog izbora i opisa, sve sam bliži da uzmem npr. ovaj TV da mi služi i kao monitor i kao TV, mesto da se odlučujem za zasebne varijante, što bi me izašlo skuplje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno