Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje nevezano za konkretan TV, više za njihovu smart funkciju:

Da li je taj njihov softver klasičan Android, pa ja mogu da instaliram Kodi i još stvari sa marketa, ili samo mogu da koristim aplikacije koje omogućava proizvođač?

OK, zahvaljujem :)

Ne mozes instalirati sve aplikacije sa Android marketa na tv, već samo one prilagođene tv interfejsu (a to je jako jako malo). Kodi app je ima i radi ok.
Na Philips televizorima su čak isključili opciju "install from unknown sources" dok na Sony to može da se uključi i onda instaliraš sta hoćeš sa fleske

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Moze li preporuka za Lg tv,koristio bih ga za gledanje kablovske i pregleda you tube? Isao bih na 43 velicinu i kupio bih ga preko KP i zbog ostvarivanja garancije u Srbiji uzimam Lg. koji panel je bolji IPS ili VA? Mislim za moje potrebe gledanja kablovske i You tube?

Sta od android app vredi instalirati na Sony sa fleske ?

[QUOTE=3D

Da li moze malo detaljnije obrazlosenje?
Citao sam dosta komentara na stranim sajtovima za konkretan model i vecina kaze da daje odlicnu sliku za tu cenu. Jasno je da su "Smart" mogucnosti na svim jeftinijim modelima u domenu teorije zbog slabog cpu/malo memorije ali to mi je sekundarna stvar. TV bi se primarno koristio za gledanje sadrzaja sa eksternog HDD i ponekad za gledanje kablovske.
Zato sto je tv uzasno spor, zaglupljuje se, resetuje se, treba mu oko 3 minuta samo da se ukljuci, a pri tom kad se zaglupi sam od sebe se ugase.
Zvuk je takodje katastrofa, ma samo preskoci i gledaj bilo sta drugo.

Sta od android app vredi instalirati na Sony sa fleske ?

3D[/QUOTE je napisao(la):
Pa ja sam instalirao popcorn aplikaciju sa fleske i sljaka dosta dobro.I slika je iznenadjujuce dobra na 55x8509c obzirom da su sve to neki ripovi.A tv je 4k i mislio sam da ce slika biti losa.Ali sasvim je korektna slika.
Drugo nisam nista probao od aplikacija pa ne znam sta bih jos mogao da ti preporucim.

Jel moze kratak odgovor :)

Polovan Samsung 40h5570 za 300e

ili

Nov Lg 43lh570v za 370?

Pored standardnog gledanja IPTV-a koristio bi se dosta za gledanje youtube preko smart-a i pustanja preko telefona ili tableta.

Da li vredi dati 70e za nov tv iako po nekim specifikacijama samsung ima prednost... a cini mi se i da mu je smart bolji?

:) hvala na odgovorima :)

Pa iskreno navikao sam na Samsung jer vec imam 55H6500... ovaj bi bio sekundarni tv... a stalno pustam klincima pesmice sa youtuba na tv... pa mi treba opet smart.

Da li npr na ovaj Lg mogu da pustim neki youtube klip direktno preko telefona?

Znaci sad konkretno udjem preko telefona na youtube... pustim klip i samo kliknem jednu ikonicu gore desno i on automatski pusti taj klip na tv.
Da lo to moze na ovom Lg-u ili moraju da se instaliraji neki dodatni programi?

Da li vredi dati 200 € vise i uzeti SONY 55XD8505 ili ustedeti i pazariti SONY 55XD8005. Koja je uopste razlika?
Za isti novac za koji mogu da pazarim SONY 55XD8005 imam i LG 55UH770, da li ici na tu varijantu?

SONY mi se dopada zbog Androida i nadjoh na Google da mogu najbolje da se izbore sa upscaling 1080p -> 4k.

XD85 ima bolji procesor nego XD80, tzv X1, bolji Motionflow i 100Hz displej naspram XD80 koji ima 50Hz, tako da po meni vredi.

Ako bih birao između LG7707 i Sony XD80 ja bih pre uzeo ovaj prvi...

XD je ovogodišnji model, dakle IPS, dok su prošlogodišnji bili XC VA. Hvaljeni su prošlogodišnji modeli i mnogi nisu hteli da menjaju prošlogodišnje 85xx modele za ovogodišnje jer su lošiji.

Ja imam prošlogodišnji X8509C i u potpunosti se slažem sa Martinom.
Da imam izbor između ta dva ovogodišnja, uzeo bih LG. Nije čist Android (prednost ili mana, kako se uzme), ali ima bolji zvuk, bolji SMART deo, bolja multimedia (podešavanje titlova, nema problema sa streamin-om...).

Veruj mi da je ne vidim razliku a ne nosim naočare... Čak mi je zapao model koji nema nigde probijanje svetla i uniformnost ekrana mu je daleko bolja nego na mom 7707( definitivno) a taj 7707 je proglašen tv-o godine i nosi neku nagradu u toj klasi... Mislim da je sigurica 7707 ipak, ako nije velika razlika u ceni..A ako je razlika 100 do 150 eu onda ne vredi bacati pare na 7707..... Izmenjao sam mnogo tv-a i neko moje iskustvo je sledeće: mnogo ima ovde Resavske škole prepisivača sa interneta...Te 8bitni panel slabiji od 10bitnog( a nigde pouzdanih podataka koji je 8bita a koji 10bita), te chroma 4:4:4------- Ne valja, ovaj, ne valja onaj... Moje iskustvo je ( a imam 7 smart tv-a ove godine po sobama u kući) je da ne postoji donja klasa u LG....Sve ovo je srednja klasa...Pa i 7707 i 8500 su srednja klasa u kvalitetu slike.... Visoka su samo OLED po kvalitetu slike..Ovo UH- led-trt-mrt. je sve, po meni, u sličnoj ravni.,..Ili sam ja iznabadao dobre modele srednje klase, pa postoji ipak low end class a ja nisam to kupio..Ali mislim da nema toga...Ipak, to je samo moje iskustvo...ne mora da znači da sam u pravu.. Moja preporuka ti je da kupiš onaj model koji ti se više sviđa...7707 je lepši i ima bolji centar stand..ovaj 630v je sa krakovima sa strane.-..7707 ima lepše ivice... web os je trojka kod oba i oba imaju quad core..puštaju bez seckanja 4k sadržaj-to nema spora.

Aj` života ti, izmeri koliko ima od kraka (nogice) do krajnje ivice tv-a, pitam zbog širine stočića na kojem bi stajao. Ili ako ti je lakše, najširi razmak između nogica, da izviniš:D

Pred ove praznike planiram kupiti novi TV, interesuju me modeli od 32 inca i cene do nekih 50.000 dinara. Zanima me da li vi imate neki model koji bi mi preporucili?
Meni su trenutno ova dva modela zapala za oko pa me interesuje sta vi mislite o njima,koji je bolji i zasto?
1. http://www.gigatronshop.com/televizo..._full_hd-84019

2. http://gigatronshop.com/televizori/l..._full_hd-79581

Najvise bi mi sluzio za gledanje sporta, filmova, ponekad i neka igrica poput Pes-a (pretpostavljam ako ispunjava ove uslove da ce onda biti dobar i za gledanje ostalih kanala) :)

Takodje sta vi mislite o kupovini televizora sa garancijom npr. preko Kupujem Prodajem sajta, posto su tu televizori jeftinije 5-6 hiljada pa poneki i vise?

Aj` života ti, izmeri koliko ima od kraka (nogice) do krajnje ivice tv-a, pitam zbog širine stočića na kojem bi stajao. Ili ako ti je lakše, najširi razmak između nogica, da izviniš:D
34fbb15b5e112f945318977e138a9f32.jpg

8eb1f7a199ec2ed59d0daff458d497d0.jpg

Poslato sa trt-mrt

Znači, baš su morali do balčaka! Pa to je u ravni sa gabaritom televizora. Užas, stvarno su selje, totalno nepraktično, ostaće mi sa strane samo po 2,5 cm police. Dakle ženi će da bude zabranjena zona za brisanje prašine, a kad dođe neko sa sitnom decom, drhtaću. Jedino je sreća što mi je džukac premali da bi ga roknuo repom.
Nahvalio si ga, tako da ga uzimam bez obzira na yebene Ajfel noge.
Hvala ti na slikama.

Sent from my Redmi 3S

Da, odličan je po karakteristikama, mane su samo te noge i nedostatak verzije od 43", ali odnos cena/karakteristike mi je bitniji.

@milkobgd, već su mi u dve sobe izbušeni zidovi za nosače, ne da žena, kaže dosta je bušenja:d Bušiću kad-tad, a dotle neka čuči tako.

E da, kad smo kod toga... po netu kruže nebulozne slike od zadnje strane tv-a. Da li su mu definitivno priključci (antena, hdmi i ostalo) okrenuti prema dole, ili prema nazad (prema zidu)?
P.S. ova desna nogica je opasno blizu ivice grede.

Poslednja izmena:
Govorim vam o ovom,
Screenshot_20161208-184941.png
nije glomazan, osetno je manji od nekog starog koji imam. Dovoljno se odmiče da se pristupi konektorima ili obriše prašina + naravno dosta da se zakrene ili obori ekran.

Poslednja izmena:
Meni je stigao tv sa onim klasičnim nosačem(VESA)--nema zglob nego fiksni sa vertikalnim pomeranjima šina..Ali nisam ugradio... Stavio sam ga na gredice seljački...Mrzelo me da se zezam-...Pogledajte prilog 216607

Meni je jako bitno sto je televizor po specifikaciji 90cm po sirini, da li nogice prelaze te dimenzije ili se uklapa u to?
Tv treba da mi stoji izmedju dva regala i prostor je 91cm izmedju njih. :S:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno