Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmisljam o ovim osnovnim modelima tipa lg 49lh541.Ali sve vise me vuce da uzmem neki soni ili panasonik zbog 5g. garancije.Panasonik ovogodisnji model 50ds630e ili proslogodisnji 50cs620,ili sony 48wd650b.Ako mozes pomoci bio bih vam zahvalan.Koristice se prvenstveno za hd kanale preko cs,i ps4.

Tu nema dileme,Panasonic DS 630 od ovih televizora, ti je najbolji.Lg ima 50 Hz IPS panel.Sony ima 50 Hz VA panel,ali samo veličina 40,48,dok ima 32 IPS panel.I Sony,ove godine nema,interpolacijskog procesora.Što se tiče,Panasonic televizora DS 630.Ima 100Hz VA panel,i 1000Hz BMR (Backlight Motion Rate)
Panasonic DS630E,što se tiče kvalitet,obrade signala i prikaza raznih sadržaja, ostvaruje vrlo dobre performanse. Panel ima veliki kontrast, i uzak kut gledanja, u kombinaciji s pravim 120 Hz panelom i glatkim prikazom filmova,odličan je upravo za filmofile koji će ekran gledati frontalno ili pod vrlo malim kutom.
Za ljubitelje sporta, je također dobar zbog realističnog prikaza boja, dobre pokretne rezolucije, i detaljne slike. Smart TV platforma ima dosta aplikacija , i podržava Netflix.Što se tiče media reproduktora,ne čita HEVC i ne dekodira DTS audio.Televizor nema lokalno zatamnjenje, a globalno je moguće isključiti (Adaptive Backlight) Još nešto podataka.Ansi kontrast mu je oko 4311:1,Ansi crna boja oko 0038,Najveća svjetlina [cd/m2] oko 362,Pokrivenost DCI-P3 raspona boja oko 75%.Još,sto se tiče gaminga.Input lag, mu nije baš najbolji,ali za prosječnog igrača sasvim dobar.Što se tiče Input laga, je najbolji Sony,ali je slabiji napram Panasonica, što se tiče svih ostalih parametra.Sam znaš,šta če ti biti,najviše primarno kod televizora.

Nadam se ,da sam ti nešto pomogao.

Poslednja izmena:
Hvala druze,u tom pravcu sam i ja razmisljao.Neki bolji sony mi je skup u ovoj dijagonali.Najvise me je brinuo veliki input lag kod panasonika zbog igrica ,ali ako je tako kako ste napisali bice to ok.

@majstorslo Kolko je pametno ici na 4k,u tom jeftinijem segmentu,znam sve vrline i mane ,naime govorim o modelu lg 49lf680v,koga mogu uzeti za 600 evra,u poredjenju sa panasonikom ds .

Da moja greska uf680v

Ovaj tv,upotrebljava manju tačnost 4k pixel strukture,poznatu kao RGBW.To znači,da ima manjak obojenih sub pixlov.Za prosječnog gledatelja,to baš nije neki velik minus,ali svejedno nije kao što bi moralo,da bude.Ja bi ti svejedno preporučio Panasonic televizor,ili možda model,Lg uf 695,ako več želiš 4k.

Ne mogu da budem 100% siguran ali mislim bi Sony i Samsung 3d naočare trebalo da rade i na panasonic televizoru pošto bi trebalo da su se oni udružili i da imaju isti standard.

Ako pitaš ove po radnjama oni nemaju blage veze, čak su mi tvrdili da model naočara Samsung SGS-5100 sigurno neće da radi sa Samsung televizorima iz 2015 godine jer na kutiji ne piše da su kompatibilni a iz Samsunga im nisu rekli da će da rade. Još su napisali u odgovoru da oni ne mogu da provere radi li ili ne jer, zamisli nemaju odeljenje koje bi se time bavilo, kao da je to jaka mudrost... Btw. naočare savršeno odgovaraju...

samsung nema 3d, sto je ujedno i prednost lg-a iako ga polako izbacuju i lg i samsung sem za premium modele, LG koristi IPS panel, dobar za gledanje iz uglova, Samsung koristi VA panele, isprane boje cim se pomeris vise od 25, 30 stepeni od centra televizora, ako gledas tv u centru samsung ce ti imati lepsu crnu boju i kontrast. Ja sam imao samsung, isprobao, ali posto gledam tv iz kreveta uzimam sada lg pa da uporedim razliku.

Jesi li uzeo taj LG?

uzeo i opet se pokajao ali bar zadovoljniji od samsunga sto sam imao ( a imao sam 2, f7000 i h6270 ), bar sada kada se izvalim preko kreveta mogu da gledam tv iz kojeg god ugla, a ne da ukocim glavu i ne pomeram se. Ubijaju me crne trake i ips glow ispod i iznad slike kada gledam tamne scene isto kao tebe, dok kada je slika malo svetlija slika je odlicna i to se ne primecuje. Uzeo sam 50lf652 imao sam neku dobru ponudu i reko ma ne treba mi local dimming da dajem 200e+ ne primeti se toliko ali... sva sreca pa me u.ralo pa panel nema clouding i uniformnost je dobra tako da s obzirom koliko sam ga platio extra sam zadovoljan. FHD preko 46,48+ inca ako se gleda oko 2m daljine je ok, sve preko bih preporucio uhd ili da se tv gleda sa vece daljine (mada ce retko ko to primetiti). Sada sam jos vise siguran da bez oleda necu biti zadovoljan nikad :D cekam sledecu godinu pa da uzmem ovaj novi uh850 pa onda nadam se oled :) cekam sad da drugaru uzmem va samsung (jer samo samsung postoji kao marka :) ) pa da uporedim jedan pored drugog i onda da nadjem vremena da napisem jedan poduzi post...

pozdrav ljudi, koji je po vama bolji izbor:

LG 40LF632V
LG 42LF561V
Philips 43PUT4900 12

tv bi se koristio za filmove i sport. cena im je manje-vise ista.
smart funkcija mi nije od presudnog znacaja...
hvala.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
želeo bih da kupim TV 40" Smart LED Panasonic TX-40CX670E, Ultra HD, Wifi i sa 5 godina garancije.
Voleo bih da čujem vaše mišljenje i da li ima bolji televizor od ovog do 70.000 dinara, a da je SMART i UHD,
hvala.

uzeo i opet se pokajao ali bar zadovoljniji od samsunga sto sam imao ( a imao sam 2, f7000 i h6270 ), bar sada kada se izvalim preko kreveta mogu da gledam tv iz kojeg god ugla, a ne da ukocim glavu i ne pomeram se. Ubijaju me crne trake i ips glow ispod i iznad slike kada gledam tamne scene isto kao tebe, dok kada je slika malo svetlija slika je odlicna i to se ne primecuje. Uzeo sam 50lf652 imao sam neku dobru ponudu i reko ma ne treba mi local dimming da dajem 200e+ ne primeti se toliko ali... sva sreca pa me u.ralo pa panel nema clouding i uniformnost je dobra tako da s obzirom koliko sam ga platio extra sam zadovoljan. FHD preko 46,48+ inca ako se gleda oko 2m daljine je ok, sve preko bih preporucio uhd ili da se tv gleda sa vece daljine (mada ce retko ko to primetiti). Sada sam jos vise siguran da bez oleda necu biti zadovoljan nikad :D cekam sledecu godinu pa da uzmem ovaj novi uh850 pa onda nadam se oled :) cekam sad da drugaru uzmem va samsung (jer samo samsung postoji kao marka :) ) pa da uporedim jedan pored drugog i onda da nadjem vremena da napisem jedan poduzi post...

I oled ima mane googlaj ABL on oled i smorices se , pri prikazu svetlijih scena automatski smanjuje brightness.Ali opet je mnogo bolji oled.

Vidi ovaj video na 3:15 https://www.youtube.com/watch?v=H69sscB4z2A

@acarinho

znam za problem sa svetloscu na oledu, zato necu da dajem preko 1000e za TV jer kako god okrenes dobijas "feler" :) cekam da padne cena za 2-3 godine, a mozda i uspeju malo da poprave situaciju. Ako nista nacicu neku plazmu od ovih "uvoznika" pa nek traje mesec dana da mi savest bude mirna i onda ponovo u pohod za tvom :) ljude jos malo pa salju na mars da zive, a ne mogu da naprave jedan normalan tv :D

Pozdrav svima,
želeo bih da kupim TV 40" Smart LED Panasonic TX-40CX670E, Ultra HD, Wifi i sa 5 godina garancije.
Voleo bih da čujem vaše mišljenje i da li ima bolji televizor od ovog do 70.000 dinara, a da je SMART i UHD,
hvala.

Ja sam hteo da kupim jedan od tih modela sa nekim neverovatnim popustom na akciji u Tehnomaniji pre nekih desetak dana. Ispostavilo se da su to televizori iz radnji po Srbiji, bila su neka tri komada ukupno u raznim gradovima. Dobro se raspitaj, mislim da nema zapakovanih primeraka.

Ja sam hteo da kupim jedan od tih modela sa nekim neverovatnim popustom na akciji u Tehnomaniji pre nekih desetak dana. Ispostavilo se da su to televizori iz radnji po Srbiji, bila su neka tri komada ukupno u raznim gradovima. Dobro se raspitaj, mislim da nema zapakovanih primeraka.

Hvala na savetu. Da li je neko imao ovakvih ili sličnih loših iskustava pri kupovini u WinWin-u ?
Postoji li uopšte način da se čovek osigura da ne bude prevaren?

Poslednja izmena:
Za TV ne ali ja nemam baš nekih prijatnih iskustava sa WW kada je kupovina nečeg drugog u pitanju. To jest ne kada je sama kupovina u pitanju, već kasnije prilikom reklamacije... Od tada ih zaobilazim u širokom luku.

Što se tiče drugog pitanja jedini način je da se dobro informišeš pre kupovine, da znaš više od njih (što često baš i nije teško ) i da otvoriš četvoro oči prilikom same kupovine.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno