Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tuneri za digitalnu zemaljsku televiziju. Treba ti zemaljska antena. Kod nas je standard T2

U poslednje vreme ima dosta reklamacija na 42F5000. Pojavi se crna linija na sred ekrana. Tu nema popravke samo zamena TV-a. Sad je umesto njega uzeo LG 42LB5610 posto mu je F5000 jos pod garancijom (izdrzao je bez kvara citavih 9 meseci), a nisu imali isti da mu daju. Slika 1.jpg Slika 2.jpg

Baš sam juče gledao kako mi se sviđaju Sharp i Philips. A meni ni ne treba TV, jer imam. Samsung nije loš, ali toliko propagiranje je izazvalo odbojnost.

Mene u principu interesuje kvalitet samog ekrana, moji kod kuce imaju neki 32`` Samsung smart, i svidja mi se kvalitet njegove slike, dok npr ovi Vox i slicni me nisu ubedili, mada cujem da i njih ljudi hvale, mada ja nesto i ne volim te marke, nije u pitanju snobizam, jednostavno je to jos uvek nesto sto se nije pokazalo kao dobro.

Treba mi TV na kome ce se 80% gledati standardna televizija (dakle SD kanali) i 20% filmove. Da li je jos uvek za tako nesto plazma tipa Samsung PS43F4500 ili Panasonic TX-P42X60 najbolji izbor u smislu ulozeno/dobijeno? Smart, 3D i sl nisu potrebni, samo je kvalitet slike bitan.

Vidim da su cene Ultra HD modela drasticno pale, pa me zanima sta vi mislite ima li sad smisla uzimati neki model, 55 incha npr?
Kontam da ce se uskoro pojaviti mnogo UHD sadrzaja, sad trenutno se svodi na gaming.

Poenta je sto sad ni nemam TV u sobi, prodao sam mojima stari 40 incha fullHD, pa sam hteo 55 incha neki LG, ali sad sam video da nije vise drasticna razlika izmedju fullHD i UHD modela, pa nisam siguran dal je pametno sad investirati u buducnost, necu opet da menjam TV za 2,3 godine ako UHD postane standard za sve.

moze neko da mi pomogne ko se razume treba da se odlucim za tv pa me zanima sta da gledam
-sta znaci Vreme odziva jel bolje kad je veci br ili manji???
-sta znaci Frekvencija ili osve zenje jel bolje kad je veca ili manja???naprimer 50hz ili 120hz
-sta znaci Kontrast naprimer 40 000:1 ili 120 000:1 u cemu je razlika ovde??

vreme odaziva je bolje sto manje a frkvencija msm sto veca za kontrast nisam siguran ali mislim da je on boji sto veci, da ti objasnim ne znam, ovo ti je sturo iz prve ruke, neko drugi ce ti bolje objasniti

moze neko da mi pomogne ko se razume treba da se odlucim za tv pa me zanima sta da gledam
-sta znaci Vreme odziva jel bolje kad je veci br ili manji???
-sta znaci Frekvencija ili osve zenje jel bolje kad je veca ili manja???naprimer 50hz ili 120hz
-sta znaci Kontrast naprimer 40 000:1 ili 120 000:1 u cemu je razlika ovde??

[URL="http://forum.benchmark.rs/showthread.php?255478-Sve-sto-bi-trebalo-da-znate-o-LCD-televizorima-tehnologiji-i-sire"]Ovde[/URL] možeš naći odgovore i dodatne informacije na šta da obratiš pažnju pri kupovinu tv-a.

I LED je LCD. ;)

To što vidiš da piše LED znači da LCD televizor koristi led diode za pozadinsko osvetljenje. Danas gotovo da su 90% modela na tržištu LED, tako da su male šanse da nađeš klasičan LCD.

Koliko si planirao da odvojiš za tv?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno