Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav dobri ljudi!
Trazi se TV iz Madjarske za koriscenje sa SBB D3 digitalnom televizijom, velicine 32 inca.

TV ce se prvenstveno koristiti za:
1. SD kanale (RTS, Prva...)
2. Sport (najvise u HD verziji SK1, SK2, EurosportHD, ali i RTS2 i drugi SD kanali normalno), vise za tenis, manje za fudbal, ali za oba.

3. HD filmove, ali manje od ova dva napred
4. Pomalo kao monitor, za net, za gledanje fotki iz aparata/telefona i slicno

za igrice se NECE koristiti

Prvi put napustam CRT tako da mi trava koja ne lici na travu, zamuljana publika, i igraci ili teniska loptica za kojima ostaju tragovi vrlo upadaju u oci.

E sad dilema:

Panasonic L32E6E
Samsung 32F6400
Sony 32w650
... ili nesto cetvrto

Dakle, bitna je dobra SD slika i normalan prikaz sporta.

Zavsi od kvaliteta slike. Treba ti onda tv sa brzim odzivom. Treba ti tv sa manjom.dijagonalom zbog kvaliteta slike. sto se mene tice najbolje je za tebe da odes u big bang ili comtrade shop i slicno i proveris svaki od ovih televizora. Tako ces jedino znati koji tebi odgovara.

gledao sam sva 3, doduše 39 pana, 40 samsung i 42 sony, sony mi je najbolji, ostala dva egal. Stim da 6400 ima 100hz. Bolje za sport. Sony je urađen perfektno!

Kakva su iskustva sa Lg 42LN575S? Nista spektakularno ne trazim a na nekoj akciji je gde se dobija daljinski smart upravljac. Cena 67k dinara.

Kupio Panasonic TX L39E6E i priključio na KDS Smederevo. U izboru tjunera čekirao analogni. Uredno pronašao sve kanale ali nemam tona, samo šum na svim kanalima. Pošto vidim da ima na forumu vlasnika e6 serije molim za pomoć ako imaju rešenje problema.

Kad budeš puštao film preko media plejera,
1. pustiš film
2. settings/video settings, klikneš
3. subtitles, izabereš kodnu stranu 1250 I uživaš.
na žalost, ne pamti setovanja, pa moraš uvek to isto

Treba da podesis drzavu/sistem kako treba pre nego sto krenes da trazis kanale.

Poledao sam u BigBengu i Tehnomaniji sva tri - Panasonic L32E6E, Samsung 32F6400 i Sony 32w650.

Medjutim nisu hteli nigde da mi puste ni SD signal ni neki HD kanal preko kablovske nego samo njihove promotivne klipove sa DVD-a. Kazem u BigBengu dajte neki tenis, oni mi ukljuce, pazite sad, usporeni snimak sa Vimbldona. Pitam da mi ukljuci LED motion na Soniju (ubacuje crne kadrove izmedju kadrova da bi smanjio zamucenje slike), on gleda bledo, kaze taj TV to nema i krene po meniju da trazi, kad je stigao do Advanced settings, kaze mi "ovo je dalje nauka" i izadje iz menija :)
U Komtrejdovoj radnji u Uscu ih pitao da mi puste neki fudbal, nesto brzo, on mi pustio Strumpfove (!!) kao da na tome vidim brze pokrete.
A u Sonijevoj radnji me lik ubedjuje da ako pise 200Hz to je pravih 200Hz, a gde je 800Hz to je stvarno 800Hz jer drugacije proizvodjaci ne bi smeli da stavljaju. Sto bi i trebalo da je tako, ali svi znamo da nije i da W6 serija nema 200Hz osvezavanje slike.

Elem, iz svega sam mogao da zakljucim samo sledece:

1. Sva tri TV-a imaju dovoljno dobar dizajn da tako kazem, s tim sto je Soni W6 bar 2 klase iznad ostalih.

2. Uglovi gledanja su najbolji na Samsungu f6400, nisam video prakticno nikakav gubitak kontrasta kad stojim sa strane na jedno 45 do 60 stepeni. Dobri su i na Panasoniku i Soniju ali ne toliko, ipak se vidi mali gubitak kontrasta na Soniju, mada ne mnogo.

3. Najgori ugao gledanja mi je bio na LG 32LA667s kojeg sam nakratko pogledao u Tehnomaniji.

Mozda cu uskoro imati priliku da se malo ozbiljnije igram sa sva tri modela pa cu onda odluciti...

Ovde nešto nije u redu. IPS panel ima najbolji ugao gledanja. Kada sam za sebe tražio tv, lg je bio daleko ispred samsunga po tom pitanju.

Na mom 47LA660 slika izgleda normalno i kada se gleda potpuno sa strane.

Znam i ja to, ali znam i sta sam video :)

Mada, na Samsungu je bio neki HD materijal sa maksimalnom saturacijom, sve sareno itd., sa vrlo malo pokreta, a na LG-u je bila neka reklama koju je napravila Tehnomanija za onaj OLED sto su ga nabavili i to je znatno losiji materijal tako da je cela slika losije izgledala... moguce da se na samsungu zbog nabudzene saturacije i kontrasta prosto nije toliko videla razlika, a na LG-u jeste, ali kako je bilo postavljeno, samsung je delovao bolje...

Povezivanje PC(DVI) na TV(HDMI) . Imam konverter DVI-HDMI + kabl HDMI. Da li je bezbedno za Panasonic TX-P42x60e ?

Što misliš da bi bilo nekih problema? Ja sam pre par godina isto tako sa grafičke povezao samsung C530, sve radilo savršeno. Verovatno će ti ići i zvuk i slika preko tog hdmi kabla, bez obzira što ti je uključen adapter za DVI.

Mala digresija... Na kraju sam kupio panasonic 42ST60 plazmu, i prezadovoljan sam. Uz to i PS3 umesto BR plejera, sve perfektno radi. Nema nikakvog zujanja, nema linijica po ekranu, media plejer radi dobro, titlovi jesu manji ali meni ne smeta, jedina mana je što pri učitavcanju titlova, svaki put mora da se izabere kodna strana. A možda je i malkice lošija SD slika od prethodnog 32" samsunga, a možda je to zbog veličine ekrana...
Ako je neko u dilemi šta da kupi u rangu od oko 600-700e, nek ima ST60 u vidu. Čuo sam da ga ima u merkuru, da je izložen i da može da se vidi slika. Preporuka!! (a ima i garancija kod nas u BGelektroniku 2 godine, iako je iz mađarske.

Moze li na pvt pouzdan kp prodavac za LG program (prvenstveno 42LA620S), koji daje garanciju koja vazi kod nas i naravno koji zbog tog razloga nije skuplji (okvirna cena 500e)? Hvala
Dodatak: Ako moze procena polovnog LG32LG2100, star oko 4 god?

Poslednja izmena:
Poledao sam u BigBengu i Tehnomaniji sva tri - Panasonic L32E6E, Samsung 32F6400 i Sony 32w650.

Medjutim nisu hteli nigde da mi puste ni SD signal ni neki HD kanal preko kablovske nego samo njihove promotivne klipove sa DVD-a. Kazem u BigBengu dajte neki tenis, oni mi ukljuce, pazite sad, usporeni snimak sa Vimbldona. Pitam da mi ukljuci LED motion na Soniju (ubacuje crne kadrove izmedju kadrova da bi smanjio zamucenje slike), on gleda bledo, kaze taj TV to nema i krene po meniju da trazi, kad je stigao do Advanced settings, kaze mi "ovo je dalje nauka" i izadje iz menija :)
U Komtrejdovoj radnji u Uscu ih pitao da mi puste neki fudbal, nesto brzo, on mi pustio Strumpfove (!!) kao da na tome vidim brze pokrete.
A u Sonijevoj radnji me lik ubedjuje da ako pise 200Hz to je pravih 200Hz, a gde je 800Hz to je stvarno 800Hz jer drugacije proizvodjaci ne bi smeli da stavljaju. Sto bi i trebalo da je tako, ali svi znamo da nije i da W6 serija nema 200Hz osvezavanje slike.

Elem, iz svega sam mogao da zakljucim samo sledece:

1. Sva tri TV-a imaju dovoljno dobar dizajn da tako kazem, s tim sto je Soni W6 bar 2 klase iznad ostalih.

2. Uglovi gledanja su najbolji na Samsungu f6400, nisam video prakticno nikakav gubitak kontrasta kad stojim sa strane na jedno 45 do 60 stepeni. Dobri su i na Panasoniku i Soniju ali ne toliko, ipak se vidi mali gubitak kontrasta na Soniju, mada ne mnogo.

3. Najgori ugao gledanja mi je bio na LG 32LA667s kojeg sam nakratko pogledao u Tehnomaniji.

Mozda cu uskoro imati priliku da se malo ozbiljnije igram sa sva tri modela pa cu onda odluciti...
Imao sam slične probleme. Pošto u Smederevu nije bilo izlozenog Panasonic E6 modela odvojim dan i krenem u Beograd na "gledanje". Iz gore navedenih razloga nisam video ono što sam želeo a to je koji Tv najbolje obradjuje SD signal. Svi puštaju optimizovane promo materijale. U jednoj Roda tehnika radnji video sam kablovski signal na izloženim uglavnom LG modelima i na par Sony modela ali ono što sam video bolje da nisam video. Umalo da me odvrati od kupovine. Katasrofa od slike. Ponovo pročitam sve moguće recenzije i u jednoj, http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-l42e6b-201303102720.htm , pronadjem da je Panasonic TX-L42E6B is an excellent standard-def performer. Prelomim i kupim doduše 39".
Po uključivanju i nalaženju kanala mali problemi sa zvukom rešeni su uz pomoć ljudi sa foruma. Slika bolja od one vidjene u Roda tehnici ali nije to ono očekivano. Onda ponovo čitanje i rešenje: Menu-Slika-Mod gledanja-Pravi bioskop. U tom trenutku prolazi žena i kaže "Šta si radio. Ne diraj više ništa" Na fabričkom modu bez dodatnih podešavanja slika na kablovskoj (u Smederevu KDS i Kopernikus) bolja od svih u okruženju mojih poznanika. Wi Fi proradio iz prve , LG USB tastaturu odmah prepoznao i tako je olakšano korišćenje interneta i davanje imena kanalima na listi kanala. Posle dva dana korišćenja prezadovoljan. Sada sa ovim iskustvom nešto razmišljam da bi i ona katasrofa slika na izloženim LG modelima sigurno bila bolja da su se prodavci potrudili da malo prouče podešavanja.

Panasonic TX-L.E6. Titlovi
Ako nekome ne rade titlovi preko USB reprodukcije.
Mora da se ušteka USB u TV
Da se pusti film i tada na OPCIJE dobije Video podešavanja. Na Titlovi - Tekst titla umesto Isključeno (kod mene bila postavka isključeno i bacila me u blagi očaj)
Zatim u biramo Tekst titla i u njemu Cent.Evropa (CP-1250) Dobijamo naša slova
Titl je malo sitniji ali je čitljiv.

Da li non-smart televizori mogu da vuku podatke sa PC-a putem LAN prikljucka? Kokretno me interesuje Samsung UE32F5000, tj da li mogu da kreiram DLNA server(AllShare ili kako ga vec Samsung zove) na racunaru i vucem filmove putem mreze, ili moram da se odlucim za skuplju F5300 seriju?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno