Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmisljao sam od 46 inca ali mi je to bas preveliko s'obzirom da je odstojanje sa kojeg bih gledao tv 2-2,5 metra,

Nije preveliko 46', to je bas prava mera...ako si u mogucnosti uzmi 46

Za sad mi je blagi favorit 40f6800 ima microdimmig opciju sto mi je plus i koliko sam citao ima bolji kontrast od Sony-ija.

Backlight Micro Dimming imaju samo skuplje serije F7000/F8000, ako ti design TV-a nije presudan faktor, idi na jeftinije varijante F6500/6400 panel je istovetan kao i na F6800.

Ako uzimaš kod nas u radnji, preporučujem sony, 2" više, a nije lošiji od 40f6500. Ako ideš preko mađara, razmisli i o 46F6400, mislim da ti se uklapa u budžet. Naravno opet sony dolazi u obzir. Jedino nisam siguran kakav mu je media plejer, niko ga ne pominje na tube-u, ali bilo je dobrih komentara od nekih kolega sa foruma. Ja sam ga gledao u maniji i sony radnji u ušću, stvarno je odličan. Doduše, ja ću najverovatnije plazmu. Piše da ovaj pana ST60 i nije toliko loš za igranje, jedno 47ms lag-a...

Media player podrzava prakticno sve formate koje i ostali podrzavaju, msm da i flac pusta. Sada je to kao trend kod dekodera, audio u flac-u i za filmove... Jedino sto je mali zez sa nekim titlovima, i na UTF-8 prikazuje znak pitanja za "š".... Podesavanja velicine i boje titla nema, ali ima pozicije.

Poslednja izmena:
Nije preveliko 46', to je bas prava mera...ako si u mogucnosti uzmi 46

Backlight Micro Dimming imaju samo skuplje serije F7000/F8000, ako ti design TV-a nije presudan faktor, idi na jeftinije varijante F6500/6400 panel je istovetan kao i na F6800.

Nazalost ne pitam se samo ja:) za 46inca mada ko zna mozda i uspem da nagovirm moju bolju polovinu :) To me je zanimalo znaci prednost 6800 je samo design? Onako subjetivno stalak mi se kod 6800 nimalo ne svidja. Ne secam se gde ali cini mi se da sam negde procitao da ima Backlight Micro Dimming opciju, ili sam ja pomesao od toliko procitanih testova.

Da li model f6740 mozda ima Backlight Micro Dimming

Kupio bih LG LN575s iz Madjarske za 490€, šta mislite? .
Da li znate da li neki servis ovde priznaje garanciju za LG,šta traže od papira, molim brz odgovor?
Pročitao sam skoro ceo forum, znam samo da Samsung garancija ne važi ovde.

Kupio bih LG LN575s iz Madjarske za 490€, šta mislite? .
Da li znate da li neki servis ovde priznaje garanciju za LG,šta traže od papira, molim brz odgovor?
Pročitao sam skoro ceo forum, znam samo da Samsung garancija ne važi ovde.
Nisam isprobavao, ne mogu sada da trazim, evo ovo je bilo pisano na forumu u vezi garancije.
garancija-lg.jpg

Prilozi

• garancija-lg.jpg
    garancija-lg.jpg
    130.9 KB · Pregleda: 148
Dragi forumasi molim vas za pomoc, ne snalazim se bas najbolje na forumima pa izvinite ako ovo nije mesto za takvo pitanje. Naime vec par dana se dosta troumim izmedju izbora Led Tv-a pa sam se nadao da vi iskusni mozete da mi pomognete pri izboru :) Budzet mi je ogranicen do 60 000 i ne bih uzimao na kp itd nego u laptopcentru ili winwin-u, Tv ne treba da bude smart, Vazno mi je samo da slika bude jako cista pri gledanju full hd filmova,i da je veci ekran od 32"... Za sada su mi samo ova 3 zapala za oko i ako mozete da mi kazete koji bi izabrali za vasu kucu...
1- 42" LED Slim PHILIPS 42PFL3108,1920x1080(FullHD)
2 - 40" LED SONY KDL40R470A, 1920x1080 (FullHD)
3 - 42" LED LG 42LN5400, 1920x1080 (Full HD)

Linkove nisam kacio da ne bih reklamirao, ako neko ima neku bolju soluciju molim da mi posalje, hvala na odgovorima. Pozdrav

Poslednja izmena:
Dragi forumasi molim vas za pomoc, ne snalazim se bas najbolje na forumima pa izvinite ako ovo nije mesto za takvo pitanje. Naime vec par dana se dosta troumim izmedju izbora Led Tv-a pa sam se nadao da vi iskusni mozete da mi pomognete pri izboru :) Budzet mi je ogranicen do 60 000 i ne bih uzimao na kp itd nego u laptopcentru ili winwin-u, Tv ne treba da bude smart, Vazno mi je samo da slika bude jako cista pri gledanju full hd filmova,i da je veci ekran od 32"... Za sada su mi samo ova 3 zapala za oko i ako mozete da mi kazete koji bi izabrali za vasu kucu...
1- 42" LED Slim PHILIPS 42PFL3108,1920x1080(FullHD)
2 - 40" LED SONY KDL40R470A, 1920x1080 (FullHD)
3 - 42" LED LG 42LN5400, 1920x1080 (Full HD)

Linkove nisam kacio da ne bih reklamirao, ako neko ima neku bolju soluciju molim da mi posalje, hvala na odgovorima. Pozdrav

Vecu dijagonalu, a za sliku proveri uzivo sam.

Da je razlika u ceni manja pa da se ne reskira, ali razlika bar u mom slucaju pre 6 meseci kada sam kupovao tv je bila jos jedan tv od 32", tako da se isplati reskirati. Samsung Smart 3D Led ES6540 46" sam platio 850 eur na KP, kod nas je bio oko 140k dinara sto je bilo 1250 eur, razlika 400 eur, malo li je?

Onda reskirajte. Ja sam pre neki dan uzeo ovaj panasonic TX-L42e6e za 65k din / 12 rata čekovima kod nas sa 5 godina garancije i mislim da ništa sa KP ne može da bude bolje od npr te ponude.

Poslednja izmena:
Pa možda može, jer na panasonic, bgelektronik daje 2 godine garancije i na mađare. Za slične pare ja uzimam plazmu 42ST60, koji je bar po pisanju na internetu, jedan od najboljih modela ove godine. Gledao sam taj E6 baš tamo gde si ga kupio, i probao, stvarno je ok, nema šta, ali me dvogodišnja garancija kod nas prelomila... Inače ga tamo više nema na akciji, vertovatno je rasprodat, sad imaju za 5000 manje 39E6.

Onda reskirajte. Ja sam pre neki dan uzeo ovaj panasonic TX-L42e6e za 65k din / 12 rata čekovima kod nas sa 5 godina garancije i mislim da ništa sa KP ne može da bude bolje od npr te ponude.

Nije ni bluzu tako str8 forward. Ja sam svoj Panasonic dovukao iz Madjarske za 930 evra kad je ovde bio 1500, a imam istih tih 5 godina garancije.

Poslednja izmena:
Nije ni bluzu tako str8 forward. Ja sam svoj Panasonic dovukao iz Madjarske za 930 evra kad je ovde bio 1500, a imam istih tih 5 godina garancije.

Zavisi od modela. Ako nadješ ovde šta ti treba za ok cenu onda je izuzetno str8 forward :) Ako hoćeš nešto drugo, onda slobodno raspolaži i novcem i rizicima. Ja npr u životu ne bih kupio nešto vredno 500+e na KP i uzdao se u tu garanciju.

Ne uzdam se ja u "KP garanciju" - imam fiskalni racun i overenu garanciju i prodavnice i proizvodjaca koja je validna u Srbiji.

A inace vise verujem proverenim ljudima na rec nego parcetu papira... Skoro sve od tehnike i pc opreme sam pazario na taj nacin i nikad nisam imao problema.

Poslednja izmena:
I ja razmišljam o ovom modelu(39" ili 42"). Kakvi su prvi utisci? Muči me navod iz testova da mu van ugla gledanosti od 30% slika gubi na kontrastu i kvalitetu boja. Kakav je Vaš utisak o kvalitetu slike pod nekim uglom od 45%?
Ako nije problem na kom prodajnom mestu ste uzeli TV? Uslovi su vrlo povoljni. Posebno garancija.

Odličan tv, ne zanimaju me testovi već lični utisak, tehnomanija omladinskih brigada, akcija je trajala kao do kraja novembra, treba proveriti da li je još u toku. 5g garancije se dobija registrovanjem na sajtu panasonic5y.com.

Odličan tv, ne zanimaju me testovi već lični utisak, tehnomanija omladinskih brigada, akcija je trajala kao do kraja novembra, treba proveriti da li je još u toku. 5g garancije se dobija registrovanjem na sajtu panasonic5y.com.

I ja sam hteo da kupim taj TV ali nažalost vise ga nema na lageru.Zvao sam tehnomaniju da proverim hoće li ga biti kasnije.Po njihovim rečima neće skoro, nema ga kod dobavljača

To je panevropska garancija. Naveden je spisak zemalja u kojima vazi, a ja sam svojevremeno (pre 2 godine) za svaki slucaj proverio sa nasim predstavnistvom. Akciju za 5 godina garancije Panasonic aktivira s vremena na vreme. Ovo je konkretno bilo u Madjarskoj - kod nas je u tom trenutku vec istekla.

Poslednja izmena:
prelistao sam poslednjih 30-40 stranica i dosao do sledeceg zakljucka, a to je da mi vi glasanjem na pm pomognete da odaberem :D ako hocete da mi pomognete :D
po vasim misljenjima izbor mi je pao na 2 tv-a(cene sam stavio u dinarima zato sto kupujem cekovima nemam kes pare :D):

1. sony 32w650 (56000)
2. lg 32la660s (64000)

e sad po mom misljenju jedine 2 razlike izmedju ova 2 tva je sto sony nema 3d(koji meni u principu nije bitan) i 3 godine vise na garanciju kod lg-a

pa dolazimo do sledeceg, da li mozda onda da batalim oba 32'' i pazarim 39LN575S (63000 din) samo zbog velicine?

da ne bi ovde spamovali mozete mi slati privatne poruke :D

hvala svima :D

To je panevropska garancija. Naveden je spisak zemalja u kojima vazi, a ja sam svojevremeno (pre 2 godine) za svaki slucaj proverio sa nasim predstavnistvom. Akciju za 5 godina garancije Panasonic aktivira s vremena na vreme. Ovo je konkretno bilo u Madjarskoj - kod nas je u tom trenutku vec istekla.

Ovo je sa sajta panasonic5y : Промотивна акција спроводи се на територији Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Албаније, Косова, Бугарске (“Територија”).

Dakle, produžena garancija ne važi za televizore kupljene u Mađarskoj. Slovačkoj ...

Nije svuda akcija u isto vreme. Na spisku nije ni Nemacka, niti bilo koja zapadna drzava - mislis da kod njih nema produzene garancije? :)
Uostalom, kao sto vec rekoh - imam sve papire za svoj tv, tako da...

Poslednja izmena:
Vidim da vecinom pazarite Panasonic, jel to zbog garancije od 5 godina, plus sto vredi kod nas, ili ima neki drugi razlog?
Koliko inace Samsung daje garanciju na TV, 2 godine?

Evo jedan primer korektnog ponasanja, nije TV u pitanju ali je uredjaj iz Hu. Kolega je kupio Canon aparat za 850 eur bez objektiva, a kod nas je u to vreme bio 1100 eur. Posle par meseci aparat mrtav, ne pali se, cuje se on sa likom od koga ga je kupio, poslao mu, ovaj ga odneo u Hu i posle nekih 2 nedelje mu doneo ispravan aparat. Tako da, papiri, garancije naravno da znace i da se mirnije spava, ali ima i postenih ljudi danas iako je tesko poverovati u to.

Ja sam konkretno hteo plazmu sto je u prevodu znacilo Panasonic :)

Garancija mi je samo bonus.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno