Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro, jasno je meni da je velicina bitna :D
Nas Civic staje Superb-u u gepek :d

p.s. Trenutno imam Panasonic 50 G30, a za sledeci TV sam rekao da sigurno nece biti manji od 60".

Uh, kud se dadoh u diskusiju, upravo sam izračunao da 60" STAJE u ovaj prostor koji imam i gde je sadašnja 50" plazma.... :)

Gde će im duša :)
Nemam pojma o tom tv ali za te pare je odličan, i vrlo sam ozbiljan. Serija 6, 46", ne-osnovni model, ne može da bude greške.

Koji tip konvertora za titlove koristite na Sony W6 seriji? U titlu koji mi ucitava u potpunosti u redu na pc-u mi na tv-u na utf-16 izbacuje uokviren znak pitanja, na utf-8 radi sve ok osim slova "š" које izbacuje opet kao uokviren znak pitanja a isti je slucaj manje vise i na drugim konverterima... odnosno nigde ne ucitava slovo š. Jel moguce da je prisutan ovoliki problem? FW je azuriran na poslednji veceras.

50ST60 je 920, bar je bio pre mesec dana. Panasonic korektno pušta titlove, ali su sitni za moj ukus.
Media striming mu je loš, fajl koji hoće da pusti sa USB, neće ni da vidi u šerovanom folderu.
Smart funkcije Panasonic a su skoro pa neupotrebljive. Panel je izvanredan, i SD televizija izgleda bolje nego na led/lcd.

Pušta titlove bez ikakvih problema i prikazuje sva sva naša slova bez greške.

U tvom slučaju mislim da je prevelika razlika u dijagonali - 42 vs 51 da bi se mnogo razmišljao.

Ako ćeš da gledaš mahom FHD filmove i imaš prostora, kupi Samsung.

Jel ok veličina titla na tom soniju? Ili može da se podešava?

Velicina je ok, oko teksta postoji prozirno crni okvir nalik senci i citljiva su ali podesavanje velicine ne videh da ima. Ima dosta opcija za odabri tipa konverzije i na nekim prevodima radi i š sa utf-8 dok na drugima ne radi iako na pc-ju radi. Do cega je jos nisam saznao...

Čitao sam dosta o tom TV po netu, mnogo ga hvale.Jedino što kude su njegove smart funkcije.Da li uopšte postoje televizori koji imaju LAN i DLNA a da nisu smart ili to ide u paketu?

Kupio bih 2 jeftina 32" LED tv-a. Kako bi bili priključeni na analogni signal, ne trebaju mi razne džidže :) Bitno je da se ne kvare, jer će da rade min 12 sati dnevno. Kako videh ima neki VOX i Vivax. Vivax je KimTec-ov, a VOX naš kinez. Preporuke? Može i neka druga "marka" al da je jeftin ko ove dve :)

Kupio Vox. Za 200e po komadu, mislim da nema bolje :) Sad još da vidim kolko će dugo da rade :)

Što više čitam ovu temu foruma to manje znam (a ništa nisam znao u početku :d).

Naime budžetski se uklapam sa ovim modelima:

-Samsung 40F6400

-LG 42LA620s

Šta bi ste vi pre i dali su bitni tih 200Hz kojih oni fiktivno imaju?

Inače na TV-u bi išla:
-Kablovska
-HD filmovi
-Po neka igrica
-I ženče bi na FB
-3D lepo je što ima :p

Ako bi ste morali da pravite kompromis između kvaliteta slike(plazma) i veličine ekrana (Led), šta bi izabrali od ova dva modela??
Panasonic plazma 42ST60 i Panasonic led 47ET60E. Otprilike su slične cene.

Potreban mi je savet, naime dvoumim se izmedju vise modela:

Sony 42w650
Samsung 40f6500
Samsung 40f6800
Samsung 40f7000

Ono sto mene zanima tv ce mi uglavnom sluziti za gledanje hd sadrzaja(serije, filmovi) i sportskog sadrzaja fudbal kosarka i sl. bice povezan na komp (zbog toga sam izbacio plasmu).
Zanima me vase misljenje sta odabrati od ovih modela ili nesto trece budzet mi je 800eur max 850eur.

Ako uzimaš kod nas u radnji, preporučujem sony, 2" više, a nije lošiji od 40f6500. Ako ideš preko mađara, razmisli i o 46F6400, mislim da ti se uklapa u budžet. Naravno opet sony dolazi u obzir. Jedino nisam siguran kakav mu je media plejer, niko ga ne pominje na tube-u, ali bilo je dobrih komentara od nekih kolega sa foruma. Ja sam ga gledao u maniji i sony radnji u ušću, stvarno je odličan. Doduše, ja ću najverovatnije plazmu. Piše da ovaj pana ST60 i nije toliko loš za igranje, jedno 47ms lag-a...

Uzima bih kod madjara, prevelika je razlika u ceni. Vec posedujem plasmu 42pv80 i prezadovoljan sa njom i svidja mi se mnogo 42st60 ali kad sam video kod drugara linije prilkom teksta i ovde na forumu odustao sam. Iskreno nekako mi glupo da uzimam Panasonic plasmu od firme koja se gasi, generalno mislim da je hiper produkcija Panaosnic plasme kostalo kvaliteta.

Tako da je izbor spao na lcd. Razmisljao sam od 46 inca ali mi je to bas preveliko s'obzirom da je odstojanje sa kojeg bih gledao tv 2-2,5 metra, tako da mi je 42 inca neki maksimum.
Sony sam video uzivo i mnogo mi se dopada fizicki ali u tehnomaniji i big bangu ne daju da vidi nista drugo osim reklamnog materijala, koji onako u radnji izgleda fantasticno.
Ono sto bih ja voleo da vidim kako izgleda sport na njima da li se vidi zamucenje i sl.

U stavari to mi je i najveci problem sto ne mogu da vidim kvalitet slike, onda bih lako odlucio :)
Za sad mi je blagi favorit 40f6800 ima microdimmig opciju sto mi je plus i koliko sam citao ima bolji kontrast od Sony-ija.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno