Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao sam nesto cene televizora i posto sve vise koristim laptop (T260 ne pamtim kad sam upalio :( ) Razmisljam se da uzmem nesto 40"-42" ili mozda 32" (imam u drugoj sobi i deluje mi sasvim ok).

U mogucnosti sam da uzmem sledece televizore.

Samsung LE-40B550 550 eura,
LG 42LF2510 LCD 500eura,
TOSHIBA 42XV635D 650 eura,
SONY KDL-40E4000 600 eura,
SONY KDL-32E4000 480eura

Dobijam u nekoj kompenaziciji pa me zato izlazi malo jeftinije.
Sta biste vi odabrali od gore navedenih modela? Da li neko zna kakva je ova 32" Bravia?

Udaljenost nekih 1-2m, uglavnom gledanje 720p/1080p filmova, satelitska par hd kanala, ponekad kacenje na komp, ps3 i bice nakacen IPTV i ovi standardni satelitski kanali.

Definitivno SONY KDL-40E4000. To je Sony W4000 sa razlikom u dizajnu koji je po meni mnogo lepsi od W4000, a Sony W4000 je uvek bio veciti rival sa Samsung A656, sto govori kolko je dobar jel hehe. Veoma kvalitetan tv, nemoj nista drugo da razmatras kad ga dobijas po ceni koja je dupla niza od normalne. Mozes i 32 incnu verziju ovog E4000 ali nemoj, greota je :)

Posle toga bi isao samsung B550, pa Toshke a na kraju LG.

Nenormalno dobru kupovinu ces da napravis sa ovim sonyjem, zavidim ti hehe.

Poslednja izmena:
I ja sam razmisljao najvise o Braviji, jer vec imam jednu i zadovoljan sam :). Samo sam se zeznuo za cenu i napisao 600 a ona je 700 eura.

Koliko se ona krece kod nas posto nisam mogao da nadjem info?

Videcu danas sa caletom dal 32 ili 40", problem je sto necu moci da ga stavim u auto (40).
Da li mozes da mi kazes koja je sirina ekrana tog tvog A656 cisto da vidim zbog gepeka?

Pa imam granice izmedju, to je problem :D

Sad sam ga merio (gepek) 112cm sirina i dubina 90cm. A koliko vidim neki Samsung je 108, znaci mocice bez kutije :D

EDIT: Pogresio sam u oznaci, ovo je tacna oznaka 40E4000AEP. Jel ima neke razlike izmedju njih ili?

Poslednja izmena:
I ja sam razmisljao najvise o Braviji, jer vec imam jednu i zadovoljan sam :). Samo sam se zeznuo za cenu i napisao 600 a ona je 700 eura.

Videcu danas sa caletom dal 32 ili 40", problem je sto necu moci da ga stavim u auto (40).
Da li mozes da mi kazes koja je sirina ekrana tog tvog A656 cisto da vidim zbog gepeka?

http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-televizor-lcd-kdl-40e4000.html

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09038441 ovo je w4000k

http://pixels.rs/shop/product_info.php/cPath/21_22/products_id/274 ovo je 32 inca cisto da uporedis cenu

Stvarno 32 inca hehe sto ne moze da stane u gepek , si lood, ja sam moj dovuko kombijem, sa komsijom ga dovezao.

AEP dodatak je samo za odredjeni deo evrope, inace nema razlike, to su isti televizori.

Odlicno, sad sam ronjao po netu i pise da je ova bravia
Width: 100.6 cm

Height: 69,5 cm

Depth: 28.3 cm

Weight: 22 kg

Tako da super, idem samo da je pogledam u tehnomarketu :) Pa ako mi odgovara sutra se narucuje :D

Thats the spirit :)

Odlican i prelep tv stvarno, i vidi ako mozes braviju na zid da turis posto izgleda stvarno kul.

sony-e4000-picture-frame.jpg

40'' LCD u gepek bez kutije???. Ja licno ne bih reskirao. Svi proizvodjaci izricito preporucuju/zahtevaju da se ekrani preko 40'' transportuju iskljucivo vertikalno pogotovu plasme i to u kutijama!
Ako bas moras bez kutije stavi vertikalno na zadnje sediste sa zastitom.
http://www.ehow.com/how_5098149_transport-flat-screen-tv.html

Poslednja izmena:
Sad sam ga premerio u Merkatoru jer TM ne radi (iako na sajtu pise da radi). Bez kutije Bravia 40U4000 98cm, sa kutijom 115x80 tako da staje bez problema :).

EDIT: Kakav je KDL37S5500E on me izadje 530e?

Poslednja izmena:
Sad sam ga premerio u Merkatoru jer TM ne radi (iako na sajtu pise da radi). Bez kutije Bravia 40U4000 98cm, sa kutijom 115x80 tako da staje bez problema :).

EDIT: Kakav je KDL37S5500E on me izadje 530e?

Nikako KDL37S5500E! Paneli kod sonyja i samsung na modelima od 37 inca nisu S-PVA a to je veoma bitno. Drugo,panel mu je 8 bita.. Trece i veoma bitno je sto nema 1:1 pixel maping tako da ce slika biti odsecena pri 1920x1080 rezoluciji, pa ti vidi.. Klasican entry level model televizora, nemoj ga uzimati.

Nemoj biti jeftin :)
Cak i po ceni od 700evra za kolko dobijas E4000 koja je fenomenalna, dobijas jedan od boljih lcd televizora na trzistu. Nemoj da me nerviras i da trazis nesto drugo :D

sad gledam cene u tm...pa oni nisu normalni neke cene kao idu dole a neki modeli su i poskupeli?
evo Panasonic x10 je sad 76k:wall:

Sta mislite o primercima koji su radili u radnji? U konkretnom slucaju primerak ima nesto vise od 200 radnih sati (info iz servisnog menija)...

Poslednja izmena:
Cim je radio nije brand new. Nisu to pojacala koja i posle 10god mogu da budu kao prvog dana, hehe... Malo sale ali ako je radio nije nov pa ne moze da ima istu cenu. Pitanje je da li je lcd ili plazma i pod kojim uslovima je radio. Najbolje je da je iz kutije.

656-ica polako nestaje sa trzista... Zato su i spustili cenu na tih 80000 din... :-/

Sad tek videh da je proslog meseca bila akcija za 686-icu 46" za 90000 din i to kod vise prodavaca...

Poslednja izmena:
To je bila akcija gde je bilo par tv-ova,koje su verovatno vec radnici uzeli,cista navlakusa...dodjes zbog toga,onda ti oni kazu nema i ponude neku alternativu koja se ni priblizno ne isplati i onda obicno ljudi kad su vec dosli da kupe i uzmu nesto...

Da da, get it before its gone heh.
I to je bila prokleto dobra akcija.

Pošto smo već pričali o PANASONIC TH-42PV8P:

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09036950

Kako stoji PANASONIC TH-42PY70P u poređenju sa njim?

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09029901

Vidim da je 5000 dinara skuplji, što i nije neka cifra kad se već daje 65k, a koliko vidim, ima 1920x1080, u odnosu na 1024x768 kod onoga...?

Rekao bih da je X10 mnogo bolje resenje + za PY70P pise da ga ima samo na jednom mestu, sto ce reci da ga vise ni nema...

Poslednja izmena:
Pa i ja krenuo od 60000, pa na 80000 za Samsung A656, a zavrsicu na 100000 sa B650 :S:

Nase trziste je totalna kaNtastrofa :wall:

Poslednja izmena:
Ja bogami neću završiti na 100, maksimum 70, nema dalje... Ovaj mi se učinio interesantnim zbog rezolucije i ne mnogo veće cene, pa rek'o da vidim šta ko ima da kaže...

Kao sto sam i pisao skorije ti py70 i pv700 i slicni modeli su izakani do maximuma, uglavnom imaju redom po 4500-5000 radnih sati neki su i otvarani sto se da videti. Moj savet bi bio da se zaobidju ti specificni izakani modeli.
Premali je popust za televizore u tom stanju.

Svi takvi modeli se nalaze u centrealnom TM shopu u bloku 63.
Moguc je i jos malo bolji popust recimo jos 3-5% manje ali smatram da je i dalje nedovoljno.

Ja ne znam sta da mislim o 40A656 koji stoji 20-ak dana u radnji... :-/

p.s. Jos uvek se nisam 100% pomirio... :)

Kao sto sam i pisao skorije ti py70 i pv700 i slicni modeli su izakani do maximuma, uglavnom imaju redom po 4500-5000 radnih sati neki su i otvarani sto se da videti. Moj savet bi bio da se zaobidju ti specificni izakani modeli.
Premali je popust za televizore u tom stanju.

Svi takvi modeli se nalaze u centrealnom TM shopu u bloku 63.
Moguc je i jos malo bolji popust recimo jos 3-5% manje ali smatram da je i dalje nedovoljno.

Pi, šteta... Čekamo još onda, nema žurbe.

Pa video sam u servisnom meniju da je radio nekih 230 sati...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno