Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Sta bi najbolji izbor bio za 50-55k dijagonala 55”? Vidim tcl 55c6ks ili c6k da se tu spominje, da li ici na njega ili nesto drugo? Koje su razlike izmedju ova dva modela? Vidim da jedan ima 144hz drugi 60hz

Poslednja izmena:
Sta bi najbolji izbor bio za 50-55k dijagonala 55”? Vidim tcl 55c6ks ili c6k da se tu spominje, da li ici na njega ili nesto drugo? Koje su razlike izmedju ova dva modela? Vidim da jedan ima 144hz drugi 60hz
Kupio sam hisense 75e8q,odlican tv, imas ga za taj novac u 55 incnoj varijanti, ili 55u7q,imas ga u jednoj radnji za 55k.

Poslednja izmena:
Trazim TV od 43", i suzio sam izbor na ova tri:
Haier H43Q800UX
Hisense 43A7NQ
TCL 43P7K

Koji od ovih preporucujete?

Super, da li može opis kvaliteta slike ako nije smetnja ?) Kakav mu je kontrast, da li ima lokalno zatamnjivanje, da li ima prirodnu sliku, da li se vidi isijavanje pozadinskog osvetljenja, koliko je čist ekran, "bluming", itd.?
Iskreno ne kontam, kakvo lokalno zatamljenje i bluming, ovo je oled? Ja sam prezadovoljan, pre toga sam imao VIDA Hisense VA panel. Prvi OLED. Jedina mana, ipak ima refleksija po danu, ali opet manje nego stari TV

Iskreno ne kontam, kakvo lokalno zatamljenje i bluming, ovo je oled? Ja sam prezadovoljan, pre toga sam imao VIDA Hisense VA panel. Prvi OLED. Jedina mana, ipak ima refleksija po danu, ali opet manje nego stari TV
Auu, izvini mislio sam da pise mled820, moja ispala! A i taj oled je zanimljiv, ima Google TV.
Znaci nikakve probleme sa slikom nema, kako prikazuje pokret?
Refleksije su prisutne uvek, na mojoj plazmi ih ima muski ali nam to nikad nije smetalo iako stoji naspram prozora. Ima maksimalno prirodnu sliku i nama je to dovoljno.

momci, dete mi polomilo ekran na lg qned70a6a seriji, uzeo ga pre 2 meseca, deluje mi da se popravka ne isplati, de pomozite mi da uzmem nešto ozbiljnije do 100 110k max. 65 inča ekran, ako upadne i 75 inča nešto dobro za taj novac još bolje, ali teško. Isključivo gledam zvanične prodavnice jer hoću na odloženo da uzmem.

nešto što mi pada na pamet i najviše me vuče da uzmem napredniju verziju qned serije tipa

LG 65QNED86A3A.AEU​

zatim :

PHILIPS 65MLED920/12​

(vidim da se spominje)

ili tipa

HISENSE 75E7Q PRO .​

šta kažete vi za ove televizore, nešto me najviše vuče na LG zbog brenda ali ukoliko je kvalitet slike lošiji od ostalih ne bih njega isključivo.

65-75 inča. bar qled tehnologija, do ‚110k. nisam toliko upućen u televizore i ne bih da omašim debelo i dam iste pare a mogao sam da uzmem znatno bolji tv.

hvala unapred.

na kraju između ova dva se dvoumim

LG 65QNED86A3A.AEU​

i

HISENSE 65U8Q​

Deluje mi da trebam da poslušam Dejana, ali ipak nešto me vuče ka LG. LG je LG kad su u pitanju televitori, ali čini mi se da HISENSE dosta više daje ovde za sličan novac?

momci, dete mi polomilo ekran na lg qned70a6a seriji, uzeo ga pre 2 meseca, deluje mi da se popravka ne isplati, de pomozite mi da uzmem nešto ozbiljnije do 100 110k max. 65 inča ekran, ako upadne i 75 inča nešto dobro za taj novac još bolje, ali teško. Isključivo gledam zvanične prodavnice jer hoću na odloženo da uzmem.

nešto što mi pada na pamet i najviše me vuče da uzmem napredniju verziju qned serije tipa

LG 65QNED86A3A.AEU​

zatim :

PHILIPS 65MLED920/12​

(vidim da se spominje)

ili tipa

HISENSE 75E7Q PRO .​

šta kažete vi za ove televizore, nešto me najviše vuče na LG zbog brenda ali ukoliko je kvalitet slike lošiji od ostalih ne bih njega isključivo.

65-75 inča. bar qled tehnologija, do ‚110k. nisam toliko upućen u televizore i ne bih da omašim debelo i dam iste pare a mogao sam da uzmem znatno bolji tv.

hvala unapred.
Neka je dete zivo i zdravo, razmotri u tom slucaju i TCL televizore jer daju kasko dve godine, pa ce ti eventualno lomljenje novog lakse pasti 🙂

Za te pare imaš TCL 55 C6K model

LG 65QNED86A3A.AEU​

i

HISENSE 65U8Q​

Deluje mi da trebam da poslušam Dejana, ali ipak nešto me vuče ka LG. LG je LG kad su u pitanju televitori, ali čini mi se da HISENSE dosta više daje ovde za sličan novac?
Vodi racuna da je LG Edge Mini LED televizor a Hisense U8Q njihov najbolji Full Array Mini LED i ja bi Hisense uzeo bez razmisljanja.

Takodje sam visegodisni korisnik mid-range LG televizora, planirao da uzmem opet LG jel jelte navikao se na njih, ali nisam mogao da progutam sto lazu korisnike da je u pitanju pravi Mini LED tv u toj srednjoj klasi i sto proizvodjaci tipa TCL i Hisense nude daalekooo vise za iste pare. Na kraju posle TCL C6K zavrsih na Hisense U7Q Pro i nisam pogresio sto nisam uzeo LG za iste pare, dobio bih daleko losiji TV.

LG 65QNED86A3A.AEU​

i

HISENSE 65U8Q​

Moj glas ide na U8Q seriju. Generalno bolji TV i duža garancija kao bonus.

Pre 8 godina, kada je vladao standard koliko inča toliko hiljdaju dinara, nakon dugo istraživanja došao sam do ovog zaključak o TV-u: ili se kupuje 65" ili 55 oled. I sada isti savet, ili što veći ili OLED (ili oboje), po mogućnosti da ima Ambilight i google TV (dakle Philips).

koji biste tv preporucili dijagonala 55”, budzet do 600€, gleda se direktno u tv, ne iz uglova, i po dnevnom svetlu i u mraku.
ovaj Samsung QE55QN70FAUXXH
je trenutno na akciji (66 000 din), da li ima nesto bolje od ovoga?

Prilozi

• IMG_8008.jpeg
    IMG_8008.jpeg
    135.9 KB · Pregleda: 69
Hvala momci, čitam svud po internetu info izlaze da je ova evo 2025 generacija tih qned85/6/7 pravi mini led.
Nije, za osvetljenje se koriste Mini LED ledovke umesto obicnih LED, ali ono sto je najbitnije, te ledovke su rasporedjene samo na ivicama (Edge, i to duz donje ivice) dok recimo U8Q isto koristi Mini LED ali kod njega su rasporedjene iza ekrana i formiraju gustu mrezu.

Tako da imas tip ledovki i tip osvetljenja (kako su te ledovke rasporedjene) i Edge lit tip osvetljenja je po meni najgori tip osvetljenja bez obzira sto se koristi Mini LED.

Ukratko, uzmi Hisense i ne razmisljaj.

Jedino se za garderobu ne bih složio.

Nazad
Vrh Dno