Šta je novo?

Koji tablet imate?

Zašto Viewsonic 10s, koji se prvi pojavio na našem tržištu sa Tegra 2 za pristojne novce, nije na listi?

Poslednja izmena:
Zašto Viewsonic 10s, koji se prvi pojavio na našem tržištu sa Tegra 2 za pristojne novce, nije na listi?
Сувише је модела таблета већ избачено да би сваки био опција (основна замерка овој анкети), али заиста је смешно да већину избора чине јако нова таблети ценовне категорије од преко 500е :d

Евентуално да буде по "брендовима". Нема ниједног viewsonica и prestigia иако верујем да истих има далеко више од пола избора са листе заједно, а то нису тек тако неки леви кинези. Ово није ствар елитизма или "антиелитизма", али живимо у Србији и немојмо се "правити Енглези", било буквално био преносно ;)

Sta si ti ocekivao, pa Switch je pravio anketu :D

Ne bi me cudilo da je stavio iPad pod sve stavke sa sve mogucnoscu visestrukog izbora :D

Ja guram iPad 2 Wi-fi 32Gb i prezadovoljan sam. Mada kontam da veliku ulogu u tome igra to sto koristim iPhone vec godinama. Tako da mi nije bio nikakav problem da se naviknem na koriscenje istog. Primetio sam da se ljudi masovno primaju na Android tablete. Moj licni stav je da je iPad i dalje bolji. razlog tome je to sto je Apple napravio OS koji savrseno odgovara komponentama unutar uredjaja. Sto se ne moze reci za vecinu androidovih tableta.

^ A softver?

I trebalo je ubaciti opciju "Nemam tablet",cisto da vidimo situaciju na Benchu...

Moj izbor je ViewPad 10s 3G varijanta, kojeg pokrece ViewCOMB 3.2.
Ne bih ga menjao ni za brdo karamela :D

P.S. Ubaciti na listu i ovaj tablet!

Imam iPad, bolje da ga nemam. :)

Viewsonic ViewPad 10s

Jos jedan vlasnik transformera u punoj verziji (sa dock-om) i jedina zamerka sto jos nema nasih slova kad se kuca preko hardware tastature..

iPad i umro bi za njega ako treba kolko ga volim
Sto je najgore ne zezam se

Sta si ti ocekivao, pa Switch je pravio anketu :D

Ne bi me cudilo da je stavio iPad pod sve stavke sa sve mogucnoscu visestrukog izbora :D

Ja se izvinjavam ukoliko sam izostavio neke tablete, ionako pored iPada nisam znao ni za jedan drugi tablet pa sam morao da pretrazujem internet uz pomoc pretrazivaca google-a kako bi sastavio ovu listu. :)
Ne, zaista, ima toliko modela da nisam mogao da nabrojim sve, pa sam pravio listu samo najtrazenijih (izvor je bio neki inostrani gadget site). Inace, rezultati su stvarno zanimljivi.

Ja nemam tablet i ne planiram da ga nabavim u narednih bar godinu dana.

aPad (Herotab) M802, a pre njega Prestigio 7070c (Archos 70 IT)

Ju ju ju adame, nemas M802, jer je to Utopia licenced tablet, sa jednim zvucnikom i srafovima, ti imas FR-809, koji je Utopia po proizvodjacu. kazem ti to jer ces jednom da se zeznes i da flesnes tablet sa pogresnim firmverom.

ja imao iPad1, Galaxy Tab, sada imam FT2 i FR-809, u planu mi je nabavka Dell Streak-a od 5 inchi, i ako budem zaradio vece pare, cu da uzmem Galaxy Note, ili Galaxy S (5 inchi). do sad sam zakljucio da je najpametnija stvar imati 5'' telefon/tablet hibrid, samo je rezolucija retardirana ... (800x480) i prezirem Wide na telefonima, ali avaj, mora tako. kockast telefon bi bio smesan.

Archos 101IT (Prestigio PMP7100C) :)

Ju ju ju adame, nemas M802, jer je to Utopia licenced tablet, sa jednim zvucnikom i srafovima, ti imas FR-809, koji je Utopia po proizvodjacu. kazem ti to jer ces jednom da se zeznes i da flesnes tablet sa pogresnim firmverom.

Ja mislio da su to zapravo isti modeli :d
Ne brini, pre cu ga prodati nego flasovati drugim romom :po
sad sam zakljucio da je najpametnija stvar imati 5'' telefon/tablet hibrid, samo je rezolucija retardirana ... (800x480) i prezirem Wide na telefonima, ali avaj, mora tako. kockast telefon bi bio smesan.

+1

To je i moj san, savrsen hibrid za nekoga ko hoce sve u jednom. Telefon je koliko god da je velik za neke stvari premali u odnosu na tablet, a klasican tablet zahteva i nosenje nekakve torbe.

Poslednja izmena:
Slažem se sa onim što je Igoritza napisao, s tom razlikom što već imam Dell Streak.

Poslednja izmena:
...u planu mi je nabavka Dell Streak-a od 5 inchi, i ako budem zaradio vece pare, cu da uzmem Galaxy Note, ili Galaxy S (5 inchi). do sad sam zakljucio da je najpametnija stvar imati 5'' telefon/tablet hibrid, samo je rezolucija retardirana ... (800x480) i prezirem Wide na telefonima, ali avaj, mora tako. kockast telefon bi bio smesan.
Ja koristim Dell Streak 5 kao telefon (i tablet ali manje) i mogu da ga preporucim. Ako naletis na dobru cenu (posto ga Dell, jelte, vise ne podrzava) npr 250 Eur za nov primerak ne bih se mnogo razmisljao. Ali obavezno uzmi i rezervne baterije i car dock ako si u mogucnosti. Galaxy Note i mene intrigira ali je za sada samo na spisku. Sto se tice velicine Note je nekih par milimetara siri od Dell-a dok je Dell nesto duzi.
Sto se tice rezolucije za 5-icu 800 * 480 jos moze da prodje. A sta reci na Dell bisere koji su i na 7-icu stavili istu rezoluciju. Pozitivno je sto iGo moze da se nadje sa ovom rezolucijom.

ma cene su katastrofalne. nov je u Gigatronu 390 evra - a na oglasima je - 370 evra. poludeli ljudi mozga bez. videh jedan na oglasu skoro - 280, sto je opet skupo za koriscen uredjaj, po mom mishljenju, ali tedo da ga uzmem, prodao covek odma.

ne znam sta je sa cenama, zezaju ljude ...

Ja nemam za sad ni jedan tablet a planiram da uzmem galaxy tab P1010.Razmisljao sam da uzmem P1000 ali jednostavno ne treba mi telefon u tabletu tako da bi pre uzeo P1010.E sad sto se tice cena to je ludnica.Galaxy tab traze po oglasima 390 evra a moj drug ga prodaje za 340 a ima i za 300 evra(al ne P1000 nego P1010).A na primer moj drug ga kupio za 260 evra nov na limundu.....Znaci cena ima raznih po oglasima.....Iskreno ja bi dao negde oko 260-280 evra za P1010.Nekako mi u tom cenovnom rangu nema boljeg.Nudjeno mi je i ipad2 kojeg smatram za vrh al mi puno 570 evra davati za tablet :)

Dođe mi da lupam glavom o tastaturu kada vidim ove glupe Facebook fore :wall:

postojao je svet i pre fejsbuka ... ;) moja ekipa sa vidikovca, je otprilike izmislila 70% slenga i zargona koji se danas koristi u beogradu, i samo zato sto su to preuzele balave fejsbuk klinke, ne znaci da mi sad prestajemo da furamo nase fore. mozes i ne moras da verujes u to, ali ti ja garantujem da je tako.

sto se tableta tice - definitivno je u srbiji katastrofa sa cenama. sad bas gledam, ono sto bih ja mogao da adobijem postom, iz Hong Kong-a (koji je za kineske pojmove skup) sa sve carinom, i PDV-om, ispada po 100-200 evra jeftinije od ovdasnjih maloprodajnih cena.

Ja sam P1000 uzeo za 385. Bilo ga je za 350, ali sa losijom garancijom i mrzelo me je da cekam. Za ove pare su ga imali na stanju, sa 2 godine garancije i obecavaju da ne gubim garanciju rootom (videcemo vec ili, jos bolje, necemo). Mislio sam se o P1010, medjutim vise stvari me je odbilo. Prvo, mnogo ljudi se zalilo na osakacen market (nece da skine aplikacije koje traze GSM funkciju). Drugo, grafika je slabija. Trece, podrska zajednice za njega je neuporedivo losija, mozda 10% celog Galaxy Tab threada na XDA je posveceno njemu, a mislim i manje. Jako mnogo stvari ne postoji za njega, koje postoje za P1000. U to dodaj i 3G i GPS i ispada da i te kako vredi razlike u ceni.

Samsung Galaxy S 5" je iskljucivo wifi uredjaj, koliko je meni poznato, mislim da nema 3G.

Drugo, grafika je slabija.

Ovo mi nije jasno?Kako je grafika slabija kad su P1000 i P1010 identicni sa display.I jedan i drugi imaju 16M boja i boja i 1024x600 tako da ne razumem.Sto se tice hardvera sve je identicno osim sto P1000 ima gsm a P1010 nema.

Nazad
Vrh Dno