Šta je novo?

Koji tablet imate?

postojao je svet i pre fejsbuka ... ;) moja ekipa sa vidikovca, je otprilike izmislila 70% slenga i zargona koji se danas koristi u beogradu, i samo zato sto su to preuzele balave fejsbuk klinke, ne znaci da mi sad prestajemo da furamo nase fore. mozes i ne moras da verujes u to, ali ti ja garantujem da je tako.

sto se tableta tice - definitivno je u srbiji katastrofa sa cenama. sad bas gledam, ono sto bih ja mogao da adobijem postom, iz Hong Kong-a (koji je za kineske pojmove skup) sa sve carinom, i PDV-om, ispada po 100-200 evra jeftinije od ovdasnjih maloprodajnih cena.
Hvala vam na tom zargonu.

Ovo mi nije jasno?Kako je grafika slabija kad su P1000 i P1010 identicni sa display.I jedan i drugi imaju 16M boja i boja i 1024x600 tako da ne razumem.Sto se tice hardvera sve je identicno osim sto P1000 ima gsm a P1010 nema.

Mislio sam na GPU kada sam rekao grafika. P1000 ima Samsung Hummingbird procesor sa PowerVR SGX540 grafikom (isti kao Galaxy S), dok P1010 ima Texas Instruments procesor sa SGX530. Oba su Cortex A8, ali grafika je slabija na wifi modelu. Takodje, zbog toga mnoga podesavanja i mnogi dodaci koje pravi zajednica rade samo na P1000 modelu i nema ekvivalenata za P1010. Takodje, samo P1000 ima GPS.

postojao je svet i pre fejsbuka ... ;) moja ekipa sa vidikovca, je otprilike izmislila 70% slenga i zargona koji se danas koristi u beogradu, i samo zato sto su to preuzele balave fejsbuk klinke, ne znaci da mi sad prestajemo da furamo nase fore. mozes i ne moras da verujes u to, ali ti ja garantujem da je tako.

sto se tableta tice - definitivno je u srbiji katastrofa sa cenama. sad bas gledam, ono sto bih ja mogao da adobijem postom, iz Hong Kong-a (koji je za kineske pojmove skup) sa sve carinom, i PDV-om, ispada po 100-200 evra jeftinije od ovdasnjih maloprodajnih cena.

Igorice care, pricao mi Zdravko Colic da si mu jednom vratio telefon koji mu ispao iz dzepa dok je vrsio neke aktivnosti. Totalno ekstra vrh predobro.
(Ja vodim njegov oficijelni pejdz na fejsici, jedan k'o ti bi nam bas leg'o:p)

btw ljudi placaju te silne svote zbog svetske ekonomske krize, zure da se otarase ono malo novca koji imaju, dok ne izgubi vrednost

Ja sam uzeo Archos 101 IT i prezadovoljan sam s obzirom na moje potrebe, a to je pre svega
video i internet.
Odlicno je sto je izuzetno lagan tako da ne trese previse na nosacu u kolima u toku voznje. Pravougaoni
oblik odlicno dodje za video a ok je i za net.
Najvise me odusevila baterija koja bez problema gura 10 (i slovima DESET) sati divx materijala.

Gde si našao nosač za archosa 101, ako nije tajna? :)

Porucio na dealextreme.com
Kosta 8 evra, dostava besplatna.

Mislio sam na GPU kada sam rekao grafika. P1000 ima Samsung Hummingbird procesor sa PowerVR SGX540 grafikom (isti kao Galaxy S), dok P1010 ima Texas Instruments procesor sa SGX530. Oba su Cortex A8, ali grafika je slabija na wifi modelu. Takodje, zbog toga mnoga podesavanja i mnogi dodaci koje pravi zajednica rade samo na P1000 modelu i nema ekvivalenata za P1010. Takodje, samo P1000 ima GPS.
Tehnički si otkucao neke netačne stvari :d.

Hummingbird = SoC
Texas Instruments = korporacija
Cortex A8 = procesor

Nook Color

Vrh Dno