dark is hat. ovo po oglasima je sve isti krš, od istog uvoznika i sve su listom ****** teško, problemi su sve ovo što si pobrojao and then some, pisao sam ranije u tredu o kakvoći istih. tražio po par servisa na glasu, nema. do pre par godina je moglo da se poruči sa amazona, ibeja i alija ali su onda odjednom svi prestali da šalju baterije i ostasmo osuđeni na ovo što uvoze ovi indijanci.
dreš A1382 se prodaje u tri varijante, 4000, 5000 i 6600 mAh, cene od 4 do 8K; iskustvo kaže da su te mAh brojke lupetanje a po "opisu" vidiš da su prodavci pismeni do koske - kako 11V baterija od 5000 mAh ima 77 Wh, koja je to matematika?
ako već imaš neupotrebljivu A1382 bateriju, možeš da probaš i sa A1321 (baterija za 09/10 A1286 modele) koja je električno kompatibilna ali drugačiji konektor PLUS naopačke polaritet (jer apple). privedeš je nameni tako što odsečeš stari konektor i meteš ga na novu bateriju.
ATENŠN! ne igraj se sovim ako ne znaš šta radiš, kratko spajanje živih linija (npr sečicama isečeš sve žice odjednom) će da rezultuje kataklizmom samo takom. ako si završio sve ovozemaljske poslove i pozdravio se sa familijom,
detalji ovde. normalno, ovo samo ima smisla ako je ta A1321 certified baterija a ne ovaj džank sa KP.
rešenje, čekaj u zasedi da se pojavi neki laptop za rasturanje. ja sam pre neki dan uzeo ceo navodno neispravan MBP 2011 za 50e samo zbog certified baterije da kompletiram neki krš koji mi se vuče odavno. ispostavilo se da laptop full ispravan, samo mu trebao up-to-date firmver i SMC reset, tako da mi sad opet fali jedna baterija.