Šta je novo?

Kućna multimedija Koji SET TOP BOX (DVB-T2 Prijemnik) kupiti?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Posto je ovo aktuelna tema zanima me koji je best buy uredjaj?
Zanima me pouzdanost, brzina rada kada se menjaju kanali, kvalitet prijema i da li je moguce materijal koji se snima na USB HDD kasnije da se gleda i edituje na PC?

Hvala, ljudi. :) Idem u potraznju ovih dana za taj kabl. TV je kod mojih, za tamo mi treba kad dodje vreme odmora da gledam Sam u kuci po milioniti put, ovde TV nemam niti kablovsku (u NSu), tako da mi sad i kartica skuplja prasinu...

Imam LCD TV ali nemam DVB T2, koristim kablovsku i naravno kanali rade, samo što sam video kod rodjaka koji ima TV sa T2 tjunerom i on otvara sa iste kablovske skoro 100 digitalnih kanala (čistija slika) plus neke kanale koji nisu u ponudi kod mene. On otvara i ove koje ja imam. Pretpostavljam da mi je potreban neki Set Top Box ali koji ili TV sa T2 tjunerom?

Tebi ne treba t2 vec dvbC (cable) iliti kablovski digitalni tjuner.....

@kosta, ako imas LCD, 98.9% posedujes i DVB-C tjuner. Ne znam zasto si tajanstven ako zelis pomoc, reci nam ime operatera cije usluge koristis kao i model TV uredjaja. Ako tvoj operater ima u ponudi digitalne kanale (FTA) onda ih mozes pronaci veoma lako, potrebno je da uradis skeniranje iz menija. Ako operater ima poseban digitalni paket, na njega je potrebno prvo da se pretplatis. Ali kod vecine operatera, kada se pretplatis na digitalni paket dobijes i DVB-C STB.

To sto tvoj rodjak prima i kablovske digitalne kanale, nema nikakve veze sa DVB-T2 (DVB-T/2 standard se koristi za zemaljsku TV, dok DVB-C za kablovsku digitalnu TV) tjunerom. I ne, satelitki risiver u 90% slucajeva se koristi i podrzava samo DVB-S(S2).

Poslednja izmena:
98.9 i nije bas tako..... ja imam lcd koji ke dvbt a nema dvbc i dobar deo lcd nema c tjuner. Tek sas noviji tv-i imaju i vise tjunera dok su stariji modwli bez toga.

Poz ljudi, imam jedno pitanje. Kupio sam dedi neki vivax, ali na tvu nema skart vec 3x ona ulaza sa 3 cinca. Sto je po meni neverovatno. Kupio sam onaj kabal sto sa jedne strane ima skart a sa druge 3 cinca i ne radi. Da li je neko imao slicnu situaciju? Sta da radim?

Следећи пут питај продавца или овде па купи кабл који је у правом смеру јер такав кабл не може да ради у оба смера. Вероватно може да користи некоме ко има уређај са три чинча а телевизор са скартом. Питај тамо где си купио да ли имају такав кабл у другом смеру па да ти замене. Или купи исправан а овај продај.

Da, razumeo sam. Tamo gde sam kupio nemaju te kablove. Tj imaju samo skart-skart. Video sam onaj adapter, sa nekim "klikom" na sebi, da nije to to?

Ili je kabal loše spojen ili ima prekid. Ja takav kabal koristio bez problema s tim što sam imao samo mono kanal (samo beli i žuti činč)

Sent from my HTC Desire 310 dual sim using Tapatalk

Па лоше је спојен, вероватно је направљен за други смер мада то ипак није лоше спајање него кабл са другом наменом. Да има прекиде, нешто би прошло.
Video sam onaj adapter, sa nekim "klikom" na sebi, da nije to to?
Пре него опет потрошиш паре, дај слику тог адаптера и објасни како би га искористио па да те оправимо. ;) У принципу завршава посао адаптер scart на чинчеве са избором смера али онда мораш да имаш још неки кабл.

Ina li neka jeftina varijanta negde ovih skalamerija kod mene ovde kako je prošla navala svuda poskupeli nema ispod 3,5 ili 4k ništa.....

Ili da dodam još koji dinar pa da lepo uzmem one amiko sa s2 i t2 tunerom??

Edit: da se nadovežem na prethodni post evo vam šema za scart kabl kome treba...
b9b0f355d8ffe32b3984d94a9f0229ef.jpg

0e37faf482558742908da68ea1d65abe.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam gledao filmove koristeći horizons model(onaj mali bez displeja), sve radi super, ne secka ništa, naš slova prikazuje bez problema, za ove druge modele ne znam...

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Misliš razvuče je da se gore i dole ne vide one crne trake? To može sigurno da se namesti da film bude kao kad ga puste na tv-u, znam da moraš da namestiš taj format dok gledaš tv kanal, pa onda prebaci na usb i pusti film. Ne sećam se tačno na koji format treba da se stavi, nije mi sad pri ruci, probaj, znam da sigurno može.

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Samo staviš pan/scan umesto 16:9 i letterbox.

Nosim Samsung CRT (guzati) u selo, kao i zemaljsku antenu. Pošto kući imam kablovsku, nemam iskustva oko set top box-a. Koji uredjaj kupiti? Samo mi je bitno da ima dobar prijem signala, pošto tv ide daleko od grada.

Posle research-a po netu kao najbolji izbor mi se čini Xwave Digital ONE najbolji izbor...

I zovem lika za ovaj risiver, a on mi kaže da je Net 500 bolji u mom slučaju (za brdsko-planinski predeo). Neko sa iskustvom ovog net 500?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno