Šta je novo?

Koji program za narezivanje diskova...?

Shrapnel

Cenjen
Učlanjen(a)
23.03.2010
Poena
159
Treba mi neki program za narezivanje diskova za windows 7-cu?
Ne bi bilo lose neki Nero, posto sam do juce koristio Nero Startsmart... Ne znam samo koja verzija se dobro pokazala?
Mada moze preporuka i za neki drugi program... :smoke:

CDBurnerXP radi odlicno taj posao. Probaj neces se pokajati za razliku od Nera koji ti razbije OS..

CDBurnerXP
bilo je problema sa verzijom 4.5 (kao max kapacitet CD-a prepoznaje oko 610MB iako je pravi 701MB) i ne znam da li se promenilo u poslednjem 4.5.x izdanju
verzija 4.4 nema taj problem

Ja koristim Nero Burning ROM 11, nemam problema sa njim.

Onaj windows-ov.

Oket. Skinuo sam neke od navedenih pa cu da vidim koji mi najvise odgovara.
Btw, hvala svima. :wave:

Treba mi neki program za narezivanje diskova za windows 7-cu?
Ne bi bilo lose neki Nero, posto sam do juce koristio Nero Startsmart... Ne znam samo koja verzija se dobro pokazala?
Mada moze preporuka i za neki drugi program...:

program za rezanje treba da bude vise nego pouzdan i da nikada ne posumnjas i proveravas da li je neki disk dobro narezan...
primera radi : operativni sistem nece da bootuje,ISO program,igrica i sl. nece da pocne ili zavrsi instalaciju itd...sta nije u redu ?
ostecena datoteka,rezac,kvalitet diska ili "program" sa kojim je sve ovo rezano...ili da li ce narezani disk moci da se otvori na drugom kompu,dvd player-u...da li ce moci da se nastavi rezanje na disku- "multissesion".
Kada imas dobar rezac,kvalitetne diskove i naravno "Nero",sva ova pitanja,sumnju i dileme mozes jednostavno da zaboravis...

ako si do sada koristio "Nero Startsmart" ne vidim razlog da menjas program,sem naravno,nova verzija "Nero Burning ROM" 2014 - trenutna aktualna verzija (15.0.02700) preuzimanje obavezno sa zvanicnog sajta,koji jednostavno nema konkurenciju - nikakve RePack,micro,lite i portable verzije.
Znam da dosta korisnika ne deli moje misljenje pod "izgovorom": Nero je glomazan,trosi puno resursa itd.
Porediti kvalitet i pouzdanost "Nera" sa nekim programom od 5-10 MB je isto kao uporediti (takodje glomazan) Acrobat ili Photoshop sa nekim (nazovi) ""konkurentnim"" softverom...
Svakako,odluka o programu i izbor je na tebi,pozz...

Nero sam prestao da upotrebljavam baš zbog ne pouzdanosti ali i zbog toga što je gori od NSA kad dođe do špiuniranja.

ja koristim već nekoliko godina
Ashampoo® Burning Studio 6 FREE

Kakva nepouzdanost? :D
Mislim da sam poslednji put imao nekih problema pre 10 godina kada je bio aktuelan Nero5.

Baš slabo snimam diskove... Uglavnom je to za kola da l' audio ili mp3 format. Nero 10 uvek mi završi posao

Poslednja izmena:
program za rezanje treba da bude vise nego pouzdan i da nikada ne posumnjas i proveravas da li je neki disk dobro narezan...
.

Evo kako ja radim:

0. kvalitetan DVD rezac (kod mene jos uvek Pioneer 108, iako imam i LiteOn koji koristim samo kao citac)
1. kvalitetan medijum, trenutno Verbatim DVD-R plus i JVC TY su najbolji izbor, cak JVC pre Verbatima
2. kvalitetan program, mora da ima opciju verifikacija snimljenog, ja koristim Nero ili Imgburn
3. iako program izbaci da nije bilo nikakvih problema zbog mene radim novu verifikaciju u programu CDCheck, opcija "compare" izvora i snimljenog diska
4. na kraju provera kvaliteta snimka u programu KProbe, PI i PIF greske. Moze i DVDInfo Pro.

Poslednja izmena:
Evo kako ja radim:

0. kvalitetan DVD rezac (kod mene jos uvek Pioneer 108, iako imam i LiteOn koji koristim samo kao citac)
1. kvalitetan medijum, trenutno Verbatim DVD-R plus i JVC TY su najbolji izbor, cak JVC pre Verbatima
2. kvalitetan program, mora da ima opciju verifikacija snimljenog, ja koristim Nero ili Imgburn
3. iako program izbaci da nije bilo nikakvih problema zbog mene radim novu verifikaciju u programu CDCheck, opcija "compare" izvora i snimljenog diska
4. na kraju provera kvaliteta snimka u programu KProbe, PI i PIF greske. Moze i DVDInfo Pro.

Ja se modernizovao, koristim usb stikove i enkriptovani cloud storidž :). Inače isto ovako sam i ja verifikovao diskove kad sam ih rezao na stotine.

P.S Mrzim te što je tvoj Pionir još u radnom stanju :D :(

Vrh Dno