AAM (Automatic Acoustic Management):Swiper je napisao(la):a to je.... ?![]()
Kada si ga ponovo ukljucio Windows ga je kreirao iz komada negde uslovno receno na sredini diska pod uslovom da je particija poluprazna. Ako su svi podaci prilepljeni na samom pocetku, onda je kreiran posle njih, a ako postoji dovoljno velika rupa ili vise njih onda je kreiran u prvoj dovoljno velikoj. Ukoliko ne postoji prostor iz komada dovoljno velik za ceo pagefile (natrpana particija) onda je kreiran iz vise delova. Ukoliko si stavio da ti min i max velicina budu iste i da se ne brise pagefile pre shutdown-a onda ce ostati i ubuduce iz komada.Proday je napisao(la):Evo i ja sam stavio diskeeper 10 i zadovoljan sam. Po meni bolji od perfect diska. Hteo sam samo da pitam, posto sam iskljucio swap pre defragmentacije, a nakon iste ga ponovo ukljucio, da li je on sada na pocetku ili na kraju toga diska??? Skoro sam siguran da je na kraju sad al reko ipak da pitam.
evo sad isprobavam ultimatedefrag i on može da uradi ono što tebi (a i meniCrni je napisao(la):Jel ima neki progy sa custom podesavanjima tipa koji ce se fajlovi naci na pocetku, a koji na kraju particije itd. ?
Nesto na foru kao sto je Norton Speed Disk na sam pocetak particije stavljao Swap iz komada, pa za njim ostalo, pa na sam kraj frequently modified files... mada je moglo da se menja po zelji...
Na Auslogic sajtu piše "Auslogics Disk Defrag uses Microsoft's safe defragmentation API". Ne znam baš tačno šta je ovo, ali zvuči kao neki dao Win API-ja zadužen za sigurnu defragmentaciju. Any info?A sve zbog toga sto je neko ukinuo opciju "verify writes" koja je postojala u defragment programima u doba pre WinXP-a
Is UltimateDefrag (and Defragging) Safe?
This is one question that a lot of people ask. In the pre-NTFS days there was risk to defragging. If there was a power outage in the midst of a defrag – you could have lost important data. That has all changed now and defragging with NTFS is 100% safe. The actual defragging APIs are APIs created by Microsoft themselves for NTFS and all defraggers use these API’s. In general with these API’s – data is not erased from its original location until it is verified as being correctly written. A product such as UltimateDefrag simply uses those API’s to place files where it wants them to go.
OK, to je odgovor na moje pitanje i potvrda moje pretpostavke. Dakle, danas ovi programi nemaju posebnu opciju "verify writes" jer je to već uključeno u API koji koriste za defragmentaciju. Drugim rečima, svi programi za defragmentaciju danas koriste "verify writes".citat iz uputstva za npr ultimatedefrag...
Kome treba dobar besplatni open source defragmenter:
http://www.kessels.com/JkDefrag/
On sve lepo iscrta na grafikonu, ali problem je to što ja imam utisak da se posle njegove optimizacije mnogi programi još sporije dižu nego ranije. Isti utisak sam uvek imao i sa Diskeeper-om. Može se lako desiti, a izgleda da se često i dešava, da su fajlovi koje često koriste win (ili korisnik) postavljeni tako da im disk sporije pristupa, bez obzira na to što nisu fragmentirani. Ako jedan program diže 3 dll-a, pa defragmenter prvi postavi na početak, drugi na kraj a treći opet na početak diska, taj program će se sporije podizati nego da su svi ti fajlovi fragmentirani u bliskim klasterima, jer će glava morati non-stop da šeta s jednog kraja diska na drugiJos jedan glas, u svega 250K odlican freeware defragmenter
Ja znam za taj program, baš sam mislio da li bi moglo s njim. Pogledaću kako treba da se konfiguriše.Moze i on da se startuje pre podizanja win-a uz pomoc http://www.blueorbsoft.com/scandefrag/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari