starojko75
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.05.2004
- Poena
- 319
Da li se plasite da obrisete sve sto neki program za defragmentaciju registrija kaze da treba da se obrise?
Mislis na program za ciscenje registry-a...onaj za defragmenatciju istog ne brise naravno nista. Odgovor je - zavisi koji. S vremenom u neke steknes neograniceno poverenje. Ja na primer u RegCleaner-u i System Mechanic-u 3.xx uopste ni ne pogledam sta su mi izlistali za brisanje. Medjutim: jvTools od istog autora kao i RegCleaner i System Mechanic 4.xx naslednik prethodnog su me zeznuli iz prve...tako da...Ogi. je napisao(la):Da li se plasite da obrisete sve sto neki program za defragmentaciju registrija kaze da treba da se obrise?
Pa,malo opreznosti nije na odmet,ali u sustini nije nista strasno.Samo treba da pogledas spisak i sam ces vidjeti ima li na njemu nesto sto je po tvom misljenju rizicno za brisanje.Vecina programa ovog tipa daje i savjete,tako da ti je posao olaksan.To je po meni i jedina mana inace sjajnog Advanced System Optimizer-a,sto nema oznake npr. u bojama za fajlove koji se brisu-znas ono,crvena je opasno...Inace,zaista sve preporuke za njega ako trazis slican program.PozdravOgi. je napisao(la):Da li se plasite da obrisete sve sto neki program za defragmentaciju registrija kaze da treba da se obrise?
da, jer me je JV16 fino zeznuo 2 puta!Ogi. je napisao(la):Da li se plasite da obrisete sve sto neki program za defragmentaciju registrija kaze da treba da se obrise?
Immortal_SurvivoR je napisao(la):Josh jedno pitanje: koji RegCleaner koristite od ova 2 (oba u svom nazivu imaju RegCleaner) : CleanMyPC - Registry Cleaner ili samo RegCleaner? ovaj prvi je shareware, a drugi freeware
fastlane je napisao(la):Windows 2000 ima tu opciju.
Ali moze sa ovim tool-om FREEWARE
http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/pagedefrag.shtml
jednostavno je: NE utice nikako! :crash:Sale KG je napisao(la):Da ne pojašnjavam sada pojam fragmentacije i kako ona utiče na samu brzinu rada sistema
upravo to govorim sve vreme! :trust:Mihha je napisao(la):Na FAT-u ima ubrzanja i smisla raditi, na NTFS, kao i Linux sistemima nema,
ZoNi je napisao(la):shvatam ja to... ali, ne vidim nista po cemu bih zaista zakljucio da je komp "zdraviji"! jednostavno, i pre i posle "ciscenja" radio je dobro...
Da upravo tako! Neko treba ponovo da pročita ovaj ''Post''.Mihha je napisao(la):Ja licno koristim Executive Software Diskeeper 8 i on je savrsen za taj posao. ... . Particije koje su pune filmova, nikad ne diram jer su to krupni fajlovi koji nemaju tih problema kao milion sitnih, particiju gde su igre obavezno. Samo da napomenem da Diskeeper ima i opciju da sam vrsi defrag kad god primeti da se nista ne radi na racunaru ili kad postoji veca izmena (pisanje, brisanje...) na disku, zanimljiva opcija koja nas resava muka, da li da radim ili ne defrag.
Mihha je napisao(la):Na FAT-u ima ubrzanja i smisla raditi, na NTFS, kao i Linux sistemima nema, mada se radi cisto zbog higijene diska.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari