Ma...

Evo ima vec 4 godine kako sam radio u RC-u na svom faxu. Tada smo dobili 20 racunara a fax je dobio besplatno win98. Od tog broja, 10 racunara su non-stop online i svaki student instalira sve i svasta. Verovali ili ne, niko ne ogranicava rad na tim racunarima - mozes da radis sta ti je volja. Kad god sednem za jedan, ima milion gluposti u systray-u pocevsi od xxx sadrzaja i sl.
Mislite da neko tamo sredjuje registry? Ne, samo su instalirani AV-i i nista vise. Cak nema ni FW-a.
Rezultat:
Vecina radi kao i dan danas a par sistema je reinstalirano, tj. ghost-ovano jer je sistem kao win98 stalno podlozan padu(fax nema para da kupuje novije os-e).
Znaci, sw je u pitanju i kao takav podlozan padovima i sl.
Zato kazem, po meni je dangubljenje zezati se sa sredjivanjem, narocito sa kucnim masinama. Ko dosada nije naucio sta je ghost, vreme je da nauci i to je to.
Poz!
p.s.
Imam jednog drugara koje se zezao sa sredjivanjem i ostalo, i zaista mu je sistem bio stabilan jedno duze vreme(hvalio se kako on stalno sredjuje). Jednog dana, iz cista mira mu je sistem pao(win 2k). Zasto? Nije sigurno sredjivanje registry-ja u pitanju, ali to nije ni vazno. Jos jednom, sw je sklon padovima...