Šta je novo?

Koji program za chishcenje registrya koristite?

Crni je napisao(la):
Ghost se podrazumeva :D

Ma kakvi cistaci i ostalo. Samo gubitak vremena ako se ja pitam. Ranije sam se *****avao sa tim programima i nista nisam zeznuo, ali nista bolje nisam ni primetio. Ko zna sta sam sve instalirao-deinstalirao i sistem i dalje radi ako sat.
Znaci, po meni je to samo danguba...Niti sredjujem registry, niti defragmentisem HDD.

Naravno, sto rece Crni, ghost je uvek pri ruci ako nesto zatreba ;)

Da li oteras ponekad auto kod majstora , da podesi ventile, zameni zupcasti kais, centriras trap? Ne, e svaka ti cast.

E a kako se bese radi defragmentacija Registry-ja, ides na Export, pa uvezes taj fajl sto si exportovao ili kako.....???

borab je napisao(la):
Da li oteras ponekad auto kod majstora , da podesi ventile, zameni zupcasti kais, centriras trap? Ne, e svaka ti cast.

Moje vreme je dragocenije nego da se jebavam sa sredjivanjem sistema. Iako koristim komp za rad i ne mogu bez njega, nemam potrebu da ga sredjujem.
Sta da kazem, moj komp nije Fica vec Mercedes a sistem na Mercedesu se veoma tesko kvari :D

Znaci, ja defragment i registry dozivljavam kao npr. temparuturu cpu-a. Svi se cimaju i prate temperaturu cpu-a i gledaju posto-poto da smanje za koji stepen. Jednostavno, to shvatam kao bolest zavisnosti od temperature :D
Isto tako i sredjivanje registry-ja i defragment.
Kazem jos jednom, sistem star ko zna koliko, instalirano sve i svasta. Isprobavano, testirano. Komp oc-ovan...I nista :) Radi kao sat ;)

regedit

Da stvarno kako se radi defregment registra, to nisam nikad cuo.
Stvarno covek nesto sazna novo na forumu.

npetar je napisao(la):
Moje vreme je dragocenije nego da se jebavam sa sredjivanjem sistema. Iako koristim komp za rad i ne mogu bez njega, nemam potrebu da ga sredjujem.
Sta da kazem, moj komp nije Fica vec Mercedes a sistem na Mercedesu se veoma tesko kvari :D
I tvoja meca vozi na corbu, a corba je Win koji je "prljav" ko srpski benzin/dizel. Ne menjas filtere!?!?!? Get serious!

sta ste se uhvatili tog ciscenja registryja, ko da je to nesto posle cega vam masina poleti brzinom svetlosti ?!

lepo je covek objasnio da mu je vreme dragoceno i nece da ga baca.
a mene ako pocne da zeza komp, lakse mi je da sve povratim sa nekog image fajla nego da popravljam nepopravljivo.

Stvarno ne treba ubeđivati ljude da rade nešto što neće, pogotovu ako im se lepo objasni da to treba da se radi a oni opet teraju svoju priču.
Ima jedna narodna izreka:
''Veži konja gde ti gazda kaže pa makar i crko!''

Ima i druga " Nezna , a nauciti se ne da"- Njegos.

Dobro, nisam mislio da nastavimo sa narodnim umotvorinama.

Imao sam neki program za defragmentaciju registry baze ali nije bio free pa vrlo brzo nisam vise mogao da ga koristim. Ima li neki free osim ovoga sto Fastlane preporucio?

Inace, za registry manje vise, mada je i to korisno raditi, ali defragmentacija je DEFINITIVNO vazna i zaista doprinosi ubrzanju rada sistema. Inace, kao i u slucaju svog automobila preopterecen sam time da mi sve radi apsolutno savrseno, tako da defragmentisem na vreme, cistim regitry, centriram trap i menjam zupcasti.

Posle 45 postova kad se pogledaju rezultati:
RegCleaner: 2
Registry Medic: 2
System Mechanic: 1
Norton WinDoctor: 1
RegSupreme Pro: 2
Registry Mechanic: 1
Tuneup Utillities 2004: 1
Izgleda da ipak mora poll

Nisam baš ubeđen u to. Možeš li ti to da ''dokažeš''?

Ako nekom nije jasno čemu služi defragmentacija može da pogleda između ostalog i ovde:
http://www.personalmag.co.yu/tutor49.htm
Mogao bi i ZoNI to da vidi.
Inače na ovom sajtu ima dosta korisnih stvari i tutorial's za:

openoffice.org

ms word

ms excel

ms powerpoint

ms frontpage

ms windows

photoshop

Pozdrav

Jedan od razloga zasto ljudi cesto reinstaliraju os,je ne ciscenje registry baze...
Takodje,programi kao sto su Registry Cleaner,Advanced System Optimizer ili System Mechanic pomazu (barem meni),da zaboravim kada sam instalirao os.
Ako tome dodam povremenu defragmentaciju,a podseticu da u toku rada barem po nekad ustanete od stola i zavrsite sa komsijom uz picence-eto vremena za defrag...Pritom ja praktikujem ad-aware i zone alarm kao nacin da
izbegnem havarisanje sistema od strane spoljnog faktora sto malignog,sto benignog i na kraju ponekad nije na odmet peske procunjati po particijama i samom registriju i to je to.
Mrzim anti-virus software jer mi isisa sve resurse a ako se bas istripujem, jednom u cetiri-pet meseci instaliram Kaspersky i vidim da sam gubio vreme...
neverovatno je koliko desetina fajlova ovi programi uklone iz registrija,sistemskih direktorijuma itd...

P.S. Defragmentaciju i optimizaciju registry-a odlicno odradjuje Advanced System Optimizer - mali i jebitacan...

P.S.S. Jos samo da docekamo da svet prestane da spiunira one koji skinu tu i tamo po nesto sa net-a,a nasi posteni cable provajderi prestanu da se uvlace u DUPE Columbia Pictures-u...mada mi nije jasno koga jos zanima Spiderman 2!?
(izvinjavam se sto se ovaj komentar nasao u ovom thread-u (nadjoh da je neko postovao o ovome)ali mi se sere koliko brzo picimo ka onom od cega beze i u evropskoj uniji)

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
sta, bre, ima da se dokazuje? ostavis komp ne-defragmentisan par meseci, pa ga defragmentises... radice isto brzo (ako je NTFS!)...

evo, ja moj komp na poslu defragmentisem upravo tako (jednom u 6-10 meseci) i sasvim lepo radi... XP instaliran pre oko 2 godine...

ZoNi, skidam ti kapu kada je u pitanju poznavanje interneta, internet browsera i web dizajna, i svaki tvoj komentar ili neka teza u vezi toga je svima (ili barem onima koji hoce nesto da nauce) od znacaja, kao procena nekoga koji se stvarno razume, sto bi se reklo, eksperta. Ja sam prva dva koraka u web dizajnu naucio iz tvoje skole, a verujem i mnogi ovde.
ALI, nemoj da se dokazujes u drugim stvarima koje objektivno ne poznajes u dovoljnoj meri. Nisi znao koja je razlika izmedju BIOSa i safe moda, i kako se do njih dolazi (da ne postavljam link za thread sa tvoj biserima), slabo poznajes DOS, i jos manje hardver u celini. I to je normalno, jer ne moze svako sve da zna. Ko misli da sve zna o racunarim, ustvari nema pojma ili su njegova saznanja na nivou niske informisanosti kada su kompjuteri u pitanju (a takvih je ovde poprilican broj). Ali najgore od svega je to sto ti istrajavas u ubedjivanju oko stvari za koje si objektivno u krivu.
`Ajde sad, da lepo priznas da si gresio, i sve cemo ti oprostiti. :d

Poslednja izmena:
Ma... :)
Evo ima vec 4 godine kako sam radio u RC-u na svom faxu. Tada smo dobili 20 racunara a fax je dobio besplatno win98. Od tog broja, 10 racunara su non-stop online i svaki student instalira sve i svasta. Verovali ili ne, niko ne ogranicava rad na tim racunarima - mozes da radis sta ti je volja. Kad god sednem za jedan, ima milion gluposti u systray-u pocevsi od xxx sadrzaja i sl.
Mislite da neko tamo sredjuje registry? Ne, samo su instalirani AV-i i nista vise. Cak nema ni FW-a.
Rezultat:
Vecina radi kao i dan danas a par sistema je reinstalirano, tj. ghost-ovano jer je sistem kao win98 stalno podlozan padu(fax nema para da kupuje novije os-e).
Znaci, sw je u pitanju i kao takav podlozan padovima i sl.
Zato kazem, po meni je dangubljenje zezati se sa sredjivanjem, narocito sa kucnim masinama. Ko dosada nije naucio sta je ghost, vreme je da nauci i to je to.
Poz!

p.s.
Imam jednog drugara koje se zezao sa sredjivanjem i ostalo, i zaista mu je sistem bio stabilan jedno duze vreme(hvalio se kako on stalno sredjuje). Jednog dana, iz cista mira mu je sistem pao(win 2k). Zasto? Nije sigurno sredjivanje registry-ja u pitanju, ali to nije ni vazno. Jos jednom, sw je sklon padovima...

Poslednja izmena:
Dejan011 je napisao(la):
1. nekoga koji se stvarno razume, sto bi se reklo, eksperta.

2. Nisi znao koja je razlika izmedju BIOSa i safe moda, i kako se do njih dolazi

3. Ajde sad, da lepo priznas da si gresio, i sve cemo ti oprostiti. :d
1. a, ne... nisam ja expert... ja sam, recimo, "advanced amater" :d

2. eh... "lapsus calami"... naravno, bila je to greska! Znas, nekada covek moze da bude umoran pa da lupi malo :p priznajem da se ne razumem 100% u bios, ali ipak dovoljno da bih ga do sada koristio mnogo puta za neke manje "zahvate"

3. evo, ako ce se neko bolje osecati: priznajem! (mada u sebi i dalje mislim da defragmentacija na NTFSu ne dovodi ni do kakvog ubrzanja... s druge strane, verovatno dovodi do vece stabilnosti sistema, kao i vece mogucnosti za oporavak podataka, ako se desi neki krah diska!)

pozdrav :,,:

Obavezno jednom nedeljno pokrenem jedan za drugim CleanCentar, Ad-aware i RegSupreme (tim redom)... kada sam to prvi put odradio, Win nije bio nesto drasticno brzi, ali se svakako primecivala svezina u radu. Svako pokretanje ovih programcica obavezno nadje neku glupost ili grescicu.

Advanced System Optimizer-probao i stvarno je odlican.Osim ciscenja registry-ja radi i njegovu defragmentaciju-i oboje radi super.Pored toga tu je i mali milion drugih opcija kao sto su ciscenja junk fajlova,uklanjanje duplih fajlova...a cak ima i ciscenje od spyware-a i jos masu toga.Uzeo sam ga po preporuci sa sajta koji se nalazi na gornjoj adresi i zaista se nijesam pokajao.30 dana je besplatno koriscenje,a kome se svidi nije problem ni za dalje:)Pozdrav

po meni je dovoljno koristiti samo njega uz neki firewall i ad-aware...
defrag i miran mesecima....

Nazad
Vrh Dno