Šta je novo?

Koji mail client?

frenky

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
Koji mail klijent sa srpskim interfejsom bi preporučili?
Namenjen ljudima koji se solidno služe računarom ali im ne smeta ako je program skroz prost i user-friendly.

The Bat. Opasno dobar program, profi opcije i podešavanja, mail dispatcher...
Mana - nije besplatan...

Druga preporuka: ako ti treba za samo jedan account, probaj "i.Scribe". Veoma je mali, interfejs je na srpskom, lepo izgleda, nije potrebna instalacija (samo prekopiraš fajlove u neki direktorijum i startuješ .exe fajl, odnosno napravis shortcut), može se startovati i nositi čak i na nekom USB flash disku...
Najbolje od svega je što takođe ima ugrađen mail dispatcher pa možeš videti mailove na serveru pre skidanje (i potpuno manipulisati sa njima)...
E, da - potpuno je besplatan!
Mana: izgleda da se ne može pokrenuti dial-up konekcija iz programa (bar je nisam našao opciju), već se to mora uraditi spolja...

p.s. i.Scribe sam počeo da ga koristim baš kao zamenu (besplatnu) za The Bat, koji inače smatram najboljim e-mail clientom (a probao sam ih gomilu)...

Poslednja izmena:
Thunderbird..

Jel postoji srpski interfejs za Bat ili Thunderbird? Vrlo je bitno ovim ljudima koji će ga koristiti. Ja tu ne mogu da im pomognem,pošto za mail koristim uglavnom web servise.

Poslednja izmena:
The Bat! uvek....

frenky je napisao(la):
Jel postoji srpski interfejs za Bat ili Thunderbird? Vrlo je bitno ovim ljudima koji će ga koristiti. Ja tu ne mogu da im pomognem,pošto za mail koristim uglavnom web servise.

Za The Bat postoji... Za ovaj drugi ne znam.

Thunder Bird.
Besplatan, lagan, koristan, mislim da im nece trebati dodatak za srpski osim ako se priroda nije poigrala sa njima. Daj im ga, pa ako im se svidja neka nastave da ga koriste. Nije prevelik tako da moze da se skine i sa dial up-a.
P.S Pogledaj moj signature :).

Webmail. Ja imam instaliran TheBat i bukvalno ga vise ne koristim, totalno sam presao na webmail.

jel ima jos neki predlog za klijent koji ne mora da se instalira, sem i.scribe-a?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Webmail. Ja imam instaliran TheBat i bukvalno ga vise ne koristim, totalno sam presao na webmail.
pa i ja imam samo webmail naloge, ali vuchem poshtu iz njih sa The Bat!-om preko POP3 :d

ali, da pomenuti ne bi lupali glavu ( i ono malo sivih ccelija) oko najboljeg klijenta trenutno, instaliraj ti njima lepo Mozilla ThunderBird, pored toga shto je free, mozze da se custom-izuje da lichi na OE ( shto je, kako svi "znamo", svakom lamer-u bio vrlo user friendly emai klijent:p)
shto se jezika tiche, skini natpise na engleskom i ostavi samo ikonice, za koje im objasni chemu sluzze - et voila! :D

pozdrav

Molim vas, ima li neki klijent koji je dosta manji od the bat!, a da ima sledece:
1. Mail dispatcher
3. Podrsku za vise naloga
4. Filtere

Mislim da ne, mada nisam siguran da li je uposte tako nesto izvodljivo.

Bokaco je napisao(la):
Molim vas, ima li neki klijent koji je dosta manji od the bat!, a da ima sledece:
1. Mail dispatcher
3. Podrsku za vise naloga
4. Filtere

Postoji: InScribe.
To je komercijalna verzija već pomenutog i.Scribe. Podržava sve što si naveo...

Sasa_NS je napisao(la):
The Bat. Opasno dobar program, profi opcije i podešavanja, mail dispatcher...
Mana - nije besplatan...
Dodao bih i to da The Bat! često "guta" attachment-e!

Pa imas i Outlook i Outlook Express u Srpskoj lokalizovanoj varijanti.

Sasa_NS je napisao(la):
Postoji: InScribe.
To je komercijalna verzija već pomenutog i.Scribe. Podržava sve što si naveo...
Odlicno, probao sam i.Scribe i jedina mana je sto ne omogucava vise naloga. Hvala.

Kad bi jos neko bacio i link za download, i ja srecan, a ako ga neko ima na kompu maoj mail je [email protected]
Pozdrav

Da covece, kaufman ima ladno preview maila, koristio 100 godina, a nisam provalio...Tuga,ali bas tuga! :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Ali, nema leba da mi proradi gmail na kaufmanu, jel neko mozda ovo odradio?

SPAVAC je napisao(la):
mali (700 kb), ima podrsku za vise naloga, preview mail-a, radi bez instalacije, sa usb-a,...

Mail Warrior
http://www.geocities.com/kaufmansoft/

Hmmm.. Skinuo sam ga i probao, i već posle 5 minuta korišćenja našao sam mu neke mane...

Izgleda dosta jednostavno (skromno), po koncepciji malo liči na Outlook Express (što je u jednu ruku i za pohvalu). Nigde ikonice da startuješ taj "preview" i manipulaciju na serveru, pa me ne čudi što neki korisnici i ne znaju da ima tu mogućnost (a ima postavljene ikonice za podešavanje programa i opcija servera koje su tu potpuno nepotrebne). Morao sam sam da modifikujem "toolbar" i ubacim tu opciju (tekst, bez sličice, no bar je tu.)
Dalje, kada manipulišeš poštom na serveru, manjkaju uobičajene opcije i pa se neke radnje moraju odraditi peške (tačnije, iz "dva prolaza")... Neko ko je prošao "obuku" u The Batu! još će se i snaći, ali neko ko se sa ovim susreće prvi put malo će se nervirati (i brisati/skidati poruke) dok ne ukapira neke stvari... Nema ni podršku za naš jezik (i nije neka velika mana), a ni iz njega ne možeš direktno da pokreneš dial-up...

Ovaj programčić mi izgleda kao neki nedovršen proizvod (što i izgleda jeste, obzirom da je autor valjda preminuo (!?) pa je trenutno zaustavljeno usavršavanje)...

No hajde da ne budem baš toliki cepidlaka - ima i dosta dobrih strana. Pošto je freeware, ima podršku za više accounta i (kakav-takav) mail dispatcher, možda čak i pređem kući na njega (sa i.Scribe-a)...

Poslednja izmena:
Podesavanje klijenta..

Kako podesiti "Thunderbird1.0.6 ;the bat" da rade sa hotmail acauntima? Tj sta upisati u polja 'incoming mail server' , 'outgoing mail server'? Sto detaljnije ako moze, jer mi nikako nije poslo za rukom da mi rede sa hotmail accauntima. :wave:

PozZ.

gorio83 je napisao(la):
Kako podesiti "Thunderbird1.0.6 ;the bat" da rade sa hotmail acauntima? Tj sta upisati u polja 'incoming mail server' , 'outgoing mail server'? Sto detaljnije ako moze, jer mi nikako nije poslo za rukom da mi rede sa hotmail accauntima. :wave:

PozZ.
Ili bilo "koji" drugi mail clijent samo da mi skida i salje postu na hotmail accauntu.
:wave:

ZoNi je napisao(la):
to rade outlook express i foxmail...
Kako da ih nateram da rade? Za OE na hotmailu mi trazi da imam "hotmail plus" kako da ga dobijem, ili postoji neki drugi nacin.... :)

PozZ

Nazad
Vrh Dno