Šta je novo?

Koji laptop do 300 evra

kinekin

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2011
Poena
151
Ako neko ima neki savet dobro ce mi doci, ja sam gledao ove modele:

http://www.itsvet.com/proizvod/asus...intel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/20/9992

http://www.itsvet.com/proizvod/leno...''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/194/9969

http://www.itsvet.com/proizvod/leno...tel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/194/10379

http://www.itsvet.com/proizvod/dell...tel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/177/11096

http://www.itsvet.com/proizvod/hewl...''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/15/10319

Da kazem samo da bi se sa njim islo na net znaci fb skype i slicno, koristio office i mozda cacnuo malo photoshop ali nista mnogo, odigrala koja igrica i to takodje nista zahtevno tako da mi ni grafika nije preterano bitna i koliko shvatam svi ovi modeli imaju hd2000 jel tako? U principu ne treba nista da bude dosta jako osim sto bih stvarno voleo da bude 4GB rama sto ima samo prvi asusov model. Taj model deluje jaci od ostalih sto nekom logikom moze da se zakljuci da je asus najslabija marka za laptop od pomenutih sto je meni neverovatno ali posto se slabije razumem u laptopove da li bi neko bio ljubazan da mi napise redosled kvaliteta ovih pomenutih marki jer koliko sam gledao sve je to slicno samo eto taj asusov model koji odskace sa 4GB rama i 500GB hdd ali ovo prvo mi je dosta bitnije. Hvala unapred 🙂

Poslednja izmena:
Ako mislis na modele, mislim da sam vec pisao o tome u ovoj temi. B treba da bude biznis klasa a g za mase. Oba ova modela pripadaju essental liniji, tj. najosnovnijoj. Kada je lenovo uveo ovakvu numeraciju zaista je bilo nekih razlika izmedju b i g, a sada je to vise marketinski trik. B je klasicnijeg izgleda i jednostavnijeg dizajna sa ostrijem ivicama, sto se meni recimo vise svidja ali zato u mat izdanju izgleda isuvise jeftino. G ima vise up to date dizajn, i to s razlogom, zele da privuku mladju populaciju koja trazi jeftini laptop sa primamljivim dizajnom. Ispod je sve isto, sem kucista i ekrana koji je nesto svetliji na g, na jacem suncu se primecuje razlika. Trazi model koji ima 720p kameru jer ona od 0.3 je blago receno katastrofa. Kako ima po 50 varijacija i b590 i g580, pazi koji model uzimas jer nasi prodavci uglavnom rade copy paste specifikacija. Pa tako recimo ako negde pise da ima 1 usb3, mozda nema ni jedan. Sve u svemu stvar licnog izbora, na strani b je klasicniji dizajn a na strani g je nesto svetliji ekran.

Sto se tice grafike, 710m bi trebao da bude jaci od 620m koji je xx% brzi od HD Ivy grafike. U oba slucaja nedovoljno za bilo kakav uzitak u igrama.

Poslednja izmena:
Pored essential linije, imamo i IdeaPad i ThinkPad liniju.

ThinkPad serija je po misljenju mnogih neprevazidjena sto se tice kvaliteta i izdrzljivosti vec godinama u nazad. Bulki dizajn, fantasticna plastika i odlican kvalitet zavrsne obrade stavljaju ThinkPad u sam vrh ponude biznis orejantisanih laptopova. Medjutim kao i kod Essentiala i IdeaPada, postoje razne serije pa je ljudima tesko da isprate sta i kako. Edge ili samo E je ulazak u svet ThinkPada i predstavlja budzetsku varijantu. Gledajuci performanse, nekom je tesko opravdati vecu cenu ThinkPada i IdeaPAda u odnosu na Essential(obzirom da mozes naci gotovo iste specifikacije kod sva tri), ali stvar nije u tome vec u pomenutom kvalitetu kucista, izrade i nezaobilazne tastature kod ThinkPada. Vrlo verovatno najbolje resenje koje sam ja probao a verujem da ce vecina potvrditi. Sve u svemu ThinkPad je mnogo visa klasa nego Essential, tako da nema mnogo dilema. Treba uzeti u obzir da ThinkPad uopste nije multimedijalno orijentisan(pogotovo entery serije kao edge) pa recimo ne treba ocekivati cuda od muzicke reprodukcije preko zvucnika.

Pored essential linije, imamo i IdeaPad i ThinkPad liniju.

ThinkPad serija je po misljenju mnogih neprevazidjena sto se tice kvaliteta i izdrzljivosti vec godinama u nazad. Bulki dizajn, fantasticna plastika i odlican kvalitet zavrsne obrade stavljaju ThinkPad u sam vrh ponude biznis orejantisanih laptopova. Medjutim kao i kod Essentiala i IdeaPada, postoje razne serije pa je ljudima tesko da isprate sta i kako. Edge ili samo E je ulazak u svet ThinkPada i predstavlja budzetsku varijantu. Gledajuci performanse, nekom je tesko opravdati vecu cenu ThinkPada i IdeaPAda u odnosu na Essential(obzirom da mozes naci gotovo iste specifikacije kod sva tri), ali stvar nije u tome vec u pomenutom kvalitetu kucista, izrade i nezaobilazne tastature kod ThinkPada. Vrlo verovatno najbolje resenje koje sam ja probao a verujem da ce vecina potvrditi. Sve u svemu ThinkPad je mnogo visa klasa nego Essential, tako da nema mnogo dilema. Treba uzeti u obzir da ThinkPad uopste nije multimedijalno orijentisan(pogotovo entery serije kao edge) pa recimo ne treba ocekivati cuda od muzicke reprodukcije preko zvucnika.

Hvala za izuzetno korisne informacije!

Kupio sam Laptop Lenovo ThinkPad EDGE E530, Intel® Core™ i5-2520M, 2.5 GHz, 4GB DDR3 1333MHz, 500GB SATA 5400 rpm, Grafička kartica Intel HD, 15.6 " HD LED Backlight, anti-glare, 1366x768, HDMI, VGA, 3xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, Tastatura, TouchPad.
Cena: 47.500 dinara (bila je 50.000, ali sam u Roda Tehnomarketu dobio i popust od 5% za gotovinsko plaćanje).

Mislim da sam kupio odličan računar po izuzetno povoljnoj ceni.
Kolebao sam se pošto je bio izložen u Rodi, a i cena me je plašila - da nije outlet, popravljan računar itd. Rizikovao sam i profitirao (bar se nadam).
Naime, računar je proizveden juna 2012 (prema nalepnici na kutiji) a primljen u Rodu Tehnomarket, u kojoj sam ga kupio, u avgustu te iste godine (prema drugoj nalepnici na kutiji). Prodavac kaže da im je godinu dana stajao u vitrini, i da je bio izložen na pultu svega dve nedelje (bez baterije i priključka za struju, te su posetioci mogli samo da drndaju tastaturu, koja je, inače, u odličnom stanju 😉 ). Pre kupovine sam ga pregledo da nema ogrebotine, uključili ga (na računaru nije bilo operativnog sistema) i uradio u Lenovo Diagnostiku test memorije i hard diska. Sve testove je prošao, te sam prelomio i uzeo ga.

@velizar
Јеси покупио задњи примјерак који је остао, или има још тих? Пошто ја на ит свет видим да је овај модел као најјефтинији у Монитор-у, и кошта ~ 500е, што није ова цијена коју си ти платио.

Мени треба за сестру добар, квалитетан лаптоп, следеће седмице бих га пазарио. Што јачи и бољи процесор за мултитаскинг, и да тако добар остане у функцији што више година. Хард је доста 500гб, меморија 4гб. Графичка јој уопште није битна с обзиром да она игра само флеш игре.. било шта што може да покрене хд филмове је довољно. Батерија по могућству што боља, мада ни она није у тој мјери битна као што ми је битно да јој нађем брз лаптоп, а који ће опет дуго трајати.

HP Pavilion g6-2007sm
ASUS K55A-SX063

Ја сам прелиставајући нет наишао на ова 2.. мада не знам апсолутно ништа о њима, само ме и5 привукао. Некоме су познати?
Ако има бољих понуда, дајте неки савјет, да се не захебем па узмем нешто бзвз.
Буџет је као што се види из ових цијена ~ 400е.. макс 430 за неку баш добру понуду.

Bio je poslednji primerak u Roda Tehnošopu u Sremskoj Mitrovici. Možda ga ima još negde u Rodi, ali kako mi je prodavac rekao oni su smanjili cenu u svojoj prodavnici jer im je dugo stajao neprodat (godinu dana). Dakle, ako ga nađeš u drugoj prodavnici neće biti po toj ceni, ali probaj, možda ti se posreći. Inače, mogao sam da ga kupim i na 10 čekova ili pika-zelenu karticu (10-to mesečni kredit, bez kamate).

Ух, ништа од тога онда. Ја тражим нешто по Београду углавном, а и то твоје је више била случајност.

Неко зна нешто о она 2 која сам линковао горе, је ли ок, или би могао нешто боље за те паре? Требао бих ускоро куповати нешто.
Хвала унапријед.

Pozdrav,

Da ne otvaram novu temu - koji laptop uzeti do 300 evra?

Laptop ne bi služio za igranje, grafiku i slične zahtevne stvari, mahom za sve ostalo 😀, tako da neintegrisana grafička karta nije neophodna.
Bitno je da je laptop nov, ekran 15"-17" da baterija solidno drži, i da je laptop (brend - serija) pouzdan i proveren (nema pregrevanja, crkavanja ploče - chipseta i slično).

Uzeo sam u uži izbor Lenovo IdeaPad 320-15IAP, 80XR00B5YA i ACER Aspire ES1-533-C0N1, NX.GFVEX.015.

Šta mislite o ova dva laptopa ili imate neki bolji predlog za te novce?

Nazad
Vrh Dno