Šta je novo?

Koji laptop do 300 evra

kinekin

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2011
Poena
151
Ako neko ima neki savet dobro ce mi doci, ja sam gledao ove modele:

http://www.itsvet.com/proizvod/asus...intel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/20/9992

http://www.itsvet.com/proizvod/leno...''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/194/9969

http://www.itsvet.com/proizvod/leno...tel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/194/10379

http://www.itsvet.com/proizvod/dell...tel-hd-vga-freedos/comp_comp_laptop/177/11096

http://www.itsvet.com/proizvod/hewl...''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/15/10319

Da kazem samo da bi se sa njim islo na net znaci fb skype i slicno, koristio office i mozda cacnuo malo photoshop ali nista mnogo, odigrala koja igrica i to takodje nista zahtevno tako da mi ni grafika nije preterano bitna i koliko shvatam svi ovi modeli imaju hd2000 jel tako? U principu ne treba nista da bude dosta jako osim sto bih stvarno voleo da bude 4GB rama sto ima samo prvi asusov model. Taj model deluje jaci od ostalih sto nekom logikom moze da se zakljuci da je asus najslabija marka za laptop od pomenutih sto je meni neverovatno ali posto se slabije razumem u laptopove da li bi neko bio ljubazan da mi napise redosled kvaliteta ovih pomenutih marki jer koliko sam gledao sve je to slicno samo eto taj asusov model koji odskace sa 4GB rama i 500GB hdd ali ovo prvo mi je dosta bitnije. Hvala unapred 🙂

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, prevideo sam da je 32, mislio sam da je 42.
Ali da je u rangu sa i3, nije. Ne podrzava neke instrukcije, na primer quik sync za video, intel wireless display, 3d tehnology. 4 threada ima i3, 2threada ima pentium, i3 ima 3MB keša, pentium 2MB. Jedina prednost pentiuma je da podržava memorije od 1600Mhz a i3 maksimalno 1333 što neće primetiti u radu.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, prevideo sam da je 32, mislio sam da je 42.
Ali da je u rangu sa i3, nije. Ne podrzava neke instrukcije, na primer quik sync za video, intel wireless display, 3d tehnology. 4 threada ima i3, 2threada ima pentium, i3 ima 3MB keša, pentium 2MB. Jedina prednost pentiuma je da podržava memorije od 1600Mhz a i3 maksimalno 1333 što neće primetiti u radu.

http://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-2020M-Notebook-Processor.81880.0.html
Misli se na brzinu rada.
Moraš priznati da za ovu cenu nema jačeg procesora.
U ovom cenovnom rangu su Intelovi celeroni i bio onaj Samsung B serije.
Još ASUS ima IceCool tehnologiju, solidne zvučnike, dobru garanciju.

Poslednja izmena:
Za te pare je extra (Samo da nije situacija da ga ima na sajtu a nema na stanju?), a što se tiče Asusa, posedujem jedan K73 i prezadovoljan sam (Žena ima HP G7 koji je dva puta u garntnom roku video servis, čuje se kao traktor dok je moj nečujan).

Za te pare je extra (Samo da nije situacija da ga ima na sajtu a nema na stanju?), a što se tiče Asusa, posedujem jedan K73 i prezadovoljan sam (Žena ima HP G7 koji je dva puta u garntnom roku video servis, čuje se kao traktor dok je moj nečujan).

Ovog modela ima svuda, svaka prodavnica ga ima u ponudi (tesko da ce biti da nije na stanju) 😀
Ispasce da ga reklamiram, jer sam ga sam kupio (na čekove u WinWinu za 35000). Donekle i da, no sa razlogom 🙂
Nečujan, brz, nešto slabijeg kvaliteta tastatura, samo dva USB-a (jedan 3.0), DVD RW plastikaner (pažljivo sa rukovanjem).
Kada stavim pluseve i minuse i kada ga usporedim sa sličnim laptopovima u ovoj cenovnoj kategoriji, odlična je kupovina za 35000. Kamo li za 32000.
Mogu da mu pariraju: Asus K55, Samsung N350, Acer V3-V5, Lenovo B570, B580.
No, manji hard imaju i nešto veću cenu 🙂

Pazario sam po oglasima Samsung NP300V5Z-S01RS , ima dosta mana:

- bled je dosta i ima malo boja (ili je meni uvaljen losiji primerak) ima panel Samsung LTN156AT190

- skripi , sav je od plastike

- ima wireless Intel centrino n 130 koji na windows 8 koci ko lud iako ubacim najnovije drajvere , pa moram koristiti usb wifi za sada dok ne izadje neki noviji drajver za wifi za osmicu!

- greje se dosta default temperatura procesora je oko 55 stepeni , dostize i preko 60 povremeno!

- Program Samsung Control Center nema podrsku za Windows 8!

A ja se cudim sto kosta 31k u tehnomaniji mislim da mi je sad jasnije , ja sam ga 25k platio po oglasima!

Kako možeš od latopa koji košta 250€ da očekuješ da ne bude od plastike i da ima odličan ekran, pri čemu je procesor bar 120€. Kupio sa računar sa kojim možeš da odradiš ozbiljan posao, ali na nečemu se moralo uštedeti.

Pa to je taj mat ekran, prednost ili mana?

Da se i ja pridružim temi sa par pitanja. Kupujem notebook za potrebe posla, biće korišćen za popunjavanje par excel tabela i čitanje i slanje mail-ova. Bitno mi je da bude neka slim varijanta sa dopadljivim izgledom. Budžet maksimalno 40000 hiljada, mada vidim da mogu da se nađu notebookovi za ovu nameni i za tridesetak hiljada. Dvd rw ne mora da ima, a favoriti su mi Asus X501 serija, Asus K56 i Acer V5. Za koji se odlučiti, ukoliko uzmem neki od 30000 za razliku u ceni bih kupio Epson MX 14 multifunkcijski štampač, ako uzmem skuplji notebook onda štampač ostaje za sledeći mesec. Hvala na pomoći. E da, posebno mi se dopada X501 u beloj boji 😀

Pa ja da čujem mišljenja drugih, malo sam ga probao u radnji, čini mi se da se tastatura dosta ugiba ... Možda postoji bolji izbor, svi su u istom rangu cena sa sličnim konfiguracijama cpu, memorija i hd ...

I meni se sviđa 501 jer nema dvdrw, eto i to je prednost, s druge strane neki samsung jer je mat ekran navodno bolji, ako neko može da uporedi. Na kraju biće neki na akciji za manje od 30k.

A koliko sam mogao da vidim na netu Asus K56 je tanji i elegantniji od X501 iako ima optiku, a sam notebook je kvalitetnije odrađen. Ja sam našao X501 sa Intel 1000m procesorom, 4Gb memorije i 500gb hardom za 31000. To mi se čini pristojnom kupovinom.

Da, razmišljam i o tom modelu, samo mi se više sviđaju ovi sa chiclet tastaturom ...

Da našao sam par modela ispod 30000, s tim što je u Merkatoru na akciji X55A sa ovim procesorom za 29-30 hiljada, uzeo bih na 12 rata bez kamate pa mi je trenutno najbolja kupovina.

Nazad
Vrh Dno