Šta je novo?

Koji kuler?

@vidard:
Uopste te ne razumem!

p.s. Tebi ako se bacaju pare, onda menjaj i procesor i kuler, a ovako kuliraj! :) jer ti i taj dobro hladi!

Meni TT12 treba jer mi CPU radi na 1.85V, a ne zato sto hocu 'fancy' kuler!

vidard je napisao(la):
Pozdrav ljudi!
Zanimalo me da uporedim efikasnost TT12 sa svojim sadasnjim Cooler-om TiTi Dr Thermal TI-H748EN koji OC(2500+@3200+, vCore 1.675V, JNC kuciste, klima u sobi, sobna temp 24-25stepeni C) CPU hladi na oko 46(min44, max 49) stepeni C. Hladjenja nikad dosta, ako moze bolje sto da ne?
Cini mi se da TT12 ipak ne dolazi do izrazaja ako ne "vrti" na 5500o/min uz (za mene) preveliku buku od 48dB. Ako se koristi na oko 3000 o/min onda je mala(ako je uopste ima) prednost na "obicne" kulere.
Ima li nesto bolje od TI-H748EN a tise od TT12?

Prvo i prvo, ja mislim da ne vredi komentarisati kolika je chija temp na procu sa kojim kulerom zato shto je to sve uzasno relativno (ambient temp, serija proca, koja ploca, kakav temp senzor itd.)

Moje iskustvo :
Prvo sam imao Speeze RaptorCool koji je hladio XP2400+ na 2150Mhz pri ambientu oko 25-6C na nekih 47-8C (idle) do 52-3C (load)
Zatim sam uzeo TT Volcano 11+ koji mi je doneo otprilike -5C
Pre par dana sam uzeo TT Volcano 12 koji mi je dao josh -5C
Jedino shto sam u medjuvremenu menjao proc. (XP2400+ - XP-M2500+) ali nisam primetio da se na istoj voltazi i frekvenciji temperature razlikuju mnogo, mozda za stepen-dva(sad, da li sam ja dobio neki losh primerak mobilca ili to tako treba ne znam). Ostatak moje konf. je dole u potpisu.

P.S. : Zaboravih da pomenem da je TT V11+ radio na 3000RPM, a sada TT V12 na 2000RPM i da mi je trenutno temp oko 39-40C (ambient 23C) na [email protected]

Poslednja izmena:
vidard je napisao(la):
Moras nauciti da prihvatis da tvoje misljenje nije jedino.
Možda, ali je zato ispravno :D
Kažeš "hlađenja nikad dosta, ako može bolje što da ne". A što da da? Šta ćeš dobiti sa 5c manje, osim što će ti faliti 30€?
Pazi, svi smo ti ovde davali savete iz najbolje namere, da ne bacaš pare bez potrebe, bolje da dodaš 10-15€ pa da uzmeš 256MB RAM-a (recimo). Taj 3200+ se ne greje uopšte, pa to ljudi hlade boxom koji dobiju uz 2500+, ti bi sad kupovao jedan od najboljih HSF-ova na tržištu za njega...

E i mene nesto interesuje, pa ako je neko probao ili ima mogucnosti da proba bilo bi lepo da uporedi. Koliki je odnos buke i temperature u poredjenju TT7+ na medium i TT12 na ~3000rpm ?

Taj TT12 mi je privlacan, ali ako i njega moram da odvrcem da bih dostigao performanse TT7+ na medium, onda mi se ne isplati.

Od te sedmice sam dobio migrenu. Ne mogu da se porede. 7+ je usisivac (po galami). Mogao bi da poredis 9 i 12, mada 12 na 2000-2500 sasvim lepo hladi (O/C naravno).

Ok sto se tice buke :d ali performanse? Dzaba mi tisina ako performanse to ne mogu da isprate.

Od kad sam dobio kablovski net sve vise razmisljam o vodenom hladjenju ;)

A kakve sad veze ima kablovski net sa svim ovim. Ako dosta visish na netu nije mi jasno za cega ce ti klokovana mashina? OK je to shto svako zeli da ima brzu mashinu, ali ako ti komp sluzi za surfovanje netom, nevidim poentu.

@Delija & @ Vojkan

Kad bolje razmislim ima rezona to sto govorite. Ne znam sto sam se "uprpao" temperature od 50 stepeni C!
Ipak ce biti koristi od ove razmene iskustava! :banana:
Pozdrav i hvala! ;)

_/Neo\_ je napisao(la):
A kakve sad veze ima kablovski net sa svim ovim. Ako dosta visish na netu nije mi jasno za cega ce ti klokovana mashina? OK je to shto svako zeli da ima brzu mashinu, ali ako ti komp sluzi za surfovanje netom, nevidim poentu.

Pa za igranje u mrezi ti treba malo jaca masina! :)

p.s. A i to cudo od kartice se greje kao blesavo! (Bar ova koju sam isprobao!)

_/Neo\_ je napisao(la):

Hehe, pa ne visim stalno na net-u :), a i ne surfujem mnogo uopste, ne nesto mnogo vise nego kad sam bio na obicnom modemu.

Zgodno je kad stavim da se nesto skida preko noci. Nije bas lepo kad zuji TT7+ cak ni na low po mrkloj tisini nocnoj :d. A to sto drzim klokovanu masinu, pa sve ima svoje kako i zasto ;)

Delija je napisao(la):
Pa za igranje u mrezi ti treba malo jaca masina! :)

p.s. A i to cudo od kartice se greje kao blesavo! (Bar ova koju sam isprobao!)

A i to sto kaze delija :D mada tu buka i ne smeta :d

Nema nikakve kartice, sem obicne mrezne. Kablovski modem je externi i greje se, nije da se ne greje.

vidard je napisao(la):
@Delija & @ Vojkan

Kad bolje razmislim ima rezona to sto govorite. Ne znam sto sam se "uprpao" temperature od 50 stepeni C!
Ipak ce biti koristi od ove razmene iskustava! :banana:
Pozdrav i hvala! ;)
cheers
Evo ti jedna sličica da se utešiš :)

Prilozi

• vuruna.GIF
    vuruna.GIF
    112 KB · Pregleda: 120
Bad MF je napisao(la):
Zgodno je kad stavim da se nesto skida preko noci. Nije bas lepo kad zuji TT7+ cak ni na low po mrkloj tisini nocnoj :d. A to sto drzim klokovanu masinu, pa sve ima svoje kako i zasto ;)

A shta ti to imash kad ti treba TT7+, ja sa CM na 2400rpm dovoljno hladim 2,4GHz, i uopshte se nebrinem ako temperatura predje 55*C.

Vojkan je napisao(la):
cheers
Evo ti jedna sličica da se utešiš :)

Hvala Vojkan! :)
Prvo sam pomislio:"bas mi zao coveka... Daj da mu pomognemo da ohladi taj CPU!" :D
Opet ja poceo... :smackbum:

Pozdrav!

Bo'me, kad dodje leto, garantujem ti da ti tih 2400rpm nece biti dovoljno!

p.s. Naravno, ako imas klimu, to ne vazi!

poz.

@vojkan
a koja je to verzija CPU Burn-a

@Delija
nemam klimu u sobi ali mislim da ce 3 dodatna ventilatora u kucishtu uciniti neshto, a ako vec bude problema spusticu vcore na 1.7v

Poslednja izmena:
vidard je napisao(la):
Pozdrav ljudi!
Zanimalo me da uporedim efikasnost TT12 sa svojim sadasnjim Cooler-om TiTi Dr Thermal TI-H748EN koji OC(2500+@3200+, vCore 1.675V, JNC kuciste, klima u sobi, sobna temp 24-25stepeni C) CPU hladi na oko 46(min44, max 49) stepeni C. Hladjenja nikad dosta, ako moze bolje sto da ne?

De ćeš bolje?
Oćeš da baciš 10-20€ (pod uslovom da prodaš stari kuler) zbog max. 5 stepeni? Nije mi jasno... :(

_/Neo\_ je napisao(la):
@vojkan
a koja je to verzija CPU Burn-a
bem li ga, nigde ne piše...
evo šaljem ovde jer je mala arhiva

Prilozi

• CPUburn.zip
    44.1 KB · Pregleda: 70
Mislim da nece da radi bez dodatnih dll-ova!

Hoce ova verzija, ona sto nece da radi ima ~8kb :d

_/Neo\_ je napisao(la):
A shta ti to imash kad ti treba TT7+, ja sa CM na 2400rpm dovoljno hladim 2,4GHz, i uopshte se nebrinem ako temperatura predje 55*C.

Imam 1700+/2200mhz, ali star je godinu i po dana, to su oni sto rade 1.6v po default-u pa moram da ga drzim na 1.9v.

Sa cpu-burn temperature dostizu ove vojkanove :D pri TT7+ na medium, mada sto se temperatura tice, to ima uticaja i magija ovog abit nf7 ;)

@Vojkan Hvala na CPU Burnu-u. Evo sad sam pustio taj CPU burn koji si mi dao, i mogu ti reci da nisam nishta bolji od tebe. :mad:

Prilozi

• vatra.JPG
    vatra.JPG
    51.2 KB · Pregleda: 90
_/Neo\_ je napisao(la):

Pa koliko vidim, ti tih 67C imas i na vcore-u od samo 1.65V, sto ce reci da nema sheme da ti prodje ni pola minuta CPUBurn-a na 2.4GHz i 1.8x V, bogami ni Prime95!

p.s. Ne znam kako ti uopste CPU radi sa tim kulerom na 2.4GHz!

Sa tim coolerom radi dosta solidno, sad za igranje(nekih ne prezahtevnih igara) a pri naponu od 1.8v do 70*C se na taktu od 2.4GHz popne za nekih 2-3 minute, za ovih 67*C mu je trebalo skoro 20min i to je bio i maksimum, ali kad neshto radim na tih 2.4GHz nikad nije procesor u full-u. Sad kad dodju topliji dani ide na 2GHz, mada 2,4GHz sam uspeo da naguram i sa 1.725v ali je sve pucalo, tako da mi neverdi shto sam nagurao toliko

I, Neo, mnogo ti je, bre, visoka temperatura harda!
Meni se krece max do 24C. (za sada, dok nisu pocele vrucine!)

A koja je vrovatnoća da je to tačan podatak temperature HDD-a. Mada ja njega kad pipnem on meni neizgleda toliko topao, mlak je, ali šta se tu može uraditi, sad još da kupujem i nešto za hlađenje HDD-a. Pa gde da ga stavim? Iovako mi je kućište prepuno.

Bez dodatne 8-ce je i meni bilo ~35C!

p.s. Toliko o verovatnoci! :d

evo ja bih preporucio ovo...

novi TT cooler, pored ovoga mislim da je i novi TT silent tower takodje dobro resenje, ovaj TT tower112 kosta 54$ i nema probleme kao CM hyper6 tj. necete morati da vadite plocu iz kucista i necete morati da skidate kondenzatore ;)

Prilozi

• tower112.jpg
    tower112.jpg
    24.9 KB · Pregleda: 77
_/Neo\_ je napisao(la):
@Vojkan Hvala na CPU Burnu-u. Evo sad sam pustio taj CPU burn koji si mi dao, i mogu ti reci da nisam nishta bolji od tebe. :mad:
Koju verziju BIOSa imaš na Abitu?

Nazad
Vrh Dno