Šta je novo?

Koji high end dual SIM Android?

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Koristim Note 3 od kako je izašao, i vreme je za zamenu. Želim neki high-end Android, obavezno dual-sim (u drugi slot bi gotovo isključivo išla neka data kartica kada sam u romingu), više mi odgovaraju velike dijagonale.
Treba mi što čistiji Andorid (sa što manje bloat-a), minimum 6, i da je upgrade moguć.
Nemam nikakvog iskustva sa Xiaomi telefonima, dolaze u obzir, ali ne na MIUI ROMu.
Može i neki flagship velikih brendova kod naših operatera. Vdim da se Note 7 pravi u dual-SIM verziji, ali njega naši nisu uvrstili?
Novi Google telefoni koji se očekuju neće imati dual sim varijante, ili grešim?

Hvala!

Google ne pravi Dual SIM jer su za zapadno trziste primarno, a tamo se dual SIM ne zeli :)

Imas dve realne opcije po meni:
- OnePlus 3, zgodna stvar je sto obe kartice mogu da koriste WCDMA (samo jedna za data, ali je ovo bitno, jer se 2G polako gasi, i naravno kvalitet razgovora je bolji)
- Note 4/5/7 Dual SIM, ali trenutno su samo 4/5 u opticaju. (Note 3 dual SIM je odlican fon, po meni bolji ekran i softver od N4 u svakom pogledu - jedino sto N3D nema LTE! To jeste jedina realna mana)
Note dualci su jako cisti po pitanju bloata, ima nesto kinesko ali nista ne smeta ako ga ne pokrenes sam. Postavljao sam i video kako se dobro Note 3 ponasa za multitasking, Batak i dalje smatra da imam Nexus u Note 3 ruhu :)

Sem toga, nije lose razmotriti i Huawei Mate 7/8 DS.

Motorola Moto X Force XT1580 64GB (verzija za Brazilsko tržište)
Vanilla android, 3GB rama, Snadragon 810, update na Nougat dobija, kamera 84 poena u dxomark-u.
I poslednje ali ne i najmanje bitno baterija od 3760 mAh i displej koji ne možeš slomiti (ali je osetljiviji na grebanje).

Jedino je problem nabavka, u Srbiji je verujem malo teža.

Ako nadješ Play izdanje konkretnog modela, onda ćeš da imaš čist Android, jer svi stavljaju neki svoj skin i dodatke.
Druga varijanta je da sam staviš Cyanogen ili neku drugu inkarnaciju čistog Androida i da se nadaš da će sve da radi kako treba. U tom slučaju je manje-više svejedno koji model ćeš da uzmeš, svi su negde više, negde manje nagruvani.

I da napomenem da je postao običaj da DS znači da biraš izmedju druge SIM ili microsd (koriste isti slot).

Nema zasebnih slotova uglavnom za SD slot, vec se koristi SIM2 ILI SD, ne mogu oba.
U stvari dosta single SIM modela se softverski moze pretvoriti u dual SIM, i koristi se SD card slot njegov onda.

CyanogenMod i Dual SIM? Koliko sam video na S5/N3, nikako ne radi SIM2.
(EDIT: S5 cini mi se da ima i 2 SIM slota i SD card slot, ali ne mogu da vidim, a nemam karticu da probam :))
Play izdanja telefona nisu dual SIM, pa samim tim ispadaju.

Poslednja izmena:
OnePlus 3 ideja mi se najviše sviđa. Sad sam probao da ga kupim online, ali vidim da je out of stock. Jesu oglasi jedina šansa?

EDIT: nastavljaju prodaju za nedelju dana. Sačekaću :)

Poslednja izmena:
Ja imam vec godinu dana samsung s5 duos i mogu reci da sam zadovoljan . Imas dva slota za sim i jedan za sd card . Nije ono glupo resenje da moras da biras ili sd ili sim

S5 tata. Sad razmišljam o S7 duos?

Preskup i za sada nepotreban. Kada padne ispod 300e moze da udje u igru :)

Ja bih pre na Note 5 Duos doduse. Full Active na obe kartice je tata-mata.

Nije carinjen u Srbiji. Ne znam koliko je iznela carina (EU), prijatelj kome je isporučeno nije hteo da mi kaže. Naručen tel i car charger

a6fd036b8cc709a4f97e17f6857c5795.jpg

Poslednja izmena:
Poručen je na njihovom sajtu, AT označena kao zemlja.
Telefon je carinjen. Ne znam odakle je poslat nisam video carinske papire, ali očigledno ne iz eu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno