Šta je novo?

Koji high end dual SIM Android?

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Koristim Note 3 od kako je izašao, i vreme je za zamenu. Želim neki high-end Android, obavezno dual-sim (u drugi slot bi gotovo isključivo išla neka data kartica kada sam u romingu), više mi odgovaraju velike dijagonale.
Treba mi što čistiji Andorid (sa što manje bloat-a), minimum 6, i da je upgrade moguć.
Nemam nikakvog iskustva sa Xiaomi telefonima, dolaze u obzir, ali ne na MIUI ROMu.
Može i neki flagship velikih brendova kod naših operatera. Vdim da se Note 7 pravi u dual-SIM verziji, ali njega naši nisu uvrstili?
Novi Google telefoni koji se očekuju neće imati dual sim varijante, ili grešim?

Hvala!

Nisam znao da postoji Note 7 Dual-Sim. Gde ima da se kupi, da li samo u Kini ili ih ima i na crnom tržištu po Evropi ?

Da ne otvaram novu temu, pitao bih sledece,

nesto sam analizirao i gledao sto se tice Miks XL paketa i ponuda telefona u istom, nekako je izbor pao na
Huawei P9 Lite
Samsung A5 2016
Sony Xperia M5

da li mozda ima neka bolja ponuda, sto se operatera tice?

Da li je mozda bolje ici na varijantu za kes,
Samsung S5
Sony Xperia Z2

Imate li Vi neka vidjenja drugacija, telefon je namenjen zenskoj osobi.

Bolje 50% popusta i telefon za kes.

Racunao sam ovako da A5 2016 kosta za kes 35.000, u paketu Mix XL (2.000 din) kosta 16.500 din, razlika je 18.500 din. Kada bi se uzeo Mix XL na 50% razlika bi bila zadnjih 5,5 meseci (5.500 din).Otprilike sve izlazi na isto samo ide na rate. Da li ja nesto u ovoj racunici ne vidim?

Racunao sam ovako da A5 2016 kosta za kes 35.000, u paketu Mix XL (2.000 din) kosta 16.500 din, razlika je 18.500 din. Kada bi se uzeo Mix XL na 50% razlika bi bila zadnjih 5,5 meseci (5.500 din).Otprilike sve izlazi na isto samo ide na rate. Da li ja nesto u ovoj racunici ne vidim?
Gledao si ugovornu obavezu na 3 godine, za dve cena je 27.300 din... Najbolje 50% i nexus 5x sa oglasa. Ušteda je velika a dobija i dosta bolji telefon..

Hvala ti, bio sam ubedjen kako sam gledao na 24mes.
Telefon je namenjen zenskoj osobi, bitna je kamera ,baterija. Koliko sam citao 5x je najslabiji na tim poljima. Stabi bio neki drugi predlog, koliko se krecu ovi telefoni sa oglasa sa mreze operatera?

Nexus 5x ima jednu od najboljih kamera na tržištu. Bolju od 2x skupljih modela. Baterija nije najbolja ali sasvim pristojna za normalnu upotrebu. Brže i bolje će raditi sigurno od a5 i sličnih telefona. Teško da ima nešto bolje za te pare. Čist android, imaće podršku još makar dve godine, dobar ekran, brz otisak prsta... Daleko najpametnija kupovina... Svima preporučujem taj telefon jer je best buy.

Nisi, piše u naslovu teme:)

Jasno mi je da piše u naslovu teme, ali čovek je postavio pitanje i naveo telefone iz mts koji su single sim, p9 lite, a5 2016 i m5, tako da mi je logično bilo da dual sim nije prioritet.

I meni nije bilo jasno da treba biti single SIM, mislio sam da je covek promasio temu - a i realno jeste, svi modeli koje je pomenuo nisu high end :D
Nema high end dual SIM modela kod nasih operatera :(
@fingon, mislim da S3 Duos ima 3 slota (tj. 2 SIMa i SD zasebno), tako da ne moze. Def. nema na XDA nacin da se to uradi (za neke modele znam da moze, ali nisu pravili softver da se to uradi, tipa Note 3, S5)

Poslednja izmena:
Mozda honor 5x,ako nije preveliki. Lep telefon, dual sim je i ima ga novog do 200€ sa garancijom operatera. Jedini minus u odnosu na A5 je kamera ,ali je zato sigurno 100€ jeftiniji.

alfaunits@ napomenuo sam da se izvinjavam da ne bi da otvaram novu temu.
jevta@ Veliki je to telefon honor 5x

Sta bi bio izbor izmedju

Huawei P9 Lite
Samsung A5 2016
Sony Xperia M5

a sta bi bio izbor
Samsung S5
Sony Xperia Z2

*Bice veselo kod ovih telefona kada treba da se menja baterija, jer ovo telefoni se pune/dopunjuju 2-3 puta dnevno (mislim na naprednije korisnike), gledajuci na youtube-u, neki (da ne kazem vecina) se kompletno rasturaju a majstora danas kakvih hoces......

P9 Lite je trenutno nesto jeftiniji, a mozes i obican P9 Lite modovati (ROMom) u Dual SIM varijantu, pa cisto da znas ako je jeftiniji ili jedini dostupan. A5 ne bih uzimao u obzir, jer je sa 2GB RAMa. Takodje, P9 Lite samo uz 3GB. Kada vec gledas ta tri, M5 jedini ima samo 3GB verziju, ali ako nadjes P9 Lite jeftinije sa 3GB onda njega.

Za druga dva isto - primeti se da Z2 radi bolje od S5, verovatno zbog RAMa (i delimicno softvera). Mada je na mom S5 odlicna baterija, i nije integrisana, olako se menja :)

Imace inace tema za Dual SIM Androide, generalno (ovo bi bilo zgodno da bude za high-end)

Ne, postoje obe variajten out of the box. Ali i single SIM moze da se prebaci u Dual SIM, ima u P9 Lite temi bas kako :)

Narode, da postavim i ovde pitanje...Dvoumim se između MiMax i A9pro...Znam šta nudi A9pro, ali mi je MiMax nepoznanica...da li je iko probao/koristio?
Vidim da je podrška solidna, i za 16/2 i 32/3 varijante...

SM-A9000

OK, hvala
Nisu nam svima isti prioriteti. Nisam bio ni svestan koliko me Samsung teroriše svojim bloatom. Ne znam taj njihov model, ali iskreno sumnjam da bi gurao toliko SOT, kada ja instaliram aplikacije koje koristim.
P. S. A tek koliko je dobro kada se telefon puni 2% na minut

Koliko je to para?
Pitam zbog poređenja sa OnePlus 3. Baš sam prezadovoljan telefonom, bogu hvala te pobegoh od Samsunga!
Kako ti izgleda ekran naspram Samsunga? Ja bez SAMOLEDa ne bih mogao iskreno sada, ali OP3 ima neki slican ekran, pa bi mozda usao u obzir, a bas me zanima jer oba slota mogu da koriste WCDMA, sto mi znaci za pozive.

Ja koristim sRGB mod, i prikaz mi je mnogo prijatniji nego na Samsungu. Postoji i taj night mod, uopšte nije rđav :)
Nemam preterane zahteve po pitanju ekrana, osim da meni bude prijatno. A gledam i serije, relativno često :)
Meni je ovo prvi dual sim telefon. Trenutno sam u romingu, kupio neki prepaid paket, i odmah ubacio :) Sviđa mi se kako je rešeno to sa dve kartice.
Mane:
Mnogo je klizav, ta alu leđa. Naručen Spigen, samo da stigne. On će rešiti i problem "starije" optike kamere.
Plastični screen protector (fabrički ugrađen) je bezveze.
U mane ubrajam i imtegrisanu bateriju, i nedostatak slota za mem. card. Ali mi to za sada ne smeta :)

Nazad
Vrh Dno