Šta je novo?

Koji distro probati?

Vecina problema koje navodi probonopd je u principu pogresno ocekivanje da je Wayland protokol i implementacija kompozitora 1:1 zamena za X. Nije, i nije bilo ni planirano da bude. To isto pokriva i KiCad. Uostalom, ako odvojis vreme da procitas odgovor Nate Graham-a, videces da vecina stvari koji su navedeni u Think twice before abandoning X11. Wayland breaks everything!, ima odgovor u Does Wayland really break everything? Mislim da je sav ovaj hype protiv Wayland-a i systemd-a neopravdan - razumem da nekom moze da se ne dopada implementacija, nacin razmisljanja, da neke stvari smatra ogranicenjima, etc. - ali nije da izbor ne postoji. Tu je Artix, Gentoo i puno drugih koji ne koriste systemd, a i mozes koristiti X na vecini okruzenja. Po meni, ako i KDE i Gnome prelaze na Wayland, to ipak ima neku tezinu.

Mnogo je to jednostavnije - kad se logujem, mogu da biram hoću li X ili Wayland. Ako u jednom ne radi ono što mi treba, a u drugom radi, izbor je jasan. Šta stoji iz toga, i šta je razlog da nešto (ne)radi, zanima me kao lanjski sneg.

Pozdrav, lajk sam u ovome.. Kako na konfi iz potpisa namestiti neki linux, na linuxu je potrebno da radi Word of Tanks i Stronghold Crusader od igrica. Nikad nisam probao linxu, pa bih zeleo, al ne znam nista o tome.

Pozdrav, lajk sam u ovome.. Kako na konfi iz potpisa namestiti neki linux, na linuxu je potrebno da radi Word of Tanks i Stronghold Crusader od igrica. Nikad nisam probao linxu, pa bih zeleo, al ne znam nista o tome.
Sa tom grafičkom ne može ni jedan linux koji je namenjen gejmerima. Barem ne što se tiče gotovih rešenja, jer GTX 7xx serija na linuxu zahteva instalaciju legacy nvidia drajvera. Svi moderni linux distroi dolaze sa najnovijim drajverom koji ne radi sa tvojom grafičkom. Zamena nvidia drajvera na linuxu nije jednostavan proces, pogotovo ne za početnika. Možeš da skineš neki distro kao što je Linux Mint, i da korišćenjem njegovog driver managera koji je integrisan, aktiviraš Nvidia 470.xxx drajver. Ali ne očekuj neke impresivne performanse. Bolje ti je da se držiš Windowsa.

Ako se ne varam CPU bi morao biti 4650G, ergo...zar nije integrisana Vega 7 brža od GTX 745!? :unsure:

Ako jeste (a trebalo bi), sem boljih performansi, sa AMD-om ne bi imao nikakvih problema sa drajverima na Linuxu...

Jeste brzi APU kad imam brzi ram, al nemam brzi ram.

Nazad
Vrh Dno