Šta je novo?

Koji distro probati?

Снимак екрана направљен дана 2025-10-20 17-27-16.png

Nesto malo gledam po netu, pojavili su se neki zanimljivi projekti, poput Gnome OS, KDE OS, FydeOS, kao i ChromeOS Flex.
Da li je neko nesto koristio od navedenog ?

To su vise OS za njihovo isprobavanje, i danas-sutra mogu da ih ugase.

Ne znam ni koliko je uopste aktivan taj Serbian, zadnje objave iz 2024
Debian ispod haube sto bi to instalirao, imas MX Linux ili LMDE

Ne bih isntalirao, nego kad ste vec poceli sa tako nekim distroima, ... Inace pise da je iz Avgusta 2025 najnovija verzija.

Jel neko skoro koristio PCLinuxOS ?
Zanimljivo mi sto kazu da je stabilan a rolling distro. Medjutim probao da ga instaliram, darkstar kde zavrsim instalaciju i restart ono opet udje u instalaciju kao da se nista nije desilo, posle opet odradim i uradim restart i izvadim usb on udje u bios, znaci kao da ga nisam ni instalirao.
Probao posle obicnu kde verziju prvo nece da se pokrene instalacija, posle uzeo drugi fles pokrene instalaiju i zakuca pri kraju...
To mi se nikad nije desavalo ranije a probao sam dosta distribucija.

Posto stoji da su ovo "sistem za pravog muškarca" onda nijedan 🤔

Zato sto to vazi za Engleski jezik a ne za Srpski.
Озбиљно? Ја сам изгледа у заблуди цео живот.. Сећам се тога још из основне школе, после сваког знака интерпункције иде размак, па следећа реч.. И, такође српски, енглески се пише малим почетним словом. Такође важи и за енглески ово за размак.

Izvinjavam se moderatorima, ali moram napisati da sam na MacBookPro late 2013 instalirao CachyOS, nema problem sa fanspeed, ne mora da se koristi mbpfan, niti bilo sta.

Vrh Dno