Šta je novo?

Koji CPU kuler je trenutno najbolji ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
nije best bang for the buck,raijintek themis radi manje vise isto a jeftiniji je,dzabe ti toliki font.

Samo sto je kod Themis montaza za AMD moze biti problem.

Posto covek hoce sto jeftinije da prodje a nek uzme LC-CC-120, 19evra a u rangu je sa 212EVO.

Daleko bolji izbor od kulera cije je linkove postavio.

Poslednja izmena:
Јефтиније од lc cc 120 се не исплати узимати.
А за те паре кулер је сасвим пристојан, и тек нешто лошији од 212 ево.

Nije mi plan bi da dam vise para i ovako sam dugo na stock hladnjaku ali mi je buka pocela da smeta pa da promenim.
Videcu onda taj da pazarim.
Jedno pitanje, da se ne dogodi posle problem. Imam Asgard kuciste, napajanje gore stoji, nece smetati jedno drugom?

I ono sto sam bio pitao za adapter za neki drugi socket, jel postoje napajanja sa time?

http://www.lc-power.de/index.php?id=499
Pogledaš specifikacije i vidiš koje sve sokete podržava, a podržava sve aktuelne. :)
Trebalo bi da stane beu problema u tvoje kućište, a opet nije ni teško izmeriti pa uporediti sa dimenzijama kulera, koje takođe imaš na linku gore. ;)

u stvari,lc cc 95 je najbolji i idealan hladnjak za ovo sto ti trazis,jer ti treba zamena za amd stock zbog buke.ako mozes da se ocepis do cc120 odlicno,ako ne i cc 95 ce ti zavrsiti posao.dobra stvar sto ne moras da skidas maticnu,i ne moras da se brines o dimenzijama bilo cega,neuporedivo je tisi i dovoljno dobro hladi za tvoje potrebe.

moci ce sigurno toliko ako si na stocku uspeo toliko,hladi bolje od stocka.za neki ozbiljniji overklok moraces da se ocepis za themis,mada pitanje je koliko se ta investicija isplati (doduse,uvek taj hladnjak mozes sebi da ostavis).ja da sam na tvom mestu bih uzeo lc cc95 poterao koliko moze,i lagano gledao da radim apgrejd cele platforme.

Mislio sam da uzmem 120-cu ali kada sam zvao za cenu u Gigatronu cena je sada 2600din, a 100 je 2290din, sajt nije azuriran. Hteo da uzmem 120 ali sada mi je vec ovo puno da dajem, onda jedino 100 da uzmem. Jedino ako znate negde drugde, ali kolko sam trazio ne vidim da neko ima jos.

Hteo sam bas da uzmem 120, a sada ispadne da je skuplja. Ipak bi, jednog dana kada uzmem nesto novije, da imam dobar hladnjak koji moze da se koristi za sledeci cpu. Sada u ovom trenutku, kada sam vec presao prag do maksimuma kolko bi da dam, jel nema nista za tek malo para sto bi pariralo ovoj 120? Da ne bude da sam doplatio jos 200,300din pa da dobijem nesto mnogo bolje.

Једино половни 212 ево, али ни он није нешто спектакуларно бољи од сс120...

Da, ti su klasa sa cc95.
Hlade malo lošije, ali su dosta bučniji od cc120.

Ipak 2290din u Gigatronu 120. Uzecu ga veceras.
Hvala svima na kosultacijama.

Imam pastu cooler master jos od ranije, da stavim nju ili onu sto dobijem uz hladnjak?

@ Umart
da ne bude da teignorisem, nego vidim da ga nema, bilo ga je u Gigatronu, dosta je bio skuplji.

@ Rusi

Ovo je najpopularniji izbor kod nas, mislim da hladi za sve pare - http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-hyper-212-evo-rr-212e-16pk-r1/comp_comp_cooler/54/1351

Savet vise: Juri na kupujem/prodajem ili na benchmark forum malim oglasima(izlece bas cesto) i mozes da ga upecas bez problema za 2500,00 RSD-a. To bi bio "BEST BANG FOR THE BUCK" sto bi rekli Ameri.

I dalje mislim potpuno isto za Cooler Master Hyper 212 EVO kao i Guru3D :)

Since our budget is on a diet, the packaged cooler would meet the basic needs. However, if you are living in a hot climate and notice that your CPU is constantly running hot, it would be advisable to invest into a third-party cooling system, a good one would be Cooler Master Hyper 212 which is an excellent heat pipe based cooler at a very reasonable price.

Ko je na budzetu, ovo bi bio super izbor da se nadje polovan za 2-2,5k RSD-a na oglasima(mislim to je metal, nema nikakvog rizika sa takvom kupovinom osim da je nepravilno lapovan sto moze da se vidi ako se trazi da se paket otvori pre placanja kuriru). Sto se mene tice ja bih licno lapovao svaki heatsink base obzirom da bih vrv dobio 2-3 stepena ako bih kuler zadrzavao duze vreme. Druga stvar ako se pozeli neki drugi model ovo je JAKO popularan kuler koji se lako prodaje pogotovo ako je kupljen za smesne pare polovan, nema finansijskih gubitaka za one koji brinu o tome. Ako se bilo kada pozeli bolji model sa boljim performansama ovo se prodaje kao od sale ;) Mislim ne zanima me ova kategorija kulera i pogresna je tema totalno ali vidim sta ceo svet vozi i sta je popularno, cega ima dosta - cena polovnog je niza a to covek trazi(video sam da je jedan prodat za 18e na kupujem/prodajem, polovan naravno :) ). Da jurim tu kategoriju ovo bi bio moj prvi izbor - samo moje skromno misljenje...

Poslednja izmena:
Namontirano. Potrajalo je sve ovo, prvo ciscenje kucista kompresorom (neverovatno kolko se nakupi prasine za 2,3 mesece), montiranje hladnjaka, zatim sta raditi sa ventom sa strane koji vise ne moze da stoji na gornjoj poziciji od hladnjaka, pa sam odlucio da ga namotiram na hladnjak sa suprotne strane gde sam dobio odlican protok vazduha, gde vent dobijen uz hladnjak duva u njega, zatim jedan pripomaze da izvuce (taj visak vent sto je bio koji radi na 1200rpm) i zadnji sa kucista izvlaci koji je tu uvek i stajao do 2000rpm.
U stand-by je temp. palao za oko 12,13C sto je sada oko 24-27C. E sada da resim jedan problem jer mi u BIOS-u stoji da uvek maksimalno okrece (100%) vent. za CPU. tj. ovaj novi.

Kako ovde najbolje da podesim?

Ne zelim da ga okrece na 100% kada je stand-by nego po potrebi da povecava jer se ipak cuje sada na 1700rpm kolko mu je maks. brzina .

Ostale ventove kontrolisem kontrolerom gde sam svima odredio da okrecu 1000rpm, tako su necujni. Po potrebi uvek mogu pojacati.

---

Posle novog hladnjaka
2014-12-12_1737.png

Pre novog hladnjaka
2014-12-12_1351.png

Podesio sam za smart fan 40, a za min. fan speed 50. Kako se priblizava parametru 40 pojacava vent. preko 40 je onda vent. na 100%. To je bas onako kako mi treba, kada se aktivira na duze i ozbiljnije proces da krene da se hladi, a ovako je u mlakom rezimu.

Inace ovo je fenomenalno!
2014-12-12_1831.png

Par minuta pod torture testom (small FFTs). Ne moze da probije 40C, a kada sam iskljucio taj dopunski vent. otislo je na 41C (ipak je tu sada dodatni komad plastike koji prilkom isklucenja smeta da primarni vent. hladi kroz njega). Nije mi sada u interesu da mi stoji 1h i duze, samo sam probe radi odradio. Ali samo poredjenja radi, pre montaze novog hladnjaka cpu je isao na 71C za istih par minuta cak i krace, a TMPIN0 (north bridge) 63C pa i vise.

Po prvi put cujem HDD-ove kako rade :D

Ovo je stvarno odlicna investicija. Hvala svima na predlogu i sto se potegla dobra diskusija da se spomenu jos neki hladnjaci vredi kupovine.

Ovih dana bi mogao malo CPU jos da podignem sa 3.22Ghz :)

Niko mi nije odgovorio u temi koju sam otvorio vezano za TT water 2.0 extreme, da li je isplatljivo uzimati, pa reko da pitam i ovde posto planiram veoma uskoro da uzmem kuciste to hladjenje i maticnu

Niko mi nije odgovorio u temi koju sam otvorio vezano za TT water 2.0 extreme, da li je isplatljivo uzimati, pa reko da pitam i ovde posto planiram veoma uskoro da uzmem kuciste to hladjenje i maticnu

U kom smislu isplativo ? Hladjenje je sasvim ok i radi korektno za te pare, samo ako mozes da ga nadjes. Mada kod nas koliko mi se cine ljudi se vise opredeljuju za Cooler Master solucije zbog dostupnosti, ali moze i TT da se nadje ja mislim.

Ovako planiram uskoro da uzmem 8320,planiram da klokuje dokle mogu.Imam ovaj cm 212+ dobar kuler,ali osecam da me ogranciava.

Moja zelja je neki kuler na principu zatvorenog sistema vodenog hladjenja.Vidim dosta ljudi mi ovde savetuje Noctua D14.
E sad ja ne bih noctu-u zbog glomaznosti.

Jel ima neki kuler da je osetno bolji od nje.Meni se svideo onaj CM Neptun 280

I koliko monje temperature bi mogao ocekivati u odnosu na moj 212+

Idi na Nepton 240m. Noviji, bolji i tisi tip ventilatora ide uz njega.

Ali ide i neki stepen viša temperatura nego na 280m...
Ali kome to nije bitno, a i zbog mesta u kućištu, slobodno neka uzme 240m. :)

Poslednja izmena:
Pa koliko bi mogao da ocekujem bolje temperature u odnosu na ovaj moj 212+,jer me sad temperature bedace:trust:.Jer hteo bi u buducnosti da izvucem maksimum iz kloka.
I koliki je pomak u odnosu na D14(posto je razlika u ceni oko 4000)

I cim optereti malo racunar da ima mlaznjak pored stola. Ja sam zrtvovao 2-3 stepena razlike u odnosu na ludacku buku koju ti ventilatori proizvode. Onom ko ih je osmislio bih pucao u kolena. Pogledaj koji proc ima. Pa ovu moju "vurunu" naklokovanu i na 1.45 vcore hladi ispod 50c pod linx-om i prime95.

E pa taj proc planiram,odlicno znaci glatko moze da ga hladi na vecim voltazama i vecem kloku?*** jeftinija je Noctua ali mi se ne svidja da imam aliena koji hoce da mi izbije iz kucista.

https://www.youtube.com/watch?v=ghCw28G6t5Y

sunce mu ovo ko avion na 12v:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno