pa razmisljam i o tom cm vodenom r120, jeste malo skuplje ali najbitinije mi je da ohladim proc sto vise i sa sto manje buke... mislim da imam averziju prema vodenim nekako mi vazduh sigurniji i manje komplikovan,... te kondezacija te ovo te ono, komplikovaniji sistemu celini, pa pumpica koja moze da rikne,... ovde moze fan da crkne ali lako ga ja zameniti, a jos ako je veliki hs nece biti frke da se ladi malo i bez fana...
sta od vazdusnih uzeti da extra 'ladi, extra je tiho, pa eto okvirno 50e moze i vise za recimo zalmana i sl.
i nije mi bitno da imam sta niko nema vec da to 'ladi tiho...
prvi cooler koji sam video je sonic tower, dopao mi se, pa sam ugledao tt big typhon VX, zatim scithy ninja(cini mi se da je bolji od infinity),... evo sada zalman,... manje vise do sada sam samo gledao slike i na osnovu toga donosio zakljucke, nisam bas video neke testove uporedne ovih coolera.
u kucistu imam mesta pa mi nije problem staviti bilo koji od ovih. Kuciste je odlicno provetreno 2x12+psu12, 2x9 i kod hdd 3x9... Sad stavljam i na mem cyclon i jos samo cooler da resim.