Šta je novo?

koji cooler?

Hornet

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Zalman CNPS9500 ili thermaltake BigTyp sta ce biti bolje za core duo 6400 i gigabyte GA-965P-DS4? razlika u ceni nije bas mala a da li je i opravdana?koji je laksi za montazu i ima li nekakvih problema u montazi ovih velikih cooler-a na ovu plocu...

TT Big Typhoon je bolji, a cak i jeftiniji.

Tesko da je bolji Zalman, pogotovo ako se gleda buka/perfomanse odnos, Zalman ima 92mm fan i jednostavno ne moze da dobije jer je u startu osakacen.

Pa dobro, :d, čovek je generalni zastupnik za Zalman, oglašava se na (najlažovskijem sajtu) PCBerzi...
Nemoj sad da nekom kvariš pos`o... :)

posto jos nisam pazario 'ladnjak a inace sam odvojio ~50e ne znam za koji da se odlucim, cas scithe ninja, cas taj tt b.tiph vx, pa sonic tower...
treba mi tisine, ali cu i da ocujem pa treba i da ladi dobro, naravno sa 12icom fan.. a u kucistu mesta imaaaa ohoo hoo pa nije to problem

Poslednja izmena:
pa ako ti treba dobro hladjenje sa malo buke mozda da razmislis o vodenom hladjenju coolermaster mini r120 (valjda je to naziv vidi na cm sajtu). Udari search pa razmisli, ja sam isto razmisljao koji cooler, pa sam malo citao po benchu i sto se hladjenja za cpu tiche to mi se cihini ko najbolja varijanta (70tak evra kosta), a deluje jako jednostavno za montiranje sto je jako bitno.

Zasto onda ne Zalman CNPS 9700 ,koristi 110mm fan (umesto 92mm fan-a na CNPS 9500),njegova cena je oko 65 eura.Bices garant jedini Baja u SRB zemlji sa takvom zverkom u kompu.Bices omiljeni u drustvu, ha ,ha ,ha ,....

pa razmisljam i o tom cm vodenom r120, jeste malo skuplje ali najbitinije mi je da ohladim proc sto vise i sa sto manje buke... mislim da imam averziju prema vodenim nekako mi vazduh sigurniji i manje komplikovan,... te kondezacija te ovo te ono, komplikovaniji sistemu celini, pa pumpica koja moze da rikne,... ovde moze fan da crkne ali lako ga ja zameniti, a jos ako je veliki hs nece biti frke da se ladi malo i bez fana...

sta od vazdusnih uzeti da extra 'ladi, extra je tiho, pa eto okvirno 50e moze i vise za recimo zalmana i sl.
i nije mi bitno da imam sta niko nema vec da to 'ladi tiho...

prvi cooler koji sam video je sonic tower, dopao mi se, pa sam ugledao tt big typhon VX, zatim scithy ninja(cini mi se da je bolji od infinity),... evo sada zalman,... manje vise do sada sam samo gledao slike i na osnovu toga donosio zakljucke, nisam bas video neke testove uporedne ovih coolera.
u kucistu imam mesta pa mi nije problem staviti bilo koji od ovih. Kuciste je odlicno provetreno 2x12+psu12, 2x9 i kod hdd 3x9... Sad stavljam i na mem cyclon i jos samo cooler da resim.

Poslednja izmena:
@Benchaman imam TT tajfun i svaka preporuka za njega,extra hladi i nista se necuje,uopste ti ne treba taj silent tower jer se i ovaj ne cuje.
Po testovima je najbolji taj ninja i ja bih njega uzeo ako ima istu cenu ko tajfun,a ako ne uzimaj TT i nema da te glava boli.

Ninja bi trebalo i da je jeftiniji od TT Typhoon-a, 3-4 E od obicne i 6-7 od VX verzije. Jedino ne znam ima li jos koji na stanju.

Ninja ce dobiti TT-a na veoma malom rpm-u, preko 1000 obrtaja su vec izjedaceni, a preko 1300 Ninja nema sta da trazi pored tajfuna.

i ja sam u istom dilemi.
danas sam drzao u ruci bt i mini typhoon.

ovaj bt je stvarno big, znaci bolesno velik...

Koliko je mini typhoon losiji od ovog big?
Pitam, jer ima mini typhoon value pack, sto znaci da se u kompletu dobijaju i 2 ventiralora koja hlade nort brigde i ram memoriju. Po ceni su isti big i ovaj mini value pack.
Na ovaj nacin, ne bih morao da montiram aktivni hladnjak na north brigde, pa mi je dosta zanimljiv.

spustila mi se temp ugradnjom nove gpu i cyclo za mem...i to mnogo, nesto nije u redu... 29c!!!! dok ovo kuckam

uzas, meni nece ni trebati novi cooler no uzecu neki trebace za c2d

spustila mi se temp ugradnjom nove gpu i cyclo za mem...i to mnogo, nesto nije u redu... 29c!!!! dok ovo kuckam

uzas, meni nece ni trebati novi cooler no uzecu neki trebace za c2d

Koju si grafičku ranije imao i šta je to cyclo za mem?

imam Big Typhoon u masini i takodje mogu da potvrdim da je izuzetno tih i jako dobro radi svoj posao cak i pri zescem OC-u nikad nisam video visoke temperature, ne secam se da li je ikad bilo preko 42 i to u starom kucistu CM Centurion, u TT Armor je jos hladniji i cooler dise punim plucima.

Ali se ne moze naci kod nas, plus kad bi se nabavljao iz inostranstva bio bi preko 60 eura.

mislim da bi bio jako dobar, ja planiram da ga zadrzim kad budem radio upgrade na c2d, mada bi bilo najbolje da se javi neko ko ima c2d i BT, vidjao sam po forumima da ljudi imaju tu kombinaciju ali nemam licna iskustva

Vrh Dno