Šta je novo?

koji cooler?

Hornet

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Zalman CNPS9500 ili thermaltake BigTyp sta ce biti bolje za core duo 6400 i gigabyte GA-965P-DS4? razlika u ceni nije bas mala a da li je i opravdana?koji je laksi za montazu i ima li nekakvih problema u montazi ovih velikih cooler-a na ovu plocu...

Ooooo Misko, neka ti je sa srecom C2D!

da ne otvaram novi topic.
sta mislite o ovom kuleru za north bridge: Thermaltake Extreme Spirit II ?

uzecu i ja BT uskoro, pa cu preneti utiske (imam vec c2d 6300)

Mislim da je TT Big Typhoon VX trenutno best buy. Imam ga, odlicno hladi, uz to je veoma tih. Preporuka.

Misko, kako si modovao tvog Typhoon VX-a?

Misko, kako si modovao tvog Typhoon VX-a?

Za sad je samo poliran, postoje mnogi vidovi mod-a, jedan kaze da je dobro da se popune supljine nekom plastikom ili cime vec (gledano odozgo kad je skinut fan svaka grupa rebara ne ide do kraja tj. ima ~1.5cm lufta) naletao sam da lepe male HS (one za ram ili za ram graficke) dole na bazu, ono sto cu ja da probam je: 2 fan-a i takodje cu popuniti supljine samo sto cu to da uradim tako sto cu da razmaknem rebra pa da budu od ivice do ivice.

Prilozi

• IMG_1616.jpg
    IMG_1616.jpg
    123.4 KB · Pregleda: 145
Koliko je bucnije, s obzirom da dolje ide osmica?

Interesantno bas bih voleo da vidim kako radi taj tvoj mod sa dva venta, ja planiram da zamenim onaj originalni TT-ov vent sa BT-a sa ovim:
YS Tech 120 mm FD 121225LB (2F2)
protok: 106 m³/h
glasnoca: 30 dBa

Kako si prikacio tu 8-icu?
Kad budem skida ventilator uzecu i ja da ispoliram bazu, mada mi se cini kao poprilicno glatka, koliko si dobio stepena poliranjem?

Poslednja izmena:
Ala si ga uglancao, svaka cast :)

Za ovo mi je trebalo 2x2.5h, znaci 4-5h ukupno, koristio sam 600-1000-1500-2000 i posle "malo" polir pastom mada to nije neophodno 2000darka posle pola sata trljanja postane toalet papir :d , ono sto je mnogo bitnije nego da bude ovako je da to bude ravno, ali bas ravno, da biste to utvrdili po mom misljenju najbolje je sa kap testom, stavis malecnu kapljicu vode u centar i prislonis na prozor sa spoljasnje strane i gledas iznutra ako je ravno ona ce da pokrije kompletno bazu, nece imati dzepove niti ce je biti vise na nekom mestu (a to se sve lepo vidi kroz staklo sa unutrasnje strane), cak ce se cooler zalepiti i trebace sila da ga odlepite, moci cete samo da ga "vozite" po staklu gore-dole. Da biste ga tako ispolirali morati pritisnuti prstom u sredinu coolera, da ne bi jedna strana bila vise polirana nego druga, sad je jasnije zasto sam morao iz 2x, jer posle 2h drndanja riknes, zuljevi na prstu itd, ali dobro sa rezultatom sam zadovoljan :)

p.s. Ako nekoga zanima polir pasta je slovenacki Purol.

@face nisi izgleda svestan sta su sve ljudi da urade za bolji OC rezultat, tih 2 stepena moze da znaci mnogo u stabilnosti na nekoj visokoj frekvenciji.

@positive fabricki uopste nije losh, skoro pa idealan mi se cinio, dobitak u temperaturi Miska nije veliki ali je za odredjenu usku grupu ljudi jako bitan

Za pocetak vcore 1.35V, proc na 450x7=3150 u idle imam oko 43-44C mereno Core Tempom, u max load-u oko 58C, cooler je TT BT fan je na 800!!! RPM-a, za sad bez 8-ice, znaci samo 12cm fan na 800rpm-a, ono sto je bitno je da vam hp cevi budu horizontalno postavljene, (cooler mozete da postavite tako da cevi idu ka podu odnosno ka napajanju, ili da budu u horizontali, posto kad su u horizontali gravitacija nema uticaja, fluid izgleda da se lakse (brze) krece pa verovatno odatle i bolji rezultati), i da pastu mazete ovako (tako kaze AS na zvanicnom sajtu da je bolje, znaci samo napravite crtu 1mm sirine i 1mm visine otprilike ove duzine ka na slici) a i ja u testovima sam zakljucio da je bolje verovatno iz 2 razloga, prvi ovako direktno mazete tamo gde je najpotrebnije tj. iznad jezgara, drugi sto su heatsprederi na Intel procesorima katastrofa pa razmazivanjem u tankom sloju dovodi da cpu prianja samo na par mesta, barem su moja iskustva takva.

p.s. Kad cooler radi na minimumu fabricki tj. 1300rpm-a u idle-u mi je ispod 40C, a u load-u max 51-52C

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
razmisljam se da uzmem doticni cooler za X2 3800, ali me malo brine tezina coolera, posto se montira na postojeci bracket...

My big typhoon has killed my pc!

My BT vx has just snaped my cpu mounting bracket, and fallen off of of my oc'ed 165 and landed on my graphics card. I dont know what the damage is, but to be honest, im fearing the worst. It happened while i was out, and i was folding on both cores at the time. This could not have happened at a worse time to be honest. Im moving in a couple of days adn i wont have time to get it sorted, and that is if Asus ever reply to my mail asking them if i can order a new bracket, to see what the dameage is.

Be aware that with the wieght of the BT VX, it can snap the black bracket on a 939 socket and fall off!

This kida sucks, because i dont think TT or asus are going to particularly care about my problem. does anywhere know where i can get a new "lotes" 939 mount bracket? i have the broken one unscrewed now.

http://www.overclock.net/amd-air-cooling/134802-my-big-typhoon-has-killed-my.html

zbog ovoga sam se malo zapitao....

da li postoji neki drugi cooler koji bi mogao da pogledam, bitno mi je da je tih. oc procesora je umeren..

Poslednja izmena:
momci ja taj cooler imam vise od godinu dana, kuciste sam pomerio barem 30 puta, otvarao zatvarao, stavljao ga horizontalno i nikad ni najmanji problem, naravno pri srafljenju coolera treba paziti koliko jako pritiskate da ne bi ploca prsla

sto se tice AMD-a VX se ne srafi...postavlja se kao box cooler...

@ Misko

ima li neko alternativno resenje, da je tiho, da ne bude glomazno

mozda CM Hyper TX

RR-DCH-S9U1-GP_01.jpg

Poslednja izmena:
Montirao sam BT pre neku noc i trebalo mi je nekoliko sati :mad: :smash:
Kuler je stvarno necujan i vredi i para i truda.

ono sto je bitno je da vam hp cevi budu horizontalno postavljene, (cooler mozete da postavite tako da cevi idu ka podu odnosno ka napajanju, ili da budu u horizontali, posto kad su u horizontali gravitacija nema uticaja, fluid izgleda da se lakse (brze) krece pa verovatno odatle i bolji rezultati)

Kad se postave cevi da stoje horizontalno, onda vazduh koji prolazi kroz kuler ide vertikalno, prema napajanju i grafickoj.
A kad se postave cevi vertikalno, onda vazduh ide horizontalno, tj. lakse izlazi iz kucista, jer izlazi direktno na ventilatore ispod napajanja.
Montirao sam kuler tako da cevi stoje vertikalno, zbog protoka vazduha, i nisam probao da okrenem kuler.

Treba uskoro da menjam ta dva ventilatora pozadi i moracu svakako da skidam BT :mad: da bi ih promenio pa cu tad da probam da okrenem kuler da vidim rezultate.

Rezultati: c2d 6300 oc na 2,56 idle 51-52, full load (dual prime) 63-64, mereno core temp.

Poslednja izmena:
default voltaza za proc.

to je temp sa samo jednim od 2 ventilatora pozadi (treba da stavim neke tise, ovi su dosta bucni, pa drzim samo 1).

i ventilator je BT ali obican, znaci nije VX (nije bilo u radnji i ko zna kad ce biti...), tako da nema regulaciju obrtaja i radi na 1300 (min u varijanti vx-a).

na koliko ti radi BT kad imas samo 55 stepeni za taj klok?

Poslednja izmena:
Vrh Dno