Evo, svečano objavljujem da sam kupio NEC-a. Odluka je pala na njega iz više razloga. Prvo što imam poverenje u to ime, koje postoji jako dugo i koje se vezuje kako za velike računarske sisteme tako i audio/video tehnologije. A drugi i najjači razlog je to što na njega niko nije imao primedbe, dok su zaraćeni tabori korisnika LG-a i LiteOn-a uvek imali šta da zamere konkurenciji.
Iako se ne može pohvaliti velikom brzinom u radu, NR-9300A je tih, robustan i pouzdan uređaj koji pravi veoma kvalitetne snimke, a sa poslednjom verzijom firmvera (v2.11) podržava Mt. Rainer i overburn. Prema testu Digit-Life-a NR-9300A bez problema kopira 780MB. Jednino mi je žao što ga više nema u crnoj boji.
Zamerki ima malo, ali bi se one na prvom mestu odnosile na spori DAE-a (Digital Audio Extraction) od svega 24x, što je naspram Asus-ovih 51x zaista malo. Uređaj nije munja i u Mt Rainer režimu, ali s obzirom na kvalitet i pouzdanost koju pruža to mu se može oprostiti. Poslednji i ne tako veliki minus je to što se uz uređaj ne dobija ama baš ništa, a i košta par € više od konkurencije, ali to valjda nije tako bitno ako uzmete u obzir ponudu na tržištu.

Za sve koji žele dobar CDRW, NEC je pravo rešenje.