Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Filo je napisao(la):
OK
Sto se tice "kvaliteta" mislim da kod nas mozes kupiti i KAV i Norton i NOD32, koji su poznatiji od AVG-a
samo je pitanje za koje pare i koliko ce te kostati serverske licence.
A i pretplata im je uglavnom godinu dana, pa i to na kraju podigne cenu.

Uzet je KAV i to prilicno jeftino. Nekih 60-tak hiljada dinara za 100 licenci.

Treba mi nečije iskustvo u vezi Avast-a i Nod 32, sem što je razlika u ceni zanima me koliko Avast opterećuje ''mašinu''. Na Duronu 850, Asus A7V-E, GF 4... sasvim lepo radi Nod 32, a vidim da dosta ljudi koristi Avast, pa me zanimaju razlike. Na novom računaru mi je KAV 5.0.121 i nemam nameru da ga menjam jer je odličan, a i u decembarskom Mikru ima oglas za kupoviniu istog (nisam zagledao koja je verzija u pitanju) po ceni od oko 1000 din. što i ne izgleda mnogo. E sad on mnogo ''guši'' onu staru ''mašinu'' pa sam zato prinuđen da koristim neke alternativne AV programe. Probao sam većinu free AV programa i nisu me impresionirali (Avast nisam probao).
Molim za ''normalne'' komentare, ne tipa ja preferiram ovaj ili onaj AV. Nisam sentimentalno vezan ni za jedan i dosta često ih menjam i isprobavam. Trenutno sam zadovoljan sa gore pomenutim AV, ali nikad se nezna.

Instalirao sam večeras Kaspersky 5.0.121. ali mi ne radi upadate, napiše mi "updater failed to connect with update server. Check your internet settings."

Nemam nikakav firewall koji bi eventualno pravio probleme, a kad sam ovaj KAV nedavno instalirao na drugom računaru updater je radio normalno.
Zna li neko u čemu bi mogao biti problem? Sama dial-up internet konekcija radi bez problema.

I zašto ne radi www.kaspersky.com ?

KAV za update koristi podešavanja iz IE. Prvo moraš da otvoriš IE i odeš s njime na internet jedanput, i tek tada KAV ima potrebne podatke za update.
A možda nešto drugo ne radi dobro kod tebe jer i ovaj sajt Kaspera meni radi.

Neko ko... je napisao(la):
KAV za update koristi podešavanja iz IE. Prvo moraš da otvoriš IE i odeš s njime na internet jedanput, i tek tada KAV ima potrebne podatke za update.
A možda nešto drugo ne radi dobro kod tebe jer i ovaj sajt Kaspera meni radi.
To sam uradio i opet ne radi. Inače za internet koristim Operu, ponekad i IE, sad sam se konektovao preko IE i opet ne radi update za KAV 5. Prije nekih mjesec dana sam instalirao isti KAV na stari računar i radilo je normalno bez ikakvog mog ručnog podešavanja u IE koji ionako vrlo rijetko koristim.

I čudno mi je da tebi radi www.kaspersky.com a meni ne radi (nekad je radio bez problema), ne radi mi ni sad ni u zadnje vrijeme na starom računaru, ni kad idem preko Opere ni sa IE. Dok mi www.kaspersky.ru radi normalno. U čemu može biti problem?!

Koja je razlika izmedju KAV Personal i Personal PRO verzije, PRO je teza skoro 14MB iako mi OPERIC kaze da nema skoro nikakve razlike?

u pro verziji imas vise opcija za podesavanje,u personal samo nekoliko glavnih opcija,ostalo bi trebalo biti isto :)

ako pozuris moci ces da kupis legalan licenciran kav za 999din jos koji dan

npr. 999din nije neka para-potrosis svaki dan i vise, a neces se smarati sa jurenjem krekova na warez sajtovima u narednih par godina
i ako se vec kunes u kasperski potrosi malo para na legalan softver i kupi program koji ti je zakletva
btw. to nije ponuda za firme nego za kucne korisnike

Poslednja izmena:
Reci gde, brzo. Toliko sam ocajan da bih kupio.

P.S. Ma i ja se zezam. Umesto da sam kupio za 300 din. ja se zezam i skidam 25 mega i sada mi jos ne radi... mislim, ne radi kako bi trebalo da radi zbog problema kojeg si ti spomenuo...

Poslednja izmena:
pa lakse mi je da se smaram po warez sajtovima nego da placam nesto sto ne moram. slazem se da uopste nije velika suma za ovako dobar proizvod, ali ako ne moram, necu da placam ;)

imam AVP 4.5 al nece da se update-uje,kaze invalid source blah blah.Jel to prso update server ili moj AVP???jel moze neko da mi poshalje link za AVP 4.5 ako ne moze na tread-u onda na private?
i da ,deshava mi se da iako ne radim nishta na netu kompjuterchici svetle i skidaju neshto ko ludi a ni jedan program nije upaljen.Skaniram sa AVP 4.5 dok je josh radio i ne nadje nishta,a meni opasno smrdi na neki virus!!Pa jel ima nekih popularnih trojanaca za koje treba da se skine remover>>??

aj ...

Ovde sam nedavno izložio problem da ni sa jednim internet browserom nisam mogao pristupiti sajtu kaspersky.com, ali ni nekim drugim antivirusnim sajtovima (symantec, sophos...), nije mi radio ni update za Kasperskog, ni za verziju 5 ni za 4.5, ali je za 3.5 radilo. Pomogao mi je neko na drugom forumu ko je rekao da je neki virus ubacio blokadu pristupa antivirusnim sajtovima i update serverima za Kasperskog.

Pronađi na C particiji fajl hosts, nema ekstenziju, otvori ga sa notepadom i pogledaj da li ispod teksta koji opisuje svrhu tog fajla (te linije počinu sa #) stoje neke internet adrese, ako bilo šta stoji obriši i snimi fajl, ne bi ga onda bilo loše postaviti na read only da se to ne bi ponavljalo. Meni je ovo pomoglo.

Ako ovo ne pomogne probaj reinstalirati Kasperskog, ili instaliraj verziju 5.

Sretno

Evo dok ovo pisem upravo skidam update-ove za McAfee antivirus(cak njih 175!!!);pa me zanima da li neko ima iskustva s njim.ja sam cuo da je odlican-medju prvih pet rangiranih danas...
p.s. moze neko i da me uputi na stranicu ovog topica ako je negde bilo reci o njemu,posto je 13 str. do jaja mnogo...he,he!!hvala

Nesto nije bilo u redu sa ovim mcafee-jem...kucao mi je komp svaki put kad skeniram!
Zato sam danas nabavio pc-cillin 2005!!!neverovatno je dobar.prezadovoljan sam..ne gusi masinu,sve mi je na kompu detektovao sto sam imao!sve!i spayware i adware i sve te nasilne programe

Koji mcaffe si imao?ja sam sa verzijom 9.0 tj.2005.Za sad bez problema.Mada imam ceo komplet njihov(antivirus,firewall,privacy service i anti spam).
O kakvim 175 updejta se radi?

P.S.Gde si ga kupio? ;)

Vader je napisao(la):
Ovde sam nedavno izložio problem da ni sa jednim internet browserom nisam mogao pristupiti sajtu kaspersky.com, ali ni nekim drugim antivirusnim sajtovima (symantec, sophos...), nije mi radio ni update za Kasperskog, ni za verziju 5 ni za 4.5, ali je za 3.5 radilo. Pomogao mi je neko na drugom forumu ko je rekao da je neki virus ubacio blokadu pristupa antivirusnim sajtovima i update serverima za Kasperskog.

Pronađi na C particiji fajl hosts, nema ekstenziju, otvori ga sa notepadom i pogledaj da li ispod teksta koji opisuje svrhu tog fajla (te linije počinu sa #) stoje neke internet adrese, ako bilo šta stoji obriši i snimi fajl, ne bi ga onda bilo loše postaviti na read only da se to ne bi ponavljalo. Meni je ovo pomoglo.

Ako ovo ne pomogne probaj reinstalirati Kasperskog, ili instaliraj verziju 5.

Sretno

Imao sam slicnih problema sa verzijom 5.kusur, nakon reinstalacije apdejt je proradio. Na drugom racunaru mi se desilo nesto slicno, ali opet drugacije, ponekad je uspevao da skine apdejt, a ponekad nije ispisujuci ranije pomenutu poruku i uopste nisam otkrio zasto. Na nekoliko racunara sam instalirao istu verziju KAV-a i sve je radilo normalno. Sve instalacije su bile na nove racunare. :wall: :wall: :wall:

srki je napisao(la):
Koji mcaffe si imao?ja sam sa verzijom 9.0 tj.2005.Za sad bez problema.Mada imam ceo komplet njihov(antivirus,firewall,privacy service i anti spam).
O kakvim 175 updejta se radi?

P.S.Gde si ga kupio? ;)
Ma nisam ni izvalio da je verzija 7.03.Ortak mi je iskopirao neke programe,pa sam ga tu nasao(samo antivirus).i naravno skidao sam update od 25Mb!!!
Ali nesto nije bilo u redu s njim.kucao mi je komp..
Tako da sam vec sutradan nabavio cillin 2005,koji je odlican!
Na testu sa onih 593 virusa nasao je 587!sto je ok
Aj javi mi bas koliko je taj mcafee prepoznao.bas me zanima..

bas u ovoj temi se pisalo da su svi AVovi nasli ~588 virusa, ali taj uzorak virusa uopste nije reprezentativan zato sto su jako matori

operic je napisao(la):
bas u ovoj temi se pisalo da su svi AVovi nasli ~588 virusa, ali taj uzorak virusa uopste nije reprezentativan zato sto su jako matori
Da,video sam,ali bar ti daje neku sliku o AVeu!jer ima i onih koji nisu prepoznali ni 550...

Poshto se NOD32 skrshio ( mojom zaslugom, vishe ne moze da se reinstalira bez reinstalacije Wina-a ), instalirao sam 'famozni' AVAST!. Prva reakcija je da 'nije losh' ali nekako nije to 'to'...Recimo veoma sporo skenira MP3 shto nervira...

Dajte neke utiske, ali samo oni koji su koristile vishe AV...posebno AVAST.

.

Poslednja izmena:
Zna li neko nesto o Norton 2005 i Mcafee 2005 verziji antivirus programa?Koji je bolji i sl.Chitao sam da imaju nov "engine" i da su dosta poboljshani.Ako neko ima sajt sa testom neka ga copy.Bio bih zahvalan...

Mogu ti reci da sam ja iz istog razloga isprobao nortona 2005 misleci da je poboljsao engine medjutim opet nenormalno smara i stavio sam nod 32 sto se tice testova koliko sam vidio neke srednja zalost, sve u svemu po meni ne vredi i dalje je ne pristupacan sto se tice brzine i smaranja sistema mcafee nisam probao.

A sta fali Avast Home antivirusu?
Besplatan je dozivotno

Filo je napisao(la):
A sta fali Avast Home antivirusu?
Besplatan je dozivotno
Nista! Ja koristim professional ali nikakve drasticne razlike nema u odnosu na home verziju. To je najbolje besplatno resenje.

dundjer je napisao(la):
Brz ali losh. Dosta mu virusa proleti u toj brzini skeniranja, a chesto daje i lazhne uzbune. Dosta se pouzdaje na heuristiku, a baza mu je slaba i relativno retko je dopunjavaju...sve u svemu, moguce je da ce manje da ti zauzme resursa, ali cesh svakako sa NOD32 imati vece shanse da neshto zakachish.
Ako ti nije problem da s vremena na vreme formatirash mashinu zbog djubreta koje je proshlo pored NODa, onda stavi NOD.
Ako zhelish veliki stepen sigurnosti, a da ipak sachekash par sekundi vishe za otvaranje programa - KAV.
Mislim da format duzhe traje (pa makar imao i image) u odnosu na vreme koje ti KAV "oduzme" tokom rada na mashini.
Moj savet - ostani na KAV-u. Ne kazhe narod za dzhabe - strpljen, spashen :)

daj covece ... sad ga odvali i ostade ziv ..... :trust:

ovo pricas iz iskustva ili sta?? pouzdas u domace "objaktivne" casopise khm"mikro"khm, i ostalu boraniju

ma daj ...... daj da cujem sta je proletelo .... pa da probam .... ESET izbacuje definicije svaki dan, a ponekad i par puta dnevno ... po potrebi .... znaju ljudi posao ...

http://www.virusbtn.com/
http://www.icsalabs.com/
http://www.check-mark.com/
http://www.firewallguide.com/anti-virus.htm

Za reference i nagrade koje NOD ima na svetskom nivou http://www.nod32.com.au/

iz pouzdanih izvora znam da NOD stiti i gomilu domacih firmi, corporate i enterprise varijante ...

Microsoft Release Labs Renews Its License With Eset’s NOD32 Anti-Virus Software
NOD32 Selected to Protect Microsoft Software from Viruses and Worms for the Fourth Year

08/26/2004 (San Diego)
Eset, a global provider of next generation virus protection , today announced that Microsoft renewed its corporate license to use NOD32 anti-virus software in its release labs. This marks the fourth consecutive year that Microsoft's release labs have been using NOD32 to scan for viruses and worms.

“Having a reliable and effective anti-virus software solution is necessary for enterprises, however with so many factors to consider such as performance, detection, speed, and cost, selecting the best product can be a difficult decision,” said Eset CEO Anton Zajac. “We're pleased that Microsoft has once again recognized the value of NOD32's performance and has chosen to renew its corporate license for the fourth consecutive year. By using our advanced heuristics technology, Microsoft can be assured that they are utilizing the most advanced technology available to safeguard their customers from new, emerging threats.”

Hajzl je napisao(la):
daj covece ... sad ga odvali i ostade ziv ..... :trust:

ovo pricas iz iskustva ili sta?? pouzdas u domace "objaktivne" casopise khm"mikro"khm, i ostalu boraniju

ma daj ...... daj da cujem sta je proletelo .... pa da probam .... ESET izbacuje definicije svaki dan, a ponekad i par puta dnevno ... po potrebi .... znaju ljudi posao ...

http://www.virusbtn.com/
http://www.icsalabs.com/
http://www.check-mark.com/
http://www.firewallguide.com/anti-virus.htm

E pa ti ga sad bash uprska totalno - ne treba gora kritika NODa od ove tvoje pohvale - kazhesh izbacuju definicije svaki dan, a ponekad i cheshce...e svaka im chast, bash znaju posao :)
Kaspersky napr. izbacuje definicije na svaki sat, znachi bar 20 puta cheshce od ove za tebe pohvalne brzine :)
Dobro, on je najredovniju u tome, ali imash i druge proizvodjache koji to cheshce rade od NODa.

A ove linkove koje si dao, pogledaj malo bolje - na svakom od testova napr. Virus Bulletina, nagradu 100% dobije bar 10 razlichitih programa - da li to znachi da su svi podjednako dobri? Imash po netu dosta diskusija oko ovih Virus Bulletin testova, pa prochitaj...

Inache, bila je ovde ili na nekom drugom forumu neka baza od nekih 600 prastarih virusa. Kada ih NOD skenira, ne nadje oko 50 njih - iako su stari poprilichno.
Znachi, ni heuristika ni to "brzo" dopunjavanje baza od chak jednom dnevno mu ne pomazhu da nadje tih 50 prastarih virusa - pa to je sramota.
Imash i onaj grchki sajt na kome se vidi da iz njihove baze NOD propusti chak preko 10 HILJADA virusa, eeejjjj?!!!

A argument da iz pouzdanih izvora znash da neke domace institucije koriste NOD i nije neki - i ja znam da neke kao sluzhbeni auto koriste YUGO, pa ne verujem da cemo zakljuchiti da to znachi da je YUGO dobar :banana:

Vrh Dno