Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Dabar je napisao(la):
Šta si nebitno smanjio, a da ti tako malo jede?
Da dodam: upravo sam proverio običnu verziju koju sam postavio čak na maximum i jede mi manje od 15 Mb. Ipak mi je nesigurno da ne skanira arhive, jer preko njih sam par puta pokupio što-šta. Ne znam koliko bi jela pro verzija kad bih je postavio na max? Proveriću.
Na maximumu oba procesa zajedno pojedu 40MB. Sad probao.

Pa gdje je ono ubrzanje o kojem se govori? A jos uspije da pojede i 40Mb RAM-a...

Nema više ni ubrzanja ni usporenja,meni je puko malopre.Vraćam se na 4.5

Probao NOD32 u firmi i utisci su odlicni. Skenira e-mail, internet, nema firewall, ali imas ga u Sp2.

Dabar je napisao(la):
Šta si nebitno smanjio, a da ti tako malo jede?
Da dodam: upravo sam proverio običnu verziju koju sam postavio čak na maximum i jede mi manje od 15 Mb. Ipak mi je nesigurno da ne skanira arhive, jer preko njih sam par puta pokupio što-šta. Ne znam koliko bi jela pro verzija kad bih je postavio na max? Proveriću.
Ajd' mi objasni kako to nesigurno skenira arhive?Ili ih skenira ili ih ne skenira.
Pogledaj kako si podesio On-demand.

Koristim Avast Pro 4.1 i AVG 7.0,koji je bolji pitanje je sad.
Imam i Kasperskog 5.... dobijenog uz System Mechanic 5

a norton 2005?

mislim da ces najbolje/najpovoljnije proci ako uzmes u razmatranje avg 7.0
Ako pricamo o legalnom softveru...
U paketu mozes kupiti serverske+klijentske licence jeftinije nego kod ostalih, a i pretplata je 2god(npr. za kav je 1 god).

Naravno, legalan software. Cena bas nije u prvom planu, u razmatranje se uzima najkvalitetnije i nesto sa otprilike dobrim odnosom cena/kvalitet. Znaci nije mi najbitnije da je jeftin nego da vredi para. Sad, zeleo bih da znam sta je najbolje i da se prema tome ravnam...

Nadam se da nisam bio previse konfuzan, tj. da si me razumeo sta sam hteo da kazem...

Poslednja izmena:
OK
Sto se tice "kvaliteta" mislim da kod nas mozes kupiti i KAV i Norton i NOD32, koji su poznatiji od AVG-a
samo je pitanje za koje pare i koliko ce te kostati serverske licence.
A i pretplata im je uglavnom godinu dana, pa i to na kraju podigne cenu.

odgovor na tvoje pitanje je "naravno ne"
imas avg free 7.0 ili avast home 4.5 od besplatnih antivirusa
ako ti treba samo virus-skener bez rezidentnog stita besplatan je bitdefender free 7.2 za sve operativne sisteme a besplatan skener je i clamav(i varijanta za linux kde klamav), ali njega jos uvek bolje zaobilaziti

Za one koji imaju Kaspersky Antivirus 5, koliko vam on uzima memorije?

Kod mene

kavscv.exe je sada 8.3 MB
kav.exe 1.3 MB

a inače bude ili toliko ili kavscv.exe bude 18 MB, nisam upratio pravilo kad bude jedno a kad drugo, ali čini mi se da budu takvi po 50% situacija, znači kad se windows učita kavscv.exe bude ili 18 MB ili 8 MB. Uz to kad se win starta KAV čačka po disku pa nekih desetak sekundi win ne bude potpuno operativan. Doduše stalno mi javlja da trebam skenirati cijeli disk jer to još nisam uradio.

Koliko vama KAV 5 uzima memorije, kakav se pokazao, da li čačka po disku kad se win starta ili to radi samo kod mene jer vidi da nisam skenirao hard disk(ove)?

I da li je isplativo koristiti KAV 5 umjesto recimo KAV 3.5, da li su nove verzije zaista osjetno bolje u detekciji i eliminisanju virusa ili su prvenstveno ušminkane i gladnije resursa a bez osjetnijih funkcionalnih poboljšanja?

kavscv.exe ~17MB
kav.exe 0.8MB
Koristim extended bazu.

undefined:wall: koristim Kaspersky antivirus,ali mnogo koci celu masinu.Kakav je program NOD32?

Milenko, koju verzju KAV-a koristiš? Koji OS? KOja konfiguracija? Od svega toga mnogo zavisi.

milenko_bajic je napisao(la):
undefined:wall: koristim Kaspersky antivirus,ali mnogo koci celu masinu.Kakav je program NOD32?

Brz ali losh. Dosta mu virusa proleti u toj brzini skeniranja, a chesto daje i lazhne uzbune. Dosta se pouzdaje na heuristiku, a baza mu je slaba i relativno retko je dopunjavaju...sve u svemu, moguce je da ce manje da ti zauzme resursa, ali cesh svakako sa NOD32 imati vece shanse da neshto zakachish.
Ako ti nije problem da s vremena na vreme formatirash mashinu zbog djubreta koje je proshlo pored NODa, onda stavi NOD.
Ako zhelish veliki stepen sigurnosti, a da ipak sachekash par sekundi vishe za otvaranje programa - KAV.
Mislim da format duzhe traje (pa makar imao i image) u odnosu na vreme koje ti KAV "oduzme" tokom rada na mashini.
Moj savet - ostani na KAV-u. Ne kazhe narod za dzhabe - strpljen, spashen :)

Ja korstim KAV 5 na WinXP sa SP2.
Dosta koci masinu i prilikom podizanja sistema, a i prilikom startovanja zahtevnijih programa narocito igrica.
Tada ga je najbolje staviti na "disabel".

Pre ove verzije koristio sam i nek starije verzije KAV.
Novi je postao mnogo jednostavniji za koriscenje ali nestalo je i dosta opcija.
JA sam u sustini jako zadovoljan jer mi za zadnjih 1/4 god nije usao ni jedan virus,
a od laznih uzbuna nije bilo nista.
U svakom slucaju mada je sada dosta sporiju nego sto je bio i dalje je no.1

A kome smeta brzina neka kontrolu spusti na nizi nivo i trebalo bi da sve sljaka.

Poslednja izmena:
Poslednja verzija KAV Personal 5.0.227, barem kod mene, na XP SP2 mnogo manje koči mašinu. Prethodna verzija je lepo radila dok nisam stavio SP2, ali ova nova osetno lakše radi sa SP2.

A zna li neko kako bi radio KAV 5.0.121. na XP-u bez ikakvih service packova?

Stvarno? A sa SP-ovima je malo manje bušan? Bušan od čega, virusa ili nečeg drugog? Ako AVP hvata virus sa instaliranim service packom uhvatiće ga i bez service packa. Osim ako se misli na "rupe" koje bi riješio neki firewall, koji na novodobijenom računaru još nisam instalirao jer ne mogu da se odlučim koji da uzmem, komentari o njihovoj efikasnosti su proturječni.

Valjaju li čemu ti SP-ovi? Nisam pretjerani ljubitelj stavljanja svega i svačega na računar što navodno "popravlja stabilnost, povećava kompatibilnost, performanse, ovo i ono" jer često nanosi više štete nego koristi. Mislim da sam viđao da su se ljudi žalili da im ovaj ili onaj program koji je radio ne radi kad su stavili SP2. Koliko mogu računati na takve nusprodukte "poboljšanja" nakon stavljanja SP-ova? Ovo me stvarno interesuje.

lopovive je napisao(la):
Trenutno koristim NortonAntiVirus 2004 ali nekolicina prijatelja mi preporucuje Kaspersky Anti-Virus.
Da li ce ovo biti pametan potez i da li je Kasperski sigurniji od nortona?
:confused: [/b]
Ma Kas. je zakon- javi se, pomoci cu ti da ga stavis u funkciju. Shta ce ti glupi Norton?
Uostalom vidi test na Pc World- shta Kasperskom promakne , ja cu da jedem !

Neo_Matrix je napisao(la):
Malo ga ti nisi ukapirao...
Kad imas krekovan program tehnicka poruka ti ne odgovara (uglavnom je tako), a kad imas free verziju onda ti odgovaraju...

Poz.
Naravno kad imas jedan crack...

Neko ko... je napisao(la):
SP2 ne vredi ništa. Samo zaustavlja neke crve koje se sami ubacuju i ima gomilu zakrpa za IE koji ne treba ni koristiti.
Evo objašnjenja

http://www.agnitum.com/products/outpost/outpost25_vs_icf.html

Kakve ovo uopšte ima veze sa SP2-kom? Ovde se poredi Windows firewall i Outpost. Ja uopšte nisam sporio da je većina nezavisnih proizvođača softwera za firewall-ove daleko bolje i sigurnije rešenje. I te priče za SP2 pravi probleme zaboravite više. Bilo je problema sa delom softwera zbog nekih sigurnosnoh mehanizama ali većina je otklonjena novim verzijama softwerskih kompanija. Ako hoćete koliku toliku sigurnost neminovno morate da instalirate SP2.

Vrh Dno