Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

ajmo dalje, izgleda da je ovaj moj McAfee najbolji :)

nod32 v2 : 534 (kada promenim extenzije svima u exe onda nadje 584 ?! )
f-prot 3.14e : 582 infected + 5 suspicious
kaspersky 5.0.142 : 587
panda platinum 7.0 : 588
mcafee pro 7.0 : 588
norton 2005 beta : 587 (kada promenim extenzije svima u exe onda nadje 589 ?! )

Neko ko... je napisao(la):
Kasperski 5.132 našao sve i sve ih sredio.

Jesi siguran za tu verziju? :trust:
Ja samo sto sam skinuo 5.0142, i nisam nasao noviju.
Inace, ni KAV 4.05 nije nasao nista u arhivi,
i zato ga i menjam :d
Rezultati sa Nortonom 2004 nam se poklapaju. :)

Pozdrav,
Sasha

Evo detaljnijih rezultata:

KAV 5.0.142
zapakovano i otpakovano
Objects scanned: 595/594
Viruses detected: 605
Viruses disinfected: 529
Objects deleted: 72
vreme oko 30 sekundi

F-prot 3.14e
zapakovano
Objects scanned: 599
Infected objects: 582
Suspicious objects: 5
vreme 4 sekunde

Otpakovano
Infected objects: 593
Suspicious objects: 5
Disinfected objects: 483
Deleted objects: 108
vreme 5 sekunde

F-protu treba da se podesi na Settings/edit da skenira sve fajlove i da ih disinfikuje, da koristi heuristiku i neural network.

Inače oba mi rade istovremeno bez problema. :banana:

Poslednja izmena:
neko ko..., stavi samo report, nemoj da biras dezinfekciju i delete, vidis da onda prijavljuje da ima vise objekata nego sto stvarno ima. i kav i fprot se zaglupe.. ili mozda ja tu nesto ne razumem...

Da, nekad prijavi više nego što ima jer poneki objekat duplira, možda zbog imena. Mrzelo me da pregledam izveštaj, ali tu bi se videlo tačno šta je uradio.
U svakom slučaju bolje više nego manje. :smash:

evo ja sam skenirao isti fajl sa 593 virusa sa e-trust-om Eazy AV, verzija 6.1.7.0, današnje definicije, i rezultat je kao Stator-ov - 582 virusa. Jedino što Stator nije napisao je to da su virusi samo detektovani, a da NIJEDAn nije ni očišćen, ni obrisan, ni preimenovan.

Idem da skinem F-Secure AV 2004 i KAV 5.

Pozdrav.

PS: Hvala za viruse, taman mi je trebalo nešto takvo.

Treba samo pogledati kakava je kompilacija virusa u tom fajlu - ono, kada se napravi spisak nadjenih virusa, pogledati info o virusima u bazi. Jer, ipak postoji malo vise tipova i porodica virusa i sve zavisi sta je autor zip-a spakovao unutra, tako da jedan zip fajl ne mora da bude 100% merilo. Pogotovo ako se nije upakovao razlicite vrste, pa spakovao i malo java virusa, malo polimorfnih virusa, pokoji worm, neki skript virus, koji makro virus, a bogami i trojanac. Ukoliko to nije slucaj i zip sadrzi samo klasicne file viruse, tretirajte skeniranje ovog fajla samo kao ograniceni pokazatelj.

operic je napisao(la):
nod32 v2 : 534 (kada promenim extenzije svima u exe onda nadje 584 ?! )
f-prot 3.14e : 582 infected + 5 suspicious
kaspersky 5.0.142 : 587
panda platinum 7.0 : 588
mcafee pro 7.0 : 588
norton 2005 beta : 587 (kada promenim extenzije svima u exe onda nadje 589 ?! )
avg free je nasao 555 virusa
ali samo kad ukljucis da skenira sve fajlove
inace nista
mada s obzirom da je dzaba....

pa i E-trust je dzaba (doduse prvih godinu dana pa ga onda reinstaliras) pa je naso 582 tako da menjaj

2 castor: pa ja sam i napisao da je on nasao viruse, nigde nisam spominjao njihovo brisanje a u ostalom mislim da ni jedan anti virus ne moze da ociti viruse ako su u arhivi evo ja sam sada presao na f-prot i i on ih je izkulirao dok su bili u arhivi...

Poslednja izmena:
Evo sta zna Clam AV (linux open source antivirus)

----------- SCAN SUMMARY -----------
Scanned directories: 0
Scanned files: 594
Infected files: 586
Data scanned: 2.80 MB
I/O buffer size: 131072 bytes
Time: 21.873 sec (0 m 21 s)

Stator je napisao(la):
pa i E-trust je dzaba (doduse prvih godinu dana pa ga onda reinstaliras) pa je naso 582 tako da menjaj

2 castor: pa ja sam i napisao da je on nasao viruse, nigde nisam spominjao njihovo brisanje a u ostalom mislim da ni jedan anti virus ne moze da ociti viruse ako su u arhivi evo ja sam sada presao na f-prot i i on ih je izkulirao dok su bili u arhivi...
ma na ovaj sam se vec navikao
a ima i Avast Home i on je dzaba ali nece da se instaliran na server(imam server 2k3 na poslu i na njemu je avg bez problema)

Avast je meni pronasao sve viruse iz arhive! u pitanju je HOME verzija....

meni home avast nadje 585 komada.. ne znam kako tebi nadje sve

Filo je napisao(la):
ma na ovaj sam se vec navikao
a ima i Avast Home i on je dzaba ali nece da se instaliran na server(imam server 2k3 na poslu i na njemu je avg bez problema)

Opa, krsimo licencu ;) Free AVG ne sme da se instalira na serverske masine :)

Nego, gledao sam listu virusa u okviru testa; u pitanju su praistorijski klasicni virusi koje je danas mnooogo tesko naci (osim na netu, gde lepo daju exe i asemblerski kod, pa zainteresovani mogu da se uce crnoj magiji pisanja virusa :) )
Test nije reprezentativan, jer ne sadrzi nove trojance i wormove, pa ovde mozemo da se lozimo na statistiku (593 of 593 yeahhhh) koja u realnom zivotu ne znaci skoro nista.

Ako si to zaključio po datumima onda si mogao videti da su oni od 1980 do 1995. Tada nije bilo interneta a PC je bio kao šifonjer. Ti su datumi očigledno lažni.

Ma jock, nisam gledao datume. Pogledao sam sta je u zip-u i video Yankee Doodle, Jerusalem, dark avengera i jos par prvih virusa za PC (cudno, nema mikelandjela ?).
Ne razumem deo tvog posta vezan za internet - da ponovim, postoji bezbroj sajtova sa kojih mozes da skines ove viruse i njihov dobro iskomentarisan sors-kod.

Btw, Internet postoji od ranih 70-ih.

Postojao je FTP za službenu upotrebu u bankama i vojsci SAD i za ponekog privatnog korisnika. Pravi internet u današnjem obliku počinje valjda od 1995.

Virusi jesu stari ali za jedan AV ne bi trebalo to da bude problem. Ako nađem novije okačiću ih.

Svaka cast za trud, nije lako nakupiti skoro 600 komada. Ako ti trebaju uzorci mogu ti ih poslati, stizu mi na mail servere danonocno.

ps. Bilo je mnogo toga, ne samo ftp :) Ne treba poistovecivati nastanak WWW-a sa nastankom interneta (mnogo pre www-a postojali su telnet, smtp, gopher, rlogin, ftp). Kod nas je internet stvarno dosao tek 1995 god zbog sankcija.

Virusa je bilo ohoho u vreme kada je PC bio shifonjer. XT-ovi, 286-tice pod DOS-om, da vidis kako su se lepo sirili putem disketa i bez ikakvog interneta...

salac je napisao(la):
Opa, krsimo licencu ;) Free AVG ne sme da se instalira na serverske masine :).
ne sme ali hoce, za razliku od ostalih sto free sto nefree:)

Poslednja izmena:
Može li neko da ostavi link odakle mogu da skinem apdejt(ove) za NOD32?! Ili sam ja oslepeo ili je nešto drugo u pitanju...?

Update: Slep čovek definitivno - tek sad sam video opciju Auto update :S:

Poslednja izmena:
jel moze nod32 da se updateuje rucno, bez autoupdate opcije?

Nazad
Vrh Dno