Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

lopovive

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2004
Poena
604
Trenutno koristim NortonAntiVirus 2004 ali nekolicina prijatelja mi preporucuje Kaspersky Anti-Virus.
Da li ce ovo biti pametan potez i da li je Kasperski sigurniji od nortona?
:confused: [/b]

Ja koristim norton Anti Virus, i sve je ok... Nevidim zasto bi menjao, ako nisi imao do sad problema sa NAV-om, onda teraj tako...
Mislim da je Symantec dosta ozbiljna firma, i mislim da redovno postavljaju virus definicije tako da bolje je kad si uz jakog prijatelja :D

Poz.

meni je avg dobar
redovni apdejti, ne gusi masinu a i dzaba je

Samo jos ovo da pitam. Da li se nekome od vas desilo da vam se Norton jednostavno zaglavio a malo zatim program po program, posle ceka je usledio pad citavog sistema. Jedni su govorili da je to moguce bio neki virus dok sam cuo mogucnost da mi je "zveknula" particija? :confused:

ZoNi je napisao(la):
(btw, ja koristim free Avast, jer ima cool skinove :) :) :) )
...što je veoma bitno kod AV programa :d
:wave;

jddipqd je napisao(la):
...
...što je veoma bitno kod AV programa :d
:wave;

Najbitnije od svega... :beat:

Nego jel neko koristi F-Secure... Koristi 3 engine-a u isto vreme: F-Prot, AVP i Orion.

ZoNi je napisao(la):
ma, Norton je sasvim ok... kao sto rece NeoMatrix: "Nevidim zasto bi menjao, ako nisi imao do sad problema sa NAV-om"

(btw, ja koristim free Avast, jer ima cool skinove :) :) :) )

Ako ti koristis neki program samo zbog skinova, onda Zoni ugasi komp, otvori prozor i baci ga :) a po mogucstvu posle toga idi da spavas :>>

Ja uvek preporucujem NOD32, posle svih mogucih iskustava sa NAV i KAV egzibicijama za mene se ispostavio kao najbolji.

NOD32 jeste brz, ali mozete imati frku sa updateom :(

Marti Misterija je napisao(la):
Ja uvek preporucujem NOD32, posle svih mogucih iskustava sa NAV i KAV egzibicijama za mene se ispostavio kao najbolji.

Shta mi mozes reci o ovom AV? Ili mi daj neku adresu gdje mogu detaljnije da se informisem!? :?: :wave;

Preporuka za Norton-a, godinama ga koristim (uvek poslednje verzije), otkrije tu i tamo po neki virus, ali nikad neki ozbiljan problem.
Pre neki dan je "uhvatio" i ovaj najnoviji crv. Samo REDOVAN update.

Po Marti Misterijinoj preporuci sam i ja stavio NOD32 i moram reci da sam ekstra zadovoljan jer ne gusi ni priblizno masinu kao sto je to radio Norton. Do sada ni jednog problema a i update ide kako treba. Ako ti treba neka pomoc javi se na PM.

ma, sta se primate na skinove? pa, zar niste videli cak TRI smajlija iza te recenice?

naravno da NE koristim Avast zbog skinova - koristim ga jer je po mnogim casopisima najbolji free AV (a ja HOCU da koristim sto je vise moguce free programa!), zato sto ima veoma redovan update, FREE tehnicku podrsku mailom (mada, nisam je za sada koristio, ali sa krekovanim programima i ne moze da se koristi), zato sto ne opterecuje komp (cak ni moj Cel633), i zato sto je dovoljno brz...

a skinovi? pa, vrlo retko ih vidjam! :)

ZoNi je napisao(la):
najbolji free AV (a ja HOCU da koristim sto je vise moguce free programa!), zato sto ima veoma redovan update, FREE tehnicku podrsku mailom (mada, nisam je za sada koristio, ali sa krekovanim programima i ne moze da se koristi)

....a sto krekovan kad je free...???

Malo ga ti nisi ukapirao...
Kad imas krekovan program tehnicka poruka ti ne odgovara (uglavnom je tako), a kad imas free verziju onda ti odgovaraju...

Poz.

E ovako ... Norton je dobar Anti virus , ali ima manu da jako gusi masinu , skeniranje traje predugo a i updateovi su "malo" veceg formata ... Dok je tu NOD 32 , za kojeg se prica da je najbolji antivirus program , kao uhvatio je uglavnom sve in the wild viruse a + uz to je i veoma brz , za 10 min. skenuje ceo hard ! dok nortonu treba oko sat sat-ipo... mada iskustva sa nod-om i nisu preterano dobra ... super je ono sve skenira i identifikuje sve viruse i trojance , ali kako sam primetio trojanci su mu ziva muka :) , i u tom slucaju se pogudi i ne radi funkcionise mu rename niti quarantine . Ali ok ... Kaspersky , dobar je i on , ali ako si pocetnik i ne preporucuje se bas posto dok skontas kako se updateuje , malo je zeznuto , nije bas user friendly... Sad imam instaliran Trend Micro Internet Security PC-Cillin 2004 i mogu reci da sam zadovoljan i vise od toga ... ZASTO? Odlican antivirus za kucnu primenu , ne bas toliko brz ko NOD 32 , tu je negde , zaostaje oko 5 minuta , ali to nije strasno ... nego sto je interesantno , jedini je antivirus koji se zna nositi sa visestrukim arhivama a + ima i SAVRSEN mail smtp i pop3 scanner !!! a kako svi znamo svi virusi uglavnom stizu putem poste (e-mail) , tako da ko voli nek izvoli ... Svi su dobri ... NOD 32 dobar ako + imas i instaliran neki Trojan remover program , Norton sve hvata(ne bas sve) ali preopterecuje CPU , tu je i MC AFFE isto jako dobar , a i Panda je dobar sa lepim Xp-ovskim "skin"-om ... :mrgreen:
Ako ima pitanja u vezi nekog AV prog . slobodno postujte ljudi!!!
Ziveli , bez virusa cheers

Sta to nije user-friedly kod updejtovanja KAV-a ??? :confused: Klik na update i dva klika na Next ! I gotovo.

Zaista sam i ja na nekoliko mesta nasao da se NOD32 jako lose snalazi sa trojancima. Licnih iskustava hvala Bogu nemam. Ono sto mogu da potvrdim je njegovo ne snalazenje sa npr.rar multi volume arhivama, kada ne moze da prepozna sledeci volume i odustane od skeniranja kompletne arhive.

Kako NOD32 postize brzinu sam vec napisao u prethodnom thread-u o antivirusima, preostaje mi jedino jednog dana da to "dokumentujem" screenshot-ovima...

PC-Cillin ima ugradjen i vrlo upotrebljiv firewall.

Norton nije vredan trosenja tastera na tastaturi. :p

Inace trenutno koristim NOD32.

drapin je napisao(la):
Sta to nije user-friedly kod updejtovanja KAV-a ??? :confused: Klik na update i dva klika na Next ! I gotovo.

Zaista sam i ja na nekoliko mesta nasao da se NOD32 jako lose snalazi sa trojancima. Licnih iskustava hvala Bogu nemam.

Ja koristim NOD32 i imao sam trojanca pre nedelju dana. Medjutim trojanca nisu pronashli ni SpyBOT ni CWShredder. NOD32 ga je prijavio ali nije mogao i da ga ukloni.

NOD32 meni stoji na masini, a ako ti se ne rastaje od Nortona mogu da rade i zajedno bez da guse jedan drugog

poz 8)

AVG 6.0 free edition,ne smara masinu, brz,jednostavan,antivirusne baze par puta nedeljno........
Preporuka.

Dado je napisao(la):
dok nortonu treba oko sat sat-ipo... , Norton sve hvata(ne bas sve) ali preopterecuje CPU ,
Ziveli , bez virusa cheers

Ja ne znam koliki ti je HDD ali meni Norton (NAV 2002 + NIS) zavrsava scan za 20 minuta (nazalost samo 40 GB :mrgreen:), sto se preopterecenja tice, nekad ga pustim da radi dok gledam film... a da igram neku igru i da skeniram jos nisam probao, niti bi mi palo napamet ;) Za komotan rad Norton-a bi ipak preporucio 512 MB RAM-a, posto je on vise zahtevan memorijski nego procesorski...

cheers za zivot bez virusa ;)

Mozda od tih 40 GB imas samo 10-ak popunjeno..

Ja isto koristim NOD 32 i dosad nisam imao vecih problema kao na primer sa NAV ili pc-cillin(nisu pronasli nekoliko poznatih virusa za koje je bila definicija na saitu a i u mom pc instalirana).Sto se tice trojanaca ,NOD ih brise sve ali:ne odmah cim pojavi poruku da je pronasao trojanca.Tada nemozes nista cak ni da ga brises.Ali zato moras odmah da pokrenes skeniranje diska i kad ti pojavi poruku da ga je nasao moze sa njim sta god hoces da radis.Ovo vam pricam iz iskustva jer sam ih nekoliko dobio u poslednjih nekoliko dana.

Uh uvek ista prica...
Norton uopste ne moze da spada u dobre antiviruse, jer ako mu treba sat vremena da iskenira disk i josh uz to propusti nekoliko virusa (kao kod mene recimo), onda to nikako ne moze biti dobar av program.
Ja sam sad stavio NOD32 i imam problem sa updateom. Jeste da je brz, ali update mi pravi probleme - skine 4kb i tu stane, a nisam primetio da se sa sajta mogu skinuti updateovi kao kod AVP-a recimo...
Sto se AVP-a tice, on je mnogo dobar, ne savrsen ali dobar. Nije brz kao NOD32 kome je to najveca prednost u odnosu na AVP. Sa druge strane, nisam primetio daj e update AVPa komplikovan???? Komplikovan je za PC World i Mikro :) ali se oni ne mogu uzeti u obzir kao reper..
Panda i PC Cillin nikada nisu bili dobri antivirusni programi, kao ni McAfee, pa ih se ja i klonim. Sto se AVG-a i ostalih free antivirusa tice, nisam probao pa ne mogu da sudim o njima (ali skinovi su najvazniji zar ne Zoni :D ).

Sta fali Pc-Cillinu? Ima dosta OEM varijanti koje rade svoje update-ove kako treba. Nikada nijedan problem sa virusima, ni na poslu ni kuci.
Inace trenutno sam na Pcc InternetSecurity :mrgreen:

Avg ver 7.0, jako su azurni i do sada mi je sve otkrio od virusa, a cd sa virusima redovno azuriramo na poslu.zasto na poslu skupljamo viruse na cd-u.zato sto se bavimo antivirusnom zastitom i legalni smo distributer Computer assosiation", e trusta, bright store-a itd.

Nazad
Vrh Dno