Šta je novo?

Koji 24'' TFT?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Planiram da menjam ova dva IBM-a za neki od 24"(ne mora 24 ali da je tu negde),e sad,koji uzeti ? ne treba mi za igranje,uglavnom posao (dizajn)

kakav je Dell 2405FPW ? ajde neki iskusni saveti :d

Poslednja izmena od urednika:
Ja cuo juce za akciju u Tehnomaniji DELL 2412M, spustili na oko 17500 sa 26000, ja odmah kupio online, odstamapo sebi . stiglo mi na mail, ma sve OK...cak i zvao radnju bilo sve ok, dogovarao sam se da dodjem da pregledam monitor, to sve oko 12-13h, a onda mi se oko 14h javio iz radnje neki tip , izvinjava se , ali kao, neko je pre mene vec online kupio, pa mi nudi po istoj ceni da naruci od dobavljaca ali stize tek za nedelju dana... Mislim kupovati u srbiji online... kakvi prevaranti! Odbio sam, naravno, nek se nose...

Javio se ortak pa ko je on da ga odbije. Mogao bi da obavestis nekoga u centrali, mada obzirom da je to firma koja je prodavala refurbished uredjaje kao nove, mislim da im je neozbiljnost u online narucivanju najmanje sto im se moze zameriti. Univerzalni savet- predji u segedin i kupi ko covek sta ti treba.

Posle dosta razmisljanja, resio sam da prelomim i umesto nekog 26" LCD TV-a, pazarim monitor, a C530 se seli u dnevnu sobu gde ce bolje da posluzi. E sad, danima prebiram po internetu i nasim radnjam u potrazi za idelanim resenjem :). Monitor bih uzeo na rate, tako da cena nije neki problem, a kandidati su:
Koristio bi se za internet, igrice, filmove... mozda jednog dana za IP TV.
1. VIEWSONIC VX2753MH LED, mrcina od 27", bas je ogroman i siguran sam da bi bio najbolje resenje, ali je bar 8000 skuplji od svih sledecih kandidata, sto nije malo...
2. VIEWSONIC VX2453MH LED, oko 18k,
3. DELL U2312HM (IPS panel. LED), oko 20k
4. DELL ST2320L LED, oko 16.5k
5. ASUS ML239M (IPS panel, LED), oko 19k
6. BENQ E24-5500 (TV, VA panel, LED), oko 23k

Imam 2 dana fore da se odlucim... postoji jos jedno resenje, a to je kredit na 18-24, da biram LCD TV,

1. SAMSUNG 32C550J , OKO 35k, D550 OKO 37.5k
2. SONY 32" EX402, OKO 40k, BX420 OKO 41k.

ali bih pre nesto od monitora, jer mozda se odlucim da prodam ovaj koji koristim vec 3 godine, VIEWSONIC VX2260wm, ista slika kao prvog dana, savrsenstvo... ali on je na drugoj masini :).

Zaboravih da napisem - svaka pomoc dobro dosla, pogotovo od korisnika monitora koje sam naveo. Inace sam pregledao i ovde na forumu a i guglajuci sve sto sam nasao, nesto i na youtube-u. Ali ipak najvise verujem korisnicima :).

A SAMSUNG LED TFT 24" SyncMaster S24A350H ?

Ja se razmišljam da uzmem njega ili VIEWSONIC LED TFT 24" VX2451mh-LED pošto oba mogu da se nađu za nekih 170E a mislim da je to vrlo prihvatljiva cena za 24'' LED monitor. Jel ima neko da mi da neki savet? :)

i da se nadovežem, kolika je razlika između S24A350H i S23A550H. Mislim na sliku prvenstveno. Za sličnu cenu da li vredi kvalitet slike u odnosu na 1" manje dijagonale :)

Treba mi nov monitor 23-24" sa HDMI-om radi povezivanja konzola na njega. Jedina kvaka je sto monitor treba da uzmem u W*nW*n-u jer tamo imaju kredit sto mi odgovara EFG banke bez kamate (al ima 150din odrzavanje kartice :D)

Evo njihove ponude
http://tinyurl.com/c6skh4p

Nekih 18k bi max dao pa su mi zapali za oko

Monitor 24" Acer G245HQbid
1920x1080(FullHD) 2ms DC80000:1 DVI HDMI 15.659 din
i
Monitor 24" LG E2441V-BN LED
1920x1080(FullHD) DVI-D HDMI 17.999 din

Bah jer sam ja ***** ili ovde nema edit opcije ?
Neznam kako al sam slucajno preskocio ViewSonic VX2453mh-LED u cenovniku, on mi deluje kao mozda i najbolji izbor ?

A SAMSUNG LED TFT 24" SyncMaster S24A350H ?

Ja se razmišljam da uzmem njega ili VIEWSONIC LED TFT 24" VX2451mh-LED pošto oba mogu da se nađu za nekih 170E a mislim da je to vrlo prihvatljiva cena za 24'' LED monitor. Jel ima neko da mi da neki savet? :)

I meni je taj shljamsung zapao za oko... Cak sam i temu pravio http://forum.benchmark.rs/showthread.php?267512-Samsung-S24A350H-LED-LCD-24-quot pa mozda tu nesto izvuces korisno od informacija xD
Inace ja gledah nesto, i nigde nisam nasao po tako niskoj ceni, pa ako moze neki link na pm :D I naravno jos neko ko ga poseduje mogao bi da doda nesto, dal vredi ili je precenjen i tako to... Meni bi npr sluzio iskljucivo za svakodnevan rad, i evenutalno gejming, obzirom da na tvu gledam filmove tako da recimo da mi taj faktor nije toliko bitan ;)

Evo imate u ww na novom beogradu veovatno jedan beli VX2451 koji sam narucio pre nego sto sam kupio DELL U2311H preko oglasa. Devojka mi je rekla da ima 12% popusta pa je cena negde oko 16.5k. Nadam se da sam nekom pomogao. A u zemunu, u ulici sandor majora, pc p***** imate VX2453 za istu cenu.

Uzeh ovaj 23" Samsung S23A300B LED monitor u emm*ju, momak koji tamo radi bez reci je prihvatio da otpakujemo iz kutije monitor i prikljucimo ga da ga ja detaljno proverim na sve boje i mrtve piksele.

Sto se tice samog monitora nije sto je moj ali za sve koji vole svoje oci pravi je raj ovaj led monitor. Prikaz boja i njihova verodostojnost, kontrast, brightness, uglovi gledanja, dizajn, debljina koja je skoro kao kod laptopa, mat panel,crna boja i nijanse crne.......sve vrhunski, ko moze nek ode negde pa nek ga pogleda pre nego kupi.

TT by galaxy S

Razmisljam o kupovini monitora. Jos uvek sam na CRT-u, radi i dalje kao i prvi dan kad sam kupio, pre vise od 7 godina (Samsung 755 DFX) ali bi mi trebao veci monitor zbog filmova prevenstveno. Citao sam malo po forumu pa se dosta zbunih, (2ms vs 5ms, 60Hz vs 75Hz itd..) Volim odigrati dobar stari CS 1.6 i dan danas, pa bi bilo dobro da monitor ima ok refresh rate.. Hocu da monitor ima VGA, DVI i HDMI prikljucak i da je LED (gledam u buducnost, kako su stvari krenule i ovaj monitor cu koristiti dugo...)

ova dva modela sam nasao naizgled interesantnim s obzirom i na cenu

DELL ST2420L
24" TFT LED; 8.000.000 :1 ; 5ms; Analogni, DVI, HDMI - 158e

VS
ACER G245HQbid
24" TFT LED; 80.000 : 1 ; 2ms; Analogni, DVI, HDMI - 144e

VS
nesto trece

VS
Sacekati malo ili puno :)

Kakvi su refresh rate-ovi ova dva monitora? Vredi li DELL-ov model 14 eura vise? para za bacanje nemam ali sam spreman da platim recimo tih 14e razlike za DELL-ov ako je on bolji izbor.

Hvala unapred, pozdrav!

Refresh rate-ovi na LEd ili LCD monitorima nisu bitni, tj, svi su 60, 72 ili 75, uglavnom 60 po default-u. Nije ista stvar kao na crt, ne brini. Dakle to da te ne brine. Sto se tice ulaza, mogu da ti preporucim VIEWSONIC 2451 ili 2453 ( oko 15-16000 ww), njih sm hteo da kupim , ali mi je naleteo preko oglasa DELL U3211 za 50e manje :). Razmisljao sam se i o BENQ HDBL 24", bio je oko 14-15ooo. Samsuge pokusaj da izbegnes. LG ima dobre LED monitore, ali ne znam koji model bi preporucio. Licno volim VIEWSONIC, i imam vec vise od 3 godine ovaj iz potpisa, odlicna slika i dana danas... Jos jedan savet, ako ti treba i za filmove, nemoj ici ispod 24". A ako imas para, mozes da nadjes 27" za oko 25000 u CT u uscu, neki BENQ, ili pak VIEWSONIC 2753, imas test na benchu. Za malo da ga uzmem, ogroman je :)). pozdrav

Pa protrcao sam kroz neku temu na forumu o refresh rate-ovima.. i kako sam skontao, iskusne gamerske oci primete razliku izmedju refresh rate-ova.. pa se oko tog cimam malo..
VIEWSONIC bih i ja najradije kupio.. ali nekako nema odgovarajucih modela meni... Onaj beli VIEWSONIC bih bas voleo da uzmem, super je sto je beli.. ne znam zasto nema vise belih monitora na trzistu.. Ne znam za one zvucnike sto su ugradjivali, smatram da su totalno neptorebni kad su skoro neupotrebljivi ali to ne smeta mnogo.. a prob je cena, najjeftinije sto sam nasao je 170 eura.. ovaj drugi model nisam ni nasao, jedino 2451, ali isto je cena oko 170eura
Ispod 24" nebih mnogo isao, ali moze i 23" ako je dobar monitor u pitanju... para nemam a i 27 mi je previse veliko, posto mi treba puno i za koriscenje racunara i imam integrisanu graficku. nisam se bio dobro izrazio, uzeo bih monitor zbog lagodnijeg gledanja filmova (nemam TV koji bih mogao povezati na ovaj novi racunar), ali puno koristim racunar svakako i radim preko njega sada, ali za ostalo mi je sasvim ok ovaj CRT od 17".
Videcu mozda neku kombinaciju da nabavim neki monitor iz Madjarske
Mada veliko je sada pitanje hocu li uopste uzimati monitor.. Izgleda da ce me ispaliti sa garancijom za HDD, pa cu morati kupovati novi :/
Hvala na savetima!

Ako imas negde da vidis sliku i jednog i drugog, pa odluci. Sta god da ti neko predlozi, mozda ces se kajati :). Tako je najbolje, dok ne vidis, ne kupuj.

Trenutno imam 22" monitor sa max rezolucijom 1680*1050 a hteo bi da uzmem neki led monitor sa full HD rezolucijom da dobijem jos malo na eye candy efektu :) E sad zanima me koji monitor tj da li 24" koji sam nasao za 11.500 acer DVI ili neki HDMI 27 " koji nisam nasao ispod 250 evra i da li ima razlike ako je monitor vga dvi i hdmi.Molio bi stvarne znalce da mi kazu sta se objektivno isplati tj ako se uopste isplati(koliko mogu dobiti i za ovaj moj).Znaci da uprostim hteo bi da (do)platim najmanje moguce e sad jedino ako neka varijanta nije ono 10 20 evra vise a da cu dobiti mnogo bolje i gde to da uzmem.

Pozdrav. Koji monitor biste preporucili do 20 hiljada?

Gledao sam po netu i uglavnom se razmisljam oko ovih:

1. Viewsonic VX2453mh 23.6" ~155e
2. Asus VS247H / VE247H oba su 23.6" i ~175e
3. LG E2441V-BN 24" ~175e
4. Philips 248C3LHSB/00 23.6" ~180e
5. Dell P2412H 24" ~175e
6. neki Samsung S23A350H / S24A350H / S24B300... iskreno, pogubio sam se u oznakama, ima ih milion

Ako neko ima iskustva sa nekim od ovih pa da da savet. Naravno, bilo koja druga preporuka je dobrodosla. :)

Monitor bi bio namenjen za igre, net, filmove, office... Nije neophodno da ima ips panel, do sad sam koristio Samsung 940BF, pa ce bilo koja od ovih opcija biti pomak u pogledu kvaliteta slike i boja. Prvobitno sam planirao neki 16:10 ali u ovom cenovnom rangu nema skoro nijedan. Bitno mi je da je led monitor, da ima dobar odziv za igre bez ghostinga, dobru sliku, HDMI ili Display port... podesiva visina i izlaz za slusalice nisu neophodni, ali ako ih ima - jos bolje. Vidim da ljudi preporucuju Dell U2312HM i verujem da ima odlicnu sliku, ali sam i dalje skeptican oko ovih 8ms (koliko sam razumeo, to je grey to grey, black to white je jos veci).

Da mi nije naleteo DELL U2311 preko oglasa povoljno, uzeo bih 1. Viewsonic VX2453mh 23.6". Cak sam ga bio narucio u ww pa otkazao. Dosta sam studirao monitore i setao po radnjama, gledao... Samsung monitori su mi nekako davali obicmnu sliku, BenQ HDBL 24 je bio jako jako dobar, a i jeftiniji je od svih ovih koje si naveo. Ali Viewsonic je odlican, ja jos uvek imam na drugom PCu koji sluzi za igranje online (sin igra razno), Viewsonic iz potpisa, vise od 3 godine, mislim cak i pune 4, nikakva razlika u performansama, ni jedan mrtav pixel, radi kao prvog dana. A pod 1. ti ima sva 3 porta ako se dobro secam.

RALOS - ako sm dobro shvatio, HDMI je u stvari DVI sa zvukom. Mislim da bi obavezno trebao da kupis monitor koji ima bar DVI, HDMI nije neophodan, sem ako igras playstation ili slicno. Iz vise razloga, da ne otvaram diskusiju, a i nije vise tolika razlika u ceni...

Stvarno deluje skroz ok taj Viewsonic. Jesi primetio mozda ghosting na njemu? Vidim da ima par slucajeva na netu, ali kazu da je dovoljno samo spustiti response time u podesavanjima sa ultra fast na advanced i radi najnormalnije.

Taj BenQ ima samo VGA i DVI portove, a tek sad vidim da je isti slucaj i sa ovim P2412H Dellom, pa oni otpadaju. O ovom Philipsu ne mogu da nadjem neke relevantnije informacije od korisnika, a po specifikacijama je identican sa Viewsonicom (ako ne i malo slabiji) za vece pare, a i Viewsonic je lepsi. :)

Eto, suzio sam jos malo izbor na
Viewsonic
Asus
LG

Svi saveti su dobrodosli.

Ja sam i na svom viewsonicu spustio response time, jer nema potrebe... I, nisam primetio ghosting. proguglaj jos malo, mada najbolje bi bilo da negde vidis sliku na ta tri modela pa da odlucis.

Stvarno deluje skroz ok taj Viewsonic. Jesi primetio mozda ghosting na njemu? Vidim da ima par slucajeva na netu, ali kazu da je dovoljno samo spustiti response time u podesavanjima sa ultra fast na advanced i radi najnormalnije.

Taj BenQ ima samo VGA i DVI portove, a tek sad vidim da je isti slucaj i sa ovim P2412H Dellom, pa oni otpadaju. O ovom Philipsu ne mogu da nadjem neke relevantnije informacije od korisnika, a po specifikacijama je identican sa Viewsonicom (ako ne i malo slabiji) za vece pare, a i Viewsonic je lepsi. :)

Eto, suzio sam jos malo izbor na
Viewsonic
Asus
LG

Svi saveti su dobrodosli.

Dell 23 IPS.
Pravis veliku gresku. TN monitori bez overdrive-a (5ms) su drasticno sporiji. I 2ms TN sa meksim overdrive-om su sporiji. + odziv na eIPS je mnogo ravnomerniji, nema usporenja na prelazima u jako tamno i nazad. + 2ms uglavnom nije ni blizu 2ms u stvarnosti.

Prilozi

• p2350-faster-resp3d.png
    p2350-faster-resp3d.png
    8.5 KB · Pregleda: 112
  • u2311h-resp3d.png
    u2311h-resp3d.png
    8.4 KB · Pregleda: 108
Po ovom testu Dell jeste ravnomerniji, ali ima veci odziv u odnosu na Viewsonic sa overdrive-om:

U2312HM (mislim da je kod njega po defaultu ukljucen OD)
reaktion.jpg

VX2453mh (standard)
reaktion-off.jpg

VX2453mh (ultra fast)
reaktion-on.jpg

Steta sto nisu merili odzive na advanced za Viewsonic

edit: pixperan za Dell. Ne deluje bas najbolje, mada ima ih gorih.
dell_u2312hm.jpg

Jedino ne mogu nigde da nadjem za Viewsonic.

Poslednja izmena:
To je veoma brz odziv, ali iznad slike kazu da je jak overshoot, i generalno su rezervisani da preporuce taj monitor cak i za gaming.
Ono na sta bi trebalo da obratis paznju kod tog monitora je jako slab kontrast od 160:1, to je zrtvovano da bi mogao da razlikuje najtamnije/najsvetlije nijanse i ima brz odziv u isto vreme.

Nazad
Vrh Dno