Šta je novo?

Koji 24'' TFT?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Planiram da menjam ova dva IBM-a za neki od 24"(ne mora 24 ali da je tu negde),e sad,koji uzeti ? ne treba mi za igranje,uglavnom posao (dizajn)

kakav je Dell 2405FPW ? ajde neki iskusni saveti :d

Poslednja izmena od urednika:
Ako vec neces 'pravi' TV, onda mislim da ti je bolja varijanta monitor + eksterni tjuner. U tom slucaju, kasnije su ti vece mogucnosti za upgrade (sa pretpostavkom da ce ti i tada trebati tjuner). Po meni, ni monitor + tv karta nije lose resenje, pogotovo ako imas nameru da snimas tv sadrzaj. Imam obe varijante, i svaka ima prednosti i mane:

Monitor + eksterni tjuner
+ osecaj da se radi o 'pravom' tv-u, nema potrebe da je ukljucen komp.
- ne postoji mogucnost snimanja sadrzaja

Monitor + tv karta
+ mogucnost snimanja tv sadrzaja
- potrebno da je ukljucen i komp da bi se gledao tv

Sto se tice kvaliteta prikaza, zavisi sta kupis, ali nema neke velike razlike, subjektivno, mozda je mala prednost na strani eksternog tjunera.

Ovo su moji utisci, a monitor sa (ugradjenim) tjunerom bih stavio na poslednje mesto mogucnosti, mislim da je u tom slucaju bolje dati malo vise para i kupiti 'pravi' TV. Uporedi tehnicke karakterisitke ove dve varijante i videces na sta mislim.

Падала ми је и та комбинација на памет, али сам се уплашио да је сувише компликовано...
Рекли су да се догодине прелази на дигиталну телевизију, па не знам хоће ли то имати утицаја на тв-тјунере (или то нема везе јер иде преко кабловске)? Има ли везе тај Digital Broadcasting System (DVB-T, DVB-C или шта је већ код нас)? Не познајем материју па лупам можда... Ако ово нема везе са реалним животом, онда је сигурно та комбинација монитор+екстерни тјунер најбоља...
ТВ од 26'' је мање резолуције него монитор од 24'', можда је и то предност...

Nec ne mogu nigde da nadjem, HP ima jaku cenu, ali ovaj DEll je taman kako treba!
I specifikacija i sam dizajn deluju jako dobro...gledao sam na ovom sajt:
http://accessories.us.dell.com/sna/...e_bnrank=0&baynote_irrank=0&~ck=baynoteSearch

E sad posto se ozbiljno razmisljam da ga uzmem ovih dana, jel moze neko nesto blize da mi kaze o ovom monitoru?
psyside jel si ga ti licno koristio, kakva su ti iskustva? Kapiram da si zadovoljan cim si ga preporucio, ali ako mozes nesto detaljnije da mi kazes o njemu? :/
Drugi izbor bi mi bio neki od ovih Samsung modela koji se pominju ovde...
Bavim se dizajnom, ali monitor koristim i za igrice i za gledanje filmova...
Paaa ako neko ima savet sta bi bila najbolja kupovina za 200-250 evra, bio bih mu zahvalan. :)

Ako ti ne smeta 23' onda mozes ova dva

Dell U2311H ili NEC EA 23WMi.

Ili 24 alo manje skupiji i relativno slabii u pogled na IQ - image quality

HP ZR24w.

Moj favorit je ubedlivo NEC EA 22WMi.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252966-Dell-U2311H-IPS&p=2463508&viewfull=1#post2463508
Evo ti ovde Džifors :) napisao iz prve ruke.
I ja sam ga kupio ali ću tek sutra znati šta sam dobio kad odem u BG po njega.
Burazer imao neku kombinaciju da uzme povoljnije pa u brzini došlo malo i do nesporazuma tako da nije proveren a Dell-ova garancija je na 1 svetao ili 6 i više mrtvih, pa se sad malo već nerviram, već zamišljam 5 mrtvaka i užasni tinting :smash: ili nešto slično što sam viđao po netu kao big issue za taj monitor.
Ako je ekran u redu onda je super, pošto me izašlo 22 hiljade.

Poslednja izmena:
Uf gde ga nadje za 22 hiljade, daj neku dojavu da ustedim i ja 20-30 evrica! :))
I molim te ajde javi sutra kad ga isprobas tvoje prve utiske!
Nadam se da ce monitor biti u odlicnom stanju i da te nece zadesiti neki maler sa mrtvacima! :/

Poz ;)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252966-Dell-U2311H-IPS&p=2463508&viewfull=1#post2463508
Evo ti ovde Džifors :) napisao iz prve ruke.
I ja sam ga kupio ali ću tek sutra znati šta sam dobio kad odem u BG po njega.
Burazer imao neku kombinaciju da uzme povoljnije pa u brzini došlo malo i do nesporazuma tako da nije proveren a Dell-ova garancija je na 1 svetao ili 6 i više mrtvih, pa se sad malo već nerviram, već zamišljam 5 mrtvaka i užasni tinting :smash: ili nešto slično što sam viđao po netu kao big issue za taj monitor.
Ako je ekran u redu onda je super, pošto me izašlo 22 hiljade.

Ma to je burazer preko nekog ortaka uzeo, regularna cena je oko 24 hiljade svuda.
Joj i ja se nadam, ne odličnom stanju nego samo da bude ok, da nema loših pixela i da neki deo ekrana drastično ne odskače u odnusu na ostalo kad se gleda normalno s preda. Mnogo sam ružnih slika video po netu pa mi baš ne prija to tako na neviđeno :(. Što za 2410 što za 2311 model, prosto ne mogu da verujem za premium seriju.
Evo malo štiva:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1518544&page=11
http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19297120.aspx
http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19302919.aspx

Prilozi

• screentest1.jpg
    screentest1.jpg
    113.2 KB · Pregleda: 89
Danas sam postao ponosni vlasnik dell u2311h:). Prvi put sam narucivao monitor online (izasao me je 22800din), i ispalo je sve OK. Tj nema bad pixele, ova promena boja je blago izrazena samo na tako crnoj pozadini i u mraku, ima i na youtube snimak http://www.youtube.com/watch?v=fPlx42Gj1Nw kad se gleda sa strane. Kad je bilo koja druga boja nema ni blizu neceg slicnog i uglovi gledanja za druge boje su bolji, u tom smislu. Ergonomija je odlicna, samo kod 16:9 nesto nisam siguran da mogu da iskoristim ovu opciju da rotiram monitor, videcemo.
Uglavnom presao sam sa starog LG-a 20", pa sam zadovoljan.
Ako nekog nesto interesuje neka pita.
:wave:

I ja sad stigao iz BG, i moj je izgleda sve ok s pikselima kolko sam na brzaka proverio kod burazera, koristio sam Dead Pixel Buddy, odličan malecki programčić.
Posle ću da prikačim da detaljnije čačkam i testiram. Mene ne vredi da pitate u vezi poja/kontrasta/svetla jer mi je prvi lcd, prelazim direkt sa crt-a tako da za to nisam kompetentan :).

videx gde si ga nasao za 22.800, jer ja sam najjeftinije nasao za 24.450? :/

Gadjan javi detaljnije utiske kad ga isprobas malo! ;)

Danas sam postao ponosni vlasnik dell u2311h:). Prvi put sam narucivao monitor online (izasao me je 22800din), i ispalo je sve OK. Tj nema bad pixele, ova promena boja je blago izrazena samo na tako crnoj pozadini i u mraku, ima i na youtube snimak http://www.youtube.com/watch?v=fPlx42Gj1Nw kad se gleda sa strane. Kad je bilo koja druga boja nema ni blizu neceg slicnog i uglovi gledanja za druge boje su bolji, u tom smislu. Ergonomija je odlicna, samo kod 16:9 nesto nisam siguran da mogu da iskoristim ovu opciju da rotiram monitor, videcemo.
Uglavnom presao sam sa starog LG-a 20", pa sam zadovoljan.
Ako nekog nesto interesuje neka pita.
:wave:

Evo da napišem još koju. Nema onih anomalija po ekranu što sam viđao po netu, ni blizu. Na onom linku što sam dao ima ogroman topic i od prilike su negativna iskustva u ranijim serijama a u svežijim postovima nema mnogo žalbi. Bilo je slučajeva gde na beloj slici levi i desni krajevi ekrana se znatno razlikuju i vuku na žućkasto, plavičasto... toga sam se pribojavao ali je sve perfektno. Samo na čisto crnoj se može primetiti tinting, da kad gledaš pod uglovima prelazi u ljubičasto ali to je smešno koliko je sitnica kad uživo sedneš za ekran, a s preda naravno nema toga i crna je po meni odlična, kad isključim monitor mi je razlika mala/nebitna :). To jest nikad nisam video pva ekran ali meni tamnije od ovog ništa ni ne znači, ja sam bio psihički spreman da podnesem i mnogo gore :).
Mogu još da dodam da je sa dvi znatno oštrija slika, najbolje se vidi na textu i sitnijim fontovima gde su slova u slučaju vga sva smućena i nekako slepljena dok je sa dvi sve kristalno čitko.
Za sliku kao što rekoh ne mogu da pravim poređenja jer nemam dovoljno iskustava, samo ću reći da skupljam vilicu s poda :D kad god pregledam wallpaper-e, neverovatno kako to izgleda i kakve su boje, kontrast i uglovi.
Jedina stvar koja će mi malo smetati je što se ne može namestiti 4:3 mod na prečicu te treba više klikova dok se izabere a koristiću to često jer imam malol drugačije igračke afinitete :) (samo matore 2d igre), nove 3d realne budalaštine me ne interesuju.

Postoji li ikad u Srbiji neka serija monitora a da ne moram da ga testiram u radnji? 223BW polako ispusta dusu i vreme je za promenu. Vidim prica se o ovom Dell-u, mislim pun pogodak, ali avaj, naravno da nije sve tako sjajno.. Ima li sad neka 'sigurica' best buy ili je uvek je*ena lutrija? Da napomenem da sam ovaj 223BW 3 puta vracao kad sam ga uzimao, svaki je imao barem jedan mrtav piksel..

Što biste uzeli od ovih, ovo je izbor, ništa dell asus i sl.:

LG TFT Flatron W2453TQ-PF, 24" Full HD(1920 x 1080), Kontrast 50.000:1, 2ms, Analog/Digital; Wiewing angel H:170/V:160, Tilt,Swivel;Smart Package,Fun Package (3 god) = 211.00 eur
ViewSonic X Series VX2439WM 23.6" 2ms HDMI Widescreen Full HD 1080p, 300 cd/m2; DC: 100,000:1(1000:1), Built-in Speakers = 188.00 eur
ViewSonic VX2450wm-LED, 23.6" 1920x1080(16:9) 5ms, 20mil:1 (1 god) = 197.00 eur

Samsung BX2431, 24", 16:9, 1920x1080, 250 cd/m2, DC 5mil:1, 170 °, 160 °, 2 ms, D-Sub, HDMI, Boja high glossy black, LED (2 god) = 216.00 eur
SAMSUNG B2430L LS24PULKF = 190.00 eur
SAMSUNG P2450H LS24LRZKUV = 230.00 eur
SAMSUNG BX2450 LS24B5HVFH = 240.00 eur

Najviše gaming i ostalo tipa office, corel sl., ništa filmovi, za to imam TV ;).

Moze li neko da mi preporuci monitor prvenstveno za gaming do 200eur?

pa od ovog Della U2311H nema nista bolje za te pare

imas temu o monitoru :) koliki problem?? progledao bi :)

Što biste uzeli od ovih, ovo je izbor, ništa dell asus i sl.:

LG TFT Flatron W2453TQ-PF, 24" Full HD(1920 x 1080), Kontrast 50.000:1, 2ms, Analog/Digital; Wiewing angel H:170/V:160, Tilt,Swivel;Smart Package,Fun Package (3 god) = 211.00 eur
ViewSonic X Series VX2439WM 23.6" 2ms HDMI Widescreen Full HD 1080p, 300 cd/m2; DC: 100,000:1(1000:1), Built-in Speakers = 188.00 eur
ViewSonic VX2450wm-LED, 23.6" 1920x1080(16:9) 5ms, 20mil:1 (1 god) = 197.00 eur

Samsung BX2431, 24", 16:9, 1920x1080, 250 cd/m2, DC 5mil:1, 170 °, 160 °, 2 ms, D-Sub, HDMI, Boja high glossy black, LED (2 god) = 216.00 eur
SAMSUNG B2430L LS24PULKF = 190.00 eur
SAMSUNG P2450H LS24LRZKUV = 230.00 eur
SAMSUNG BX2450 LS24B5HVFH = 240.00 eur

Najviše gaming i ostalo tipa office, corel sl., ništa filmovi, za to imam TV ;).

A gdje ima ViewSonic VX2439WM za 188.00 eur? :D

Ja pazairo dell-a i za sada sam prezadovoljan, ne primecujem duhove, boje su bas lepe, nema losih piksela jedino mi se cini da je vertikalni ugao gledanja malo cudan (ali to sam verovatno ja) :)

Verovatno misli na "ips glow", znači uglovi nisu perfektni, potpuno bez color shiftinga već kad gledaš recimo od gore iskosa ima odsjaja i crna prelazi u ljubičastu.
Ali ništa zato ;), platiš dva-tri puta više za monitor sa a-tw polarizatorom i uživaš iz mrtvih uglova :-devil-:.

Woo hoo, pazario sam Dell U2311H (23") danas! Za manje od 21k din. Cool je. ;)

Koju rezoluciju da stavim? Ako izaberem 1920x1080 sve mi je skroz sitno i tako ne mogu da radim. Sad sam na 1280x720 i krupnije je nego što mi je bilo ranije. I nekako nije oštro. Rezolucije između ove dve nisu prihvatljive. Priključen sam (trenutno) preko analonglog izlaza laptopa koji ima integrisanu (staru) grafiku.

Drugo, ideja je bila da ne izgubim ništa u visini. Imam tri Samsung SyncMaster 913N monitora (4:3), i njihova visina panela je 30,5cm, a kod Dell-a 29cm. 1,5cm je niži (. :wall: Ne znam kako mi je to promaklo, baš sam gledao da u visini ne izgubim ništa.

Konačno, ja sam kroz bio zadovoljan starim Samsungovim TFT-om (kupljeni januara 2005.), iako je star a po kritikama nije se pokazao. Sad razmišljam, možda je trebalo da uzmem monitor od 24" a da nije IPS panel, a u sličnom cenovnom rangu, nisam picajzla.

Sta je zamena T240'ci? planirao sam da moj dam burazeru sebi da uzmem novi, bitno mi je da ima tv tuner, jel nemam u sobi tv. poz!

Uzmi 32" Full HD LCD TV . Mnogo bolja varijanta nego ulagati u 24" sa tv tunerom. Neuporedivo.

Mislio sam sam da odlucim koji monitor da kupim, ali posto sam video da se dvoumim oko mnogo toga, resio sam da pitam za misljenje.

Monitor cu da povezem sa laptopom koji ima hdmi i vga izlaze. Sto se tice nacina koriscenja, recimo da ce 15% vremena biti filmovi, 15% igre i ostatak ce uglavnom biti surfovanje po netu i ostale neke stvari. Koliko sam razumeo ovo za igre se najvise odnosi na fps-ove, koje bas odavno nisam igrao, ali ispravite me ako gresim. Trenutno pikam samo Starcraft 2 i Warcraft. Razmisljam da li da jurim ove monitore sa IPS panelom, da li ce to dosta da mi pomogne s obzirom na nacin upotrebe. Ako je odgovor da, jedino mi se uklapa LG IPS236V-PN. Da li je mozda bolje resenje Dell U2311H IPS, pa da ga povezem analogno ili da jurim adapter za hdmi u dvi, pa tako da povezem? Video sam cenu od 5k :lupko: za taj kabl, mada kapiram da ima i jeftinije. Ili da ipak uzmem neki sa tn panelom, meni je zapao za oko Viewsonic VX2450wm-LED, odnosno ViewSonic VX2453mh-LED (verovatno bih sacekao da se pojavi kod nas). Po ceni ovih sto predlazem mozete videti da bih izdvojio oko 200 €, mogao bih i vise ali ako bi bas, bas vredelo.

Ako imate jos neki predlog i savet, molim vas napisite. Hvala.

Vrh Dno