Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Jel se isplati uzeti Acer X223W za 18500 dinara ili je AL2216W bolja kupovina za nekih 16500. Jedine razlike su ugao od 170/160 prema 150/135 i malo lepsi dizajn, naravno skupljeg modela?

ASUS vw222! Odlichan monitor! Imam ga oko 2 nedelje i prezadovoljan sam! Rezolucija : 1680x1050 px, Osvetljenje : 300 cd/m2, Kontrast : 2000 :1, Vreme odziva : 2 ms, Ugao vidljivosti : 170/160 °! Nema DVI i ima stereo zvuchnike (koji nisu bitni, ali postoje)! E sad razlika sa i bez DVI meni nije bitna mada sigurno ima dosta ljudi koji se nebi slozhili, ali dosta njih bi se i slozhili, tako da... Odluchite sami!!! Meni je monitor extra! Ovde proverite informacije, i vidite gde ga ima u prodaji i cenu

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-vw222s/comp_comp_monitor/20/622

Josh jedan problem, trenutno imam FX5500, 128MB karticu .... da li tje ovi monitori OK shljakati na ovoj staroj, dok ne odleti?

Pa monitor od 22" ima samo za trecinu vise pixela od bedne 17".

Evo nakacio sam 2 monitora na integrushu (DVI + ovaj obican). Jedan je 1280x1024, a drugi je wide 1680x1050 ..... zamisli - radi !!! Mozda mi se prividja?

Inace, ovaj wide je 20" benq - uzet u metrou za 10700 ... ne vredi te pare :)

Poslednja izmena:
Aj dajte i meni neki pametan predlog za 22" Wide TFT sa DVI do maximum maximuma 25ooo din i da nije LG. :smash:

Gledao sam 223bw, i na pragu sam da njega uzmem ali sam mislio ipak da eto nabodem neki s punih 22" i ovaj predlog na 2-3 strane iza o ovom FC modelu me je zaintrigirao ali nema ga kod nas ***a.

MONITOR FUJITSU SIEMENS 22 TFT ScaleoView L22-1W 22 inch (55.9cm) 1680x1050 response 5ms brightness 300cd/m2 contrast 700:1 viewing angle H/V 170/160 audio 2.5W, 2x video input D-SUB garancija 24 meseci - ako ti ovo odgovara, imas u Gigatronu.

Pozz

Poslednja izmena:
lg 222ws

Jel neko uzeo taj osnovni model LG - 222ws (naravno bez DVI) ima ga za ~220e, izgleda kao dobra ponuda za nezahtevne korisnike. Utisci :type:???

Poz, Bane

Ja pazarih mw221 asus nakon tri samsung monitora u radnji ni jedan nije bio ok svaki od njih je iamao dva ded pixela sto se odmah videlo pri startu tako da sam odmah odustao od samsunga,mozda bi se tu nesto i moglo uraditi oko pixela ali dzaba ti bilo novog monitora da ga trljam krpom tako da mi je to bilo presudno odustajanje za samsunga.Da li je netko primetio kakve mane kod ovog asusa jer ja ne znam gde treba da gledam i sta jer za sada ne vidoh hvala bogu nesto sto ne treba.

lg L222ws ili L225ws

LG na berzi na netu ima dva slicna modela u osnovnoj klasi L222ws i L225ws. Razlika je nesto samo 10-ak EUR, a po parametrima 225 ima jaci kontrast i nesto veci hor.ugao gledanja. Pitanje je i sta ima stvarno u prodavnicama, obzirom da je vec Novogodisnja guzva vec pocela. Jel neko razmatrao malo koja je realna razlika, ili da uzmem koji god nadjem, posto mislim da cu verovatno ovo pazariti?

LG na berzi na netu ima dva slicna modela u osnovnoj klasi L222ws i L225ws. Razlika je nesto samo 10-ak EUR, a po parametrima 225 ima jaci kontrast i nesto veci hor.ugao gledanja. Pitanje je i sta ima stvarno u prodavnicama, obzirom da je vec Novogodisnja guzva vec pocela. Jel neko razmatrao malo koja je realna razlika, ili da uzmem koji god nadjem, posto mislim da cu verovatno ovo pazariti?

Koristim L222WS par meseci i zaista sam zadovoljan, mislim da L225 kod nas moze da se nadje samo u silver varijanti dok je 222ws potpuno crn (i elegantniji ako se to moze reci za monitor:d), inace taj jaci kontrast i ugao gledanja neces primetiti

Koristim L222WS par meseci i zaista sam zadovoljan, mislim da L225 kod nas moze da se nadje samo u silver varijanti dok je 222ws potpuno crn (i elegantniji ako se to moze reci za monitor:d), inace taj jaci kontrast i ugao gledanja neces primetiti

Hvala Alaric, u pravu si, taj napicen kontrast verovatno nista ne znaci, i obicno u review-ima svi kritikuju te tehnologije prenabudzenog kontrasta. Nasao sam i 222, ipak je jeftiniji 15-20e, pa nema razloga da dajem taj visak, ionako moram neku varijantu kredita. A i crni je svakako lepsi ,)

Poz, Bane :wave:

Treba mi TFT 22" PIVOT. Kontam da ti monitori nemaju TN panel, nego PVA (ili koji vec), pa samim tim su i skuplji. Treba mi za programiranje, (hocu da mogu da ga okrenem za 90 stepeni) a svi ovi sa TN panelom nemaju drzac da moze da se okrene tako. Znaci odziv nije nimalo bitan, zapravo nista nije bitno, samo da je 22" i da je pivot i da je sto jeftiniji.

Ne znam ni gde da trazim tako nesto, dajte bar neki sajt, itsvet i pcberza mi nisu mnogo pomogli.

Poslednja izmena:
Treba mi TFT 22" PIVOT. Kontam da ti monitori nemaju TN panel, nego PVA (ili koji vec), pa samim tim su i skuplji. Treba mi za programiranje, (hocu da mogu da ga okrenem za 90 stepeni) a svi ovi sa TN panelom nemaju drzac da moze da se okrene tako. Znaci odziv nije nimalo bitan, zapravo nista nije bitno, samo da je 22" i da je pivot i da je sto jeftiniji.

Ne znam ni gde da trazim tako nesto, dajte bar neki sajt, itsvet i pcberza mi nisu mnogo pomogli.

eh, bilo bi lepo... :smoke:

takodje, pogledaj ovaj clanak. :type:

Da, bas ovo mi treba:
photo.jpg

Da li moze da se nadje tako nesto kod nas po "normalnoj" ceni? Bilo kakve karakteristike da ima samo da ne kosta mnogo i da moze da se rotira kao na slici.

Da, bas ovo mi treba:
photo.jpg

Da li moze da se nadje tako nesto kod nas po "normalnoj" ceni? Bilo kakve karakteristike da ima samo da ne kosta mnogo i da moze da se rotira kao na slici.

Mozes da nadjes majstora da ti napravi drzac, jer valjda svi monitori imaju rupe pozadi za na zid, a mozes i na zid da ga postavis direkt ...

Nego, ja sam probao kako izgleda kada se okrene(oborio sam ga na astal) i nisam bio zadovoljan. Verovatno zato sto je TN (i to neki od losijih) panel bio u pitanju pa uglovi gledanja nisu lepo podeseni za Portrait mode :( Pa kad se mrdnes levo desno samo presijava, uzas ... slazem se da odziv nije bitan - ni malo - ali uglovi jesu, vrlo bitni!

Osim toga pixeli se formiraju uz pomoc RGB subpixela tako da je jedan niz, recimo, crvenih subpixela postavljen uspravno i cini jednu vertikalnu crvenu liniju - pa kad ti to okrenes pod 90C bice horizontalna linija i imaces "rasipanje" pixela po vertikali umesto po horizonatali, meni je to smetalo poprilicno, ako sam lepo opisao ... verovatno treba navici, ali ima tu jos ...

... sta ti to mislis da programiras? Kako mislis da debugujes ... za source code je super, ali ako pokrenes aplikaciju onda je gledas u portrait modu koji ni jedan normalan covek ne koristi. Ili mozda planiras da prilikom svakog pokretanja rotiras monitor u landscape poziciju (i da mu ugradis rucicu za lakse okretanje). Doduse, mozda pravis nesto za sta izgled nije bitan, sta znam razmisli.

Ja sam zato povezao jedan normalan monitor kao primarni, a ovaj sa sorsom kao sekundarni-portrait i tek onda da ti se zavrti u glavi od rasutih pixela u uglova ... cas gledas u jedan cas u drugi, uzas.

Daj boze da je situacija (mnogo) bolja sa PVA u portrait mode-u. U sustini da postoji uzeo bih neki 4:3 monitor, 1600x1200, al slabo ih ima i mnogo su skupi :(

Poslednja izmena:
Jedna stvar treba da je svakome jasna i to da wide monitori su 16:10 i da sve što je do sada pisano (igrice,video i td) uglavnom nemože da bude prikazano u punom ekranu na ovakvom odnosu.
Visina l222ws monitora je jednaka 19`` 4:3 monitoru te je bolje uzeti mnogo jeftiniji 19`` 4:3 monitor
Naprimer asus mb ili neki već lg 4:3
Ovi monitiri su samo vga i nisu dvi (jeftini)
Ti skupi koje vidite po radnjama su dvi i potrebna je dvi video kartica.

Pa da, kada se TN monitor okrene u portrait mode ne lici ni na sta zbog uglova (jer nije namenjeno tako da stoji, zato nema ni drzac).

Ja sam svoj 19" 4:3 okrenuo u portrait mode (da vidim kako izgleda) i odmah sam odlucio da se raspitam da kupim pivot monitor. Mnogo je preglednije a takodje je dobro i za citanje ebookova. Ne radim nista vezano za sql i web, pa da mi treba hiljade otvorenih toolbarova, sve mi je pogasheno, samo text editor i toolbar sa projektima imam na ekranu (i output mi je na pop up-u) pa trenutno imam dosta praznog nepotrebnog prostora u sirinu. Kada sam moju 19"-icu okrenuo u portrait mode bilo mi taman dovoljno sirine, a visine nikad dosta, tako da mislim da 22" u portrait mode je extra za moje potrebe, a ovako kada mi treba da odlgedam neki film ili nesto, samo ga okrenem na default polozaj.

Problem je sto su takvi monitori jako retki (a izgleda i dosta skupi), jako malo price o njima ima na netu. A da uzmem 22" wide sa TN panelom, ne dobijem nista u visini (26pixela) vec samo u sirini (400pixela) sto mi je skroz nepotrebno :(.

Ako neko slucajno naidje kod nas na ovako nesto obavezno da javi.

Jedna stvar treba da je svakome jasna i to da wide monitori su 16:10 i da sve što je do sada pisano (igrice,video i td) uglavnom nemože da bude prikazano u punom ekranu na ovakvom odnosu.
Visina l222ws monitora je jednaka 19`` 4:3 monitoru te je bolje uzeti mnogo jeftiniji 19`` 4:3 monitor

sta reche? :d

:zgran:U jeee...:zgran:

Poslednja izmena:
Nivan > 19'' TFT nije 4/3 vec 5/4 (1280/1024)
Master)D(M1nD > kao sto ti rece Anti patriota iz licnog iskustva, vertikalni ugao gledanja kod losijih monitora je kriticno mali, a posto on u portret polozaju postaje horizontalni ugao, slika je losa i zamarajuca za oci, bez obzira sto samo kodiras i gledas slova na ekranu.
Na poslu saradjujemo sa Informatikom (Dell oprema), pa imam neki najnoviji cenovnik za decembar. Evo tu vidim otprilike ono sto ti trazis, Dell E228WFP, to je verovatno TN panel ali sa DVI, HDCP i ima pivot. Pretpostavljam da bi to zadovoljilo tvoje potrebe ali je cena 380e, pa je pitanje koliko je to isplativo!?

Poz, Bane :wave:

Uzmi 22" LCD koji podržava VESA standard montiranja i neki od zidnih/stolnih nosača. Pogledaj ovde i ovde pa vidi koji ti odgovara.
Kombinacija mon + zaseban nosač ti daje više slobodnog prostora i mnogo bolju ergonomiju na radnom stolu od bilo kog monitora sa pivot funkcijom.

Poslednja izmena:
@mariaana: mnogo to para za tako nesto.
@colt: jedino mi to preostaje da vidim na koji nacin mogu kod sebe pricvrstim monitor i da kupim tako nesto. Samo trenutno ne vidim neki model sa tog linka koji moze da se rotira izmedju portrait i default pozicije. Nije mi zurba, raspitacu se...

VW222S najbolji odnos cena kvlalitet, oko 200e u pakomu

bilo nekad. jutro su mi odgovorili na mail, nema ga vise na stanju a to sto je bio 16500din je bila akcija, tako da od te varijante nema nista.
neka najjeftinija kombinacija je oko 215e pa na vise ;)
pozdrav

Evo i ja pazario 2232bw i zaista sam prezadovoljan istim (pogotovo sto sam dobio za ispod 300e) :banana:

Slika super, probijanje svetla minimalno pri dnu, duhovi daleko manje primetni nego na ranijem lg1918s sa 5ms, filmove konacno mogu da gledam preko celog ekrana a ne na 1/3 itd. U igrama poseban ugodjaj. Probao sam ut 3, bf3, gears of war i ostao bez teksta. Prosto neverovatno koliko znace onih 10cm u poredjenju sa klasicnom 19icom!

Nazad
Vrh Dno