Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Dobro bre jel kupio neko ovo i valja li cemu!
Stvarno je extra ponuda ali je pitanje zasto je bre to tako jeftino!

jeftin je zato što je Acer nakon žestokog prodora na notebook sektoru i uzimanju ogromnog market share-a odlučio da uradi isto i na monitorskom tržištu Srbije gde je Samsung imao neverovatnih 70% učešća tržišta, kao nigde drugde u svetu. Nakon 2 meseca ovako agresivne kampanje, rezultat je: Samsung market share: 50%, acer market share: skok sa 2% na 10%

:) :)

Eto otkud tako niska cena. Nemoj da misliš da je zbog niske cene monitor loš, po svim testovaima i informacijama od ljudi koju su ga kupili - monitor nema nikakvu zamerku!

Sto se tice ovog doticnog jeftinog Acera kazu da pri svakom paljenju slika izgleda kao da je blurr-ovana i da svaki put moras da stiskas dugme Auto da li je to istina dabi se slika razjasnila ?

Posedujem doticnog Acer-a i tvrdim da nema potreba "razjasnjavati" sliku pritiskom na auto, mozda osoba koja je tako nesto izjavila poseduje neispravan monitor. Jedina zamerka sa moje strane je nesto bledja slika na default-u, ali se to lako resava smanjivanjem vrednosti game iz drajvera od graficke kartice (drzim ga na 0.80 dok je default 1.0)

PS

Palo mi na pamet da nije mozda taj neko mislio da je blurovana dok dize windows? Pa sigurno je nesto mutnija dok ne digne svoju native reoluciju 1680*1050. Inace ja svoj monitor ne gasim vec ga drzim na standby-u

Uzeh danas (odnosno burazer) 223BW i moram reci da sam prezadovoljan, pogotovo posle moje 15-ice.. :bottle:
Slika je perverzna, OGROMAN je, sto kaze burazer ne smem fullscreen dok sam za stolom, kao da sam u prvom redu u bioskopu :d
Kada sam ga tek prikljucio i hteo malo da ga pomerim, kabl od napajanja utaknut u monitor je zujao na bilo kakvo pomeranje i slika je kao malo treperila, nije se videlo na svim bojama, tek kad sam upalio photoshop i na sivoj pozadini se bas primetilo... Posle sam ugasio, izvadio kabl pa ga ponovo ubacio, ubacio u drugu uticnicu i ubacio u drugi DVI na grafickoj i od tad je normalno.. Ne znam sta je to bilo ali nadam se da se nece ponoviti.. jel se jos nekom ovo desavalo?

Poslednja izmena:
Da li neko može da mi na PM pošalje ime firme gde daju da se monitor pogleda kako radi pre kupovine? Kao i kolega iznad, namerio sam se na 223BW :)

Ne može da se edituje... našao sam takvu firmu, i proverio tamo, i bilo odlično - dođem kući, i eto ga mrtvak na sred ekrana, samo sam ćorav pa ne vidim da li je beli ili zeleni :wall:

Ali monitor je sjajan, tako da i ako ne uspem da izvučem neku zamenu, nema veze :D

EDIT: beli je, ***.

Poslednja izmena:
Potreban mi je ultrabrzi-no ghosting LCD za gejming.
Iskreno, na 8ms Samsungu mi vidim i smeta mi ghosting efekat, da li ima razlike kod npr. 2ms... vidim ima u prodaji 226CW sa odzviom od 2ms?

Dodje mi da kupim CRT majke mi!

Potreban mi je ultrabrzi-no ghosting LCD za gejming.
Iskreno, na 8ms Samsungu mi vidim i smeta mi ghosting efekat, da li ima razlike kod npr. 2ms... vidim ima u prodaji 226CW sa odzviom od 2ms?

Dodje mi da kupim CRT majke mi!

A sta to vidite, bas da mi je znati? Kao sto sam vise puta rekao, na LG-u 15-ici sa 25 ms nema nikakvih duhova ili kasnjenja u igrama, ne znam kako vi to vidite na 8 ms? Jos ja uglavnom igram voznje gde bi ti "duhovi" valjda bili izrazeni zbog velike brzine kretanja na ekranu...

Meni nije jasno zasto nije jasnije objasnjeno da li neki monitor ima HDCP podrsku??
Ja imam npr. lg194wt i na pakomovom sajtu pise da ima HDCP podrsku, dok nigde na LG-jevom sajtu nema te informacije. Sad sam gledao da uzmem 226wtq i nigde nema informacije da ima HDCP podrsku. Jel znaci da je nema?
Koje su to fore sa tim?

Kao i za printere. Cenovnik domaćeg prodavca kaže "bla bla bla DUPLEX", a na zvaničnom sajtu za taj model duplex se ne pominje ni kao opcija :)

hitno potrebna pomoc oko izbora 22".monitora,posto sam prodao monitor iz potpisa i sad becim oci na nekoj krdzi od panasonic-a,panasync e720 treba mi neka zver do 300eura.tri firme su u opticaju asus, lg i samsung.mislio sam da uzmem 226wtq-sf,ali su prosle nedelje stigla 2 sa po1 mrtvim pixelom,a na to sam izuzetno gadljiv pa razmisljam da ne ubodem ja treci.sutra do 5 moram naruciti.pa pozurite

Sta mislite o ovom monitoru:
Asus VW222S 22'' Wide monitor 16.599 din (na akciji u jednoj firmi)...

Znam da je cena previse mala za jedan 22" monitor...

Ovo su mu specifikacije:

* Dijagonala ekrana: 22.0" (široki format)
* Rezolucija: WSXGA+ 1680 x 1050
* 16.7 miliona boja
* Analogni interfejs (D-Sub)
* Integrisani stereo zvučnici (2 x 1W)
* Vreme odziva: 2 ms
* Osvetljenje 300 cd/m2, kontrast 2000:1 (ASCR)
* Mogućnost ugradnje na zid po VESA 100 x 100 mm standardu
* Potrošnja: do 55W (standby < 2W)
* Dimenzije: 513 x 405 x 210 mm
* Težina: 4.8 kg
* Priloženi kablovi: VGA, naponski, audio
* Boja: crna

Ja sam imao u planu 931BF ili 961BF, jedan od ovih cu verovatno uzeti, ali se pitam sta fali ovom Asus-ovom 22" ?

dvadeset dvojke

Pre svega izvinjavam se ako dupliram pitanje ali ova tema ima previse stranica.

Pitanje je koji od sledecih monitora mi preporucujete: Acer X223W, Belinea 2225 S1W, Asus VW222S, BenQ FP221Wa, BenQ T221WA, LG L222WS.

Fora je da sam resio da uzmem 22" a nema sa novaca za razbacivanje tako da spadaju u izbor samo ovi najjeftiji. Takodje hteo bih da pitam kako ce toliki monitor raditi na konfiguraciji iz potpisa i da li je DVI izlaz toliko bitan faktor.

PS Naravno ako znate za jos neki u ovom cenovnom rangu od oko 220 do 230e svaka preporuka je dobrodosla. Hvala unapred i pozdrav

E ovo poredjenje modela je stvarno dobra stvar ali nema Samsung 223BW modela i tu je problem . Konkretno mene zanimaju dve stvari. Da li bolju kupovinu predstavlja Samsung 223BW ili LG 226WTQ monitor po pitanju klasicne upotrebe (filmovi, HD filmovi , raznorazni programi, po koja igra i slicno) ? Znaci uglovi gledanja, boje itd... Razlika u ceni je zanemarljiva ali treba da napomenem da bi se monitor uzimao na slepo jer stize sa trzista EU tako da recimo provera panela kod samsunga nije opcija ali bitnije jos kod kog monitora su vece sanse da stigne sa mrtvim pixelom ? Takodje sam procitao da je kod LG-a bio problem kod prikaza usled RTC gresaka pa ne znam da li je jos uvek takva situacija ?

A druga stvar je da li se isplati razlika od 40-ak evra izmedju ova dva i Samsung 2232BW modela ?

Svaka pomoc je dobrodosla.

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovom monitoru:
Asus VW222S 22'' Wide monitor 16.599 din (na akciji u jednoj firmi)...

Znam da je cena previse mala za jedan 22" monitor...

Ovo su mu specifikacije:

* Dijagonala ekrana: 22.0" (široki format)
* Rezolucija: WSXGA+ 1680 x 1050
* 16.7 miliona boja
* Analogni interfejs (D-Sub)
* Integrisani stereo zvučnici (2 x 1W)
* Vreme odziva: 2 ms
* Osvetljenje 300 cd/m2, kontrast 2000:1 (ASCR)
* Mogućnost ugradnje na zid po VESA 100 x 100 mm standardu
* Potrošnja: do 55W (standby < 2W)
* Dimenzije: 513 x 405 x 210 mm
* Težina: 4.8 kg
* Priloženi kablovi: VGA, naponski, audio
* Boja: crna

Ja sam imao u planu 931BF ili 961BF, jedan od ovih cu verovatno uzeti, ali se pitam sta fali ovom Asus-ovom 22" ?

mane to isto zanima ocemo i ja i drugar da uzmemo pa jel valja stogod i koliko je bitan dvi
molim sto pre pomoc:wave:

Mislim da dobijamo i jedne i druge i trece,a za to postoje dokazi na ovom forumu
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=143469
ako procitas par postova videces da ima kod nas monitora i sa A i sa S ,a mozda i sa C panelima,jedino sto ces to sad malo teze da utvrdis,jer su dobro sakrili!
Uostalom nemoj da mlatis praznu slamu,dovoljno toga je ovde receno o modelima do 300Eura,nijedan nije savrsen,ti vidi cije ti mane manje smetaju!

Zar nema niko nesto da kaze na temu Samsunga 223BW protiv LG226WTQ ? Citajuci onu temu zakljucio sam da sanse da se pojavi mrtav/zaglavljen pixel na Samsungu nisu nikako zanemarljvive pa ne znam da li je ista situacija kod LG monitora? Jel neko iamo prilike da vidi oba monitora ? Razlika u velicini mi je mnogo manje znacajna nego kvalitet slike, crnih boja, uglova gledanja i ostalog a kod a posto sam citao za LG-a da vezije firmware-a ispod 1.14 imaju one greske u prikazu pa me zanima kolika je sansa da su te verzije jos uvek u prodaji i ako jesu da li postoji mogucnost zamene istog ?

Neko da prelomi ?

verzije fimware-a u domacima radnjama su uglavnom 1.90
u service meniju imas opciju "Aging" koja te resava svih eventualnih RTC problema (pretpostavljam gasenjem RTC-a i ostavljanjem panela na 'obicnih' 5ms)

Vrh Dno