Šta je novo?

Koji 21" TFT?

thepace

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
619
zanimam me da li je neko imao iskustva sa ovim monitorima, misljenje o njima , i preporuke o mogucim alternativama, monitor bio bio za kucnu upotrebu prvenstveno gledanje filmova

Ni jedan :) Ono shto stvarno valja je skupo ko djavo :) A ostalo...pa razlike su nijanse....

Ima li iko od vas išta loše reći za Samsung 215TW osim da je skup?

Dizajn bi mu mogao biti lepsi (po meni su i 225BW i 226BW lepsi od 215TW), u zaista brzim FPS igricama, iskusni igraci vide da ultrabrzi 2ms TN paneli imaju manje ghosting-a. Kazu takodje da 215TW ima "lag" par ms veci od proseka, opet najvaznije igracima FPS igara...

Sve u svemu, ako vecinu vremena provodis igrajuci se, narocito FPS-ova, a ostatak uglavnom surfujuci, zaobidji 215TW, 226BW je verovatno bolji izbor za manje para. U suprotnom, uzmi 215TW, neces se pokajati sto si dao 100-nak evra vise...

Kakva je slika kada se gleda tv preko ulaza na monitoru?Jel neko probao ps da poveze na njega?
Jel ima probijanja pozadinskog osvetljenja?Jel su duhovi u igrama bas bas vidljivi ili ne?Pitam zato sto su i za ovaj moj 971p isto govorili da ima vidljivo izrazenih duhova a ja ih,bar dosad,nisam video.

dodaj malo novca i kupi pravi monitor

Dell UltraSharp E228WFP, 22", 1680x1050, analog/digital

ovdje u svabiji je nekih 380€

poz...

Jel ima probijanja pozadinskog osvetljenja?Jel su duhovi u igrama bas bas vidljivi ili ne?Pitam zato sto su i za ovaj moj 971p isto govorili da ima vidljivo izrazenih duhova a ja ih,bar dosad,nisam video.

Duhovi u igricama NISU vidljivi, ali iskusni FPS igraci primete razliku izmedju superbrzih 2ms panela (ala 226BW) i 215TW. Po klasi panela trebalo bi da je u rangu sa tim tvojim 971P. Dakle, ako na njemu ne vidis duhove, neces ih verovatno videti ni na 215TW.

@colt: 215TW ima mat zavrsnu obradu.

Poslednja izmena:
Kakva je slika kada se gleda tv preko ulaza na monitoru?

Ako gledaš sa par metara, prihvatljiva, ali nećeš se nešto oduševiti.

Jel ima probijanja pozadinskog osvetljenja?Jel su duhovi u igrama bas bas vidljivi ili ne?

Kod mene se vidi X od pozadinskog osvetljenja ali tek na potpuno crnom ekranu. U suštini, ne smeta u normalnom radu, jedino kad pustiš neki film koji ima AR od 1:2.35 pa se pojave crne štrafte sa strane, onda se vidi :wall:

Duhove u igrama za sada nisam video, ali slika zanemarljivo kasni. Po nekim forumima sam vidjao da se kašnjenje smanjuje ako ga prebaciš u game preset.

Van ovih stvari, slika je fenomenalna kao i uglovi gledanja, nećeš se pokajati.

Jedno pitanje samo za monitore od 21, i 21,5 incha.
Kolika im je shirina? Ja imam neki kompjuterski sto koji sa obe strane ima dva "stand"-a za zvuchnike, tako da imam limitiran prostor za svoj monitor. Pa ako bilo ko od vas ima monitor od 21, ili 21.5 incha, neka izmeri i neka mi samo kaze kolike su duzine oba monitora.
Hvala unapred.

BenQ GL2250 LED
img01.jpg

http://www.emmi.rs/monitori-monitor-215-benq-gl2250-led.11.html?productId=18997
Philips 227E3LSU/00 LED
2_17093.jpg

http://www.emmi.rs/monitori-monitor-215-philips-227e3lsu-00-led.11.html?productId=18061

Nazad
Vrh Dno