Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

Samsung.com, stranica sa specifikacijama za 225BW: "And it's all topped off by a height-adjustable stand and optional integrated speakers."
Zvučnici su visoki ~ 3cm i kače se sa donje strane celom širinom. Nekom će poslužiti, nekom ne, ali monitor jeste skuplji par hiljada zbog njih.
Koliko ja znam, još ih ima.

ako mogu da duplo podebljam ovo optional? rekao sam da se nigde ne spominje posebno MM model. ako je 'optional', jel to znaci da moze da se kupi i bez zvucnika za tih par hiljada manje? ili su nasi uvoznici pristali nekom ucenom da uzmu jednak broj monitora i zvucnika pa je to pod obavezno sad? lako mogu da zamislim scenario gde napolju (ako su to zaista 'optional' zvucnici) to niko nije uzeo pa su plasirani na trzista gde su uvoznici 'fleksibilniji'.

@zormi nije niko ovde ni ocekivao US cene, a sve ovo za pdv/vat/ft mi je poznato. samo se nerviram ovako rekreativno. nisam uopste kivan na cenu nego na disparitet cenovnika/lagera kojima se neki reklamiraju i stvarnog stanja istih.

Tako se prodaju, u paketu, sa zvučnicima, a zašto su uvezeni baš takvi a ne bez zvučnika i zašto ih je neko ovde nazvao "MM" je irelevantno. Monitori postoje, video, pipnuo, kupio, radi.

Cisto jedan insajderski info iz jedne od veleprodavnica. Nabavna cena ovog MM modela je par (5-6e) niza nego onog prethodnog. Verovatno je to bio razlog za uvoz.

E sad kako su dosli do ove krajnje cene.... Pa logikom "oderi ovce ako mozes". Novi model, zvucnici, added value... pa daj da se zaradi sto vise. Ccccc...

Samo ako bojkotujemo ovaj model 10tak dana i vide da ne ide vratice marzu na staro.

Inace, na jos par mesta gde je prosle nedelje postojao u cenovniku po ceni od 370-390e (ali naravno da provere da li imaju u magacinu) vise nema u ponudi toga vec ovaj model sa cenom 2000-2500 din vise. Nekako bi mi bilo lakse ako je stvarno cena u nabavci priblizna pa je neko resio da zaradi na toj fori sa zvucnicima nego ako je nabavna cena zaista toliko veca jer bi to onda znacilo da se na inteligenciju nasih uvoznika nije bas oslanjati.

Ja sam danas (sad vec juce) uzeo 225BW i platio ga 30500 din (znaci oko 380eu) u firmi na Banovom Brdu... Inace mislio sam da je u pitanju obican, bez zvucnika model (po ceni i to sto na kutiji ne pise MM), ali kad sam otvorio kutiju nasao sam i dodatak sa zvucnicima...
Inace prezadovoljan sam monitorom i moja preporuka :)

Aha znaci negde ipak moze da se ubode 225BW a da je ispod 400 evra :D
Ja se samo nadam da cu za te proklete dve nedelje kada mi stize ostatak novca uspeti da nadjem jedan po toj ceni ako ne i nizoj :)

Ja sam danas (sad vec juce) uzeo 225BW i platio ga 30500 din (znaci oko 380eu) u firmi na Banovom Brdu... Inace mislio sam da je u pitanju obican, bez zvucnika model (po ceni i to sto na kutiji ne pise MM), ali kad sam otvorio kutiju nasao sam i dodatak sa zvucnicima...
Inace prezadovoljan sam monitorom i moja preporuka :)

Evo i ja sam juce narucio u doticnoj firmi jedan, videcemo sta ce stici i po kojoj ceni. Na kutiji sigurno ne pise MM sem ako je neki nas vesti trgovac kreativno upotrebio marker :) .
Inace kad sam nazvao telefonom da pitam jel ima rekli su mi da ima po 32500, a kad sam ostavio narudzbinu na sajtu javio mi se covek da je potvrdi i rekao mi da je 30500, tako da ako pazarite popricajte sa sto vise radnika tamo mozda dobijete povoljniju cenu ;) .

Evo i ja sam juce narucio u doticnoj firmi jedan, videcemo sta ce stici i po kojoj ceni. Na kutiji sigurno ne pise MM sem ako je neki nas vesti trgovac kreativno upotrebio marker :) .
Inace kad sam nazvao telefonom da pitam jel ima rekli su mi da ima po 32500, a kad sam ostavio narudzbinu na sajtu javio mi se covek da je potvrdi i rekao mi da je 30500, tako da ako pazarite popricajte sa sto vise radnika tamo mozda dobijete povoljniju cenu ;) .

Ja kad sam narucivao monitor juce ujutru rekli mi cenu 30100, a kad sam dosao po njega 30500:) Monitor pre kupovine mozes i da pogledas i proveris na bad pixele...

Stigao, po 30500, i sasvim ispunjava ono sto se od njega i moze ocekivati. E, da, stigao je sa sve cuvenim zvucnicima iako se nigde ne spominje ono MM ili promena cene. A 'onoj drugoj firmi' koja to MM naplacuje 2500 din...:butt:

A koliko i ide garancija na bad pixell? Da li to zavisi od "firme" do "firme" ili je generalno isto svugde? Pitam za Samsung monitore, mislio sam da uzmem 205bw(mada sam pored njega video 204b pa sam se malo zamislio?). Juce sam bio u nekoj radnjici i covek mi kaze da ide samo ako se pojavi 4 vezana:trust: . Pitam ga ja a sta ako se pojave tri onda nista, a? Delovao mi da nema veze sa zivotom al´ajd

Da li neko mozda zna kada ce se kod nas pojaviti Samsung 206BW? U inostranstvu se vec prodaje i cena mu je malo visa od cene 205BW (oko 340 eura). Nasao sam na netu specifikacije i stvarno deluju odlicno. Jos samo da to i u praksi bude toliko dobro i bice sjajno :). Na zalost nigde nisam uspeo da nadjem review ovog modela. Ako neko naleti na neki review nek postuje link na forum.

205bw

Posto sam postao ponosni vlasnik Samsunga 205BW da i ja iznesem utiske a imam i jedno pitanje … :D
Utisci. Monitor sam odmah povezao na DVI i sve lepo radi. Kvalitet slike i boje su super. Mrtvih pixela nema. Malo se vidi probijanje osvetljenja na gornjoj strani kada je brightnes stavljen na neku veliku vrenost i kada je crn ekran ali to je skoro zanemarljivo. Kada sam birao monitor dvoumio sam se izmedju njega i LG 204wt, ali sam zbog slicne cene (jedino je u Metrou LG bio primetno jeftiniji ali sam tu izvisio, kod ostalih prodavaca razlika je mozda 20-ak eura) na kraju ipak odabrao njega jer ima mnogo bolje postolje i ergonomiju. Pre kupovine delovalo mi je da je dobar deo tih podesavanja glupost i da mi nece nikada zatrebati (podesavanje visine, rotacija) medjutim sada pri koriscenju monitora shvatio sam da to i nije bas tako. Ipak mnogo znaci kada se visina monitora moze podesiti jer ne sedi se u istom polozaju pri kucanju texta i gledanju filma naprimer, ili recimo mnogo znaci kada moze da se rotira da bi se film gledao iz fotelje, itd, jer ako se gleda iskosa to ipak nije to. Filmovi i igre (pogotovo one koje podrzavaju wide) izgledaju fenomenalno.
Samo jedna stvar me nervira – lampica na power dugmetu koja treperi kada je monitor na stand by. Toliko mi to smeta da sam poceo da nocu gasim monitor. I sto je jos zanimljivije takvu istu plavu treperecu lampicu su imali Samsung mobilni telefoni i jos tada sam pomislio – boze kakava glupost a oni su tu tehnologiju preneli i na tft :d

Sad pitanje. Molio bih vlasnike ovog monitora da mi odgovore jer mi je bitno. Kod ovog mog monitora panel se pomera levo-desno tj. u smeru/suprotno od smera kazaljke na satu za oko 3-4 stepena. Kada malo poguram panel odozdo na donjem levom cosku on se nakrivi na desno, i obrnuto. Ovo je uzasno iritirajuce jer panel nikada nije u savrseno horizontalnom polozaju vec je uvek malo nakrivljen na neku stranu. To nakrivljenje nije veliko ali na njegovu sirinu i te kako se primecuje. Uzrok ovoga je sto su one sine po kojima panel ide gore-dole malo sire od ona 2 “zuba” koja su u njima tj. da se strucno tehnicki izrazim postoji zazor (luft) pa se “zubi” pomeraju levo desno a sa njima i ceo panel. Recite mi kako je kod vas da bih znao da li sam ja potrefio felerican primerak ili je to mana ovog modela ?

Pazi stvarno:zgran:
Nikad nebi primetio da nisi rekao ali posto nisam primetio ni ne smeta mi:D

Znaci ne mogu da verujem da nisi primetio, a jos neverovatnije mi je da ti uopste ne smeta !
Znaci vidi se da monitor stoji krivo jos sa vrata, ustvari iz daljine se to cak i vise primecuje. Naravno uz malo paznje moze lako da se namesti ali to je veoma zaludan posao jer promenim visinu/ugao jedno 5 puta dnevno i svaki put se opet iskrivi (znaci prso sam, pocinjem da zvucim kao ona baba iz lepih sela :d )

Pa ne primetim zato sto stoji pravo odn. stoji kako treba. Jedino kad ga namerno "podignem" sa donje leve strane onda se malo iskrivi.

Jedina mana ovog monitora je to sto mu "izbija svetlo" odozgo i od odozdo i to sto ti treba zver od makine da bi igre igrao u 1680x1050, i to da malo igara podrzava ovu rezoluciju (pre je to 1600x1200) tako da igre igram cesto u 1280x1024 i na 16x10 i to je to :D

filmooooviiiiiii.... :D :D :D

Da li su 20" sa 1600X1200 dobri kao 17" za fotografiju zbog manjeg pixela? 19" otpada, s'obzirom da ima istu rezoluciju kao 17' sto znaci veci pixel i losiji prikaz fotografije.

Koji je 20" monitor dobar za fotografiju?

I interesuje me kod wide 20" monitora, kako na njima izgledaju igrice?

Poslednja izmena:
Igrice se igraju EXTRA. Koliko sam pročitao na netu wide rezolucije su manje zahtevnije od standardnih 4:3 pošto na recimo 1440x960 imaš manje piksela nego na 1280x1024. Još je veće poređenje 1680x1050 sa 1600x1200.

Je li neko tvrdi da ima bolji best buy od Belinea 102035W za 375€? Ako da, dajte da čujem šta bi to bilo. Dell 2007WFP isto nije loš samo skup i teško dobavljiv.
Pokusavao sam skoro 3 meseca da kupim ovu belineu ali sam samo slusao lazna obecanja.
Ne znam kako je sada ali mislim da je ovaj monitor dobra kupovina samo ako ga ima u radnji u suprotnom je gubljenje vremena.

SAMSUNG 203B Black Edition

Hteo bih da cujem i vase misljenje koliko je isplatljivo kupiti ovaj monitor?Odnos cena - kvalitet itd.Po specifikacijama koje poseduje rekao bih da je zaista dobar,mislim solidan za te pare mozda i vise nego solidan.

Proizvođač : Samsung
Model : 203B

Tip : TFT
Dijagonala : 20 `
Rezolucija : 1400x1050 px
Osvetljenje : 300 cd/m2
Kontrast : 600 :1
Vreme odziva : 8 ms
Ugao vidljivosti : 160/160 °
Ulaz : Analogni, DVI,
Cena:290. €

U opciji je i Samsung 931 BF pa me interesuje sta od toga bez razmisljanja uzeti?

P.S.Nadam se da moderatori ovu poruku nece shvatiti kao reklamnog ili drugog tipa,stvarno mi je potrebno misljenje!

Ja sam nameravao da kupim 203B, ali su me odvratile dve stvari: nestandardna rezolucija koju moja graficka ne podrzava (tj. 90% sam siguran da ne podrzava) i komentar jednog prodavca koji je totalno ispljuvao ovaj model u smislu da im se vecina monitor vratila kroz reklamacije. Na kraju sam uzeo 940N po logici da nije skup i da cu kupiti neki 21'' monitor jednog lepog dana kada im padne cena.

Ja sam nameravao da kupim 203B, ali su me odvratile dve stvari: nestandardna rezolucija koju moja graficka ne podrzava (tj. 90% sam siguran da ne podrzava) i komentar jednog prodavca koji je totalno ispljuvao ovaj model u smislu da im se vecina monitor vratila kroz reklamacije. Na kraju sam uzeo 940N po logici da nije skup i da cu kupiti neki 21'' monitor jednog lepog dana kada im padne cena.
Koju grafičku imaš, bilo šta iole novije bi trebalo da podržava i veće rezolucije od 1400x1050 :) a to šta kaže 1 prodavac ne može da bude realno merilo. Koji normalan prodavac će da kudi ono što prodaje, osim ako ne želi da ti proda nešto skuplje ili nema Samsung u ponudi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno