Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

i dalje ne mogu da se odlucim da li 16:9 ili 4:3 . . .

sir, slanina, sir, slanina, sir, slanina, . . .

suljpa (16:10)!:d cekaj 226bw (ja vec osedeo :wall: ) u prevodu : wide all the way a ovaj (226bw) bi trebao da bude ispod 400e bar se ja nadam :S:

pre neki dan sam posle duzeg razmisljanja kupio lg 204wt, relativno sam zadovoljan, tolikoje [irok da ga je tesko sagledati (dosad sam imao 17-icu), u igricama nema duhova (ISS6; FEAR), samo me nervira slaba rezolucija mojih divx filmova koja uzrokuje losu sliku, inace sa snimcima visoke rezolucije odlicno izgleda

samo me nervira slaba rezolucija mojih divx filmova koja uzrokuje losu sliku, inace sa snimcima visoke rezolucije odlicno izgleda
Ja sam to delimično rešio uključivanjem bilinearnog filtriranja u MPC-u, mada ako je loš DivX onda mu nema spasa...

Poslednja izmena:
Pa nemojte divx da gledate na 20" TFT sa 20 cm rastojanja. To je kao kad bi sedeli ispred 55cm TV pa još malo gore od toga :)

suljpa (16:10)!:d cekaj 226bw (ja vec osedeo :wall: ) u prevodu : wide all the way a ovaj (226bw) bi trebao da bude ispod 400e bar se ja nadam :S:

bwah... da imam te pare... ne verujem da bih dao za monitor :D (300 i 400 evr u mom svetu velika razlika :D )

gde je najjeftinij 204wt?!? koliko je u metrou sada?!?

Poslednja izmena:
Cek,cek malo...Lg 204 wt kosta 21000 din????
A kolko je onda Samsung 205bw ili 203b?

Evo c/p sa Eurolinka, sa naglaskom da su "nove, nize cene" :

Samsung SyncMaster 203B - 22.319,58din
Samsung SyncMaster 205BW - 23.906,28din
Samsung SyncMaster 225BW - 29.935,74din

Ček, ček, 225bw je sada skoro 100e jeftiniji nego pre NG???
Pa samo da završim ovaj posao što sad radim i eto meni novog monitora!
Čoveče... Da li je to i sniženje jer dolazi 226bw?

...i dalje ne mogu da se načudim, pa toliko je koštao do skoro 205bw...

Poslednja izmena:
Dilema

Nameravam da svoj Samsung 757MB CRT monitor zamenim nekim TFT modelom. Čitajući testove na Benchmarku i prateći forum sveo sam izbor na dva modela Samsung 931BF i Samsung 205BW. Da li neko može da uporedi ova dva monitora i predloži mi koji da kupim? Inače računar koristim za programiranje, igranje igara i gledanje filmova.

Poslednja izmena:
Nameravam da svoj Samsung 757MB CRT monitor zamenim nekim TFT modelom. Čitajući testove na Benchmarku i prateći forum sveo sam izbor na dva modela Samsung 931BF i Samsung 205BW. Da li neko može da uporedi ova dva monitora i predloži mi koji da kupim? Inače računar koristim za programiranje, igranje igara i gledanje filmova.
Znači wide ti odgovara, onda svakako 205BW, uglavnom sam čuo dobre utiske o njemu :) 931BF je sjajan model, al' nije wide i ima manju radnu površinu.

20"?

U ponedeljak planiram da odem do BG-a da kupim monitor... Evo sta planiram da pogledam:
1. Samsung 215tw 590e
2. NEC 20wgx2 500e
3. Asus PW201 520e
4. HP L2045w 450e (da li je neko cuo nesto za ovaj monitor, nisam uspeo da nadjem njegov test i da li ga ima u hp demo centru?)
5. Samsung 225bw 375e , 205bw 300e

Kakva su misljenja o ovim monitorima i da li ima da se kupe po povoljnijim cenama (asus i 215tw)?

Sto se 205bw tice da li mogu recimo 3, 4 igraca da sede i da se igraju a da prikaz svima bude isti? Koliko su uglovi losiji na njemu nego na ostalim navedenim modelima?

ja uzeh 205BW pre par dana za 320€...mega sam zadovoljan,nemam nijedan bad pixel,a slika je fenomenalna...
ugao gledanja je izmedju slab i solidan...ali ta stavka meni nije bitna...

Poslednja izmena:
Kakvo je misljenje o 203b
cena mu je vise nego dobra
285 sa pdv -om?

ima ga ortak (Bole85) i stvarno je odlican monitor..on se zali samo da primecuje duhove u CS-u... ja ih nisam primetio... Mnogo lep, moze da se rotira kako god hoces, dize, spusta itd...
OGROMAN... 17" crt izgleda kao portabl tv pored njega... Cak i previse mesta sto se mene tice u visinu..
tako da sam se ja ipak odlucio za 205bw (23300 u Phoenixu) . . . vise mesa sa strane mi vise znaci nego u visinu... plepo ukljucis ff, pored njega stavis gtalk, pored njega winamp, i tako redom... i jos ti ostane mesta :D :banana: ,)

samo jos da skupim parice... :D

jedna napomena... na 205bw pise da je 16:10 a ne 16:9 ... zato mozda ima nesto vecu visinu od standardnog wide-a

Poslednja izmena:
Matematika
1680 : 1050 = 1.6 = 16 : 10

Fantastičan mi je ovaj trend malo većeg pojeftinjenja velikih monitora. Dosta se dugo držao 205bw na 350+ evra, a sad se vrti oko 300e. Da ne pominjemo sada već pristupačan 225bw koji sa istom rezolucijom daje 2" više, mada se njegove cene nisu spustile kod svih prodavaca još uvek. Loodilo...

29930din (~370e) kod Eurolinka, mada oni uvek imaju dobre cene, ali ne uvek i robu ;)
Mada snizili su cene i Gigatron (oko 370e), a i neki drugi prodavci do cifre oko 400e.
Neka samo ide niže, uskoro će do mog stola :D

Sta mislite jer ce ostati ova cena za 225BW ili ce da pada/raste u sledecih mesec dana ? Planiram uskoro da kupim LCD prvo sam hteo neku 20" wide, ali ova cena od 370 evra za 225BW mi deluje stvarno kao odlicna ponuda. Lovu cu imati tek za neke dve nedelje, sta mi vi preporucujete da kupim tada samsung ili da cekam jos malo ili neki drugi model ima sa slicnom cenom od oko 350 evra a da je 22" i da ima HDCP ?

Pretpostavljam da je logicno ocekivati da ce cene svih lcd-a i monitora i TV-a samo da padaju ali ako cekas na to nikad neces kupiti monitor.

Poslednja izmena:
Sta mislite jer ce ostati ova cena za 225BW ili ce da pada/raste u sledecih mesec dana ? Planiram uskoro da kupim LCD prvo sam hteo neku 20" wide, ali ova cena od 370 evra za 225BW mi deluje stvarno kao odlicna ponuda. Lovu cu imati tek za neke dve nedelje, sta mi vi preporucujete da kupim tada samsung ili da cekam jos malo ili neki drugi model ima sa slicnom cenom od oko 350 evra a da je 22" i da ima HDCP ?

ta cena od 370e je samo papirna. u petak su me u eurolinku ubedjivali da imaju monitor i da je po toj ceni (29900), u ponedeljak su mi rekli da imaju ali da je po 32500, a u utorak popodne kada sam zvao da pitam da li sigurno imaju da ne potezem u sredu ujutru iz NS su mi rekli da proverim pre nego sto krenem posto 'ne znaju unapred za sutra'. kao od utorka u 17h popodne do srede u 07h ujutru ce se sve prodati? koliki je lager? 1 kom?
kod gigatrona na sajtu stoji cena od ~380e, a u aktuelnom cenovniku pise da je 400e + pdv, sto je 470e.
sva mesta koja sam ja nasao da fizicki zaista imaju monitor koji mozes da vidis, pipnes i poneses kuci imaju ga po ceni od 450e pa navise.
naravno ako neko ima info gde ga zaista ima po sub 400e ceni ima od mene pive koliko god moz da popije.

Stigao je neki novi redizajniran 225BW model sa ugrađenim zvučnicima... cena koju sam video na njemu: oko 440e.

da, taj sa MM stoji sada u eurolinkovom cenovniku. znaci skuplji je 3k din zbog dva krs zvucnika koje nikad niko nece ukljuciti? a i to je kad bi ga imali :d . inace taj MM model se nigde ne spominje na samsungovom sajtu, a na google upit izlaze iskljucivo istocno evropski i italijanski sajtovi. to je neko pametan procenio kako je taj model prilagodjen za ovo trziste ili nigde drugde ne mogu da ga uvaljaju?
a u medjuvremenu, na normalnim trzistima 225bw - 380$, tj sub 300e.

Samsung.com, stranica sa specifikacijama za 225BW: "And it's all topped off by a height-adjustable stand and optional integrated speakers."
Zvučnici su visoki ~ 3cm i kače se sa donje strane celom širinom. Nekom će poslužiti, nekom ne, ali monitor jeste skuplji par hiljada zbog njih.
Koliko ja znam, još ih ima.
Btw, evo kako izgleda.

Poslednja izmena:
na normalnim trzistima 225bw - 380$, tj sub 300e.
Ako misliš na USA tržište koje ovde stalno mami uzdahe :S: , više puta je dokazana 'moja' empirijska formula:

MP_cena_Eur = USA_cena_$ plus 5-10% (dakle ovde se očekuje oko 400-420e).

Hint: USA cene nemaju PDV (samo državne takse oko 5% koje se ne iskazuju u ceni), plus manje količine (veći troškovi po kom), skuplja doprema, carina (tamo nema)... i to je to. Ima smisla porediti naše cene sa EU_cenama_incl.VAT plus 3-5% zbog većih troškova.

Za utehu, USA građani zato plaćaju federalni porez iz godišnjih prihoda (15-35% valjda zavisno od kategorije), tj. od plate koja se iskazuje 'before taxes'. Drugačije (lukavije) postavljen sistem od Evrope: cene naoko deluju 20% manje (jer su bez poreza) a plate deluju 20% veće (jer su pre plaćanja poreza), mada na kraju izađe isto... Ali zato ovde trgovce zovu 'deratori', a tamo IRS (poresku upravu). :d A svi smo mi ustvari zaposleni kod države... rođenjem.

Vrh Dno