Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Definitivno 19". Ja imam 17" i moracu uskoro da ga "povecam"... :)

Od jedno 20 ljudi shto sam raspravljao nekih 80% je reklo da su im pixeli na 17" presitni. Ne znam da li znash ali 17" i 19" imaju identichnu rezoluciju. Najbolje sam pogledaj, mada bi ja definitivno uzeo uvek 19", e sada shto ja ne bi uzeo taj samsung, to je vecj druga stvar :)

Upravo zato i pitam sto imaju istu rezoluciju na razlicitu dijagonalu....zato me i interesuje koja je razlika???

A koji bi Samsung uzeo a da je budget-friendly :))))

U stvari, ima li jos neki 19'' a da je budget-friendly kao ovaj 920N???

Poslednja izmena:
Silni, ali se ne odazivaju na SAMSUNG :)

Ja se nesto razmisljam da uzmem ili polovan 21" Eizo(19,6 " vidljive dijagonale ) ili LG 1919s
Naravno,Eizo me izadje duplo manje od TFT-a ali proizveden je pre 5 godina,tezak 36kg,istekla garancija...
@Isnogood
Imas li nekih problema sa slikom na 1919s?Od par ljudi sam cuo da jako shiba kontrast kada se cita tekst:wall:
Za postolje se ne brinem:D Kupio bi ga i bez postolja za te pare:smash:
Nego da te pitam za boje- na LG sajtu pise da prikazuje 16.7 miliona boja (nijansi) sto znaci da je u pitanju 8-bitni TN panel ili pak 6-bitni +2bit dithering.
Sta ti mislis- da li su ovi u LG-ju pogresno prikazali informacije ili je stvarno tako...

Svet kompjutera je časopis koji me nikad nije slagao. U oktobarskom broju od ove godine, na stranama 23 i 24, napisan je review sledećih modela:

LG L1919S
Viewsonic VA912
BenQ FP92E
Belinea 1925W
Samsung 940N

Po njihovim ocenama, Samsung i VS su debelo podbacili, Belinea im se nije posebno svidela jer je wide, a iako to nisu eksplicitno naveli, BenQ im se za nijansu više svideo od LG-a.

I ja sam za BenQ, pogotovo što me nerviraju brand-ovi kao što su LG i Samsung. Da smo samo malo bogatiji, na LG-ijeve modele ne bismo uopšte obraćali pažnju, a Samsung bi možda kod nekog i mogao da dođe u obzir, ali samo oni najskuplji modeli.

Nemoj da ti SK bude relevantan!!!

Recimo, kad su radili test LG-a 1730B nisu ni imali taj monitor ispred sebe - opisivali su opcije koje ima 1730P, a koje su najvljene za 1730B, ali ih u finalnom proizvodu nema.

Dali se ocene slike, a taj monitor u zivotu nisu videli... :wall: :wall: :wall:

Posto sam razgledao u poslednje vreme monitore (izmedju ostalog) ostavicu par utisaka:

Samsung 920N je uzas zivi, ne svidja mi se slika ni malo.
Milisekunde su MARKETING i ne treba obracati paznju na to.
Na kontrast i osvetljenje treba obratiti paznju, ali ako nisu drasticno mali ok je. Znaci ako je 500:1 i dalje je dobro za kucno koriscenje i ako je 250cd opet je dovoljno, nemojte misliti da je malo.
Vrlo bitan detalj je UGAO GLEDANJA, to sam primetio da je veoma nezgodno kad je mali... Sestra je dobila neki Benq i kad stojim sa stran npr nista zivo ne vidim.

Ja sam na kraju kupio Samsung 940BW, i iako sam malo bio skeptik u pocetku, sada sam srecan i ne bih ga menjao ni za sta. Ako vas zanima neki detalj rado cu vam pomoci.

Srecno :D

Pazi ovako..samsung u entry klasi nema shta da trazhi. Mislim ono je uzhas. Samsung BF/P je vecj druga pricha, sa B klasom nisam imao dovoljno kontakata da bi sam sebe smatrao kompetentnim da je ocenim. Ja sam zadovoljan sa 1919s, ali ja sam po nekim mojim drugovima skroman, ne trazhim mnogo, pa opet nikad ne bi uzeo neki samsung N. Po meni svako treba da pogleda i sam proceni shta mu odgovara. Ja sam se samo uhvatio za postolje na 1919s, jer ja prvi na to nisam obratio pazhnju u radnji. Gledao sam sliku, uglove, bad pixele, a ovo mi iskreno nije ni palo na pamet, mozhda i neki drugi korisnici imaju neke skrivene zamerke na svoje monitore. A shto se tiche slike, ja bi voleo da je vishe showroomova pa da svi sve mogu da pogledaju, ali nazhalost situacija je crna po tom pitanju. Samo se samsung izdvaja i onda svi naravno kupuju samsung. Z
ashto bi neko chekao Belineu,LG,Benq............. 3 nedelje, da nikad nigde nije video i da je kupi po preporuci?? :(

Ma ja sam osedeo bre dok sam sve pogledao, ne mozes otici na jedno mesto i videti nego po gradu svaki dan...
Anw, to su bili moji utisci u nameri da pomognem nekome, nista vishe.

Sto se tice BenQ monitora mogu reci da su dobri! Drug je uzeo model FP93G X (2ms, 500:1 kontrast, DVI ...) i platio ga je oko 1.200 din manje nego ja moj Samsung 940BF. I ja sam isto citao u svetu kompjutera, kome naravno verujem kao i svima Vama ovde na forumu da je BenQ stvarno po ceni i kvalitetu dobra solucija za kupovinu 19'' TFT monitora! Razlog zasto sam izdvojio malo vise para i kupio Samsung 940BF je sto se kod druga "zaglavio 1 pixel"??? On mi je rekao da prilikom menjanja rezolucije pojavio se taj "zaglavljen pixel" koji naravno izgleda kao mrtav i mnogo upada u oci!! Nisam bio do njega ali rekao je da postoji nacin da se odglavi tako sto bi pustio neki program menjanja boja da 24H radi. Nisam hteo da rizikujem i uzeo sam ipak malo skuplji Samsung! Mozda se to samo njemu desilo, ne znam! Video sam i LG 1919S koji je sto se tice cene dosta povoljan ali ne moze da se meri po kvalitetu sa BenQ ili Samsungom! Eto cisto da Vam iznesem neke moje utiske o ovim modelima :crash:

taj 940BF ne mozhe ni da se meri po ceni sa 1919s :) znachi poredite babe i zhabe, ja sam rekao za entry model je sasvim ok. Znachi shta bi vi za 197e ?? AVION :) ajde reci cenu tog 940bf i onda ti ja kazhem, a shto nisi pogledao LG 1970HQ<347e> ili ne daj bozhe josh neki ludji :)

Bez svađe, ako može!

Dobro je da svako iznese utiske o bilo kom 19" TFT monitoru koji je video. Nekome će to da koristi. Ja nisam alegičan na poređenja skupljih i jeftinijih modela, iako smatram da to nije primereno i da ih treba izbegavati.

Je l' ima neko, ili je malo razgledao, BenQ FP93V. To je onaj beli monitor napravljen za Mac korisnike. Ne verujem da bi se BenQ šalio da Mac korisnicima uvali nešto trulo.?

Stvarno lep monitor ovaj Benq FP93V

cn1132100233794.jpg

Taman da stavis MacMini u podnozje:type:

Poslednja izmena:
Moze li ovaj BenQ FP93V za PC?

pretpostavljao sam al' nisam bio 100%...
sad bas gledam po netu... hvale ga sto se tice dizajna i odnosa cena/kvalitet, jedino sto nema swivel.

edit: i nema podesavanje po visini. izgleda prilicno ukoceno

Poslednja izmena:
Isnogood,okaci ti nama par slika svog 1919s da razuveris narod:)

Ne hvalim samo kazhem da je najjeftiniji a po mojoj subjektivnoj oceni je bolji od mnogih za nijansu skupljih. Mislim 19" za 197e :) I ja bi voleo da je 971p 230-240e..onda NIKAD ne bi kupio 1919s, ali nije..****ga:) Nemam svoju digitalku...tako da bi se nachekao ;)

Ne hvalim samo kazhem da je najjeftiniji a po mojoj subjektivnoj oceni je bolji od mnogih za nijansu skupljih. Mislim 19" za 197e :) I ja bi voleo da je 971p 230-240e..onda NIKAD ne bi kupio 1919s, ali nije..****ga:) Nemam svoju digitalku...tako da bi se nachekao ;)

a osim sto je najjeftiniji ???:wall:
ako mu je to najjaci argument onda :S:

taj 940BF ne mozhe ni da se meri po ceni sa 1919s :) znachi poredite babe i zhabe, ja sam rekao za entry model je sasvim ok. Znachi shta bi vi za 197e ?? AVION :) ajde reci cenu tog 940bf i onda ti ja kazhem

NS - 08.11.2006
LG 1919s - 17.800
BenQ FP93G X - 25.300
Samsung 940BF - 26.550

Eto toliko sam ga platio i ne zalim za tim parama. Jednom davno sam kupovao BEST BUY i opekao sam se. Sad idem logikom ili ga necu imati ili cu kupiti skuplji pa makar "gladovao" mesec dana :)

Ma ok je to i ja prvi ne kazhem da je 1919s bolji ili dobar kao 940bf nisam ih poredio jedan pored drugog. Samo kazhem da poredish JAKO razlichite kategorije monitora. Ko da poredish BMW M5 i YUGO ;)

Uporedio sam ta 3 jer sam imao prilike da ih testiram tj vidim licno a i slazem se da Samsung N serija i nije prava solucija za kupovinu zbog cene. Nekako se niko nije zalio za Samusung tako da sam se odlucio za njega, nisam hteo nikog da podcenim ni kao coveka ni kao proizvodjaca.... ,)

Poslednja izmena:
to je bila ironija jer si ti paljevina :smoke: Znao sam da cjesh se upecati :-devil-:

,,, neznam ko je paljevina :exploder:
Primio si se na tog jeftinog LG kao Baba na pemziju :cuss:

Nazad
Vrh Dno