Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Bas tako trazim jeftinu 19" samo oce igrice da sljakaju fino na njoj ?Filmovi itd , da nema
nekog seckanja zbog odziva itd ?

Mala ispravka cena je 17499 din. :) a sta mu dodje prefix SF

Poslednja izmena:
15400 din bi bilo malo MALO!

Postfiks SF označava da je u pitanju Silver boja, dok BF je, pretpostavljaš, Black.
15400 jeste malo, ali na PC Berzi ima da se nađe i za 202evra, a to nešto preko 16000 (tj. i više jer evro računaju 83 ili 84 dinara) -> približno 17000... U svakom slučaju povoljno.
A za utiske malo prelistaj postove unazad. Ne moraš mnogo - par strana :D
Ja nemam ovaj monitor, ali ako bih uzimao jeftinu 19icu ovo bi bio moj izbor.

Poz.

sta mislite o LG L1970HR
ima li ga ko ?
nameravam da ga pazarim, ima ga u nekom "web house" za 420 eur
http://ca.lge.com/en/prodmodeldetai...lay=L1970HR&unit=NOTHING&model=Select+a+model
preko ga hvale ljudi koji ga imaju, izgleda da je zmaj za ove pare!
misljenja?
zahvaljujem !

Ako ces vec davati 400+e za 19" bolje idi na Samsung 971p .
Inace za 410e imas 20" 102035w Belineu sa PVA auoptronics panelom, koji
se ugradjuje i u skuplji Viewsonic 20" 2025wm .

samsung 971p je svakako vredan paznje,vredi razmisliti !
meni se u stvari ne daje vise od 300 eur za tft, ali kada pogledas performanse za + 100eur dobija se dosta bolja stvar
nekih 50% vremena cu ga koristiti za igre, tako da gledam da odziv bude 2ms, a kontrast sto veci,
Hor Freq :30~83 kHz,Vert Freq :56~75 Hz ,i tako....
tesko je sklopiti sve to, pa cak i za 400 eur !
recimo 971p je preko oko 380USD, a ovde (nisam stigao da nadjem cene) sigurno je preko 400eur, da popizdis
ali od svega sto sam uspeo ovde da nadjem to je gore pomenuti lg (odziv+kontrast+....), mislim da se uklapa u to sto ja trazim

Poslednja izmena:
Pa ako ti se ne daje vise od 300e onda je LG L204wt prava stvar za tebe, sem ako
si alergican na wide . Ja ga koristim oko 2 nedelje i monitor je za te pare bruka . Odziv je 5ms
i ja do sada nisam primetio duhove, a igrao sam COD2, HL2EP1 i Oblivion .
Evo ga moj utisak o njemu :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=933604&postcount=129

Kolegu za 1932p ..ako ti treba pivot ima i srecjnijih..reci shta zhelish od monitora pa cjesh dobiti predlog

Ja i dalje imam 1919s i to valda medju privih 10 uvezenih..cena mu je 203e. E sada to shto vi rachunate euro 80-81 to ne pije vodu, poshto PIN<uvoznik> rachuna euro 86 :) znachi 203*86 , eventualno se mozhda neko zezne pa pomnozhi sa 85 :)

1970HR , meni je JAKO lep...e sada ja mislim da je mnogo para...ali to je moje mishljenje. Pobrao je silne nagrade u nemachkoj...ali ne znam..nisam pametan nisam ga video pored drugih PVA monitora. Samo mogu da kazhem da je spram drugih TN AVION<mnogo sam ih video>, mada ako imash josh malo parica da dodash idi na PVA < ovo naravno ako necjesh da se igrash, za mene PVA matrica nije za igranje...to je MUTNO BRE <subjektivno mishljenje, znam mnogi se necje slozhiti, najbolje prvo pokreni neku igru na PVA, nije isto 6ms na PVA i 6ms na TN>>.

Za mene belinea nije firma..josh od pamtiveka znam da je svaki drugi belinea monitor crkavao i imao razne druge probleme, tako da koliko god to dobro bilo i izgledalo ja ne mogu nekome da preporuchim monitor sa tako loshom istorijom.

Shto se tiche 204wt, jako lepo...mada "nisko" je to meni..ima visinu kao 17" ipak bi ja chekao neki 22" ili 24" za wide varijantu...na koju DEFINITIVNO planiram da predjem...

Hvala na opsirnom odgovoru. Za 1970 HR/HQ se i ja slazem da je puno para, za te pare uzeo bi Samsung 971p.

Sto se tice wide ekrana video sam 204WT i sa sigurnoscu tvrdim da ja na to ne bih nikad mogao da se naviknem, nizak kao 17" a presirok.

U principu meni treba monitor "za sve", a ovaj 1932p mi se uklopio po karakteristikama. Ima lep odziv, podesavanje po visini, pivot, DVI, jako lepo izgleda i cenu oko 300 evra. Nije mnogo skuplji od 1919s a daje mnogo vise, barem na papiru. E sad druga stvar je sto ga nisam nikad video uzivo.

Pada mi na pamet i Belinea 10 19 20 mada je to poprilicno bajat monitor i definitivno najruzniji koji sam ikad video :D

Znaci daj predlog za nesto fino oko 300 evra, odziv mi nije bas najbitniji, vise gledam kvalitet samog monitora i uglove gledanja.

Ja razmisljam sestri da kupim lg 1919sf.Kakvi su vasi utisci o njemu i pozitivni i negatvni?
Da li za te pare ima nesto bolje ili ne?

QUOTE=Ivke77;
Hvala na opsirnom odgovoru. Za 1970 HR/HQ se i ja slazem da je puno para, za te pare uzeo bi Samsung 971p.

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19MBPXFVXAA.asp?page=Specifications
koliko eur? gde?
http://ca.lge.com/en/prodmodeldetai...lay=L1970HR&unit=NOTHING&model=Select+a+model
421eur (web house bgd)
zasto je bolji samsung?
jedino ako si imao prilike da licno probas oba pa....
ali po meni je ovaj lg svakako za nijansu bolji od pomenutog samsunga po onome sto nudi !
ako ima neko iskustva sa LG L1970HR, molim za misljenje !

p.s
pomenuti lg ne moze da se nadje u bgd, nestalo im !
sranj_e!

Poslednja izmena:
Ne pricajte napamet . Prvo probajte nesto pa onda donesite ocenu o tome .
Predrasude su opasne stvari .

@architect:Ja se ne slazhem..iskreno nisam merio..ali sam video 17" lg odma pored lg 204wt.
pazi sada..zaboravljash odnos strana na tft nije isti kao na crt ;)
i 19" CRT je ustvari 18" ;)

@goxy63:Ja sam iskreno stvarno hteo da kupim 1970HR, ALI meni je bilo zhao 150e doplate na 1919s..iskreno moja rachunica 2x 1919s je bolje od 1x 1970HR. HR ima neshto bolju sliku, nenad****v dizajn spram 1919s i stabilniji je ima DVI i pomeranje po visini. Ali shta ja znam....ja gledam stvari kroz pare:) i zhivim od para..pa mi je i cena vazhna:). Pitaj u comtrade, i pogledaj na pinovom sajtu ko su distributeri u bg, na PIN sajtu imash i lager.

@srbin: pa ja sam rekao subjektivno....znachi..ne znam...ja sam prezadovoljan do sada sa LG-ima, ako zhelish mogu ti dam odnos prodatih vracjenih LG-a imam koga da pitam.

@vladam83: ima svuda za 25000 taj monitor...u NS na celom spensu u jedno 3 radnje :)

@bojke1: za te pare nema bolje od 1919s, ali ima za vecje pare:) Prednosti : cena, lepa slika<za te pare>,crna je relativno crna,nishta loshija slika od mnogo skupljih TN filmova, svakako bolji buy od samsunga na kog cje mnogi te navlache. Mane: UZHASNO LOSHE POSTOLJE, nezgodni tasteri za nameshtanje<ako imash dualscreen ubi se bolje, tasteri su nazad zavucheni>, mogao je dizajn stvarno da bude bolji..mada ipak je to entry model.

@architect:Ja se ne slazhem..iskreno nisam merio..ali sam video 17" lg odma pored lg 204wt.
pazi sada..zaboravljash odnos strana na tft nije isti kao na crt ;)
i 19" CRT je ustvari 18" ;)
model.
ja sam merio :d
i meni je bilo to problem posto prelazim sa 19CRT na gore pomenuti 204WT i laknulo mi je kada se ispostavilo da je visina 204-ke ista kao 19 CRT koji imam...
u svakom slucaju 204WT je negde izmedju 17" i 19" TFT

Ja sam pre par dana uzeo Samsung 940BW (280EUR) i prve impresije su odlicne. Slika perfektna, mozda malo preostre boje, ali to se moze podesiti. U igrama i filmovima odlican, 4ms obavlja svoj posao kako treba. Pogotovo sto je prikacen na DVI i radi u nativnoj rezoluciji, mada verujem da i na d-sub radi odlicno. U svakom slucaju, bar za sada, preporuka svakome ko voli wide monitore. Bez obzira sto je vertikala kao na 17", dobitak na sirini je veliki, prosto je neverovatno koliko se radnog prostora dobija za tih nekoliko cm. Ja sam prvobitno bio zainteresovan za LG L194WT, ali ga nigde nisam mogao naci, pa sam se odlucio za ovaj Samsung i, cini mi se da nisam pogresio.

heyvule,
pomenuo si da si LG L204wt platio 295e sa pdv-om. Ako nije tajna, GDE?

Pozdrav, Vlada :)

Evo ja sam ga pazario u webhouse-u za 300 sa pdv-om a ima ga i gigatron po slicnoj ceni , cuo sam da se neko žalio da ne dolazi sa njim DVI cabl ali ja sam dobio i D-Sub i DVI kabl , Sto se mojih utisaka tiče monitor je fenomenalan , prvenstveno sam bi zainteresovan za Samsung 203B koji je u tom cenovnom rangu prvenstveno zbog aspekta 5:4 i bio sam skeptičan povodom wide ekrana ali sada mi se čak više i sviđa od običnih ekrana a i činjenica je da je aspekt 16:10 budućnost + podrška za HDTV .... za te pare nema boljeg

QUOTE=Ivke77;

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS19MBPXFVXAA.asp?page=Specifications
koliko eur? gde?
421eur (web house bgd)
zasto je bolji samsung?
jedino ako si imao prilike da licno probas oba pa....
ali po meni je ovaj lg svakako za nijansu bolji od pomenutog samsunga po onome sto nudi !
ako ima neko iskustva sa LG L1970HR, molim za misljenje !

p.s
pomenuti lg ne moze da se nadje u bgd, nestalo im !
sranj_e!

Imam 1970H i prezadovoljan sam, nemam ni najmanju zamerku. HR nisam ni video, osim na slici. 1970H je najtanji monitor koji sam video. Radio sam jos i na 1919s i on je odlican. Kada bih sada kupovao monitor, prvo bih pogledao LG pa ostalo.

Da li neko zna nesto o ovom modelu Philips 190vfb?
Ima ga u metrou za 17500 dinara. Da li se mozda isplati kupovina ovog tft-a ili mozda treba juriti nesto drugo?
Pozdrav!!!!!!!!!

Nema ga u Metrou, planule su sve zalihe od nekih 500-600 komada u prvih nekoliko dana i nece biti do kraja akcije. Ako si mislio na 190v7fb...
Da izvinjavam se bas sam na taj mislio.
Znaci sve je planulo.Da li zato sto je dobar ili zato sto je jeftin?
Ko ce ga znati?
U svakom slucaju hvala na informaciji.
Pozdrav!!!!!

I na bukvi pise P, pa ljudi ne lome Q... :d

p.s. ...Bar oni pametni... :d

Vrh Dno