Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Da li su mekani dugmici na toj tastaturi.Ja sad imam neku socijalnu Logitech tastaturu i cini mi se S96 logitech mis koji nije los.
dugmici su tolko meki da je zagovoljstvo kucati. plus imaju kratak hod, kad na notebook-u. fantasticna tastatura. ima sivi ram i crne dugmice.
izvinjavam se za offtopic.
@troublemaker:
koje boje si ti uzeo 971P, gde i koliko si ga platio?

Poslednja izmena:
u bre, ovaj 971P ide kao avla. dobro je da ljudi uglavnom kupuju crni, pa ce za mene ostati beli valjda :)
koliko si pukao i gde?

36.735 u A-Maze-u, bele boje. Uvoznik Erc Commerce. Nego nije shala, u CSu iza crnih tekstura pri brzom pokretu ostaju tamno crveni duhovi. Izrazeno je na mrachnim mapama gde ima puno crne boje. Mislim i Quake 4 je ceo mracan ali tamo pri rezoluciji 1280x1024 pri maksimumu detalja nisam uspeo da vidim ni jednog jedinog duha, ali CS iz nekog razloga prikazuje duhove. U UTu 2004 sam uspeo da na jednoj mapi nadjem crni kvadrat sa osnovom crvene i on je pri brzim pokretima takodje pokazivao obrise tamno crvene, ali to je jedno jedino mesto.
Da udarim rezime: Duhovi postoje samo u tamno crvenoj boji. Kada se pri brzim pokretima gleda u crne objekte koji izgleda u osnovi imaju crvenu pri pomeranju iza crnih objekata ostaju tamno crveni obrisi i kao sto rekoh to je izrazeno veoma u CSu.
Pa apelujem na ljude koji su uzeli 971P da probaju CS (1.5, 1.6 ili Zero) na njemu da vidimo jel to problem do mog monitora ili je neki opshti problem.

Poslednja izmena:
Da pitam sta bi bila best buy 19" za kancelarijsku primenu, dakle word, excel, knjigovodstveni programi net, nije bitan odziv retko kad se pokrece igra ili film. Gledao sam Lg 1919S-SF, i neki Philips 190C6FS, neko je na prethodnim stranama hvalio pomenuti LG da ima bolju sliku od Samsung-a 940N ja mislim. Inace trebao bi da zameni Samsung 793DF. Dakle koji bi vi model preporucili, ne dolaze u obzir Wide resenja. Kako LG i Philips se ophode prema Bad Pixel garanciji i da li da insistiram da pregledam monitor pre kupovine

Poslednja izmena:
puska, po mom mišljenju, ako je za isključivo kancelarijsku upotrebu, bilo koji 19" bi ti odgovarao...

outlaw verovatno imas pravo, samo mene zanima iz iskustva drugih koji monitor pruza najvise za ulozeni novac, takodje me zanima kakvi su po pitanju bad pixela posto sigurno mi ne bi bilo prijatno da radim na monitoru sa par bad-a

Mislim da su trenutno Samsung monitori best-buy varijanta... Nekoliko ljudi sa foruma koji su imali nesreću da uzmu monitore sa bad pixelima su odmah dobili nove u zamenu, tako da...

Kupio nedavno LG l1919s, nema bp, boje OK, garancija 3g, za tu lovu - prezadovoljan sam. Vec sam imao spremljene pare za 971p ali sam se predomislio, drndacu sad ovaj godinu-dve, nadam se da ce dotad biti i vise modela sa VA panelima i po pristupacnijoj ceni.

kod mene ista pricha kao NEX.

Pazi samsung<N> je makar 50e skuplji..a ne dobijesh nishta....

To sam i ja mislio da ako nema razlike neke bitne nema svrhe davati vise samo zato sto vecina ljudi uzima Samsung. Dakle najverovatnije uzimam LG. Hvala na odgovorima

Uporedba

Najgore je sto se nigde ne mogu uporediti slike vise vrsta ... ja sam se odlucio zato sto sam ( u prodavnici u NS-u ) mogao da pogledam bukvalno sve modele 19 " koji su nama interesantni ali jedna firma :eyebrows: :D ( da ne bude reklama ) ali to je po meni presudilo i SERVIS... mislim voleo bih ja VW 924 ili sl.. al nema ga nigde da se pogleda !!!
a nikad ne bih uzeo TFT na rec :p ovako , video, kupio !!! :cigar: i zadovoljan ... pa nek mi neko prica o duhovima ;)

Koji 19" wide TFT

Pošto planiram da pređem na TFT sa mog starog dobrog CRT-a 21" interesuje me prvo jedna stvar.
Koliko para mogu da dobijem za Fujitsu Siemens 21T3
E sad pošto ovaj monitor prvenstveno koristim umesto TV-a, tj za gledanje filmova, satelitske, a naravno tu su malo i igre i naravno surf. Pošto sam čitao review ovde na benhcu o Fujitsu-Siemens W19-1 i jako mi se svideo, tj ceo wide koncept, a pošto je dotični autor review-a rekao
Takođe, filmovi uvek stižu u widescreen formatu, pa je iskorišćenost rezolucije na monitoru kakav je W19-1, znatno bolja i efektivno je jednaka iskustvu koje bi imali na 21-inčnim monitorima klasičnog 4:3 aspekta.
odlučio sam da uzmem wide TFT sa cenom oko 300e.
U uži izbor su (koliko sam uspeo da pogledam na ITSvet-u) ušli sledeći wide modeli:
Acer AL1916Ws
Acer AL1916WAs
Fujitsu-Siemens W19-1
Pošto su ova 3 modela jedini koje sam uspeo da nađem da su wide, ubacio sam još par "klasičnih" TFT monitora
BenQ FP93G, BenQ FP93V (po meni jedan on lepših na tržištu)
LG L1950B
Philips 190C6F, Philips 190S6F
Kao i par Samsunga 940N, 940B, 940BF
Šta je od svega ovoga vaša preporuka, a i ako tog vašeg nema ovde slobodno recite.
Monitor bi naravno nastavio da koristim za gore navedene stvari: filmovi (cirka 3m od kreveta do monitora), igre, word, excel, surf...
Samo bi voleo da ima DVI (valjda je bolja slika, nisam imao iskustva), a što se odziva tiče, čekam da komšiji stigne njegov samsung, pa da i ja vidim tih 8ms, tj dali mi je to dovoljno (a predpostavljam da jeste).

Poslednja izmena:
Mislis ...:eyebrows:

Znam ;) gledao ....stavio pored...bilo smeshno :) Po mom subjektivnom mishljenju loshije..a skuplje...jedino ako je nekome BASH presudan pivot i ne mrzi ga da ima taj krsh pivot gde chovek umre dok okrene monitor ;)

--------------
Za kolegu iznad ima LG 19" i 20" wide<2000:1, 5ms.....> ....i to je 19" oko 270e , a 20" oko 295e .....;) samo je problem shto chim stignu nestanu :) pitam se pitam gde je poslednja tura zavrshila;) Pin je uzeo samo 20 komada 20" za "probu", ali bicje toga josh...uskoro ;)

Poslednja izmena:
A jel moze neka oznaka tih monitora? Znam da LG ima extra wide varijante, ali nekako nemogu da nadjem specifikacije, ili neke testove.

Ljudi i ja trenutno gledam u svoj novi 931BF,sve bi bilo gotovo idealno, da se ja nisam za/ebao do te mere da previdim da ovaj monitor nema svivel opciju,potpuni sam ****** ispao. Od svih tih dzidza midza on ima samo promenu nagiba od 20 stepeni, koju uzgred budi receno ne znam da koristim. Pa ako bi thor ili vkozomar bili ljubazni da mi preko PM opisu kako se to radi bio bih zahvalan. Svivel mi je bio bitan jer setra recimo gleda TV preko monitora pa ga okrece na drugu stranu i sada mora ovu grdosiju(prijatno me iznenadila velicina) da seta,za dva meseca ce se izlizati gumice.
Nego da zavrsim sa kuknjavom, monitor sam platio 320e bez PDVa, prodao svoju krsinu 753DFX za 50e tako da me ovaj staje 270e, nije lose. Slika je fenomenalna,uglovi odlicni,dizajn i kvalitet za desetku, od duhova ni traga ni glasa, probijanje pozadinskog svetla kao sto neko rece vidi se samo na crnoj podlozi i to je jedva primetno, jednom recju savrsentstvo, e jos da ima svivel,jos ne mogu da se opasuljim kako sam to prevideo:(

Poslednja izmena:
Svivel

Rotacija oko svoje ose

Samsung 931 BF nema svivel a ni pivot, jedino po vertikali mozes da ga podesis nekih 20 stepeni :S: ali za moje potrebe ne treba vise, ja sam ti neki gamer ko fol pa ne bih platio te dodatke ( pivote ) - sminku ...hehe, kad sam video sliku na Samsung 940 Bf koja nije bila u native rezoluciji odmah sam se predomislio oko kupovine posto je on bio moj prvi izbor, onda sam video sliku na 931 BF na 1024 * 768 i bila je drasticno bolja :) i to na SUSE linuksu te kad sam namestio na native - odusevljenje

Ali sa filmom ces imati problema u mracnim scenama i ako planiras da gledas TV i jos vise vas imacete problema ( moracete da sedite svi na jednom mestu :D :D :D ) zbog ugla gledanja :eyebrows:

Ja u ovo moje cedo buljim sam a ponekad pogledam film sa Dragom pa je u nivou tolerancije ali vise nas definitivno mislim da bi se svi razocarali :crash:

Evo u HotHardware-u Belinea 1925 S1W (19" Wide Zvučnici 5 ms) za 225 eura.
Da li neko zna o kakvom se monitoru radi?

Pa na prvoj strani na sajtu pise kao vest:
Od četvrtka 14.09 na lageru Belinea LCD 1925 S1W monitor. Izuzetne karakteristike: odziv 5 ms, kontrast 850:1, ugao gledanja 160/160 stepeni, 19`` Wide.... Cena 18.550,00 Dinara sa uračunatim PDV-om.
Da ne bude zabune, ja nemam pojma kakva je ta firma, nikad nista nisam kupio kod njih, samo sam video link na pcberzi, a stavio sam ga ovde jer je jeftinije od ovog sto je naveo blue, a na tom linku su i detaljnije karakteristike monitora.
Nego, jel ga neko ima ili ga makar video u nekoj prodavnici?

A kakva je slika u igrama u 1024?

Hmmm pa nisam ni probao, odmah sam namestio na native rez ... koliko sam pratio postove i ono od max-a trebalo bi skalirati a mrsko mi ... :p a ako vas bas zanima ... :eyebrows: :D

Ali recimo igram BF2 na 1280 x 1024, FEAR MULTI na istoj i trenutno SpellForce 2 isto na 1280 x 1024, nema ghostova a u spell-u je slika fantazija ...

Vrh Dno