Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Sa ViewSOnicom imam dosta dobra iskustva ali zapamti da brz monitor ne donosi uvek i ekstra sliku/boje. Bolje i malo sporiji monitor ali sa boljim kvalitetom... 4ms pa nadole... ne boji se nikakvih duhova.

Dynamic contrast jeste malo...zaj***n tj.neobican,slazem se...:)Uglavnom ga ne koristim.Sto se tice filmova ono default podesavanje za movies mi deluje ok.Jedino sto mi smeta je "isijavanje" belih pozadina sto najvise dolazi do izrazaja u wordu ili surfu po netu,ali sam i to uspeo da donekle ublazim i podesim.U svakom slucaju-nakom 755dfx ovaj novi 931bf je za mene znacajan napredak!:)

Ok hvala na utiscima o modelima samsung 970p i 971p.Najkasnije za dva meseca kupujem 971p.Trenutno posedujem samsung 755dfx i njega sam prodao drugaru,ali posto cu pare dobiti tek za dva meseca 755dfx ostaje kod mene i onda kupujem samsung971p.
Nego niko mi nije odgovorio koji tft do 200 eura 19 incha da kupim za sestru?
Pitao sam za belineu 101902 od 8 milisekundi ili ako ima neko ideju ima li sta bolje neka kaze.
Njoj bih kupio tft ovih dana pa bi svaka ideja ili savet bili dobrodosli.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ljudi su nahvalili LG 1919s, što ti probija budžet za 10tak eura...

Ja se baš dvoumim oko toga da l' da kupim neku 19icu ~200e, ili da se otvaram za 20" wide ~350e (što mi uzdrmava budžet) - provali ti to, sam sam sebi smešan, znam da su babe i žabe, ali i da verovatno nije kvalitativna razlika 75% kao što je cenovna... ipak treba ja da gledam u to nekoliko godina... da poludi čovek :wave:

Ljudi su nahvalili LG 1919s, što ti probija budžet za 10tak eura...

Ja se baš dvoumim oko toga da l' da kupim neku 19icu ~200e, ili da se otvaram za 20" wide ~350e (što mi uzdrmava budžet) - provali ti to, sam sam sebi smešan, znam da su babe i žabe, ali i da verovatno nije kvalitativna razlika 75% kao što je cenovna... ipak treba ja da gledam u to nekoliko godina... da poludi čovek :wave:
Ma ne probija mi budzet samo ako je taj lg bolje resenje od monitora belinea.
Bitno mi je da za tih 200 eura dobijem solidan kvalitet,da ne kupim bas neki krs.
Ako neko ima jos neku ideju neka je iznese.

I ja sam narucio 931BF, trebalo bi da ga dobijem bez PDVa, jedino ce biti frka ako se pojave mrtvi pikseli!
Neke Thor i Vkozomar napisu prva iskustva i koja su podesavanja setovali, ako nije problem?

Za kucanje u wordu i surf sam podesio brightness 70,contrast 75,hladne boje.Dynamic contrast i Magic colour ne koristim,sa njima mi je nekako previse bljestavo,bode oci,ne znam,mozda je to stvar navike...za gledanje filmova i igrice default movies i games podesavanje je sasvim ok.Mrtvi pixeli-zero!Hvala Bogu.Jedina mana:malo probija pozadinsko osvetljenje u donjem delu ekrana ali nista strasno...prezivecu

to sa pozadinskim osvetljenjem neshto postalo standard za TN panele kod SAMSUNGA ??

Ni jedna druga firma nema toliko "zhalbi" ili se to meni samo chini jer je jako mnogo SAMSUNG usera?

samo pitanje..da li ti osvetljenje probija dole....da li kada ti je crn ekran vidish svetliji nivo od dole ka sredini monitora?

TFT LG L1970HQ VS. Samsung 931BF?

Dvoumim se izmedju ova dva modela. Samsung je 2ms, a LG 4ms i to mi nije bitno tako to i ne bih uzimao u ubzir, jer mislim da je i 4ms dosta dobro. Oba monitora imaju contrast od 2000:1, dok LG ima bolje uglove gledanja.
Sve je to na papiru, zeleo bih da cujem ljude koji imaju ove monitore (dovoljno je samo jedan od dva ponudjena :) ) i da mi mi kazu kakvi su. Bitno mi je da monitori budu dobri i u pokretnim slikama, ali i kada po ceo dan surfujem, programiram ili jednostavno buljim u statican desktop ili neki program :). Hvala.

Poslednja izmena:
Dvoumim se izmedju ova dva modela. Samsung je 2ms, a LG 4ms i to mi nije bitno tako to i ne bih uzimao u ubzir, jer mislim da je i 4ms dosta dobro. Oba monitora imaju contrast od 2000:1, dok LG ima bolje uglove gledanja.
Sve je to na papiru, zeleo bih da cujem ljude koji imaju ove monitore (dovoljno je samo jedan od dva ponudjena :) ) i da mi mi kazu kakvi su. Bitno mi je da monitori budu dobri i u pokretnim slikama, ali i kada po ceo dan surfujem, programiram ili jednostavno buljim u statican desktop ili neki program :). Hvala.

Imam LG1970H tj 8ms monitor i ne vidim nikakve duhove. Ne verujem da moze da ima i taj. Svaka preporuka za LG.

Ovako, ja imam Samsung 931 BF od pre par dana, igram BF2 online, igram FEAR ONline. i Speelforce 2 ... i nista nisam primetio od duhova :) verovatno bih trebao da probam voznju tipa GTR ili Slicno ali ja nisam primetio a zagledao sam dok avioni prelecu iznad glava, ali kad je frka u igri, igra je tecna tako se zadubim u igru i nista drugo i ne primetim :p sto verovatno govori o odzivu ...
Ne znam za LG ali i ja sam se dvoumio izmedju tog LG modela i Samsunga ali sam se zbog servisa odlucio za 931 BF... ajd napravicu par screenshootova da se vidi. Odlican monitor za sve ... osim za filmove kad moras voditi racuna o uglu gledanja filmova tj moras sedeti ispred ekrana i slika je SUPER

A taj kontrast je Dynamicki i mislim da neke specijalne vajde od njega neces imati, ja jos pokusavam da se naviknem na njega posto je opcioni a promene konstrasta trenutne pa ako cesto menjas prozore postaje zamorno posto posle svake promene menja kontrast :eyebrows:

Jerry poredish babu i zhabu :) ja bi uzeo 971p....ali to sam ja :)

Ono za samsung je znachi standard...josh na ni jednom LG-u nisam video da probija osvetljenje..mislite o tome. Josh kada zakljuchite da je lg makar 50e jeftiniji u svim klasama....Hm...ko bre kupuje onda samsung??? da nisam video live LG i ja bi uzeo samsung ....vidim da svi imaju....kontao onda je to valda best buy ...... al bi se zeznuo :)

jedino mali problem je shto PIN ne uvozi LG koji nisu TN :(

Malo je problem shto LG skoro nigde nema da se vidi live...tj pochelo je da mozhe da se vidi pre jedno 2-3 nedelje tek..dok samsung ima shopove svuda i svi valjaju samsung.....

za momka shto hocje 1970h<h/hr/hq> dizajn je EXTRA:) mada razmisli shta dobijash za 150e razlike izmedju toga i recimo nekog 1919/1952 .....<pomeranje po visini, extra dizajn,4ms, za 20% bolji kontrast> ....ja bi pre uzeo 1970h nego samsunga......

Jerry poredish babu i zhabu :) ja bi uzeo 971p....ali to sam ja :)

Ono za samsung je znachi standard...josh na ni jednom LG-u nisam video da probija osvetljenje..mislite o tome.

Hmm, i ja bih uzeo 971p iako je nenormalno ružan :D

A imam u firmi tri LG-ja (dva 1750H i jedan 1730B) i na svima probija osvetljenje po stranama...

Na LG1970H ima probijanje osvetljenja samo pri gornjoj ivici. Ali to se uopste ne primecuje pri normalnom radu (igre, filmovi, net...). Ortak je kupio isti pre mene. I meni se svideo, pa sam mu trazio mane i nisam uspeo da nadjem ni jednu dok mi ortak nije rekao. Kada je crna pozadina JEDVA se vidi da je malo svetlije (da mi nije rekao ne bih ni primetio). Da je nesto sto se primecuje ne bih ga ni uzeo. Svaka preporuka za LG.

Meni bi beli sada dobro dosao samo zbog tastature i misa koji su mi bele boje.Ovako,sada moram da menjam tastaturu,a crna tastatura mi se nikako ne svidja,tako da cu verovatno uzeti neku sivkastu.

Uzeo sam danas Samsung 971P i prelep je monitor, crna je definitivno crna, ali primetio sam crvene duhove u Counter Strikeu 1.5 i Condition Zero-u. Jednostavno kada mrdam brzo levo desno, noge saigraca (botova), oruzja na zemlji pa i celih tela ostavljaju crvene duhove za sobom. Znachi svi objekti koji vuchu na crno ostavljaju crvene duhove. Uplasio sam se kada sam prvi put krenuo da igram. Vi ostali sto ste kupili 971P jeste li ga probali u CSu (ne u Sorceu) i kako vama prikazuje?
U Quakeu 4 i UTu 2004 nisam imao nikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno