Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

to nije losa cena ali odgovara specifikacija (koje nisu bas uvek tacne)

Kod:
LCD Size 19" 
Resolution (max.) 1280x1024 (SXGA) 
Pixel pitch 0,294 mm 
Colours 16.2 million 
Horizontal Frequency (Max) KHz 31 - 81 KHz 
Vertical Frequency (Max)Hz  56 - 76 Hz 
Video Bandwidth (MHz) 25 - 135 Hz 
[b]Viewing angle (L/R;U/D) (CR>=5) 140 / 135[/b] 
Display Area 376.3 x 301.1mm 
Contrast 550:1 
Brightness 250 cd/m2 
Response time (tr/tf) 8 (5.6+2.4) ms 
Colour temperature Reddish/sRGB/Bluish + user mode 
MTBF (hr, exclude lamp) 60.000 
Lamp life (hr) 30.000 
Input connector D-Sub / DVI 
Power Consumption (Max) 40W 
Power supply Built-in 
Power Saving Mode 1W/120V
2W/240V 
Net Weight 7 kg 
Gross Weight 9.23 kg 
Dimensions (HXWXD) 432x422.2x222mm 
Speaker No 
VESA Wall Mounting Yes (100 x 100mm) 
Swivel -171/171 
Pivot Yes 
OSD language 8

- jedino mi se ne svidja ugao gledanja...
+ dvi

Poslednja izmena:
Samsung 940b je sad 330 evra i monitoru! Dinarski 1000 din skuplji od cene koji je a-maze ponudio!

A realno, ovaj monitor je bolji od svih tu navedenih :)
Bolji ugao gledanja, bolji odnos boja, jace pozadinsko osvetljenje...

Jedina mana ovog monitora je to mu je transformator tj. "struja" unutra, a ne externi ispravljac, to je imao 930b koga nema u prodaji vise...:S:

Panel Technology: TN
Panel Manufacturer: Samsung
Screen Size: 19,0 Zoll (inch)
Pixel Error Class: 2
Pixel Pitch: 0.294 mm
Response Time (rise + fall): 8 ms
Response Time (grey-to-grey): -
Native Resolution: 1280 x 1024
Brightness: 300 cd/qm
Contrast Ratio: 700:1
Viewing Angle vertical (10:1): -
Viewing Angle horizontal (10:1): -
Viewing Angle vertical (5:1): 160°
Viewing Angle horizontal (5:1): 160°
Color depth: 16,20 Mio.
Net dimensions (WxHxD): 407.6 x 408 x 200 mm
Housing Color: black/silver
Input Video Signal: D-Sub (analog)
DVI-D (digital)
Inputs (quantity): 2
S-Video Input: no
Base (swiveling): yes
Base (height adjustment): yes
Display slanting: yes
Pivotable: yes
Integrated Speakers: no
USB-Hub: no
Weight: 5,5 kg
Color management: RGB
Color Temperature
Interpolation settings: no
Wall Mount (VESA compliance): yes
TCO compliance: TCO03
Power supply unit: internal
Special features: screen manager software
Limited Warranty: 3 Years

slazem se kada je u pitanju 940b i verovatno cu njega da kupim....

mada sam razmisljao i o egzoticnijoj varijanti t.j wide i tu mislim da je nabolji FS 19- 1 za te pare.....

@Slayer

da li daju u Monitoru da se proba monitor pre kupovine?

Poslednja izmena:
Slayer je napisao(la):
Jedina mana ovog monitora je to mu je transformator tj. "struja" unutra, a ne externi ispravljac, to je imao 930b koga nema u prodaji vise...:S:
Ja imam Samsung 940b vec par meseci i veoma sam zadovoljan sa njim, ali zanima me zasto je mana interni ispravljac i kakav je to nedostatak?

Poslednja izmena:
pa u slucaju da rikne, mora da se otvara monitor i da se skida panel posto je ta "gruba" elektronika uvucena unutra :S

A kad je ispravljac externi, samo kupis nov i zavrsio si sve muke :)

@stoske: Nisam siguran za Monitor, ali trebalo bi da daju. Ako je tako otvoricu se za hiljadarku vise da vidim kako radi pre nego sto ga uzmem :)

ja cu mozda kupovati monitor do kraja meseca....pa da vidim ako moze da se pogleda...

zvao sam a-maze i kod njih nema otvaranja,a ako imas mrtve pixele (do 3) to je tvoj prob....

zamisli das 350 evra onda moras da razmisljas da li ce monitor biti ok....

Poslednja izmena:
bandit je napisao(la):
Aj mi recite koja firma za monitore daje sto posto garanciju da nema bad pixela i da se moze kupiti kod nas bez bojazni da uleti neki los pixel .

nema firma u principu mnogo veze sa tom garancijom, vec sam model. Recimo 940b ima 2 bad pixel garanciju... najbolja garancija ti je da odes negde gde mozes pogledati monitor pre kupovine i testirati ko covek :)

bas tako....a vecina prodavaca nece to da dozvoli....

mada mislim da u Pulse -u u Pozarevackoj mogu da se pogledaju monitori.

Poslednja izmena:
Wild Boy je napisao(la):
@bandit
Philips i Viewsonic (ne za sve modele, raspitati se prilikom kupovine) Za ove znam..mozda daje jos neko...
Hyundai... nećete verovati i to na 3 godine.

Nisam postovao utiske pošto još uvek nisam probao monitor. Kupljen je kao poklon, a odlučio sam da ga ne otpakujem, tako da ću postovati utiske čim budem isprobao monitor. Verovatno za nedelju dana.

Samsung 940n ili 940b

Najradije bih kupio 20'' monitor ali posto su kod nas jos uvek retki i preskupi razmisljam o dva gore navedena modela.

Sem DVI-a ova dva monitora izgleda da imaju iste karakteristike vredi li dati skoro 90€ vise za 940B?

razlika je oko 20e, ako si mislio na BF on je oko 80e skuplji bolje uzmi 940b on ima DVI, a ustedeces 60e.
940b -320e.

Ja sam vec uzeo sevi 740N tako da sam izbor vec napravio. Ono sto me interesuje, koliko je velika (uocljiva) razlika izmedju DVI i analognog RGB-a. Prednosti, mane jednog i drugog interfejsa?

bobby63 je napisao(la):
Najradije bih kupio 20'' monitor ali posto su kod nas jos uvek retki i preskupi razmisljam o dva gore navedena modela.

Sem DVI-a ova dva monitora izgleda da imaju iste karakteristike vredi li dati skoro 90€ vise za 940B?

Već sam dosadio sa ovom preporukom, ali pogledaj ovu temu, tj taj moj post. Ako se stvarno razmišljaš o 20" moinitoru, mislim da je to sjajan izbor.

Zaista je razlika samo 20-30€, gledao sam cene samo na Pakomovom sajtu i bas sam zvao da ih pitam u cemu je stvar. Naime uzeli su sada vecu kolicinu 940N i za njih stavili novu cenu a 940B ostavili po staroj. Obicno su im cene OK pa sam pogresno pretpostavio da je razlika zaista toliko velika.
Belinea 20" je super monitor ali mi je 495€ trenutno malo previse, moracu dobro da razmislim.

Po specifikacijama ova dva PVA modela su identicna jedina razlika je u dimenzijama i tezini kucista.
Ovaj sa MVA panelom je malo brzeg odziva i on bi bio OK za kupovinu samo ga nigde nema kod nas.Barem ga ja nisam pronasao.
Cena mu je solidna u inostranstvu , samo sto bi kod nas bila preko 400 evra.

Nazad
Vrh Dno