Nedjo je napisao(la):Iskreno sam zapanjen ovakvom preporukom!!!
Znaci 970P i 960BF su nebo i zemlja!
Ako moze da priusti 970P je pravi izbor, a ako ne, onda 940B
naravno! hvala na komplimentu. voleo bih da mogu da ti uzvratim, al ******...byMaX je napisao(la):Pa taj tvoj stav te je i doveo ... u poslu, tu gde jesiJa to samo dobronamerno...
![]()
iNik je napisao(la):Samsung ili ViewSonic ili nesto drugo. ViewSonic se mnogo hvali. Skuplji je dosta od Samsunga pa me interesuje da li i vredi toliko. Koje radnje biste mi preporucili gde mogu da poredim monitore jer na kraju to je najbolji nacin uociti razlike.
byMaX je napisao(la):U realnom radu uzmi običnu fotografiju neba nekog aparata koji radi maksimalan retush svega (Canon, npr.). Možeš i onu sa stevesdigicams - sa plaže. Ne moraš da pojačavaš kontrast previše... Pogledaj nebo! Ja ne želim da monitor koji sam platio 500+ evra tako prikazuje slike, koliko god da je fensi, lepo izrađen, ergonomski i šta ti ja znam već.
drugo, kontrast je visok, ali je neupotrebljiv iznad 75 do 80%, cak iako gammu smanjish na jednu trecinu (cemu služe oni svetliji nivoi gamme - nemam pojma), tako da je bilo bolje da su odmah resili kontrast tako da razvuku svih 100% u prve tri četvrtine sadašnje vrednosti, nego da on bude prenaglašen (tj. da se nijanse gube i "jedu" jedna drugu). Više volim poštenih 700:1 nego softverski nabudženih 1000:1. A i ono postolje je ružno do bola960BF sa druge strane ima mali ugao gledanja, ali grešaka pri prikazivanju fotografija, ili u testovima, nisam mogao da primetim (ili ih je bilo u tragovima). Kontrast je isto mali, ali pravi i na 100%. Odziv brz... Dizajn do jaja. Ja ne znam šta neko da poželi više za te pare. Nije najbolji, daleko od toga. Ali nije sve crno i belo...
noki je napisao(la):Sampioni medju 19" monitora po Tomshardware-u su Viewsonic VP930 & VP191b.
http://graphics.tomshardware.com/display/20051117/index.html
petkods je napisao(la):Vecini ljudi su dovoljni modeli 12ms od 250-300 evra, ali marketing (internet) je cudo. Ne kontam kako neko kupuje monitor preko neta, najbitnije je da se vidi kako to realno radi. recimo, Samsung generalno svetli kao reflektor, i moze da ima odziv i 4 mikro sec, meni prejako pozadinsko osvetljenje smeta
![]()
sale prdez je napisao(la):ovih dana cu da odem u beogradsku da vidim 970P i 930BF jedan pored drugog...
najjeftinije 930BF ima da se nadje za 385e, a 970P za 505e, pa pitam nekoga ko ih je vec video da li vredi razlika od 120e za pva panel? sta se dobije za tih 120e? da li su 970P i 930BF dobri za filmove i igre?
nastekovao sam neki kes pa cu verovatno uzeti neki od ovih ako bude neko novogodisnje snizenje od makar 10%.
pozdrav
ToxiC je napisao(la):jel se neko susretao sa TFT monitorima marke "BTC Cibox" - neka francuska firma, jako sam malo nasao na netu o njima!!!!!
monitori su extra jeftini ima ih kod "table" (desk-a)!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari