Šta je novo?

Koje miševe imate?

Ako si ti imao loše iskustvo sa Razer-om ne znači da ga je svako imao ili će ga imati

Hoće. Kingston i Razer su sr*, a Logi vrh . Ni sam ne znam šta mi je trebalo, da zamenim moj a Logi 403 sa Razer Basilisk v3. O Džobsu nesrećo :D

Hoće. Kingston i Razer su sr*, a Logi vrh . Ni sam ne znam šta mi je trebalo, da zamenim moj a Logi 403 sa Razer Basilisk v3. O Džobsu nesrećo :D
Mozda, a mozda i nece, isto kao i kod Logi-ja. Kao sto rekoh, ne treba generalizovati jer misevi ni jednog proizvodjaca nisu imuni na probleme. Npr. Logi misevi cesto boluju od double click-a.

Mozda, a mozda i nece, isto kao i kod Logi-ja. Kao sto rekoh, ne treba generalizovati jer misevi ni jednog proizvodjaca nisu imuni na probleme. Npr. Logi misevi cesto boluju od double click-a.
Malo gresis ali nema veze
Ja sam kupio razer posle 15 dana je poludeo ne rade klikovi klikce peto duplo. Odneo u prodavnicu dao na reklamaciju, i posle 10 dana da li mi novi razer. Koristio sam ga 6 meseci i prodao. Imao sam muke softver je stalno bagovao nije mi prepoznavao misa, pa sam morao da brisem i ponovo da instaliram. Mucio sam se sa njim i nervirao. A izrada i plastika je nula kao sto sam vec napisao u preshodnom postu
Prodao sam ga i skupio novac za logi g903, koji je mnogo bolji i kvalitetniji. Baterija mu drzi od mesec ipo do dva i to svaki dan se koristi mis bar od 6 do 8 h. Sto se tice logi softvera, za sad nisam ima problema ni bagova sve radi super.
Nisam strastvenik ni za jednog proizvodjaca, ni za logi, razer,kingston,glorias, blodi itd.
Za svakog misa sam izdvojio pare iz svog dzepa niko mi nije poklonio ni ti sponzorisao da bi hvalio. Samo kazem iz mog ugla i mog iskustva. Ko ce sta kupovati i voleti u to ne zalazim i ne mesam se, stvar ukusa ko sta voli i kome kako legne mis.
Imaso sam od a4teh spajsermen, t70, glorios, kingston, razer i sad logi. Od svih tih meni logi najvise odgovara i po softveru i po kvalitetu izrade.
Vidim da bas volis razer da ti smeta kad neko napise da mu se ne svidja

vecinu reviews koje sam gledao, razer najnoviji modeli su vrhunski i po kvalitetu izrade i po performansama. sto se tice performansi jedino mi novi g pro x superlight vredi, ali posto i dalje ne zele da ubace jedan dpi switch…. ne vredi mi mnogo (ne koristim jedan univerzalni dpi settings). odlicna implementacija 2k pooling rate gde je latency dosta blizu 4k kod vipera.

mada svi ti misevi su mi veliki pa ih i ne koristim :)

nisam lud da dajem iznos koliko traze za magnezijum viper signature, a carbonski finalmouse ultralight x kako naprave jednu kolicinu tako nestane… a kao to im je prvi “serijski” mis… da kako da ne….

Malo gresis ali nema veze
Ja sam kupio razer posle 15 dana je poludeo ne rade klikovi klikce peto duplo. Odneo u prodavnicu dao na reklamaciju, i posle 10 dana da li mi novi razer. Koristio sam ga 6 meseci i prodao. Imao sam muke softver je stalno bagovao nije mi prepoznavao misa, pa sam morao da brisem i ponovo da instaliram. Mucio sam se sa njim i nervirao. A izrada i plastika je nula kao sto sam vec napisao u preshodnom postu
Prodao sam ga i skupio novac za logi g903, koji je mnogo bolji i kvalitetniji. Baterija mu drzi od mesec ipo do dva i to svaki dan se koristi mis bar od 6 do 8 h. Sto se tice logi softvera, za sad nisam ima problema ni bagova sve radi super.
Nisam strastvenik ni za jednog proizvodjaca, ni za logi, razer,kingston,glorias, blodi itd.
Za svakog misa sam izdvojio pare iz svog dzepa niko mi nije poklonio ni ti sponzorisao da bi hvalio. Samo kazem iz mog ugla i mog iskustva. Ko ce sta kupovati i voleti u to ne zalazim i ne mesam se, stvar ukusa ko sta voli i kome kako legne mis.
Imaso sam od a4teh spajsermen, t70, glorios, kingston, razer i sad logi. Od svih tih meni logi najvise odgovara i po softveru i po kvalitetu izrade.
Vidim da bas volis razer da ti smeta kad neko napise da mu se ne svidja
Ok mozda gresim, a mozda i ti. Kako god, kao sto vec rekoh, a evo i opet da ponovim, ne treba generalizovati. Ti si imao lose iskustvo sa Razer-om, ja za sad nemam kao ni sa Synapse softverom. Prepoznaje misa bez problema i radi kako treba. Imao sam i Huntsman Mini tastaturu, a kratko i Viper Ultimate mis, takodje je sve radilo bez problema. Naravno nisam jedini koji nema problema sa Razer prozvodom/ima, ne sporim da neko ima (kao ti npr.), ali isto tako mogu imati problem i sa Logi ili misem nekog drugog proizvodjaca. Meni je nrp. G903 jedan od najruznijih miseva na trzistu, ne kazem da je los, vec ruzan.
Ni ja nisam fanboy ni jedne kompanije, lepo sam vec nekoliko puta napisao da ne treba generalizovati sto jasno govori da ne preferiram ni jednog proizvodjaca. Kupujem sta zelim i sta mogu da priustim, takodje iz svog dzepa i komentarisem svoja iskustva sa tim proizvodima. Tako da nemam sta da volim Razer ili bilo kog drugog proizvodjaca, a i ja bi mogao da zakljucim da ti bas volis Logitech cim ga toliko velicas, ali kao sto kazes ni ja ne zelim da se mesam u to ko sta voli i kupuje. Ono, ne trosi moj novac.

Ok mozda gresim, a mozda i ti. Kako god, kao sto vec rekoh, a evo i opet da ponovim, ne treba generalizovati. Ti si imao lose iskustvo sa Razer-om, ja za sad nemam kao ni sa Synapse softverom. Prepoznaje misa bez problema i radi kako treba. Imao sam i Huntsman Mini tastaturu, a kratko i Viper Ultimate mis, takodje je sve radilo bez problema. Naravno nisam jedini koji nema problema sa Razer prozvodom/ima, ne sporim da neko ima (kao ti npr.), ali isto tako mogu imati problem i sa Logi ili misem nekog drugog proizvodjaca. Meni je nrp. G903 jedan od najruznijih miseva na trzistu, ne kazem da je los, vec ruzan.
Ni ja nisam fanboy ni jedne kompanije, lepo sam vec nekoliko puta napisao da ne treba generalizovati sto jasno govori da ne preferiram ni jednog proizvodjaca. Kupujem sta zelim i sta mogu da priustim, takodje iz svog dzepa i komentarisem svoja iskustva sa tim proizvodima. Tako da nemam sta da volim Razer ili bilo kog drugog proizvodjaca, a i ja bi mogao da zakljucim da ti bas volis Logitech cim ga toliko velicas, ali kao sto kazes ni ja ne zelim da se mesam u to ko sta voli i kupuje. Ono, ne trosi moj novac.
Samo sam reko svoje lose iskustvo sa razerom. Kada budem imao lose iskustvo sa logi isto cu reci. Mis ko mis ko kako navikne

Jedini Logi koji mi je trajao je MX518, ja kao pametan (mislim se samo Logi miseve dugo traju) kad je ovaj dotrajao posle nekoliko godina da uzmem G400 kojem skrol crkao posle 2 godine, uzmem G102 i G203 koji su bili solidni 5.000 isto crkli skrolovi plus kod 102 levi klik imao problem.

Uzeo posle toga HyperX Pulse dvojka valjda, problem sa senzorom, a softver malo baguje, malo ne, update nece da povuce iako ga ima.

Bloody da nije imao problem sa baterijom ne bi me dugo video neki mis zbog odlicne Bloodijeve ergonomije, ali avaj, reklamacija, pa sam uzeo ovaj Basilisk V3 koji meni odgovara. Mozda bih voleo da je duzi samo 3-4 mm, ali okej, tesko je naci ergonomsko duzi mis. Sve prave miseve oko 120mm, a meni ispod 130 nista ne odgovara, sem ako nije dovoljno sirok.

Šalim se. Pa ja sam izmenjao toliko swiceva na Logi miševima. Ovaj sam kupio više iz znatiželje.

crkli skrolovi plus kod 102 levi klik imao problem.

Skrolve sam isto menjao. Provalio sam da su Kailh solidno dobri, ali verovatno ima i kvalitetnijih. Mislim da ako su miševi dobri, nema potrebe za zenenama, ali poboljšanjima - a što da ne :)

hehehe pa kako logi vrh ako moras da mu menjas switcheve? nije valjda da ispucas brzo 30mil klikova?

Samo sam se šalio na limontus i arturov račun. Ne Razer i ne Kingston :D Ja nisam za fan prizvođača. Ja sam više za modove. Bilo bi dobro kada bi ovi sa 3D štampom, mogli da odštampaju poboljšanu školjku, a mi samo da ubacimo poboljšanu ploču.

eno ostavio gore video za zeromouse :)

Šalim se. Pa ja sam izmenjao toliko swiceva na Logi miševima. Ovaj sam kupio više iz znatiželje.

Skrolve sam isto menjao. Provalio sam da su Kailh solidno dobri, ali verovatno ima i kvalitetnijih. Mislim da ako su miševi dobri, nema potrebe za zenenama, ali poboljšanjima - a što da ne :)
Kad se pokvari ide u smece, da sam znao da popravljas poklonio bih ti ih :)

Zamena svitcheva na mišu je sat vremena posla za nekoga ko prvi put koristi lemilicu i 300 dinara za svitcheve.
Baciti miša od 50+ evra zbog takve sitnice po meni nije baš ispravno razmišljanje...

Zamena svitcheva na mišu je sat vremena posla za nekoga ko prvi put koristi lemilicu i 300 dinara za svitcheve.
Baciti miša od 50+ evra zbog takve sitnice po meni nije baš ispravno razmišljanje...
Apsolutno se slazem, sve na misu je popravljivo dok ne ode senzor, popravi i cepaj.

Kad se pokvari ide u smece, da sam znao da popravljas poklonio bih ti ih :)

To je više hobi. Više ne vidim kao nekad, pa nosim kod ženinig kuma. Ima Mobil servis. Tu iscepamo neko pivo, i završi se za čas.

Trenutno kući imam Logitech MX Master 2S zajedno sa SteelSeries RIVAL 3. Ni sam ne znam kako, ali ergonomski mi prijaju i jedan i drugi. U rezervi mi stoji Asus ROG Gladius 3 (koji mi se čini malo prevelik za moju šaku i verovatno će ići na prodaju), a na poslu držim neki stari A4tech Bloody V7M koji je ergonomski možda najbolji od svih pobrojanih, odnosno meni najviše prija. Ne igram igrice, računare koristim za pisanje teksta ili obradu fotki.

A4Tech W70 Max, posle godinu dana, reklo bi se "k'o nov". Lično sam zadovoljan ovim uredjajem, nikakvih problema u radu, a našao sam namenu i trećem bočnom tasteru koji nije "pod rukom", eto sada je podešen da pomoću njega šaljem računar u sleep mod.

Ti A4 Bloody miševi (V7, R7/R70, RT7 i slični) su baš dobri na polju ergonomije, konkretno R7 mi više od odgovara (u tom smislu) od Chakrama. Pre svega zbog korisne širine miša, kažem korisne jer na papiru i nema neke velike razlike ali je Chakram nekako čudno sužen u delu gde se nalazi džojstik. Nekima će to verovatno i odgovarati ali meni bolje leži Bloody R7 jer imam široku i veliku šaku. Sa druge strane, Chakram je nepotrebno izdužen miš, sigurno 3-5mm duži bez nekog posebnog razloga, što i nije neki veliki problem ali mi malo smeta to suženje miša koje sam naveo. Što je najjače, višestruko jeftiniji Bloody miš ne zaostaje po izradi i materijalima, čak i softver ima neka bolja podešavanja i opcije, ali ROG ipak ima dosta bolji skrol i senzor.
Slažem se, ali opet to nije baš uvek moguće. A i bilo bi dobro primorati premijum brendove da omoguće hot swap zamenu prekidača, kao Asus.
Primer - u Chakramu inače koristim Omron prekidače (japanske, sive), koji su tiši, sa nekako prefinjenijim klikom od kineskih plavih Omron, ali i za nijansu sporiji. Ovih dana sam počeo da igram CS2 i ubacio te plave prekidače, koji su malo bučniji ali sa tim brzim ''kliki'' osećajem, koji je sjajan za FPS igre. I na kraju najveća prednost - ako neki prekidač rikne, zamena traje oko pola minuta.

ROG-Chakram-Review-40.png

Poslednja izmena:
Danas stigao Razer Deathadder Essential sa AE, odličan miš, bar za nas koji nismo gameri. I po odličnoj ceni od oko 16 dolara.

Isto da pohvalim redragon cobra, radi super kao i prvog dana. Kao nov je plastika kvaletetna cvrsta ne skripi. Sovtver mali ali je dobar ne baguje.

Mnogo mi se sviđaju ovi Lamzu pacovi. Posebno Ergo varijanta sa 4k pulling-om.

Edit

Nemam vremena da gledam YT, koja je fora sa 4K risiverima, da li dolaze uz nove 4k miševe ili se kupuju posebno?

Poslednja izmena:
Je l' imao neko prilike da koristi Fantech XD5 Gelios Go?
Planiram da pređem na bežičnog miša, iako me Genesis služi odlično posle skoro tri godine besomučnog gejminga.
Gledao sam i neke druge pacove, koji su dostupni u beloj boji, ali se nekako uvek vratim na Fanteka. Pa ako ga je neko koristio, utisci o mišu bi mi značili oko donošenja konačne odluke o kupovini.

Mnogo mi se sviđaju ovi Lamzu pacovi. Posebno Ergo varijanta sa 4k pulling-om.

Edit

Nemam vremena da gledam YT, koja je fora sa 4K risiverima, da li dolaze uz nove 4k miševe ili se kupuju posebno?
Kod razera se kupuje posebno, mislim da uz lamzu dolazi adapter za 4k u kutiji.

Deluje interesantno. Opet mi se kao najbolja kupovina u ovom segmentu nameće GPX..

Nisam dugo pratio scenu sa gaming misevima, pa ako je neko u toku imam jedno pitanje. Sta se desava sa baterijom kod wireless miseva, da li vremenom slabe i koliko?
Planiram skorije da uzmem jedan, a miseve menjam na 5 6 godina, pa ne bih bas da posle 2 godine moram da mu menjam bateriju, ako je to uopste mogucec i da ga koristim na kablu :D

Nisam dugo pratio scenu sa gaming misevima, pa ako je neko u toku imam jedno pitanje. Sta se desava sa baterijom kod wireless miseva, da li vremenom slabe i koliko?
Planiram skorije da uzmem jedan, a miseve menjam na 5 6 godina, pa ne bih bas da posle 2 godine moram da mu menjam bateriju, ako je to uopste mogucec i da ga koristim na kablu :D
Baterija slabi isto kao i ona u telefonu, naravno ako gasis mis kada ga ne koristis duze vreme trajace duze, i ako ne dopustas da padne ispod 20% i ne punis ga preko 85%.

Zavisi od kapaciteta same baterije i brzine punjenja. Naravno, indirektno i od podešavanja osvetljenja, polling rate-a itd. (što neko češće puni bateriju, brže će degradirati).
Već sam navodio primer da je baterija na skoro 9 godina starom Bloody R7 i dalje u ok stanju, autonomija je bar 2-3 dana, a recimo da je bila oko 5-6 dana kada je miš bio nov (sa mojim podešavanjima, sigurno varira to, 100% osvetljenje najviše troši bateriju).

Ne treba preterano razmišljati o tome, bitno je samo da miš u startu nema neku baš lošu ili ispodprosečnu autonomiju baterije.
Ja se više nikada neću vratiti na miš sa kablom, a ako mi se ikada desi da baterija crkne ili toliko degradira, ili ću je zameniti u nekom servisu (ako je to moguće) ili ću preći na neki noviji model.

Nazad
Vrh Dno