Šta je novo?

Koje miševe imate?

Stigao mis sa Alija. Ovaj Bloody sto imam, mnogo bolji grip meni ima i tacno se vidi da domali prst mora da ima neki finger rest tacno mi fali. Daleko od toga da je ovaj los Basilisk V3, ali Bloody mi je nekako tu bolji. Sto se tice Razera, svidja mi se, jako lep uradjen RGB, Synapse lepo radi, videcemo ponekad kad se budem igrao kako ce da bude, ali mislim da nece biti problema. Sve u svemu za 40e, a kolika je cena kod nas, ja sam zadovoljan. Prosao bez naplate PDV-a i nisu otvarali paket. Zadivljujuce brzo dosao. 16 dana ukljucujuci i vikende.

Overall, Logitech nije nikada bio super kvalitetan. Switchevi im podju sradati nakon manje od pola godine. Ali su imali zanimljivih modela. Nekako su bili sigurniji. Medjutim, ovo zadnjih par godina je katastrofa. Od slušalica, skupih mehaničkih tastatura do miševa, Logitech je postao gori od Geniusa.
Ima li neko mis (wireless) da koristi svakodnevno 6+ godina i da i dalje radi kao prvog dana?

Ima li neko mis (wireless) da koristi svakodnevno 6+ godina i da i dalje radi kao prvog dana?
Ja, Logi MX620 koji sam već pomenuo ovde. Uveliko 10+ godina, možda i 15, radi bez ikakvih problema. Mada sam ga nedavno zamenio sa DeathAdder V2 Pro, ali ga i dalje koristim na laptop-u. Za sve te godine imao je dva puta problem sa dvoklikom, ali ništa što malo čišćenja mikroprekidača alkoholom nije moglo da reši. ;)

Sad bi trebalo da se javi 100 korisnika da bi ovo pitanje imalo nekog smisla. Mis, pa i najskuplji, je potrosni materijal. Sve preko 2 godine koliko traje garancija je cist bonus.

Ja, Logi MX620 koji sam već pomenuo ovde. Uveliko 10+ godina, možda i 15, radi bez ikakvih problema. Mada sam ga nedavno zamenio sa DeathAdder V2 Pro, ali ga i dalje koristim na laptop-u. Za sve te godine imao je dva puta problem sa dvoklikom, ali ništa što malo čišćenja mikroprekidača alkoholom nije moglo da reši. ;)
MX620 sam imao pre ~15 godina, znam da se pokvario (ne secam se sta).

Ako je 2 godine ocekivano trajanje misa od 100e, ocekivai bi znatno vise (nije mis od 20e)

Treba mi dobar gaming mis koji nema nikakve dugmice sa leve strane, zbog mog nacina drzanja misa. Cena nevazna.

Logitech nema jedino problem s tim. Wireless stvari su im super kako koriste Unifying u Lightspeed adaptere. Po tom pitanju mozes biti miran.

Ako je 2 godine ocekivano trajanje misa od 100e, ocekivai bi znatno vise (nije mis od 20e)

Pa uglavnom je suprotno: Najjeftiniji misevi ce najduze trajati. Ja sam koristio 10-ak godina neki Logitech najjeftiniji plasticni wirless mis koji je padao 100x i tvrdoglavo radio. Ali je bio lagan, plasican, sa AA baterijom, klik onako, skrol bezveze, nijedno programabilno dugme... Glavna prednost skupljih gejmerskih ili poslovnih miseva nije dugotrajnost, vec odziv, ergonomija, osecaj u ruci (i pri kliku i skrolu), itd.

Kome trebaju takvi misevi jer ih koriste 8+ sati dnevno svaki dan, imace i ~100€ na svake 2-3 godine da ih menjaju (a obicno traju i duze). Ako nista drugo, baterija bi im znacajno oslabila posle 5 godina.

Ako hoces da ti traje, uzmi pebble i sigurno ce ti trajati do u nedogled.

Mis, pa i najskuplji, je potrosni materijal. Sve preko 2 godine koliko traje garancija je cist bonus.
Zbog takvog razmišljanja (da je sve potrošni materijal i da je dovoljno da traje koliko i garancija) većine korisnika danas i imamo periferije (i ne samo njih) diskutabilnog kvaliteta po neopravdano visokim cenama. Miševi od 100-150€ kojim svičevi traju kraće od garantnog roka, kvalitet izrade jednak ili lošiji od daleko jeftinijih modela proizvođača koji ne važe baš za renomirane. Valja zdrava logika nalaže da se od skupljih proizvoda očekuje bolji kvalitet od jeftini(ji)h? :unsure:

Viper Ultimate npr. kod nas košta blizu 20k din., dobar je miš, ali šta na njemu vredi toliko? Osećaj u šaci, ništa spec, lagan, kliktanje bučno (optički v2 svičevi na levom i desnom tasteru), skrol takođe, glajderi dobri - teflonski. Vredi 20k? Ne. 10k? Paa - da.

Evo još jedan primer - SteelSeries Apex Pro TKL Wireless tastatura (koju imam), kod nas košta 38000 din., da trideset osam hiljada dinara! Na SS-ovom sajtu je 270€. Imao sam prilku da je nabavim po daleko nižoj ceni od obe navedene, pa sam je zato i kupio. Odlična je za gejming, što joj je i glavna namena (podešavanje nivoa aktuacije u rasponu 0.1-4.0mm, rapid trigeri, itd.), ali da li navedeno opravdava toliku cenu, ne bih rekao.
Eto, ovaj moj se još ne da. :sneaky:
Čudno je da to neko to kaže, kod mene naprotiv baš dugo mu treba da se pokrene i često ne prihvata promene, pokreće milion neki svojih servisa itd, bloatware od programa
Meni Synapse radi bez problema. Pokreće se instant zajedno sa Win-om, a prilikom instalacije možeš da biraš šta sve želiš da instaliraš od dodatnih opcija, pa biraš samo šta ti treba.

^^ S obzirom da sam se susreo sa Ngenuity od Hyper X-a, Logi hubom, bloody i redragon softverom, mogu reći da ovaj Synapse radi brže i bolje od svih nabrojanih, doduše i G hub je okej, mada stara verzija, novija je usporenija dobrano.

Zbog takvog razmišljanja (da je sve potrošni materijal i da je dovoljno da traje koliko i garancija) većine korisnika danas i imamo periferije (i ne samo njih) diskutabilnog kvaliteta po neopravdano visokim cenama. Miševi od 100-150€ kojim svičevi traju kraće od garantnog roka, kvalitet izrade jednak ili lošiji od daleko jeftinijih modela proizvođača koji ne važe baš za renomirane. Valja zdrava logika nalaže da se od skupljih proizvoda očekuje bolji kvalitet od jeftini(ji)h? :unsure:

Viper Ultimate npr. kod nas košta blizu 20k din., dobar je miš, ali šta na njemu vredi toliko? Osećaj u šaci, ništa spec, lagan, kliktanje bučno (optički v2 svičevi na levom i desnom tasteru), skrol takođe, glajderi dobri - teflonski. Vredi 20k? Ne. 10k? Paa - da.

Evo još jedan primer - SteelSeries Apex Pro TKL Wireless tastatura (koju imam), kod nas košta 38000 din., da trideset osam hiljada dinara! Na SS-ovom sajtu je 270€. Imao sam prilku da je nabavim po daleko nižoj ceni od obe navedene, pa sam je zato i kupio. Odlična je za gejming, što joj je i glavna namena (podešavanje nivoa aktuacije u rasponu 0.1-4.0mm, rapid trigeri, itd.), ali da li navedeno opravdava toliku cenu, ne bih rekao.

Eto, ovaj moj se još ne da. :sneaky:

Meni Synapse radi bez problema. Pokreće se instant zajedno sa Win-om, a prilikom instalacije možeš da biraš šta sve želiš da instaliraš od dodatnih opcija, pa biraš samo šta ti treba.
Svaka cast, ja sam za taj period promenio da se secam 5 ili 6 miseva, i sem jednog, svi su bili logitech vrh ponude (performance, mx master)

Slazem se da je periferija bezobrazno poskupila. Just because.. ali kada gledate sta koliko kosta, ipak se drzite amazona. Sve ostalo je nerealno. Svi ti miševi o kojima pricate budu na popustima po 40-80$. Crni petak ili Prime day da ne pricam. Ja cekam da pojeftini razer basilisk v3 pro na nekih 70-80$ pa da ga porucim i konacno baci logitecha. A kod nas se vrti na koliko, 170-200€. Radije cu geniusa koristiti.

Sve to od robe dok dodje na balkan poskupi 3x.

Sa druge stramne, tastature nisu bile nikad jeftinije. Za 70€ mozes uzeti mehaničku kakvu hoces.

Da odgovorim sebi, stigao RAZER DeathAdder V2, odličan, mnogi bolji od ovog Logitech-a 502.
Odlican je DeathAdder V2, ja sam nedavno kupio Pro model istog. Nego, on ti ima tastere sa leve strane. :)

Da ali su visoko, Logitech ima nisko G button ili kako ga vec zovu.

Da ali su visoko, Logitech ima nisko G button ili kako ga vec zovu.
Da, dobro su pozicionirani, rekao bih idealno. Pozicija bocnih tastera mi je najvise i smetala kod Viper Ultimate-a. Em su manji, em nisu ni malo istureni u odnosu na ostatak kucista misa, pa se teze pritiskaju. A DA V2 ima i ta dva tastera ispod scroll-a za brzo menjanje DPI-a, sto je takodje praktican dodatak.

Da li neko može da napiše razliku između Razer Basilisk v3 i RAZER DeathAdder V2 ? Razlika u ceni je oko 10-15€.

U principu isti misevi, sad kome sta odgovara, koji oblik. Ja definitivno vise preferiram DeathAdder oblik.

Inace uzeo sam MX Master 3 sad za kanc i posao, imam osecaj da mi se ruka odmorila posle sicusnog misa koji sam koristio.

G502X košta 12.000 u Gigatronu (ja platio oko 14-15.000 pre dva meseca, čini mi se), a u Nemačkoj 73.66 evra haha.

Wireless ili kabl?

1696856096503.png

Brat mi reče da je to cena za wifi, ali mi po tvom linku deluje da se zeznuo.

Da odgovorim sebi, stigao RAZER DeathAdder V2, odličan, mnogi bolji od ovog Logitech-a 502.

Pogledajte prilog 407976
Ako je tebi bolji RAZER DeathAdder V2 od Logitech onda tu nesto ne stima.
RAZER DeathAdder V2 sam prodao, plastika mu je toliko kvalitetna kao da u uzeli flasu plasticnu i istopili dodali crnu boju, i izlili u kalup cak redragon ima kvalitetniju plastiku.
RAZER DeathAdder V2 sto se tice softera tu je katastrofa traze podatke da se registrujes, drugo softerim toliko baguje da ne vidi misa. Imao sam muke sa RAZEROM. Nikad vise
Kada sam prodao Razer kupio sam Logitech g 903 i prezadovoljan sam. Ova dva misa su nebo i zemnja.

i tako je rgb dodatna tezina, lamzu nema nikakav junk.

koliko je tezak taj G903 :)

vise nego duplo od mog misa

Skoro duplo tezi, oko 110gr.

Nemam pojma, ja sam koristo jako dugo v2 i stvarno sam bio prezadovoljan ali u odnosu na v3 (v3 pro) je primetna razlika u tezini, to je bar mene kupilo.

Ako je tebi bolji RAZER DeathAdder V2 od Logitech onda tu nesto ne stima.
RAZER DeathAdder V2 sam prodao, plastika mu je toliko kvalitetna kao da u uzeli flasu plasticnu i istopili dodali crnu boju, i izlili u kalup cak redragon ima kvalitetniju plastiku.
RAZER DeathAdder V2 sto se tice softera tu je katastrofa traze podatke da se registrujes, drugo softerim toliko baguje da ne vidi misa. Imao sam muke sa RAZEROM. Nikad vise
Kada sam prodao Razer kupio sam Logitech g 903 i prezadovoljan sam. Ova dva misa su nebo i zemnja.
Ako si ti imao loše iskustvo sa Razer-om ne znači da ga je svako imao ili će ga imati, a ni Logitech miševi nisu imuni na probleme, naprotiv naročito sa diskutabilnim kvalitetom svičeva.
Konkretno DeathAdder V2 (Pro) je odličan miš, plastika nije uglačana nego je teksturisana (kao PBT keycap-ovi) i manje se primećuju otisci prstiju na istoj. Možda na oko izgleda jeftinije od smooth plastike, ali nije jeftine izrade i plastika nigde ne krcka.
A što se softvera tiče Synapse barem meni radi bez i najmanjeg problema, a koliko vidim nisam jedini. Mnogi imaju zamerke na G Hub, tako da nemoj da generalizuješ jer ni kod jednog proizvođaća nije idealna situacija. Reci da je Razer sr**e, a Logi vrh ili obrnuto je neozbiljno.

Nazad
Vrh Dno